Skip to Content

13 Tips Om Te Flirten Met Je Collega

13 Tips Om Te Flirten Met Je Collega

We hebben natuurlijk allemaal gezien hoe Jim en Pam in The Office stapelverliefd op elkaar werden en sindsdien dromen we allemaal van onze eigen kantoorromance. Daarom ga ik je hier vertellen hoe je kunt flirten met en collega.

Misschien zit er voor jullie ook wel zo’n romantisch verhaal in het verschiet. Zo niet, dan heb je in ieder geval een tijdje voldoende afleiding van je werkzaamheden gehad.

Het kan precies zijn wat je nodig hebt om je door die lange werkweken heen te sleuren. Een gezonde crush op een collega kan ervoor zorgen dat jij iedere morgen weer met plezier in de auto stapt.

Om je alvast een beetje de goede kant op te helpen, hebben we hier 13 tips om te flirten met je collega voor je verzameld. Zo weet je zeker dat het fun en flirty is, niet creepy!

1. Dress to impress

13 Tips Om Te Flirten Met Je Collega

Een van de eerste dingen die ervoor zorgen dat jij zal opvallen bij je collega is natuurlijk je uiterlijk. Kies er daarom dus eens voor om ook op je werk wat extra je best te doen.

Misschien draag je al jarenlang hetzelfde broekpak en is het nu echt eens tijd voor wat anders. Je zal zelf merken dat je je meteen helemaal anders voelt en dat het zelfvertrouwen je een echte boost geeft.

Flirten met je collega gaat op die manier bijna vanzelf, want je zit gewoon echt beter in je vel. Hij zal ook merken dat er wat aan je veranderd is,

Daarbij is er natuurlijk niks zo fijn als er gewoon leuk uitzien en ook uitstralen dat je het naar je zin hebt. Dit doe je niet alleen voor hem, maar ook voor jezelf!

2. Lach om alle grappen

De meeste mannen zijn niet zo moeilijk. Lach gewoon om zijn grappen en hij zal al snel een oogje op je krijgen. Simpel gezien is het nu eenmaal de manier om hem te vleien.

Lach ook om zijn grappen die misschien niet per se altijd het leukste zijn. Zo lang ze maar respectvol zijn, doe je daar niemand kwaad mee.

Probeer ook eens om een grapje terug te maken. Speel in op iets wat hij zegt en dan kunnen jullie samen een soort binnenpretjes maken.

Ook dit zal je werkdagen veel aangenamer maken, terwijl je tegelijkertijd de aandacht van die leuke collega trekt.

3. Flirten met je collega: Geef complimenten

Iedereen vind het leuk om een complimentje te krijgen, dus ook jouw crush op kantoor. Gelukkig zijn er tal van dingen waar je iets leuks over kunt zeggen.

Zo kun je bijvoorbeeld eens aangeven dat hij zo goed is in wat hij doet. Begin een beetje met complimenten die op werk gericht zijn.

Later kun je er dan voor kiezen om er ook steeds meer persoonlijke mensen aan toe te voegen. Complimenteer hem eens met zijn kledingkeuze of nieuwe kapsel als je dat is opgevallen.

Zorg er wel altijd voor dat je in je complimenten niet andere collega’s benadeelt. Hem vergelijken met een directe collega, ten nadele van die ander, is natuurlijk nooit een goed idee.

4. Vraag wat vaker om hulp

Als hij echt goed is in zijn werk, kun je misschien wat toenadering zoeken door hem zo nu en dan om hulp te vragen. Dan heb je meteen een excuus om wat vaker bij hem in de buurt te zijn.

Veel tijd samen doorbrengen geeft je meer kansen om hem beter te leren kennen. Het kan bijna niet anders dan dat er ook tijdens werkdingen persoonlijke verhalen voorbij komen.

Zo kan hij bijvoorbeeld vertellen dat hij moe is omdat hij de avond ervoor tot laat heeft gesport, waar jij dan vervolgens weer op kunt inhaken.

Ook is het een mooie kans om je crush wat informatie over jezelf te geven. Als hij bijvoorbeeld echt een foodie is, kun je vertellen bij welk restaurant je bent geweest en wat je daar allemaal gegeten hebt.

5. Hang rond bij hun werkplek

13 Tips Om Te Flirten Met Je Collega

Tijdens werktijd is het heel normaal om af en toe een beetje rond te lopen. Even een kopje koffie halen en een praatje maken bij het bureau van een ander.

Kies er eens voor om vaker een pitstop te maken bij de werkplek van je crush. Niemand in het kantoor zal daar echt van opkijken, het is gewoon wat collega’s onder elkaar doen.

Wanneer hij op een andere afdeling werkt, ligt dat misschien een beetje ingewikkelder. Maar ook dat kun je mooi verpakken. Je baas zal het altijd waarderen als je interesse toont in het hele bedrijf, dus probeer het daar op te spelen.

Die korte momentjes op iedere dag geven je veel tijd om eens even met hem te flirten. Je houd je werkdag leuk, maakt contact met hem en je wordt beter in je werk. Zo sla je meerdere vliegen in een klap!

6. Flirten met je collega: Check of hij nog oké is

De laatste tijd komen er in de media steeds meer verhalen naar buiten over werkplekken die echt toxisch zijn. Medewerkers moeten of te hard werken of onder omstandigheden die gewoon echt niet prettig zijn.

Het kan daarom goed zijn om zo af en toe bij je collega’s, en dus ook bij je crush, te checken of alles nog wel oké is. Of hij misschien ergens last van heeft of tegen dingen aan loopt.

Ook als er vanaf jouw kant dingen zijn die je misschien niet zo leuk vindt, kun je hem als vertrouwenspersoon gebruiken. Zo kun je je ei kwijt en tegelijkertijd naar hem toe groeien.

Dit klinkt misschien niet meteen als flirten, maar het zal er wel voor zorgen dat jullie heel close zullen worden. In het beste geval lossen jullie samen ook nog eens alle problemen bij jullie op de werkvloer op, als dat geen goede basis voor een relatie is!

7. Vind een gemeenschappelijke activiteit

Om Jim en Pam uit The Office maar weer eens als voorbeeld te nemen: zij hadden het plagen van collega Dwight als gezamenlijke hobby. Ook buiten werktijd konden ze uren spenderen aan het voorbereiden van een grap.

Nu is het in de eerste plaats natuurlijk altijd een heel goed idee om samen lol te trappen. Dit zal ervoor zorgen dat hij inziet dat jij enorm grappig bent. Ook is samen lol maken gewoon een hele solide basis voor op de langere termijn.

Ben je niet zo’n lolbroek? Dan zijn er nog steeds meer dan genoeg dingen over die jullie samen kunnen doen. De meeste werkplekken hebben bijvoorbeeld een feestcommissie of een sportteam waarbij jullie je samen zouden kunnen gaan.

Als er nog geen activiteit is, kun je die natuurlijk altijd zelf opzetten. Ook hierbij heb je weer het voordeel dat jouw werkgever zal denken dat je goed je best doet en veel initiatief toont.

8. Lunch samen

Samen een maaltijd delen op werk is de beste manier om dichter bij iemand in de buurt te komen. Tijdens de lunch heb je namelijk een vrijbrief om het eens even niet over je werk te hebben.

Hierdoor krijgen jullie de ruimte om elkaar eens wat beter te leren kennen. Veel tijd met elkaar doorbrengen maakt flirten met je collega erg makkelijk.

Het enige nadeel is dat je nu wel erg goed moet gaan nadenken over welke lunch je meeneemt. Zo is het bijvoorbeeld niet erg sexy om voor zijn neus een boterham met een gekookt ei te zitten eten.

Ga liever voor een gezonde salade, een broodje met hummus en tomaat of volkorencrackers met een licht beleg. Alles wat er oncharmant uit kan zien, kun je beter links laten liggen.

9. Flirten met je collega: Pas je lichaamstaal aan

13 Tips Om Te Flirten Met Je Collega

De helft van je communicatie gebeurt non-verbaal. Met je lichaam kun je laten zien wat je intenties zijn. We weten allemaal dat met je armen over elkaar staan betekent dat je een gesloten houding hebt, waardoor mensen zich niet tot je aangetrokken voelen.

Spreek daarom eens wat meer met je handen, sluit je lichaam niet af en sta altijd rechtop. Je zal echt merken dat je ineens heel anders overkomt door een paar kleine aanpassingen te maken.

Hierdoor kan het zijn dat je bij je crush opeens wel opvalt. Hiervoor was je een grijs muisje dat wegviel in de massa, nu ben je opeens een bloeiende bloem. Hij kan bijna niet meer om je heen.

Houd het wel gepast. Vergeet niet dat je nog steeds op de werkvloer bent, waar grote gebaren niet altijd gewaardeerd worden. Even iemands knie aanraken is op de werkvloer bijvoorbeeld heel anders dan wanneer je samen in de kroeg zit.

10. Vraag naar zijn persoonlijke leven

Bij sommige bedrijven hebben de medewerkers niet zo veel contact met elkaar, waardoor je eigenlijk geen idee hebt met wie je zo veel tijd doorbrengt.

Het kan dus leuk zijn om eens naar het persoonlijke leven van je collega te vragen. Misschien heeft hij op zijn bureau wel een foto staan of ligt er een kleine voetbal.

Zodra je een beetje weet waar zijn interesses buiten werk liggen, kun je daar op inspelen. Vraag hem op maandag hoe zijn weekend was en of hij bijvoorbeeld zijn wedstrijd gewonnen heeft.

Hoe meer je over hem te weten komt, hoe vaker je dingetjes kunt vragen. Na een tijdje zullen jullie dan vrienden worden en gaat het flirten veel gemakkelijker.

11. Lach en maak veel oogcontact

Flirten is altijd lachen. Iemand zal zich namelijk altijd aangetrokken voelen tot een persoon die lacht. Het is letterlijk een uitnodiging om contact met je te maken.

Dat kan een simpele glimlach zijn als je iemand begroet, maar ook een harde lach om een grap. Je roept daarmee meteen positieve gevoelens bij de ander op.

Daarbij word je er zelf ook weer een stuk vrolijker van, wat natuurlijk altijd een fijn voordeel is. Zo kom je in een cirkel terecht waarbij je maar blijft lachen en hem dus aan blijft trekken.

Ook oogcontact is belangrijk. Het is een hele subtiele manier om aan iemand te laten merken dat je interesse hebt. Zoek het dus eens op als je heel even wat afleiding van je scherm nodig hebt.

12. Flirten met je collega: Toon interesse in zijn werk

Er is geen betere reden om meer tijd met je collega door te brengen dan iets met werk. Is hij bijvoorbeeld echt heel goed met computers, terwijl jij daar niks vanaf weet? Dan is dat je kans.

Zoek naar manieren om zijn werkzaamheden samen te laten smelten met die van jou, zodat je vaker een reden hebt om hem op te zoeken.

Daarbij is het ook nog eens een manier waarop je hem kunt laten zie hoe ontzettend goed je bent in je werk. Met een beetje geluk kun je ook nog echt wat van hem leren.

Als hij een passie voor zijn werk heeft, zal hij dolblij zijn om jou daar in mee te nemen. Dit is natuurlijk een hele leuke kant van hem, waardoor je extra snel verliefd zal worden.

13. Flirt met al je collega’s

Deze moet je niet te letterlijk nemen, zo hoef je bijvoorbeeld niet opeens elke dag de receptioniste te complimenteren.

Ik bedoel meer te zeggen dat het niet te veel moet opvallen dat je tegen een bepaalde collega wel erg aardig doet. Doe tegen iedereen vriendelijk, anders loop je het risico dat er over je geroddeld zal worden.

Je wordt dan die persoon die alleen maar aardig is tegen die ene mannelijke collega, terwijl je tegen de rest een echte bitch bent. Ook als dat niet per se altijd waar is.

Het is helemaal niet erg als je hem een beetje extra aandacht geeft, maar houdt het subtiel. Verdeel de rest van je aandacht over de hele groep, zeker als je in een klein bedrijf werkt.

Flirten met een collega: wat je echt niet mag doen

Voordat je gaat flirten met een collega is het goed om eens na te denken over wanneer het echt niet kan. je werkdagen een beetje leuker maken is natuurlijk niet verkeerd, maar het blijft wel je werk.

Daarom zijn er ook nog een aantal regels waar je je aan moet houden. Wanneer je deze overtreedt, kan dat slecht zijn voor je professionele en voor je persoonlijke relaties.

Kijk dus eens naar:

Flirt alleen met collega’s op een gelijkwaardig niveau

13 Tips Om Te Flirten Met Je Collega

Met je baas flirten is natuurlijk de verboden vrucht, maar dat is niet voor niks. In de eerste plaats kan het je werkrelaties met anderen heel erg verstoren.

Je collega’s zullen namelijk altijd denken dat jij zal worden voorgetrokken, omdat jullie zo’n leuke klik hebben. Daar staat tegenover dat je dit probeert tegen te gaan, waardoor je je crush de hele tijd ten onrechte benadeelt. Ten tweede is het bij heel veel bedrijven ook gewoon verboden, wat zou betekenen dat een van jullie een andere baan moet zoeken.

Tegelijkertijd moet je ook niet met iemand flirten waar jij de baas over bent. Dit kan worden gezien als een vorm van machtsmisbruik, ook als jij een vrouw bent en hij een man.

Zorg ervoor dat je iemand kan vinden die in dezelfde loonschijf zit als jij, zodat jullie gelijk aan elkaar blijven. Zo voorkom je de meeste problemen, die veel serieuzer kunnen zijn dan je van tevoren kan inschatten.

Controleer altijd de policy van je bedrijf

Ieder bedrijf heeft weer zijn eigen regels over met wie je wel en niet uiteindelijk een relatie mag beginnen. Dat is nu misschien nog een beetje voorbarig, maar toch is het goed om er alvast naar te kijken.

Zo weet je zeker dat je niet begint aan iets dat je uiteindelijk helemaal niet kunt afmaken. In het ergste geval moet een van jullie van baan wisselen en dat is wel een erg grote stap.

Bij de meeste bedrijven mag je wel een relatie beginnen met collega’s waar je niet direct mee samenwerkt. Iemand van een andere afdeling is bijvoorbeeld wel toegestaan, maar degene aan het bureau naast je niet. Vaak moet je ook wat papierwerk inleveren op het moment dat het officieel wordt tussen jullie. Het is goed om te weten vanaf welk moment dat precies verplicht is.

Weeg eerst eens voor jezelf af of dat het waard is. Of je er überhaupt wel zin in hebt om je relatie zo openbaar te maken en een onderdeel van je werk te maken. Werk en privé gescheiden houden is erg fijn en dat realiseer je vaak pas op het moment dat het niet meer zo is.

Je mag niet flirten met een collega die al een relatie heeft

Het is natuurlijk een groot cliche, maar heel veel affaires ontstaan op de werkvloer. Dat is niet zo gek, want je ziet elkaar heel veel en dat kan al snel voor spanningen zorgen. Zodra je ook maar heel even een dipje in je relatie hebt, kan dat gemakkelijk worden opgevangen door iemand waar je mee werkt.

Je ziet iemand op je werk vaker dan de persoon die thuis op je zit te wachten. Daarbij is het ook erg gemakkelijk om het geheim te houden voor je huidige relatie. Je partner denkt namelijk dat jij gewoon aan het werk bent en vermoed niet dat je stiekem aan het flirten met je collega bent.

Begin dus nooit iets met iemand die al gebonden is aan een ander, op wat voor manier dan ook. De kans is groot dat je een tijdelijk uitstapje zal zijn en dat soort situaties kennen geen winnaars. Jij bent gekwetst, hij ook en natuurlijk die arme partner die al die tijd nietsvermoedend thuis zat.

Ook sta je er bij je andere collega’s meteen om bekend dat jij iemand bent die geen respect heeft voor de relatie van een ander. Dat is natuurlijk niet een reputatie waar je op zit te wachten. In het ergste geval moet je op zoek naar een andere baan.

Blijf altijd professioneel

In het ergste geval wordt jouw liefde niet beantwoord en daar kun je natuurlijk flink van balen. Een eerste reactie kan dan zijn om je opeens heel anders tegenover je crush te gedragen.

Zo kun je bijvoorbeeld niet willen laten zien dat je gekwetst bent en opeens heel stoer en zelfs een beetje gemeen gaan doen. Hierdoor creëer je opeens een heel negatief beeld van jezelf op de werkvloer, ook onder collega’s die niks met jou en je flirt te maken hadden.

Flirten met je collega is geen goed idee als je niet van tevoren voor jezelf kunt bepalen dat je altijd een professionele houding blijft hebben. Anders zal het namelijk je werkzaamheden in de weg staan en een negatieve impact op je carrière kunnen hebben. Hoe leuk je crush ook is, dat is niemand waard.

Nu vind je je crush namelijk nog helemaal het einde. Maar het ding met een crush is vaak dat je er gaandeweg achter komt dat iemand toch minder leuk is dan je dacht. Vaak is het gewoon een welkome afleiding van je dagelijkse sleur, niet iets waar je ook echt werk van gaat maken.

Flirt niet met een collega die daar geen zin in heeft

Het is bijna belachelijk dat het nog gezegd moet worden, maar flirt niet met collega’s die daar niet op zitten te wachten. Op de werkvloer kan je al snel denken dat iemand hard-to-get probeert te spelen of om een andere reden doet alsof, maar vergeet niet dat dat niet altijd zo is.

Soms heeft iemand gewoon geen interesse, maar houdt de werksfeer hem tegen om daar echt iets van te zeggen. Iemand kan zich opgelaten of zelfs een beetje onderdrukt voelen en dat zit dan in de weg.

Kijk uit dat je niet te veel wordt en grenzen over gaat. Iemand die wel zin heeft in jouw flirts, zal dat echt wel op een manier laten merken. Ook heb je het dus heel goed door als dat absoluut niet zo is.

Soms moet je gewoon kunnen accepteren dat het niet wederzijds is. Dat kan in het begin misschien een beetje hard zijn, maar uiteindelijk kom je daar wel overheen. Zet in ieder geval niet je reputatie op het spel voor een simpele crush.

13 Tips Om Te Flirten Met Je Collega