Skip to Content

20 Kenmerken Van Wederzijdse Verliefdheid

20 Kenmerken Van Wederzijdse Verliefdheid

In de beginfase is het altijd lastig om te bepalen of de ander jou ook leuk vindt. Gelukkig is wederzijdse verliefdheid heel gemakkelijk te herkennen!

Natuurlijk voel je het altijd een beetje aan je water of hij ook interesse in jou heeft. Toch is het fijn om een paar kenmerken te hebben waardoor je zeker kunt weten dat het wel goed zit tussen jullie.

Hier vind je er 20 die jou vertellen dat hij ook zeker een oogje op jou heeft!

1. Alles aan jou valt hem op

20 Kenmerken Van Wederzijdse Verliefdheid

Het feit dat je altijd iedere zin eindigt met hetzelfde woord. Je pink die net een beetje raar de andere kant op wijst. De hele lichte sproetjes op je wangen.

Deze jongen heeft het allemaal al gezien. Ieder detail van jouw lichaam is al aan zijn inspectie onderworpen en hij heeft het allemaal onthouden.

Dingen die je zelf nog niet eens had gezien, staan al op zijn lijstje met favoriete kenmerken van jou.

Het geeft je een goed gevoel om zo echt gezien te worden en dat is zeker terecht.

Wanneer je een man als deze hebt gevonden, hoef je aan de aanwezigheid van wederzijdse liefde niet te twijfelen.

2. Hij onthoudt alles en dat is zeker wederzijdse verliefdheid

De dingen vallen hem niet alleen op, hij onthoud ook alles. Ieder klein detail dat je over je leven vertelt, wordt ergens in zijn geheugen opgeslagen.

Dit is natuurlijk omdat hij je ontzettend leuk vindt. Hij probeert zo veel mogelijk aanknopingspunten te vinden waarmee hij in de toekomst nog eens een gesprek met je kan aanknopen.

Hij komt ook altijd terug op wat je hebt gezegd. Stel bijvoorbeeld dat je hebt verteld dat het niet zo goed gaat met je zus, dan vraagt hij een week later naar een update over deze situatie.

Van wederzijdse liefde is zeker sprake. Zijn interesse in jou laat zien dat hij interesse heeft in een toekomst met jou.

Wil jij ook graag een toekomst met hem? Investeer dan eens in hem zoals hij in jou doet. Daar ga je later alleen maar profijt van hebben.

3. Minutenlang oogcontact

Alsof het een film is kijken jullie urenlang in elkaars ogen. Niet terwijl jullie tegenover elkaar zitten natuurijk, maar jullie blikken vinden elkaar altijd.

Tijdens het praten lijkt hij te verdrinken in je ogen. Altijd kijkt hij op het juiste moment recht in je ogen. Hierdoor heb je het gevoel dat hij echt naar je luistert.

Binnen jullie oogcontact communiceren jullie ook met elkaar. Je hebt letterlijk aan een blik genoeg als je wil weten wat hij denkt.

Hetzelfde geldt andersom. Je kunt hem met je ogen laten weten wat je nu echt denkt en wat er door je heen gaat. Wat dat betreft kent hij je als geen ander.

Dit is een connectie die je maar een paar keer in je leven mee gaat maken. Wederzijdse liefde was nog nooit zo aanwezig als bij jullie twee!

4. Alles wat je zegt is grappig en dat laat zijn wederzijdse verliefdheid zien

Ook als je helemaal niet zo grappig bent, zal hij toch om ieder grapje dat je maakt keihard lachen. Dat is gewoon een vorm van je steunen.

Hij wordt getriggerd om alles wat je doet leuk te vinden, omdat hij jou gewoon zo leuk vindt. Al je klunzige acties zijn voor hem super schattig, terwijl jij je misschien de ogen uit je hoofd schaamt.

Het is voor hem een manier om aan jou te laten zien dat er wederzijdse aantrekkingskracht is. Je voelt je namelijk vanzelf meer aangetrokken tot iemand die lacht, dat is wetenschappelijk bewezen.

Waarschijnlijk zal het je vanaf nu ook opvallen dat jij altijd om zijn grapjes moet lachen.

Na een tijdje zal het natuurlijk wat minder worden, maar je ziet nu echt dat je hem vrolijk kunt maken. Wat een eer dat je zo’n effect op iemand kunt hebben!

5. Jullie zijn altijd dicht bij elkaar

20 Kenmerken Van Wederzijdse Verliefdheid

Bijna als twee magneten worden jullie naar elkaar toe getrokken. Zodra jullie in dezelfde ruimte zijn, bewegen jullie langzaam naar elkaar toe.

Ook in een openbare ruimte zal je merken dat je nooit ver bij hem uit de buurt bent, en hij ook niet bij jou. Het voelt gewoon goed om dicht bij elkaar te zijn, dus waarom zouden jullie dat niet doen?

Soms weet je niet eens bewust waar hij is, maar kom je er toch achter dat je opeens weer bij hem in de buurt staat. Oerinstincten zijn hier aan het werk.

In hele bijzondere gevallen zal je ook op andere manieren naar hem toe trekken. Zo komt het bijvoorbeeld best vaak voor dat jullie elkaar op hetzelfde moment een berichtje sturen.

Nog uitzonderlijker is het dat je elkaar toevallig tegenkomt, bijvoorbeeld in de supermarkt of onderweg van je werk naar huis. Dat soort aantrekkingskracht is pas echt wederzijdse liefde.

6. Veel aanraken

Tijdens het praten, terwijl jullie naast elkaar in de rij staan, wanneer je aan het koken bent, hij zoekt altijd een momentje om je even kort aan te raken.

Al is het maar even zijn hand op jouw hand of een korte aanraking op je bovenarm. Alsof hij gewoon even wil laten weten dat hij er nog is.

Het is niet de hele tijd aanraken op een vervelende manier. Sterker nog, het voelt juist hartstikke fijn. Het is een mengeling van geruststelling en affectie.

Natuurlijk wil jij hem ook de hele tijd aanraken. Een beetje op een manier alsof je bijna niet kunt geloven dat hij echt is. Alsof je steeds voor jezelf wil bevestigen dat hij niet als een bubbel uit elkaar spat.

Laat het lekker gebeuren, geniet van deze wederzijdse verliefdheid in al zijn prilheid.

7. Binnenpretjes die jullie wederzijdse verliefdheid benadrukken

Ondanks dat jullie nog niet eens zo lang met elkaar bezig zijn, hebben jullie wel veel binnenpretjes samen. Er zijn gewoon ontzettend veel dingen die jullie allebei leuk vinden en jullie zijn ook allebei hilarisch.

Voor de mensen om jullie heen is het behoorlijk verwarrend. Hoe kan het nu dat jullie zo snel al een eigen wereld gecreëerd hebben?

Vaak snappen zij helemaal niks van wat jullie zeggen, die lachbui zagen ze ook totaal niet aankomen. Van de helft van jullie binnenpretjes, weet je zelf eigenlijk ook niet meer hoe deze ontstaan zijn.

Ze zijn er nu eenmaal gewoon en jullie genieten ervan. Lekker blijven doen en gewoon ervoor zorgen dat daar in de komende periode nog veel meer binnenpretjes bij komen.

Binnen de kortste keren hebben jullie een heel arsenaal aan grapjes die alleen jullie begrijpen en dat is de ultieme stempel voor jullie wederzijdse liefde.

8. Hij ziet er altijd netjes uit

Hij wil echt nog indruk op je maken en daarom ziet hij er nog altijd netjes en verzorgd uit als je hem ziet. Zeker als je weet dat je ergens zal zijn, doet hij nog extra zijn best.

Bij mannen kun je het vaak merken aan de hoeveelheid parfum die ze op hebben gespoten. Een man die indruk op je wil maken, heeft altijd net iets te veel parfum op.

Laten we dat maar op de zenuwen schuiven.

Zelf merk je ook dat je toch wel extra je best doet om er goed uit te zien. Voordat je de deur uitgaat controleer je altijd even of je make-up nog goed zit en je doet ook je best om altijd iets leuks aan te hebben.

Het is echt een teken van wederzijdse verliefdheid als hij nog moeite doet om via zijn uiterlijk indruk op je te maken. Ondanks dat het voor mannen vaak niet zo veel moeite is, is het toch een groot gebaar.

9. Via anderen vraagt hij ook naar je

20 Kenmerken Van Wederzijdse Verliefdheid

Steeds vaker hoor je van anderen dat hij naar je heeft gevraagd. Niet altijd iets bijzonders, maar hij wil het dan gewoon even over je hebben.

Misschien probeert hij zelfs wel te achterhalen of deze mensen weten of jij interesse in hem hebt. Heel onopvallend probeert hij te vissen naar wat zij weten.

De meeste mensen zijn ook niet gek en die hebben natuurlijk echt wel door wat zijn bedoelingen zijn. Vaak wordt ook meteen naar jou doorgespeeld dat hij het over je heeft gehad.

Het is dus best een goed idee om eens aan wederzijdse vrienden en kennissen te vragen of hij ergens naar je heeft gevraagd.

Als dat zo is, dan weet je zeker dat er sprake is van wederzijdse verliefdheid.

10. Er wordt heel veel geflirt en dat laat wederzijdse verliefdheid zien

Er is flirten en er is flirten. Iedereen die het wel eens heeft meegemaakt weet het verschil. Bij gewoon flirten is het een beetje alsof je in de horeca werkt.

Je bent vriendelijk als een serveerster die hoopt dat ze die avond een goede fooi zal binnenslepen. Het is vrij onschuldig en niet per se heel seksueel.

Wat hij met jou doet, is flirten nummer twee. Hij maakt continu toespelingen die nét een beetje over het randje gaan, maar nog steeds wel heel leuk zijn.

Hij loopt je continu te teasen, waarbij hij allerlei beloftes doet over dingen die hij met je kan doen. Stiekem word je er een beetje verlegen van.

Ergens heel arrogant, maar van een beetje zelfvertrouwen is nog nooit iemand dood gegaan, toch?

11. Er hoeft ook niet altijd iets gezegd te worden

Jullie kunnen ook heel goed gewoon niks doen. De wederzijdse verliefdheid is zo sterk, dat jullie je ook prima vermaken als er niks wordt gezegd.

Het is alsof je met je beste vriendin bent. Alles gaat gewoon zo goed tussen jullie, dat het samenzijn al genoeg vermaak is.

Hierdoor wil je hem eigenlijk altijd bij je hebben. Als je iets anders moet doen, bijvoorbeeld thuiswerken, heb je het liefst dat hij naast je zit.

Zijn aanwezigheid is ook nooit irritant. Op een goede manier heb je helemaal niet door dat hij er is. Hij voelt precies hetzelfde.

Er is nog geen ongemakkelijk moment geweest, waarbij jullie het bijvoorbeeld niet eens konden worden over wat jullie willen eten. Houden zo!

12. Jullie zijn allebei nog steeds een beetje zenuwachtig

Een ander kenmerk van wederzijdse verliefdheid is dat jullie altijd nog een heel klein beetje zenuwachtig zijn. Niet zo zenuwachtig als bij de eerste date, maar wel een gezonde spanning.

Ook als je al weet dat het wel goed zit tussen jullie, ben je toch nog bang om iets verkeerds te doen of te zeggen. Je wil nog niet alle kanten van jezelf laten zien.

Na een tijdje zullen die zenuwen vanzelf verdwijnen, maar voor nu is het helemaal niet erg. Ze zijn te vergelijken met de vlinders die je voelt als je iemand echt leuk vindt.

Aan hem merk je ook dat hij een beetje zenuwachtig is. Bij ieder mens ziet dat er weer anders uit, maar hij kan bijvoorbeeld meer lachen of wat onhandiger zijn.

Spreek ook eens uit dat je gewoon een beetje zenuwachtig bent. Dat kan jullie allebei helpen om de spanning een klein beetje te laten zakken.

13. Jullie glimlachen de hele tijd

20 Kenmerken Van Wederzijdse Verliefdheid

Je krijgt die lach niet van je gezicht. Iedere keer dat je aan hem denkt, heb je een glimlach van oor tot oor. Bij ieder berichte dat je binnenkrijgt, verandert je gezicht in een zonnestraal.

Kijk hem eens aan en je zal zien dat het bij wederzijdse verliefdheid hetzelfde werkt. Hij kan ook niet stoppen met glimlachen.

Je voelt je allebei een beetje stom, omdat het natuurlijk heel gek staat als je samen als een idioot aan het glimlachen bent.

Probeer maar niet om die lach van je gezicht te krijgen, dat gaat je namelijk echt niet lukken. Laat het gewoon gebeuren en na een tijdje zal je merken dat het vanzelf over is gegaan.

Gebruik je lach in de tussentijd om andere mensen aan te steken, dan wordt de hele wereld een beetje vrolijker van jullie verliefdheid!

14. Het valt andere mensen ook op en dat is een teken van wederzijdse verliefdheid

Je krijgt steeds vaker de vraag wat er tussen jou en hem speelt. Het valt anderen namelijk echt op dat jullie zo naar elkaar toe trekken.

Zij zien dat hij de hele tijd naar je kijkt en dat jij om al zijn grappen moet lachen. De chemie tussen jullie is bijna voelbaar.

Eigenlijk zit iedereen gewoon te wachten tot het nu eens een keer gaat gebeuren tussen jullie. Dan kan iedereen gewoon weer verder met zijn of haar leven.

Dit is fijn om te horen. Soms kun je nog wel eens aan je eigen perceptie twijfelen. Je denkt dat dat de hele wederzijdse verliefdheid zich alleen maar in jouw hoofd afspeelt.

Het feit dat anderen er hetzelfde over denken als jij, moet genoeg bevestiging zijn dat je het niet allemaal verzonnen hebt.

15. Hij maakt dezelfde bewegingen als jij

Het is wetenschappelijk bewezen dat je altijd de bewegingen nadoet van iemand die je leuk vindt. Natuurlijk niet tot op het punt dat je hem aan het na-apen bent, maar veel subtieler.

Als jij bijvoorbeeld je hand op de tafel legt, zal hij dat ook doen. Bepaalde trekjes nemen jullie van elkaar over. Niet bewust, maar gewoon omdat hij zo goed op ze let.

In de wetenschap wordt dit spiegelen genoemd en het kan ook met andere eigenschappen voorkomen. Zo kan hij bijvoorbeeld ook je stopwoordjes overnemen.

Iedere keer dat jij een bepaald woord gebruikt, registreert hij dat en langzaam neemt hij het ook over. Dit zal je niet meteen doorhebben, omdat het dus zo subtiel is.

Zijn lichaam en zijn hersenen laten zien dat er sprake is van wederzijdse verliefdheid, ook als hij zich er zelf nog niet helemaal bewust van is.

16. Je weet eigenlijk altijd waar hij is

Jullie hebben zo veel contact met elkaar, dat je eigenlijk altijd weet waar hij uithangt en wat hij aan het doen is.

Na een tijdje kan je zijn schema ook zelf een beetje invullen. Op maandagavond is hij aan het voetballen, dinsdag gaat hij meestal naar zijn vrienden en zo kun je de hele week door.

Andersom heeft hij waarschijnlijk precies hetzelfde. Hij weet altijd waar jij uithangt.

Dat komt omdat hij oprechte interesse heeft en ook luistert als je iets vertelt. Wanneer jij volgend weekend naar de verjaardag van je beste vriendin gaat, dan onthoud hij dat.

Sterker nog, op de dag erna zal hij aan je vragen hoe de verjaardag was. Als dat geen wederzijdse verliefdheid is, dan weet ik het ook niet meer.

17. Jullie nemen het altijd voor elkaar op

20 Kenmerken Van Wederzijdse Verliefdheid

In een goede relatie sta je altijd achter de ander. Jullie hebben nog niet eens een relatie, alleen wederzijdse verliefdheid en toch zijn jullie daar al.

Als er bijvoorbeeld in een groep over je geroddeld wordt, zal hij de eerste zijn die eens even haarfijn uitlegt dat dat niet kan.

Ook als je negatief over jezelf praat is hij de eerste die daar een stokje voor steekt. Deze jongen lijkt echt in je te geloven, meer dan ieder ander.

Andersom werkt het precies hetzelfde. Jij laat het niet gebeuren dat er iemand in jouw buurt ook maar iets slechts over hem zal zeggen.

Dit is een heel goed voorteken voor jullie toekomst. Het is erg fijn om een man in je leven te hebben die zo in je investeert.

18. Jullie lichaamstaal is altijd naar elkaar gericht en dat duidt op wederzijdse verliefdheid

Onbewust heb je altijd je hoofd of je hele lichaam naar hem gedraaid. Jouw lichaam is altijd op zoek naar dat van hem.

Dit doe je niet express, maar het gaat gewoon helemaal vanzelf. Je hebt het niet onder controle en stiekem wil je dat ook niet.

Iedere keer als je je hoofd zijn kant op draait, zie je dat hij ook al naar jou gericht is.

Zo zit hij bijvoorbeeld aan de andere kant van de kroeg op een kruk die toevallig jouw kant op staat gedraaid.

Ga er maar eens op letten en je zal weten dat de wederzijdse liefde er zeker is.

19. In een groep zijn jullie alleen met elkaar bezig

20 Kenmerken Van Wederzijdse Verliefdheid

Andere mensen hebben al lang door dat er tussen jullie sprake is van wederzijdse verliefdheid.

Het valt namelijk erg op dat jullie ook in een groep alleen maar met elkaar bezig zijn.

Soms hebben de anderen het idee dat het niet zo veel uit zal maken als zij gewoon allemaal iets anders gaan doen.

Jullie kunnen er allebei niks aan doen, jullie worden gewoon zo tot elkaar aangetrokken.

Negeer gewoon even dat het irritant is voor anderen. Zorg er wel voor dat je nooit met hem en één ander persoon afspreekt, dan is die ander namelijk wel heel erg het derde wiel aan de wagen.

20. Hij bekijkt je hele lichaam

De aantrekkingskracht tussen jullie is bijna voelbaar. Als jullie in dezelfde ruimte zijn, kan hij niet ophouden met naar je te kijken.

Daarbij kijkt hij niet alleen naar je hoofd, je hele lichaam wordt erbij betrokken.

Soms kan je hem erop betrappen dat hij heel gefascineerd naar je enkel zit te kijken. Gewoon omdat hij die ook mooi vindt.

Het liefste kijkt hij de hele dag naar je. Hoe je beweegt, hoe je praat, hoe je zit, maar dat kan natuurlijk niet zomaar.

Daarom geniet hij extra intens van de momentjes dat het wel kan. Geniet er maar van, het is erg leuk om zo aanbeden te worden.

21. Hij betrekt je overal bij en dat duidt op wederzijdse verliefdheid

Jij bent voor ieder feestje uitgenodigd. Als hij iets leuks gaat doen, dan vraagt hij je altijd mee.

Zelfs bij de meest banale dingen probeert hij je nog uit te nodigen. Zo kan het bijvoorbeeld dat hij je vraagt of je even mee boodschappen gaat doen.

Dit is puur omdat hij gewoon graag tijd met je wil doorbrengen. Het maakt hem daarbij helemaal niet uit wat jullie precies gaan doen.

Ook tijdens een avond met zijn vrienden wil hij je erbij hebben. Niet alleen omdat hij je erbij wil hebben, ook omdat hij wil weten wat zijn vrienden van je vinden.

Dit is zeker een teken van wederzijdse verliefdheid. Super leuk voor jou, iets minder leuk voor zijn vrienden.

PinFlight Image