Skip to Content

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

Relatiebreuken of andere voorbeelden van verlies ontnemen ons de psychische gezondheid en rationaliteit waar we eerst misschien zelfs trots op waren.

Het doet ontzettend veel zeer, maar je leert gaandeweg een aantal lessen. Je leert om te gaan met onplezierige gevoelens. Je leert dit los te laten en verder te gaan.

De belangrijkste les is dat de pijn zal vervagen, dat het je sterker maakt en dat je klaar bent voor iemand die van je zal houden zoals jij verdient.

Een gebroken hart verandert elk sterrenbeeld op een andere manier, maar verandering is voor iedereen onvermijdelijk.

Lees hieronder verder als je wilt weten hoe jouw sterrenbeeld omgaat met een gebroken hart:

Waterman (20 januari –18 februari)

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

Dit sterrenbeeld vindt het belangrijk om op de toekomst gefocust te blijven. Daarom probeert de waterman zo snel mogelijk te genezen na een gebroken hart.

Ze proberen nieuwe dingen waar ze naar uit kunnen kijken of proberen zichzelf in hun werk te storten.

Ze doen wat ervoor nodig is om maar niet aan hun vorige partner te denken.

Een van hun meest opvallende eigenschappen is dat ze onafhankelijk zijn. In een relatie zijn ze helemaal niet bezitterig, ze geven hun partner ook onafhankelijkheid omdat ze voor gelijkheid zijn.

Nadat ze genezen zijn komen ze graag weer in aanraking met alleen zijn of krijgen misschien het idee dat ze liever single zijn, aangezien ze op deze manier intellectueel gezien vrij zijn en ze meer tijd hebben voor hun hobby’s en interesses.

Nadat ze te maken hebben gehad met een gebroken hart zonderen ze zich af.

Als ze van de schok zijn bekomen zijn ze misschien depressief, maar ze laten hun lijden niet zien en ze zoeken geen sympathie bij anderen.

Ze gaan weer uit als nooit tevoren en proberen op die manier aan hun vrienden en familie te bewijzen dat het prima met ze gaat.

Nieuwe plekken ontdekken of met mensen afspreken die ze heel lang niet hebben gezien is hun topprioriteit.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

De vissen is blindelings loyaal en erg zorgzaam in relaties. Ze zijn ook gul, mededogend en erg trouw en zorgzaam.

Dit is een sterrenbeeld dat klaar is voor de meest romantische en eerlijke relatie.

Vanwege hun persoonlijkheid zijn ze nogal verslagen en hebben ze tijd nodig om weer te herstellen. Hun hart kan makkelijk worden gebroken en weer bekomen duurt even.

Soms vermijden ze ook het probleem en negeren ze hun pijn. Maar dat zorgt er alleen maar voor dat de pijn langer duurt en nog heviger wordt zodra ze het eindelijk onder ogen moeten zien.

Ze geloven in eeuwige liefde en liefdesverdriet kan die illusie kapotmaken.

Deze diepe emotionele pijn verandert hun kijk op de liefde. Ze krijgen het idee dat liefde niet voor hen is weggelegd en ze vinden het moeilijk om aan een nieuwe relatie te beginnen.

Ram (21 maart – 19 april)

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

De ram laat nooit zien hoe erg ze lijden, zelfs niet aan hun hechtste vrienden of familieleden. Ze wekken graag de indruk dat het ze niet echt wat doet.

Als hun hart gebroken wordt wil de ram misschien trainen voor een marathon of beginnen ze met spinning om anderen en zichzelf eraan te herinneren dat ze veel in hun mars hebben en dat hun ex nu veel tekortkomt. 

Ze kunnen niet goed met pijn omgaan en daarom stellen ze het onder ogen zien van hun pijn zolang mogelijk uit.

Aangezien ze zo optimistisch en vol overgave in het level staan kunnen tegenslagen in de relatie een complete shock zijn.

Maar we moeten de ram zien als de feniks die uit de as herrijst; degene die weer verder gaat en die beter voorbereid is op wat er gaat komen.

Stier (20 april – 20 mei)

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

Een relatiebreuk heeft een grote impact op de emotionele stemming van de stier. Ze houden niet van verandering en daarom doen ze hun best om de relatie te redden.

Eerst zal de angst voor verandering hen ervan weerhouden om verder te gaan, maar na het genezingsproces worden ze zich ervan bewust dat de breuk hen veel nieuwe kansen heeft gebracht die ze anders over het hoofd hadden gezien.

Na liefdesverdriet zoeken ze zoveel mogelijk troost. De stier is vooral boos na een breuk. Ze worden meestal woedend en zijn bereid om alles op hun pad kapot te maken.

Tijdens dit proces vinden ze vooral troost in eten. In toekomstige relaties zullen ze hun hoofd laten rusten, niet hun hart.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

De grootste uitdaging voor de tweelingen wat hun liefdesleven betreft is om een emotie te vinden die voortduurt, zeker wanneer ze ouder zijn.

Ze zijn liefdesverdriet niet gewend omdat ze niet te serieus willen zijn.

Tweelingen willen echter overal zijn behalve thuis als hun relatie is uitgegaan.

Tweelingen zijn sociaal erg sterk en in plaats van dat ze zich afzonderen omringen ze zich liever met mensen om hen af te leiden als ze somber zijn.

In de ogen van dit flirterige sterrenbeeld kan een avondje stappen met vrienden echt alles oplossen.

Het is voor tweelingen helder dat relatiebreuken niet erg leuk zijn, maar ze snappen ook dat het leven doorgaat na een gebroken hart.

Ze geven zichzelf gewoon een beetje tijd om te genezen en dan kunnen ze weer verder. Ze gaan erg snel op zoek naar een nieuwe partner en vergeten het liefdesverdriet dan nog sneller.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

De kreeft is een erg emotioneel sterrenbeeld en ze vinden gevoelens in een relatie erg belangrijk.

Ze laten de wereld maar al te graag hun gevoeligheid zien zonder dat ze weten dat ze misschien gekwetst zullen worden.

Als het op een gebroken hart aankomt zijn kreeften erg kinderlijk. Ze houden niet van negatieve gevoelens en beginnen zich te gedragen als een kind dat geen ijsje mocht kopen.

Ze krijgen het idee dat relaties en liefde niet logisch zijn. Dat het leven niet logisch is. Ze hebben het gevoel dat het universum uit elkaar valt.

Ze denken niet dat ze ooit weer liefde zullen vinden. Ze zijn een wrak. Hun fysieke gezondheid komt in het geding; opgezwollen gezicht, loopneus en geen trek.

Gelukkig zullen ze alles anders bekijken als ze zijn genezen. Het liefdesverdriet ligt achter ze en ze zijn zover om verder te gaan.

Aangezien ze altijd optimistisch zijn zal zelfs een relatiebreuk hen er niet van weerhouden om in een sprookjesachtige liefde te geloven.

Leeuw (20 juli – 18 augustus)

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

Leeuwen hebben over het algemeen een zesde zintuig wat al hun relatie betreft en ze kunnen erg goed nagaan wie oprechte bedoelingen heeft.

Daarom kan een relatiebreuk nogal verwarrend voor ze zijn.

Het beïnvloedt hun ego. Ondanks dat ze verdrietig zijn om het verlies van hun partner is hun gekrenkte trots een groter probleem en dit laat hen dingen doen waar ze later misschien spijt van krijgen.

Ze laten hun ex-partner niet weten dat ze zich gekwetst voelen, zelfs als zij hun hart hebben gebroken.

Leeuwen gaan uit en hebben het naar hun zin, plaatsen perfecte selfies en proberen te bewijzen hoe leuk ze het hebben.

Na afloop geven ze zichzelf vaak de schuld van alles en beginnen ze zich vaak enorm te schamen.

Ze zijn meestal erg zelfverzekerd, maar iets als een relatiebreuk kan hen wel erg onderuit trappen. 

Maagd (23 augustus – 22 september)

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

Maagden zijn een van de meest voorzichtige sterrenbeelden in de astrologie.

Vertrouwen moet bij een maagd opgebouwd worden, langzaam, geleidelijk en geduldig. Als ze zich gekwetst voelen veranderen ze volledig.

Ze vinden elke relatie bijzonder en betekenisvol en ze willen dat deze zolang mogelijk goed blijven.

De maagd heeft liever een stabiele relatie dan een scharrel. Dus als er sprake is van een gebroken hart voelt het net alsof iemand het hart uit hun lijf heeft gerukt.

Een gebroken hart zorgt ervoor dat ze hun emoties en genegenheid helemaal afsluiten.

Ze hebben het gevoel dat niemand ooit hun liefde zal verdienen of dat ze telkens gekwetst zullen raken als ze aan een relatie beginnen.

Ze worden kil. Liefdesverdriet verdooft hen en het kan erg lang duren voordat ze zichzelf weer hebben gevonden.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

Een geschikte partner vinden is dé prioriteit in het leven van de weegschaal.

Ze zijn niet graag alleen. Een partnerschap is erg belangrijk voor ze en daarom is een breuk enorm stressvol voor ze.

Aangezien ze niet graag alleen zijn beginnen ze relatief snel aan een nieuwe relatie en dit helpt hen om hun gebroken hart sneller te genezen en hun vorige vlam te vergeten.

Dit kan echter ook gevaarlijk zijn omdat het een enorme impact heeft op hun zelfvertrouwen.

Als ze tijd alleen doorbrengen zoeken ze troost in liefdesgezichten of een andere kunstvorm vol van tragedie.

Ze hebben het gevoel dat ze liefdesverdriet alleen achter zich kunnen laten als ze een nieuwe vlam vinden en zo snel mogelijk aan een nieuwe relatie beginnen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

Schorpioenen zijn gepassioneerde en assertieve mensen. Ze staan bekend om hun kalme en kille gedrag. Als schorpioenen verliefd zijn, zijn ze erg toegewijd en trouw.

Ze beginnen echter erg voorzichtig aan een relatie omdat ze veel tijd nodig hebben om vertrouwen en respect voor hun partner op te bouwen.

Zodra ze eindelijk over het liefdesverdriet heen zijn kijkt een schorpioen meestal niet meer terug. Met een breuk omgaan maakt hen echter verbazingwekkend zwak.

Als ze eenmaal begrijpen wat er gebeurd is zijn ze verdrietig en teleurgesteld en wordt hun zelfvertrouwen op een gevaarlijke manier beschadigd.

Ze beginnen alleen aan nieuwe relatie die kort zijn en die ontstaan door een fysieke aantrekkingskracht.

Na een aantal weken zijn ze meestal weer op de been en erkennen ze dat ze zich gekwetst voelen en hebben ze hun emoties helemaal onder controle; ze beschouwen dit als een geleerde les en koesteren geen wrok.

Ze zijn erg makkelijk in de omgang, ze accepteren dat niet iedereen de ware kan zijn en dat ze minstens een keer liefdesverdriet moeten ervaren. En ze zijn altijd ‘oprecht’ zichzelf.

Ze vinden het onaantrekkelijk als iemand zelfmedelijden heeft.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

De boogschutter is een van de meest fanatieke reizigers in de astrologie. Ze zijn ruimgeestig en optimistisch.

Boogschutters vergeten liefdesverdriet sneller dan anderen.

Het is niet dat ze niet verdrietig zijn of dat ze hun ex snel vergeten; ze willen gewoon niet vasthouden aan het verleden of hun echte emoties laten zien.

Ze zijn rusteloos en als de relatie ten einde is gekomen proberen ze ver weg te gaan. Ze proberen veel avonturen met hun vrienden te plannen.

En de reden hiervoor is dat ze vaak hun ware gevoelens verborgen houden en zichzelf perfect voordoen bij anderen.

Ze zijn erg trots en willen hun emoties niet tentoonstellen.

In plaats van dat ze de tijd nemen om te genezen besluit de boogschutter om aan een nieuw avontuur te beginnen om alle onzichtbare pijn op te ruimen.

Een fascinerende reis helpt hen om hun liefdesverdriet te vergeten.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart

Steenbokken vinden het ontzettend moeilijk om hun gevoelens te uiten.

Ze kiezen ervoor om stilletjes te lijden, zelfs als dit betekent dat ze het niet met hun hechte vrienden kunnen bespreken.

Ze vinden het vreselijk om zich zwak te voelen. Ze kiezen ongezonde manieren om met hun emotionele problemen om te gaan.

Ze proberen hun liefdesverdriet te vergeten zodat ze weer de oude kunnen worden, zelfs als ze ’s avonds laat nog steeds door dit verdriet worden gekweld.

De steenbok houdt zich met meerdere dingen bezig en verandert dingen aan hun dagelijkse routine.

Ze beginnen niet zo een-twee-drie aan een nieuwe relatie omdat ze tijd nodig hebben om mensen weer te leren vertrouwen.

Ze beginnen hun traditionele kijk op liefde en relaties aan te passen.

Ze vinden het moeilijk om te blijven geloven dat je de rest van je leven met één iemand zou kunnen doorbrengen als ze te maken hebben gehad met een zware relatiebreuk.

Eindconclusie

Liefdesverdriet is de heftigste pijn die we kunnen ervaren. Het is niet slechts emotionele pijn, maar het heeft ook invloed op onze fysieke gezondheid.

Je zou je niet moeten schamen voor je emoties. Je mag huilen, schreeuwen en doen wat je moet doen om je weer beter te voelen.

Je moet volhouden en koste wat kost in de liefde blijven geloven.

De tijd heelt alle wonden, maar ieder gebroken hart laat een litteken achter. Wees niet verdrietig, want dit hoeft niet negatief te zijn.

Die littekens zouden je moeten herinneren aan hoe het leven je probeerde te breken, maar jij gewoon sterker was!

Hoe Elk Sterrenbeeld Verandert Na Een Gebroken Hart