Skip to Content

Het Is Tijd Om Te Stoppen Met Het Veroordelen Van Vrouwen Die Geen Kinderen Willen

Het Is Tijd Om Te Stoppen Met Het Veroordelen Van Vrouwen Die Geen Kinderen Willen

Het is tijd om te stoppen met het veroordelen van vrouwen die geen kinderen willen. Het is tijd om te stoppen ze zich schuldig te laten voelen, omdat ze ervoor kiezen om zich niet voort te planten. Het is tijd om te stoppen met aan te nemen dat het een probleem is dat ze moeten oplossen, want zoals alles in het leven is het een keuze.

Tenzij een vrouw geen kinderen kan krijgen, zou het haar keuze moeten blijven om kinderen op deze wereld te zetten en ze heeft het volste recht om dat niet te doen.

Sommige vrouwen willen geen kinderen, omdat ze weten dat ze dat soort toewijding niet voor de rest van hun leven aankunnen.

Sommigen zijn te gefocust op hun carrière en ze weten dat ze niet in staat zullen zijn om hun volledige tijd en aandacht aan hun kinderen te besteden. Sommigen willen het gewoon niet om financiële redenen.

Het komt erop neer dat ze een geldige reden voor deze beslissing hebben en dat het tijd is om ze te prijzen voor hun zelfbewustzijn en eerlijkheid in plaats van ze te veroordelen.

Ik heb meer respect voor vrouwen die besluiten om geen kinderen te krijgen in plaats van ze toch te krijgen en hun verantwoordelijkheden niet na te komen of ze te verwaarloze, omdat ze te veel op alle andere aspecten van hun leven gefocust zijn.

Het Is Tijd Om Te Stoppen Met Het Veroordelen Van Vrouwen Die Geen Kinderen Willen

Omdat moeder zijn een fulltime baan is en als je er niet klaar voor bent, dan zul je je hele leven met de gevolgen ervan moeten leven.

Ik heb zoveel kinderen onder het gebrek aan aandacht en liefde die ze van hun moeders nodig hebben zien lijden, omdat ze het ofwel te druk hebben of te veel in beslag genomen worden door hun eigen problemen.

Als het leven van iemand anders van jou afhangt, dan neem je deze beslissing niet lichtvaardig.

Het is tijd om te stoppen met vrouwen het gevoel te geven dat ze niet compleet zijn, alleen omdat ze geen kinderen hebben, want een vrouw kan zichzelf altijd compleet maken; met haar werk, met haar hobby’s, met haar vrienden, met haar passie en alle manieren waarop ze iets teruggeeft.

Ze hoeft geen kind op te voeden om zich compleet te voelen.

Natuurlijk is het een geweldige zegen om moeder te zijn en een kind op te voeden, maar het is niet het enige waarvoor ze geboren is, het is niet het enige waarmee ze zich kan onderscheiden.

Het Is Tijd Om Te Stoppen Met Het Veroordelen Van Vrouwen Die Geen Kinderen Willen

Toen Oprah werd gevraagd waarom ze geen kinderen heeft, zei ze: “Ik realiseerde me: ‘Whoa, ik praat met een heleboel beschadigde mensen en ze zijn beschadigd, omdat ze moeders en vaders hadden die zich niet bewust waren van hoe serieus die baan is,'” zegt ze.

“Ik heb niet het vermogen om in hokjes te verdelen zoals ik andere vrouwen zie doen.

Daarom heb ik al die jaren veel respect gehad voor vrouwen die ervoor kiezen om thuis bij hun kinderen te zijn, omdat ik niet weet hoe je dat de hele dag moet doen. Niemand geeft vrouwen de eer die ze verdienen.” Bron: Oprahdaily

En daarom heb ik zoveel respect voor Oprah. Ze weet hoe serieus deze verbintenis is en zelfs met al haar succes en financiële vrijheid wist ze nog steeds dat ze het niet kon doen.

Moeder zijn heeft niets te maken met een geweldige vriendin of echtgenote of CEO zijn.

Het heeft alles te maken met de wetenschap dat je in staat bent om voortdurend alles op te offeren om naast je kinderen te staan en hen alles te geven wat ze nodig hebben.

Het is dapper genoeg om jezelf verantwoordelijk te houden voor wie ze blijken te zijn en het soort leven dat ze kiezen te leven.

Het Is Tijd Om Te Stoppen Met Het Veroordelen Van Vrouwen Die Geen Kinderen Willen

Het is sterk genoeg zijn om je kinderen je onverdeelde liefde en aandacht te geven, zelfs als je er zelf mee worstelt.

Ik kan het echt niet en ik schaam me er niet voor om dat hardop te zeggen, want ik geef liever toe dat ik niet klaar ben voor die baan dan dat ik het aanneem en niet alleen mij, maar alle betrokkenen schade toebreng.

Het is tijd om deze vrouwen meer respect te geven, omdat ze eerlijk zijn over waar ze zijn in het leven staan en hun eigen beperkingen begrijpen in plaats van ze onder druk te zetten om kinderen te krijgen en ze vervolgens ongeschikte moeders te noemen.

Net zoals het hebben van kinderen een lovenswaardige keuze is, zou het niet hebben van kinderen dat ook moeten zijn.

PinFlight Image