Skip to Content

Hoe Je Zelfverzekerder Te Voelen Als Het Om Het Innemen Van Ruimte Op Dates Gaat

Hoe Je Zelfverzekerder Te Voelen Als Het Om Het Innemen Van Ruimte Op Dates Gaat

Noem één persoon die niet nerveus is voor hun eerste date. Dat kan niet, toch? Nou, dat komt omdat we allemaal met dezelfde problemen worstelen, of we het nu wel of niet willen toegeven. Het is niet zo eenvoudig om voor de persoon te verschijnen die je echt leuk vindt en het risico te lopen dat die persoon jou niet leuk vindt.

Omdat het hele proces voor de eerste date echt stressvol kan worden, heb ik besloten om een paar tips op te schrijven die je kunnen helpen om je zelfverzekerder te voelen als het om het innemen van ruimte op dates gaat. Maar, eerlijk gezegd, één zin vat het allemaal samen: relax, we zijn allemaal mensen.

Hier zijn echter die tips. En vergeet niet, heb veel plezier!

Tips hoe je zelfverzekerder te voelen bij je eerste date

1. Bereid je van tevoren voor op de date

Oefening baart kunst, dus waarom zou je je van tevoren niet op de date voorbereiden? Ik zeg niet dat je alles moet simuleren, maar je kunt wat tijd nemen en over de mogelijke vragen nadenken om je date te vragen.

Misschien kan een oefening om je zelfverzekerder te voelen je ook helpen, dus probeer bijvoorbeeld voor de spiegel te gaan staan en te kijken hoe je eruitziet als je over jezelf praat. Je kunt hem ook een berichtje sturen om het ijs te breken, zodat de hele date wat informeler zou moeten zijn.

Probeer ook nieuwe dingen te ontdekken over hobby’s, series of films die je leuk vindt, zodat je niet zonder onderwerpen komt te zitten om over te praten. Als je het over de dingen hebt die je kent, dan zul je zelfverzekerder klinken dan wanneer je een gesprek probeert te forceren over iets waar je geen idee van hebt.

2. Draag iets wat je leuk vindt om je zelfverzekerder te voelen (maar zorg ervoor dat het comfortabel is)

Mensen zeggen dat we maar één kans hebben om een eerste indruk te maken en dat is waar (als je het mij vraagt). Maar draag geen hoge hakken en een strakke jurk als je je niet op je gemak voelt in die outfit, alleen maar omdat je denkt dat je date het misschien leuk vindt.

Zorg ervoor dat je kleding draagt die je zelfvertrouwen verhoogt, maar die tegelijkertijd comfortabel is. Ik bedoel, je wilt je schoenen niet onder de tafel in een chic restaurant uitdoen, omdat je kleine teen te veel in de verdrukking zit, toch?

De manier waarop je je gedraagt, zegt veel over of je wel of niet zelfverzekerd bent, dus zorg ervoor dat je de basisprincipes van lichaamstaal ook vóór de date controleert. Sta rechtop, glimlach veel en raak af en toe zijn hand aan terwijl je om zijn grap lacht. Oh, en gooi een beetje met je haar. Dat werkt altijd.

3. Vergelijk jezelf niet met anderen

Hoe Je Zelfverzekerder Te Voelen Als Het Om Het Innemen Van Ruimte Op Dates Gaat

Wat je ook doet, vergelijk jezelf niet met anderen. We zijn allemaal uniek in onze manier van doen en je bent perfect zoals je bent. Het maakt niet uit of dat meisje langer haar of een kleinere taille heeft dan jij. Hij heeft ervoor gekozen om met jou te eten, niet met haar, dus het moet iets betekenen, toch?

Vergeet je innerlijke criticus, stuur haar op vakantie of zoiets! Houd die positieve houding vast en geniet van elke seconde die je met hem doorbrengt. Je moet je comfortabel voelen in je eigen huid en al je ondeugden en deugden volledig accepteren.

Dat is de enige manier waarop je als een zelfverzekerde vrouw overkomt, en dat is het zwakste punt van mannen. Ze kunnen het vertrouwen en die vonk in je ogen niet weerstaan als je over dingen praat die je leuk vindt. Dus stop alsjeblieft met jezelf met anderen te vergelijken en laat je licht schijnen.

4. Ken je angsten

Een ander, heel belangrijk ding is dat je je angsten kent. Wat ik hiermee wil zeggen? Nou, ben je bang dat je misschien saai klinkt, of dat hij niet zal genieten terwijl je het over je vrijwilligerservaring in het buitenland hebt?

Misschien ben je bang dat je een garderobe  verstoring zou kunnen hebben, of dat je te onhandig bent en je drankje morst? Ga voor de date in je hoofd door alle mogelijke slechte scenario’s, en probeer een oplossing te vinden.

Dat zal je helpen je angstniveaus onder controle te houden en volledig van die eerste date te genieten. Ik bedoel, je zult het meisje blijken te zijn die overal klaar voor is in plaats van iemand te zijn die nerveus is, toch?

5. Vat dingen niet persoonlijk op

Het wordt tijd dat we hier ook over praten. Wat er ook gebeurt, vat het niet persoonlijk op. Het is mogelijk dat hij je niet leuk vindt, of dat hij je niet zo leuk vindt als dat jij hem leuk vindt. Maar dat is niet jouw schuld. We hebben gewoon verschillende smaken en wat de ene man niet aantrekkelijk vindt, zal een andere zeker aantrekkelijk vinden.

Ik bedoel, als twee mensen niet van dezelfde jurk houden, zal niemand de jurk de schuld geven, toch? Het zou saai zijn als we allemaal hetzelfde waren, diversiteit is leuk.

Als je ‘te veel’ bent voor deze man, dan is hij gewoon niet de juiste. En wie weet, misschien ontmoet je je prins op het witte paard op weg naar huis van die mislukte date?

6. Wees de beste versie van jezelf

Om te zeggen dat je jezelf moet zijn en moet komen zoals je bent, is nu een beetje cliché. Laten we zeggen dat je de beste versie van jezelf moet zijn. Natuurlijk zul je niet alles meteen aan je date onthullen. Mysterieus zijn, brengt anticipatie voor de volgende date en dat is belangrijk.

Onbeleefd zijn, niet laten zien dat je manieren hebt en te laat komen voor de eerste date wordt echter helemaal niet aanbevolen. Hij zal genoeg tijd hebben om te beseffen waarom je een shirt hebt dat zegt “nooit op tijd”. Probeer alleen voorlopig je beste kant te laten zien.

Wees niet alleen jezelf, maar wees ook de beste versie van jezelf. En als de andere persoon je niet leuk vindt om wie je bent, ga dan verder. Je zult uiteindelijk iemand tegenkomen die je volledig zal waarderen.