Skip to Content

Het Is Beter Om Je Laat Te Settelen Dan Genoegen Te Nemen Met De Verkeerde Persoon

Het Is Beter Om Je Laat Te Settelen Dan Genoegen Te Nemen Met De Verkeerde Persoon

“Oh, je bent al in de twintig, waar wacht je nog op?!” of “Je vrienden hebben een vaste relatie, zijn getrouwd, hebben kinderen en jij?!” Of mijn persoonlijke favoriet: “Wat, denk je dat je beter bent dan alle anderen?! Verlaag je normen voordat je een kattenvrouwtje wordt!”

Geloof me, het is beter om je laat te settelen dan genoegen te nemen met de verkeerde persoon.

Wat is er mis mee om met een stel katten te leven? Het klinkt veel beter dan met een of andere “man” te leven die een moederskindje is een lege bankrekening heeft. Het klinkt veel beter dan met een man te leven, omdat iedereen lijkt te denken dat je zonder een man onvolledig of ontoereikend bent.

En het klinkt zeker veel beter dan met een man te leven alleen maar omdat je bang bent voor wat iedereen zou zeggen als ze erachter kwamen dat je niet echt met hem wilt leven. Of met welke andere man dan ook, tenzij je volledig, onherroepelijk en ondubbelzinnig verliefd op hem bent.

Wat is er mis met bang zijn om de verkeerde keuze te maken? En laten we eerlijk zijn, dat is zowat het enige resultaat dat je kunt verwachten als je vrienden, familie en de hele samenleving je onder druk blijven zetten om iets te doen wat je niet wilt doen.

Waarom moet je je normen verlagen in plaats van die van hen te verhogen? Waarom moet je je zorgen maken om je laat te settelen? Zou je je geen zorgen moeten maken om genoegen te nemen met de verkeerde persoon? En waarom moet je je eigenlijk settelen? Waarom, waarom, waarom!?

Is het dan erg om je laat te settelen?

Het Is Beter Om Je Laat Te Settelen Dan Genoegen Te Nemen Met De Verkeerde Persoon

En weet je wat het ergste is aan dit hele debat? Ze beginnen je van gedachten te laten veranderen. Ze beginnen je aan jezelf te laten twijfelen: “Wat als ze gelijk hebben? Wat als ik nooit degene vind die ik zoek?”

God, ze beginnen je het gevoel te geven dat je geen tijd meer hebt: “Moet hij echt een carrière hebben? Moet hij echt het verschil weten tussen ‘ze’ en ‘hun’?” Kom op, je verdient iemand met een soort ambitie en een basiskennis van de Nederlandse taal.

Geloof me, je wilt niet op een dag wakker worden en beseffen dat je je hele leven aan de verkeerde hebt verspild. Je wilt niet omwille van je moeders verwachtingen je geluk opofferen. Of voor de waarden en ethiek van je vrienden. Of zelfs voor de plotselinge openbaringen van de man met wie je een aan/uit relatie hebt.

En je wilt niet op een dag wakker worden om te beseffen dat je niet zo gelukkig bent dat je niet eens weet hoe je de weg terug kunt vinden. Je verdient beter dan genoegen te nemen met iemand die ‘bijna charmant’ en ‘een beetje lief’ is. Alleen maar omdat je bang bent om je laat te settelen.

Verander het verhaal! Neem controle over de manier waarop je jezelf en je relaties ziet! Wees trots op jezelf elke keer als je iemands neef afwijst die “aardig en op zoek is naar een vrouw om mee te trouwen” of iemands collega die “net uit een lange relatie is gekomen.”

Wacht even, voordat iemand beledigd wordt, we hebben het niet over trots zijn op het breken van iemands hart of het opwekken van iemands hoop. We hebben het over trots zijn op het voor jezelf opkomen, iets doen waarvan je denkt dat het het juiste voor je is, en jezelf op de eerste plaats zetten.

Vrijgezel zijn heeft voordelen

Het Is Beter Om Je Laat Te Settelen Dan Genoegen Te Nemen Met De Verkeerde Persoon

En laat me niet over het feit beginnen dat alleen zijn een hoop voordelen heeft! Je hebt alle tijd van de wereld om jezelf te verwennen, aan je geestelijke gezondheid te werken, een hobby te beginnen waar je altijd al nieuwsgierig naar bent geweest, en iets te doen wat je altijd al wilde doen.

Begrijp me niet verkeerd, er is niets mis mee om met iemand samen te willen zijn. Willen knuffelen, elkaars handen vasthouden en films kijken. Samen ontbijten en lachen om elkaars slappe pogingen om te garneren.

Maar er valt iets te zeggen over onze samenleving dat ons leert dat we niet van ons eigen gezelschap moeten genieten.

Dat we ons niet voor onszelf moeten optutten. Dat we niet zonder gezelschap naar je favoriete koffieshop moet gaan om een kopje koffie te drinken. Of dat we de tijd die we met onze katten doorbrengen niet moeten waarderen.

Ken je die TikTok die iets in de trant van: “Ik hou van als je je optut en mensen dingen roepen als “Wauw, waar ga je heen? Wat is de speciale gelegenheid?” En dan zegt het meisje, “De gelegenheid is dat ik besta, het is een doorlopend iets, en ik denk dat dat heel speciaal is!”

Dat is de houding die je nodig hebt. Je moet iedereen laten zien dat je de beste persoon kunt worden die je ooit bent geweest zonder een vriendje, echtgenoot of partner te hebben. Laat ze zien dat je de bruiloft van je vriendin kunt waarderen zonder je overtuigingen in ieders keel te duwen.

Laat ze zien dat je gelukkig kunt zijn voor het geluk van anderen zonder het gevoel te hebben dat je niet gelukkig kunt zijn zonder een echtgenoot of kind op sleeptouw te hebben. Je bent zonder deze dingen een compleet mens. Je hebt alle recht om de tijd te nemen om de liefde van je leven te vinden en in het proces plezier te ontdekken.

Neem geen genoegen met de verkeerde

Het Is Beter Om Je Laat Te Settelen Dan Genoegen Te Nemen Met De Verkeerde Persoon

Je kunt je beter laat settelen dan genoegen nemen met de verkeerde persoon. Sterker nog, je bent waarschijnlijk een moment verwijderd van het ontmoeten van de ware, de persoon met wie je de rest van je leven zou moeten doorbrengen. Je wilt toch niet dat die persoon komt en je niet beschikbaar bent, omdat je het hebt opgegeven en genoegen hebt genomen met minder, of wel?

Dus, waar wacht je precies op?! Ga naar buiten en leef je beste leven. Ga die carrière krijgen waar je altijd van gedroomd hebt. Red die kat die je bij het dierenasiel zag. Reis naar die droomlocatie die je al jaren op je telefoon hebt opgeslagen.

Beperk jezelf niet tot eenzame opsluiting om je de rest van je leven af te vragen: “Ben ik met de juiste persoon getrouwd? Heb ik de grootste fout van mijn leven gemaakt? En heb ik de samenleving laten bepalen wat ik binnen mijn eigen vier muren doe?”

Ga je laat settelen, maar settel je wel met de juiste persoon! Wil jij niet degene zijn die zich van de maatschappelijke verwachtingen losmaakt? Die haar leven onder haar eigen voorwaarden leeft? Degene die een leven creëert waar ze van houdt? Geloof me, je kunt me later bedanken!

PinFlight Image