Skip to Content

Misschien Was Het De Bedoeling Dat Je Wegging, Maar Je Voelde Nog Steeds Goed

Misschien Was Het De Bedoeling Dat Je Wegging, Maar Je Voelde Nog Steeds Goed

Ik probeerde je vast te houden. Ik probeerde met al mijn kracht om je dichtbij me te houden, maar je glipte door mijn vingers, en voordat ik het wist… Was je weg.

Er was niets in deze wereld dat me kon voorbereiden op het moment dat jij de deur achter je dicht trok en ik alleen achterbleef. De schok ging nergens heen, het zat vast in mijn keel tot het punt dat ik niet meer kon ademen.

Voor heel even voelde het als een koortsdroom. Alsof ik je verzonnen heb om me tijdens die donkere nachten gezelschap te houden, toen niets goed voelde, behalve jij.

Je kunt je de chaos voorstellen toen ik begreep dat liefde niet genoeg was om je te laten blijven. Het weerhield me er echter niet van om elke avond naar je terug te gaan voordat ik in slaap viel.

Ik zou me jou herinneren en ik zou die herinneringen tot mijn eigen redding uitroepen om een klein stukje van mijn hart te behouden. Je was echt, nu weet ik dat je dat was, en ik realiseer me dat ik dacht dat je voor altijd in mijn leven zou zijn, alleen maar omdat mijn hart je niet los wilde laten.

Dat was dom om te denken.

Ik was breekbaar en ellendig. Zonder jou, had ik het gevoel dat ik gek werd, omdat niets meer logisch was! Je zei dat je me niet meer wilde, dat je niet meer van me hield, dat je niet meer bij me kon blijven.

Het heeft me een eeuwigheid gekost om te begrijpen waarom je wegging en ik weet nog steeds niet of ik het juiste antwoord heb. Ik denk dat het altijd de bedoeling was dat je wegging, maar je voelde je nog steeds goed.

Misschien Was Het De Bedoeling Dat Je Wegging, Maar Je Voelde Nog Steeds Goed

Je voelde als de eerste zonnestralen in de lente als het leven iets gemakkelijker voelt. Je aanraking voelde aan als een warme bries die kippenvel in zijn kielzog achterliet.

Je voelde goed. Het was zo natuurlijk om bij je thuis te komen en je lachende gezicht me te zien verwelkomen. Het was zo gemakkelijk om in je armen te vallen en je de hele nacht lief te hebben.

Zou je me geloven als ik je vertelde dat ik soms je aanraking met een lang vergeten thuis zou verwarren? Ik wist niet eens dat thuiskomen in de armen van een ander persoon kon zijn totdat jij op mijn pad kwam.

Daarom voelde het zo ontmoedigend om op een ochtend wakker te worden en dat het zonlicht niet hetzelfde effect op mijn lichaam had. Telkens als ik zonder jouw hand in de mijne op straat liep, sloot ik mijn ogen om een beroep op het gevoel ervan te doen, omdat jouw afwezigheid zoveel pijn deed.

Ik wilde je niet kwijtraken. Ik wilde niet in een koud en leeg bed in slaap vallen, terwijl ik wist dat mijn lichaam perfect naast het jouwe paste. Het leven had een wrede manier om me perfectie te geven en er dan voor te kiezen om me alleen op weg te sturen.

Ik heb zoveel tijd besteed om je te begrijpen. Er was geen dag dat ik niet aan je woorden dacht, ik speelde ze in mijn hoofd af, en ik probeerde ze te begrijpen.

Had ik je horen zeggen dat je nooit meer terug zou komen? Zou ik het moment vergeten kunnen zijn waarop je me vertelde dat we het opnieuw konden proberen?

Misschien Was Het De Bedoeling Dat Je Wegging, Maar Je Voelde Nog Steeds Goed

Je kunt je de tranen voorstellen die me de adem benam toen ik begreep dat je niet terug zou komen. Je gaat geen deel van mijn leven uitmaken, ook al had je me het gevoel gegeven dat je voor altijd zou blijven.

Ik wou dat ik dit eerder had geweten. Het is stom om in het verleden vast te zitten waarin je niets kunt veranderen – het is wat het is. Onveranderlijk. Maar ik wil graag geloven dat ik je tegen had kunnen houden om te vertrekken.

Ik weet niet hoe. Misschien was je gebleven als ik je had gesmeekt. Misschien was je gebleven als ik je had verteld hoeveel ik van je hou. Of misschien is dat niets meer dan wensdenken.

Je voelde nog steeds goed. Misschien had je er vanaf het eerste moment aan gedacht om te vertrekken, maar dat weerhield mij er niet van om hals over kop verliefd op je te worden.

Ik was misschien verblind door de liefde, dus heb ik de signalen niet gezien. Je had dat moment van onwetendheid genomen om je leven in te pakken en van me weg te lopen.

Ik kan niet eens zeggen dat ik boos op je ben, ook al ben ik heel lang woedend geweest. Nu leef ik gewoon in dit voorgeborchte tussen melancholie en extase.

Ik ben verdrietig dat ik je niet meer aan mijn zijde heb, dat ik je daar niet kan voelen. Ik ben ook blij dat je bestaat. Het is een bitterzoet gevoel om wakker te worden en me je gezicht niet meer te kunnen herinneren.

Ik bedoel, ik wil genezen, maar mijn wonden hebben de vorm van jou. Ze zijn enorm en ze branden nog steeds met de herinneringen aan jou.

Misschien Was Het De Bedoeling Dat Je Wegging, Maar Je Voelde Nog Steeds Goed

Totdat ze weg zijn, zal ik de warme bries niet meer kunnen voelen, en ik zal ook niet van het zonlicht kunnen genieten zoals ik vroeger deed. Maar ik laat de moed niet zakken.

Weten dat je lichaam naast het mijne zo goed voelde, zegt me alleen dat ik in staat ben om lief te hebben en bemind te worden. Ik kan op een dag naast iemand anders in slaap vallen en die persoon zal me helpen om jou volledig te vergeten. Voor nu is het alleen ik en de herinneringen aan jou.

Als je dit leest, neem ik de vrijheid om je om een gunst te vragen – wees alsjeblieft gelukkig! Vreugde staat je prachtig. Geniet van het zonlicht en wees de warme bries op de huid van iemand anders.