Skip to Content

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden: 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden: 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Hoe mooi het ook is, het huwelijksleven is ook zwaar. Een succesvol huwelijk hebben vereist veel hard werken en het kost veel energie.

Veel getrouwde stellen denken echter dat hun werk is gedaan op het moment dat ze hun geloften af hebben gelegd. Ze doen na een tijdje absoluut niets meer om een beter huwelijk en een gezonde relatie te hebben.

Na een tijdje stoppen ze met hun inspanningen en gaan ze elkaar als vanzelfsprekend beschouwen, wat voor elke relatie fataal kan zijn.

Het ergste is dat als ze eenmaal merken hoeveel schade ze hebben aangericht, het meestal te laat is om er nog iets aan te doen en de enige optie die ze dan nog hebben om hun relatie te redden, is huwelijkstherapie.

Ook al is het krijgen van huwelijkstherapie niets om je voor te schamen en het betekent dat zowel jij als je man volwassen genoeg zijn om te accepteren dat jullie hulp nodig hebben om weer een gezond huwelijk op te bouwen, het kan vermeden worden.

Jullie moeten je allebei afvragen: “Hoe word je een betere echtgenote en een betere echtgenoot?” en hier is hoe je jouw deel van het werk kunt doen.

Het maakt niet uit of je dit als een wake-up call ziet en de laatste kans om iets aan je huwelijk te doen of dat je gewoon probeert om uit te vinden hoe je een betere echtgenote kunt worden.

Hier zijn enkele gewoonten die je kunt aannemen om je liefdesleven en de relatie die je met je man hebt aanzienlijk te verbeteren.

1. Ondersteun zijn dromen

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Wat je waarschijnlijk niet over mannen weet, is dat als het om de voortgang van hun leven gaat ze meestal een duwtje in de rug nodig hebben.

Hoe succesvol je man ook is en ondanks het feit dat hij doet alsof hij alles alleen kan, is de waarheid dat we allemaal wel wat aanmoediging kunnen gebruiken als het om de dingen gaat die we willen bereiken.

Dus alsjeblieft, maak geen grapjes over de dromen van deze man, ook al klinken sommige je misschien dwaas of kinderachtig in de oren.

In plaats van hem te ontmoedigen, laat je man zien dat je in hem gelooft en dat je van plan bent om door alles heen naast hem te staan.

Mannen houden er niet van om betrokken te zijn bij meisjes die hen tegenhouden en er geen vertrouwen in hebben dat ze kunnen doen wat ze willen.

Ze willen met een vrouw trouwen die de wind onder hun vleugels is en die hen inspireert om in zichzelf te geloven.

2. Wees zijn vriendin

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Als je erachter probeert te komen hoe je een betere echtgenote kunt zijn, bedenk dan dat je man niet alleen zijn geliefde nodig heeft.

Natuurlijk zal deze man het leuk vinden om een geweldige vrouw te hebben, maar hij heeft meer dan dit nodig om zijn leven naast jou door te brengen.

Je man heeft je nodig om zijn vriendin te zijn. Als ik dit zeg, dan beweer ik niet dat je moet proberen om zijn mannelijke vrienden te vervangen of dat je mag verwachten dat hij niet met iemand anders dan jij omgaat.

Als ik het woord vriendin zeg, dan heb ik het over veel meer dan koffie drinken of met hem naar voetbalwedstrijden kijken.

In feite raad ik je aan om hem te laten zien dat je een van die zeldzame mensen bent die het altijd goed met hem voor zal hebben en een persoon die hem nooit zal verraden of in de rug zal steken.

Laat hem zien dat hij je wat er ook gebeurt kan vertrouwen en dat je er altijd bent om hem door dik en dun te steunen. Wees zijn metgezel, adviseur en zijn persoon om naar toe te gaan.

Het allerbelangrijkste, zorg ervoor dat jullie relatie meer is dan alleen romantisch. Jullie twee zijn niet alleen echtgenoten, je bent familie en jullie zullen vast en zeker de rest van jullie leven samen doorbrengen.

Dit betekent dat zelfs als je huwelijk ooit ten einde komt, je voor altijd een vriendin zal blijven.

Je zou hem nooit in de steek laten of verraden, zelfs als het zou gebeuren dat jullie niet meer als man en vrouw van elkaar houden of als de passie tussen jullie tweeën wegebt.

3. Geef hem de ruimte

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Als je van een man houdt, dan is je eerste impuls om elke seconde van je vrije tijd met hem door te brengen.

Het is volkomen normaal dat je geen genoeg van je man kunt krijgen en dat je de wens hebt om hem voortdurend je onverdeelde aandacht te schenken.

Toch moet je accepteren dat de meeste mannen niet op dezelfde manier functioneren. Zie je, hoeveel een man ook van je houdt, na een tijdje zal hij niet meer in staat zijn om je de hele tijd om hem heen te hebben.

Dit betekent niet dat hij je bedriegt of dat hij jullie huwelijk zat is, hij heeft gewoon wat tijd bij jou vandaan nodig.

En dat is precies wat je hem moet geven als je een perfecte echtgenote wilt zijn – de privacy en ruimte die hij nodig heeft.

Als je niet wilt dat je man je zat gaat worden en als je hem niet weg wilt jagen door de hele tijd in zijn nek te ademen, verstik hem dan niet en beperk zijn vrijheid niet.

Uiteindelijk kun je de tijd die jullie niet samen doorbrengen altijd gebruiken om je beste vriendinnen te zien of om van wat privacy te genieten. Het is hoe dan ook een win-winsituatie.

4. Geef hem complimenten

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Vrouwen zijn niet de enigen die ervan genieten als hun wederhelft hen vertelt hoe knap en betoverend ze zijn. Zelfs als ze dit zelden zullen toegeven, is de waarheid dat mannen het ook leuk vinden om gecomplimenteerd te worden.

Je hoeft je man niet te vervelen door hem elke dag te vertellen dat hij de knapste man is die er is.

Vergeet echter niet om hem af en toe iets aardigs te vertellen, zodat hij kan zien hoeveel geluk je hebt dat je zo’n goede man als hij aan je zijde hebt.

Pas op dat je geen nep complimenten gebruikt, want hij zal je door hebben. Concentreer je in plaats daarvan op de dingen waarvan je echt houdt en die je bewondert.

Prijs zijn uiterlijk en persoonlijkheid en doe dit vooral als je merkt dat hij zich neerslachtig voelt.

5. Respecteer hem

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Als je je afvraagt hoe je een betere echtgenote kunt worden, weet dan dat echte mannen respect boven alles waarderen.

Je kunt van je man houden en de best mogelijke echtgenote op alle andere gebieden zijn, maar als je hem niet genoeg respect toont, dan zal hij je nooit als zijn perfecte partner beschouwen.

Dit betekent natuurlijk niet dat je op magische wijze een pleaser moet worden en naar alles wat hij zegt met je hoofd moet knikken.

Je mag het niet met hem eens zijn en je mag hem op zijn daden aanspreken. Je moet gewoon zorgvuldig de manier kiezen om dat te doen.

Nee, je hoeft bij hem in de buurt niet op je tenen te lopen. Zorg er echter voor dat je hem niet beledigt of kleineert.

Je gedrag ten opzichte van hem is vooral in het openbaar belangrijk. Het laatste wat je man wil, is dat je hem in het bijzijn van jullie gezamenlijke vrienden of zijn familie vernedert.

Voordat je hem als je levenspartner respecteert, respecteer zijn meningen, vrijheid en verlangens en respecteer hem als man en als individu.

Vertrouw me maar op één ding: als hij de juiste persoon is, zal hij je in ruil daarvoor op dezelfde manier behandelen.

6. Koester niet eeuwig wrok

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Sommige vrouwen hebben de gewoonte om eeuwenlang wrok te koesteren.

Als jij een van die vrouwen bent die het moeilijker heeft om je man zijn fouten uit het verleden te vergeven, werk daar dan alsjeblieft aan, want het kan schadelijker voor je gezonde huwelijk zijn dan je misschien denkt.

Begrijp me niet verkeerd – het is volkomen normaal dat je boos op hem wordt of dat je hem moeilijk kunt vergeven als hij je pijn doet.

Maar wrok koesteren en je verleden invloed op je heden en toekomst laten hebben is niet de juiste keuze.

Als je iets achter je laat, maak dan niet van elke gelegenheid gebruik om het in zijn gezicht te wrijven en breng het niet elke keer naar voren als je het ook maar enigszins ergens niet mee eens bent.

Wat je man ook heeft gedaan, als jullie de dingen eenmaal hebben besproken en als je hem eenmaal zijn woorden of daden hebt vergeven, vergeet dan dat deze ongelukkige gebeurtenis ooit heeft plaatsgevonden en ga verder met je leven en huwelijk.

7. Laat hem de man zijn

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Ik weet dat je een sterke en capabele vrouw bent die prima alleen door het leven kan gaan, zonder dat iemand haar helpt.

Ook al vraag ik je niet om je innerlijke kracht te verminderen, een van de eerste eigenschappen van een goede echtgenote is dat ze haar man de man van het huis laat zijn.

Nee, dit omvat niet dat hij je kan commanderen en dit soort afspraak maakt je op geen enkele manier onderdanig.

Je moet gewoon begrijpen dat de meeste mannen een kwetsbaar ego hebben.

Hoezeer ze ook doen alsof ze stoer zijn, je moet extra voorzichtig zijn om hun zelfvertrouwen niet te verpesten of ze zich door je capaciteiten geïntimideerd laten voelen.

Zie je, de droom van elke man is om de held van zijn betere helft te zijn. Je man wil in jouw ogen groot, sterk en onbevreesd zijn.

Hij wil je redder en beschermer zijn, iemand die al je problemen kan wegvagen en de persoon naar wie je gaat als je hulp nodig hebt. En het is jouw taak om hem dit allemaal te laten zijn.

Related: De 6 Meest Voorkomende Huwelijksproblemen En Hun Oplossingen

8. Vertel hem wat je nodig hebt

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Als je iemand vraagt wat hij het meest haat aan het andere geslacht, dan is een van de eerste dingen die hij je zal vertellen, dat hij het veracht te moeten raden wat zijn vriendin wil en denkt.

Ik heb het niet over hersenspelletjes of hard to get spelen – ik heb het over het feit dat mannen het in de meeste gevallen moeilijk hebben om hun wederhelft volledig te begrijpen.

Verwacht daarom niet dat je man gedachten kan lezen en volgens je verlangens zal handelen, zonder dat je hem er ooit een hint over hebt gegeven.

Als je boos bent, praat er dan met hem over en vertel hem wat er aan de hand is, wees eerlijk over je verwachtingen en spreek hem aan over zijn gedrag als je er last van hebt.

Dit is de enige manier waarop je van hem kunt eisen dat hij een betere echtgenoot is. Aan de andere kant, als je hem doodzwijgt en geduldig wacht tot hij raadt wat je denkt en wil, dan kom je nergens.

9. Bekritiseer niet alles wat hij doet

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Iets anders waar mannen een hekel aan hebben, is constant zeuren, waardoor ze het gevoel krijgen dat niets wat ze doen ooit goed genoeg is.

Ik weet dat je waarschijnlijk van je man de best mogelijke echtgenoot wil maken die hij kan zijn en dat je hem wilt helpen door hem in de goede richting te wijzen.

Maar kritiek hebben op elk woord of elke beweging van hem zal alleen maar een averechts effect hebben en hem inspireren om alles te doen dat in strijd is met wat je hem zegt om te doen, om je alleen maar meer te irriteren.

Als je wilt voorkomen dat dit scenario zich voordoet, is dus het laatste wat je moet doen om achter hem aan te gaan en negatief commentaar te geven op alles waar hij zijn zinnen op zet.

Zoek in plaats daarvan een geschiktere manier om hem op zijn fouten te wijzen.

Het allerbelangrijkste – vergeet niet om hem te prijzen als hij iets goeds doet. Laat hem zien dat je trots bent op het hebben van zo’n geweldige echtgenoot en dat je alles aan hem waardeert.

10. Kook voor hem

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Als je ouderwetse handleidingen voor een gelukkig huwelijk zou volgen, dan zou het elke dag voor je man lunch en diner maken het belangrijkste relatieadvies zijn dat je zou vinden.

In feite zouden ze je waarschijnlijk vertellen om elke ochtend voor hem wakker te worden om een zelfgemaakte lunch te bereiden die hij mee naar zijn werk zou kunnen nemen, in plaats van elke dag sandwiches of fastfood te moeten kopen.

De tijden zijn echter veranderd en steeds meer getrouwde stellen leven van afhaalmaaltijden.

Hoe graag je dit ook wilt doen, je hebt waarschijnlijk een eigen carrière of je bent een moeder die thuisblijft met tal van andere verplichtingen, dus het is letterlijk onmogelijk voor je om elke dag ingewikkelde maaltijden te bereiden.

Aan de andere kant schuilt er echt enige waarheid in het gezegde dat de weg naar het hart van een man door zijn maag gaat. Daarom zal je man het zeker op prijs stellen als je af en toe voor hem kookt.

Ik zeg je niet om eten voor hem te bereiden alleen omdat je een vrouw bent. Ik raad je aan om dit te doen, omdat hij de persoon is van wie je houdt.

11. Toon interesse in zijn leven

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Het is volkomen normaal dat jij en je man verschillende smaken in muziek, films en andere dingen hebben.

Jullie twee zijn tenslotte niet dezelfde persoon en hoeveel je ook van elkaar houdt, je kunt niet overal dezelfde interesses hebben.

Toch zal een goede echtgenote haar best doen om bij het leven van haar man betrokken te raken. Ze zal naar hem luisteren, zelfs als hij het over dingen heeft waar ze niets om geeft, zoals sport of zijn werk.

Verander niet omwille van hem en doe niet alsof je de dingen leuk vindt die je niets kan schelen, alleen maar om hem een plezier te doen.

Het kan echter geen kwaad om hem bijvoorbeeld gezelschap te houden terwijl hij naar een voetbalwedstrijd kijkt of twee kaartjes voor een concert van zijn favoriete band voor hem te kopen, zelfs als dat niet de muziek is waar je graag naar luistert.

Door dit te doen, laat je je man zien dat je om alles geeft wat hij belangrijk vindt. En welk beter bewijs van liefde heeft een man nodig?

12. Doe kleine dingen voor hem

Hoe Je Een Betere Echtgenote Kunt Worden 12 Effectieve Tips Om Je Huwelijk Te Verbeteren

Grote emoties worden door middel van kleine gebaren getoond. Als je dit weet, dan is het duidelijk waarom je kleine dingen voor je man moet doen, om hem te laten zien hoe belangrijk hij voor je is.

Ik zeg niet dat je zijn persoonlijke assistent moet worden of je als zijn dienaar moet gedragen. Jullie zijn tenslotte gelijkwaardige partners.

Je zult je kroon echter niet verliezen als je wat boodschappen voor hem doet, als je zijn kleren opvouwt, voor zijn papierwerk zorgt of een andere gunst voor hem doet.

PinFlight Image