Skip to Content

9 Regels Voor Het Ouderschap Die Ons Leren Hoe We Echt Van Een Kind Moeten Houden

9 Regels Voor Het Ouderschap Die Ons Leren Hoe We Echt Van Een Kind Moeten Houden

Is er een juiste manier om van een kind te houden? Kun je online enkele recepten vinden en ze volgen? Zet er nog maar geen geld op. Jij bent de enige die je kinderen volledig kent, dat is onvermijdelijk. Als ouder zie je ze opgroeien en zich van binnen en van buiten tot prachtige mensen ontwikkelen.

Jij weet het beste hoeveel je kinderen van je houden en natuurlijk doe je er alles aan om de onvoorwaardelijke liefde te tonen die je voor ze voelt. Soms lijkt het alsof je faalt, maar zolang hun welzijn jouw prioriteit is, zou ik zeggen dat je op de goede weg bent.

Ouder zijn is geen gemakkelijke taak, maar je moet alle uitdagingen die het met zich meebrengt accepteren. Je kunt worstelen als je door het leven gaat, maar geef niet op. Het zijn je kleine wonderen en je moet ze als zodanig behandelen. Laat ze je wereld met één kleine grijns per keer veranderen.

Als je advies nodig hebt voor het opvoeden van kinderen, blijf dan in de buurt voor wat regels voor het ouderschap die ons leren hoe we echt van een kind moeten houden. Ik weet zeker dat je er al een aantal van hen doet. Laten we beginnen.

Regels hoe je van een kind moet houden

1. Wees aanwezig

9 Regels Voor Het Ouderschap Die Ons Leren Hoe We Echt Van Een Kind Moeten Houden

Wees op elk belangrijk moment in hun leven aanwezig. Zorg ervoor dat je er voor je kinderen bent als ze je het hardst nodig hebben en laat ze zien dat ze op je kunnen rekenen als het moeilijk wordt.

Als je tijd met ze doorbrengt, negeer dan al het andere. Vergeet afleidingen zoals je telefoon of tv en concentreer je alleen op hen.

Als ze groot zijn, dan zul je je die momenten liefdevol herinneren en blij zijn dat je ze boven al het andere hebt verkozen. Want geloof me, hoeveel tijd je ook met je kinderen doorbrengt, het is nooit genoeg.

2. Probeer hun suggesties zo vaak mogelijk te accepteren

Laat me dit even duidelijk krijgen. Ik zeg niet dat je ze alles moet geven wat ze zien, maar als je alleen maar je tijd hoeft te investeren, zeg dan geen nee. Ga zitten en vul die kleurboeken met hen, en kijk met hen naar hun favoriete tekenfilm als ze je dat vragen.

Denk niet dat je ze hiermee verwent. In plaats daarvan laat je ze zien dat ze belangrijk in je leven zijn. Je laat ze zien hoe ze verdienen om behandeld te worden en ze zullen leren dat ware liefde niet in het kopen van geschenken zit, maar in het doorbrengen van quality-time met degene waar ze om geven.

3. Lees ze voor

9 Regels Voor Het Ouderschap Die Ons Leren Hoe We Echt Van Een Kind Moeten Houden

Je vond het vast leuk als je ouders je verhalen voorlazen voor je naar bed ging, toch? Doe nu hetzelfde voor jouw kinderen. Lees ze hardop en vaak voor. Als je gewend bent om ze maar één goedenacht verhaaltje voor te lezen, verras ze dan vanavond met nog een verhaaltje.

Je kinderen zullen het waarderen dat je gretig de verantwoordelijkheid accepteert en ze zullen van elke seconde genieten die je met ze doorbrengt. Terwijl je ze voorleest, kunnen ze uiteindelijk verliefd worden op boeken, wat hen zeker zal helpen om hun taalvaardigheden te ontwikkelen.

4. Laat ze zichzelf zijn

Ik kan dit niet genoeg benadrukken – laat ze zichzelf zijn! Het mooiste cadeau dat je aan je kind kunt geven, is dit. Vier hun uniciteit en doe wat je kunt om hen te helpen al hun dromen te vervullen. Laat ze geloven dat de Kerstman echt is als ze dat willen.

Zet ze niet onder druk om te veranderen of probeer ze niet in een hokje te laten passen. Stop met te grote verwachtingen voor hen te hebben, omdat ze het nog niet begrijpen. Laat ze zichzelf zijn en in hun eigen tempo opgroeien.

5. Maak ze aan het lachen en moedig hun kinderlijk gedrag aan

9 Regels Voor Het Ouderschap Die Ons Leren Hoe We Echt Van Een Kind Moeten Houden

Dans met ze. Geef ze pannen zodat ze wat muziek kunnen maken. Het is misschien niet erg aangenaam voor je buren, maar je moet hun kinderlijk gedrag aanmoedigen. Neem ze mee naar buiten en maak modderkoekjes met hen.

Laat ze lachen tot hun buik pijn doet en ze tranen van vreugde huilen. Zing met ze, trek gekke gezichten en versier je avondeten op een interessante manier. Ik kan je niet vertellen wie er meer van gaat genieten, maar ik beloof je dat jullie allebei herinneringen zullen maken.

6. Ga met hen op avontuur

Ja! Beleef avonturen met ze. Neem ze mee uit wandelen, of ga voor een wandeling naar het bos. Ga naar de kust en leer ze zwemmen. Verken verborgen grotten en ga in je pyjama naar een film kijken. Wees avontuurlijk en laat je innerlijke kind naar boven komen en met hen spelen.

Laat je kind zien dat een klas niet alleen uit vier muren en een schoolbord bestaat. Ontdek de wereld met hen. Introduceer verschillende keukens en culturen. Laat ze alles waarderen wat de wereld te bieden heeft.

7. Verras ze vaak met doordachte cadeaus

9 Regels Voor Het Ouderschap Die Ons Leren Hoe We Echt Van Een Kind Moeten Houden

Wat is het dat ze echt willen? Luister naar je kinderen als ze over dingen praten die ze leuk vinden en zie hoe hun kleine ogen gaan schitteren elke keer als ze iets specifieks vermelden. Als je weet dat je zoon graag rugby wil spelen, geef hem dan die bal.

Je dochter wil ballerina worden, neem haar mee om naar een ballet te kijken. Koop geen cadeaus voor ze om ze te kopen of omdat het een speciale gelegenheid is. Geef ze doordachte geschenken op een willekeurige dag en laat ze zien hoezeer je ze waardeert. Ik wed dat je de warmste knuffel ooit zal krijgen!

8. Praat over gevoelens

Leer ze dat gevoelens er horen te zijn, dat er niets ergs is aan ze uit te drukken. Praat over je emoties en zorg ervoor dat je ze duidelijk uitspreekt. Je kinderen moeten leren dat verdrietig, boos, angstig of depressief zijn niet zo erg is als de samenleving zegt.

Leg zorgvuldig uit hoe een ander persoon hen moet behandelen en vertel hen om niets minder te accepteren dan wat ze verdienen. Praat over liefde, geluk en vreugde. Laat ze het verschil begrijpen tussen een gelukkig leven en het leven dat ze niet zouden moeten leven. Maar wees voorzichtig om je eigen gevoelens niet op hen te projecteren.

9. Geef uiting aan je liefde

9 Regels Voor Het Ouderschap Die Ons Leren Hoe We Echt Van Een Kind Moeten Houden

Druk je liefde regelmatig uit en zorg ervoor dat ze het voelen. Stop een klein briefje in hun broodtrommel, schrijf malle gedichten en laat ze glimlachen als ze weg zijn. Trek ze vaak in je omhelzing en geef ze zachte kusjes op hun kleine hoofdjes.

Druk je liefde op miljoenen kleine manieren uit en druk het groots uit! Zorg ervoor dat ze weten dat woorden ook belangrijk zijn, ook al spreken daden luider. Help ze begrijpen dat je onvoorwaardelijk van ze houdt, ook al kun je van tijd tot tijd boos op ze worden.

Vertel ze elke dag dat je van ze houdt als ze wakker worden en wanneer ze naar bed gaan. Zeg het hardop en fluister het in hun oor als hun vrienden in de buurt zijn. Vertel ze dat je van ze houdt, tot de maan en weer terug, naar het oneindige en verder, voor eeuwig en altijd…

Zorg ervoor dat ze het met elke cel van hun wezen weten – dat is de enige strategie die je ooit nodig zult hebben om van een kind te houden!

PinFlight Image