Skip to Content

Dit Is Waarom Genezing Je Beste Middel Is Om Wraak Te Nemen

Dit Is Waarom Genezing Je Beste Middel Is Om Wraak Te Nemen

Als iemand ons hart breekt, dan willen we niets liever dan de ander zien lijden. We willen wraak nemen. We willen ze laten zien welke fout ze hebben gemaakt toen ze besloten de dingen af te breken. En we willen ervoor zorgen dat ze weten wat ze missen.

Hoe doen we dat, vraag je je misschien af? We beginnen alles te doen wat we kunnen om ‘op te gloeien’. We richten ons op trainen, mediteren, beter eten en alles doen wat we kunnen om ‘dat meisje’ te worden.

Niet alleen dat, maar we beginnen vaker met onze vrienden uit te gaan, verhalen te plaatsen en ervoor te zorgen dat iedereen weet hoe gelukkig we zijn. We beginnen ons uit de naad te werken om een promotie op het werk te krijgen om nog indrukwekkender te lijken.

We leven ons beste leven dat iedereen kan zien. Diep van binnen beramen we echter de ondergang van de persoon die ons pijn heeft gedaan. Maar uiteindelijk worden we er niet beter van.

Hoewel dat misschien niet de wraak is waar we aan dachten, is verdergaan, een beter persoon worden en genezing de beste manier om wraak te nemen.

En hoewel je misschien moeite hebt om dat te begrijpen terwijl je pijn hebt, is dit de reden waarom je je altijd op genezing moet concentreren voordat je de banden van je ex doorsnijdt of degene lastigvalt waar hij op dat moment mee date.

Redenen dat verdergaan de beste manier is om wraak te nemen

Dit Is Waarom Genezing Je Beste Middel Is Om Wraak Te Nemen

1. Genezing zorgt ervoor dat je je beter voelt

Dit is wat verwarrend als je probeert verder te gaan nadat iemand je hart heeft gebroken of iets doet dat je pijn doet, je van streek maakt of je negatief beïnvloedt.

Genezing na een traumatische ervaring dient het doel om je je op de lange termijn beter te laten voelen, dat weten we. Maar wraak dient het doel om je je op dit moment beter te laten voelen.

Of je nu krassen op de auto van je ex maakt of de promotie voor de neus van je collega wegkaapt, dan heb je gegarandeerd dat “Wauw, dat voelde geweldig!” moment. Maar als dat moment voorbij is, dan zul je waarschijnlijk een plotselinge realitycheck ervaren.

“Waarom deed ik dat?”, “Ik ben beter dan dat.”, en “Ik had een groter persoon moeten zijn!”. Zijn slechts enkele van de dingen waar je jezelf voor op je hoofd zou kunnen slaan. Natuurlijk kan wraak je voor even vrede brengen, maar genezing kan je de rest van je leven vrede brengen.

2. Genezing werkt niet averechts

Wraak nemen werkt bijna altijd averechts, en daar kan niemand tegenin gaan.

Of je nu wraak neemt op je ex omdat hij je heeft bedrogen, op je vrienden omdat ze je hebben verraden, of zelfs op je collega’s omdat ze de eer opstrijken voor jouw werk. Eén ding is zeker: de gevolgen van je acties zullen vroeg of laat bij je terugkomen.

Maar als je je op genezing concentreert nadat iemand je pijn heeft gedaan, dan vecht je een gevecht met positiviteit in plaats van met negativiteit. Je bent een beter mens. Je concentreert je op wat belangrijk is. In plaats van je tijd te verspillen om degene die je pijn heeft gedaan terug te pakken.

Of je nu de kracht hebt om verder te gaan, bespaar jezelf verdere trauma’s door je op wat het belangrijkst is te concentreren. Jezelf door de dag heen helpen. En naarmate de dagen verstrijken, zul je merken dat je woede verdwijnt.

3. Het is tijdverspilling om wraak te nemen, maar genezing is dat niet

Als we aan wraak denken, dan denken we eraan om iemand terug te pakken die ons pijn heeft gedaan. Wanneer onze collega bijvoorbeeld de eer opeist voor ons werk, dan beginnen we plannen te smeden om hetzelfde te doen. Om ze tijdens een vergadering onvoorbereid te laten lijken, of om de promotie te pakken waar ze al heel lang aan werken.

Tuurlijk, je collega had niet achter je rug om moeten gaan. Maar je collega zou niet de reden moeten zijn waarom je je leven in de wacht laat staan terwijl je je kostbare tijd verspilt aan het plannen van wraak.

Laat van je horen, meld wat er is gebeurd aan je baas of een persoon die verantwoordelijk is voor het oplossen van dergelijke problemen. En ga door met je dag in de wetenschap dat je het juiste hebt gedaan. Wat is een betere wraak dan te weigeren om je energie op het negatieve te richten?

4. Karma zal alles regelen terwijl je geneest

Karma is een betere vriend dan een vijand. En karma heeft een manier om alles te regelen terwijl je je op groeien, genezen en op de juiste manier bewegen concentreert.

Eigenlijk zou het nemen van wraak op iemand nadat ze iets verkeerd hebben gedaan karma tegen je kunnen keren. Op dat moment word je namelijk iemand die iets verkeerd heeft gedaan.

We weten dat niemand ‘wees de betere persoon’ wil horen als ze pijn hebben. Natuurlijk is er niets erger dan het onderdrukken van je emoties, omdat iedereen wil dat je de betere persoon bent.

Maar als je een fatsoenlijk mens bent die anderen geen pijn doet en je besluit wraak te nemen op iemand die je pijn doet, dan is de kans groot dat wraak geen glimlach op je gezicht tovert.

5. Wraak maakt niet ongedaan wat er met je is gebeurd

Dit Is Waarom Genezing Je Beste Middel Is Om Wraak Te Nemen

Oog om oog, tand om tand is niet altijd goed. En dat is iets dat je moet onthouden als iemand je pijn doet.

Of we het nu hebben over een ex die je bedroog, een vriendin die achter je rug om praatte, of een collega die op je tenen trapte, je kunt om miljoenen redenen beter het goede doen.

En een van die redenen is toevallig het feit dat wraak niet ongedaan zal maken wat er ook is gebeurd. Zoals we eerder vermeldden, kan wraak je voor nu een moment van voldoening bieden.

Maar zodra het moment voorbij is, ga je gegarandeerd terug om jezelf voor je hoofd te slaan over het feit dat je zo laag bent gezakt als dat zij deden.

6. Wraak komt vaak weer bij je terug

Hier wordt wraak iets waar je mee moet vechten, zelfs nadat je hebt gedaan wat je wilde doen.

Wanneer je wraak neemt op iemand die iets verkeerd heeft gedaan, dan doe je twee dingen. Je voedt gepassioneerde gevoelens jegens die persoon die je ervan weerhoudt te genezen. En je maakt van jezelf weer een doelwit.

Waarom denk je dat de persoon ook geen wraak op jou zal nemen? Focussen op genezing betekent negativiteit achter je laten.

Of dat nu betekent dat je de mensen die je naar beneden halen wegduwt, wegblijft van plaatsen die een negatieve reactie van je oproepen, of uit de buurt blijven van acties die bij je terug kunnen komen. Genezing is het beste wat je voor je gezondheid en geluk kunt doen.