Skip to Content

Na Hoeveel Dates Heb Je Een Relatie En Hoe Kap Je Het Af?

Na Hoeveel Dates Heb Je Een Relatie En Hoe Kap Je Het Af?

Als je al een tijdje met iemand aan het daten bent, kan het soms lastig zijn om antwoord te geven op de vraag: ‘Na hoeveel dates heb je een relatie?’.

In sommige gevallen zal het overduidelijk zijn dat jullie inmiddels een stelletje zijn, maar je kan ook heel lang in het ongewisse worden gelaten.

Niet iedereen heeft altijd dezelfde intenties als het op daten aankomt. Er zijn mannen die alleen maar met je naar bed willen, maar er zijn ook mannen die het daten gewoon leuk vinden en verder niet de bedoeling hebben om een relatie met je aan te gaan.

Je wil natuurlijk voorkomen dat je in een soort eindeloze losse flirt met iemand terechtkomt en daarom is het goed om eens na te denken over wat je opties zijn.

Ten eerste moet je bedenken of hij klaar is voor een relatie. Bij mannen is het gelukkig overduidelijk of hij er wel of niet aan toe is.

Vervolgens moet je ook voor jezelf nagaan of jij klaar bent om een serieuze relatie aan te gaan.

Soms houd je jezelf wel eens voor de gek. Je denkt dat je klaar bent voor een relatie, maar er zijn signalen die overduidelijk laten zien dat je dat nog niet bent.

Als een van jullie er niet klaar voor is, maakt het niet uit wat het antwoord is op de vraag: ‘Na hoeveel dates heb je een relatie?’, want het is sowieso gedoemd om te mislukken.


In dat geval moet je dus weten hoe je ervoor kan zorgen dat jullie het daten op een fatsoenlijke manier kunnen beëindigen.

Is het niet zo? Dan moet je juist weten hoe je overgaat van daten naar een serieuze relatie.

In dit artikel hebben we de antwoorden op al deze vragen voor je op een rijtje gezet.

Tekenen dat hij nog niet klaar is voor een relatie

Voordat je plannen gaat maken voor jullie toekomst, is het goed om te analyseren of hij klaar is voor een relatie.

Pas als je dat zeker weet, kan je doorgaan naar de volgende punten.

Hij wil de vraag: ‘Na hoeveel dates heb je een relatie?’ niet beantwoorden

Na Hoeveel Dates Heb Je Een Relatie En Hoe Kap Je Het Af

Een van de meest overduidelijke tekenen dat hij nog niet klaar is voor een relatie, is wanneer hij vindt dat jij te snel gaat.

Natuurlijk ga je te snel als je na de eerste date al voorstelt om bij je ouders langs te gaan. Maar als jullie al twee maanden aan het daten zijn, is het zeker niet gek om over een relatie te beginnen.

In twee maanden hebben jullie namelijk allebei genoeg tijd gehad om elkaar goed te leren kennen en een beslissing te maken.

Zeg nou zelf, na twee maanden heb je toch genoeg informatie over elkaar verzameld om te weten of je samen verder wil?

Als hij na twee maanden nog steeds meer tijd nodig heeft, is dat een teken dat hij nog niet klaar is voor een relatie.

Hij zal deze periode van twee maanden proberen op te rekken. Voor je het weet zit je vast in een eindeloze losse flirt.

Probeer hem eens de vraag: ‘Na hoeveel dates heb je een relatie?’ te stellen en kijk wat zijn antwoord is. Als hij niet eens een getal durft te zeggen, kan je er bijna zeker van zijn dat hij er nog niet eens over heeft nagedacht.

Deze man is overduidelijk nog niet klaar voor een relatie. Je kan het maar beter gelijk afkappen, want voorlopig gaat er tussen jullie niks gebeuren.

Hij heeft geen tijd voor je

Na Hoeveel Dates Heb Je Een Relatie En Hoe Kap Je Het Af

Jullie zijn wel aan het daten, maar het gaat heel moeizaam. Als je met hem wil afspreken moet je dat altijd ver van tevoren inplannen en zelfs dan moet hij soms nog op het laatste moment afzeggen.

Dit betekent niet altijd dat hij geen interesse in je heeft. Hij kan het ook gewoon te druk hebben.

Misschien staat hij net op een punt in zijn carrière waarbij hij wat meer moet doorzetten en het even niet kan veroorloven om in zijn vrije tijd veel te doen.

Daarbij moet je je wel bedenken dat zelfs de drukste mannen op aarde ooit een relatie zijn begonnen.

Wereldleiders, eigenaren van grote internationale bedrijven, topsporters, bijna niemand is alleen.

Allemaal hebben ze ooit een keer de tijd gevonden om te kunnen daten met een vrouw die ze echt leuk vinden.

Bedenk je dus goed of hij écht geen tijd heeft, of dat hij gewoon geen tijd voor je wil maken.

Denk daarbij ook na of hij in de toekomst misschien meer tijd gaat hebben. Als hij bijvoorbeeld even druk is omdat hij een probleem moet oplossen, is de kans groot dat hij over een paar maanden weer wel tijd voor je heeft.

Als je hem leuk genoeg vindt, kan je besluiten om hem het voordeel van de twijfel te geven en af te wachten.

Jullie contact moet altijd van jouw kant komen

Na Hoeveel Dates Heb Je Een Relatie En Hoe Kap Je Het Af

Iedere date die jullie gehad hebben, heb jij voorgesteld. Hij zegt wel vaak ‘ja’, maar het stoort je dat hij eigenlijk nooit iets uit zichzelf voorstelt.

Het lijkt wel alsof hij vergeet dat jij bestaat als je niks van je laat horen. Je kan nu twee dingen doen.

Je kan een tijdje geen contact met hem zoeken en wachten tot je iets van hem hoort. Het risico daarbij is dat je misschien wel nooit meer iets van hem zal horen.

De tweede optie is om hem te confronteren met zijn gedrag. Het fijne hieraan is dat je meteen weet waar je aan toe bent.

Daarnaast heb je ook harde bewijzen. Je kan aan de hand van jullie berichtengeschiedenis laten zien dat jij altijd degene bent die contact zoekt.


Hij kan dan eerlijk toegeven dat hij toch niet echt interesse in je heeft, of hij kan beloven dat hij beter zijn best zal doen.

Sommige mannen zijn nu eenmaal een beetje warrig en kunnen oprecht vergeten om met jou af te spreken.

Voor hen is het genoeg dat jij regelmatig een berichtje stuurt en verder denken ze er niet te veel over na.

Je moet dus goed onderscheid kunnen maken tussen het feit dat hij geen contact zoekt omdat hij geen interesse heeft, of omdat hij gewoon een simpele man is.

Dat zal je kunnen herkennen aan de reactie die hij heeft als je hem vraagt hoe het komt dat het contact altijd vanuit jou moet komen.

Biedt hij zijn excuses aan? Dan zit het wel goed. Doet hij juist een beetje vaag? Dan is de kans groot dat hij gewoon geen interesse heeft.

Tekenen dat jij nog niet klaar bent voor een relatie

Na Hoeveel Dates Heb Je Een Relatie En Hoe Kap Je Het Af

Als jullie aan het daten zijn, kan het natuurlijk ook voorkomen dat jij degene bent die nog niet klaar is voor een relatie.

Vaak voel je wel een beetje aan hoe de vork in de steel zit, maar je kan jezelf ook voor de gek houden.

Je blijft maar een beetje met deze man aanmodderen, zonder dat je precies weet wat je wil. Er zijn een aantal signalen die laten zien dat jij nog niet klaar bent voor een relatie:

Je hebt nog interesse in anderen

De man waarmee je nu aan het daten bent is echt leuk, maar stiekem betrap je jezelf erop dat je ook nog met andere mannen bezig bent. Je denkt niet eens na over de vraag: ‘Na hoeveel dates heb je een relatie?’, omdat je helemaal geen relatie wil op dit moment.

Die barman van dat ene café lijkt opeens ook interesse in je te tonen en je bent nog niet helemaal klaar om je vrijheid op te geven.

Je hebt nog steeds een aantal datingapps op je telefoon staan en ook de telefoonnummers van mannen waar je eerder interesse in had heb je nog niet verwijderd.

Stiekem wil je nog een beetje verder kijken wat je opties zijn. Wat nou als je je vastlegt aan deze man en vervolgens komt er een leuker iemand voorbij?

Als dit je gedachten zijn, is het overduidelijk dat je nog niet klaar bent voor een relatie. Een van de belangrijkste punten in een relatie is natuurlijk dat je voor 100% voor elkaar wil gaan. Met dit soort gedachten is dat niet het geval.

Ga je de relatie toch aan? Dan is dat in de eerste plaats oneerlijk tegenover hem. Hij verdient iemand die voor de volle 100% voor hem kiest.

Daarbij is het ook niet eerlijk tegenover jezelf. Je moet altijd naar je gevoel luisteren en doen wat het beste voelt, dat is op dit moment niet het aangaan van een relatie met deze persoon.

Een relatie die op deze gronden van start is gegaan, zal geen lang leven hebben. Verdoe je tijd dus niet en begin geen relatie met deze man.

Je wil geen tijd voor hem vrijmaken

Na Hoeveel Dates Heb Je Een Relatie En Hoe Kap Je Het Af

Voor jou is het geen probleem om met hem af te spreken als je niks beters te doen hebt, maar je laat hem ook net zo makkelijk schieten als er iets beters voorbijkomt.

Het is overduidelijk dat deze man geen prioriteit is in je leven en dat je ook niet van plan bent om dat te veranderen.

De vraag: ‘Na hoeveel dates heb je een relatie?’ is nog niet eens bij je opgekomen. Je bent er namelijk totaal niet mee bezig dat jullie op een dag misschien meer zullen doen dan alleen daten.

Soms komt het zelfs weken voor dat jullie elkaar niet zien. Je bent te druk met andere dingen en hebt gewoonweg geen tijd voor hem.

Voor jou is dit niet per se storend, vaak heb je het niet eens door dat je hem al een tijdje niet gezien hebt.

Als deze manier van met elkaar omgaat ook voor hem werkt, dan is dat prima. Jullie kunnen op een vrijblijvende manier blijven daten.

Wanneer hij wel een relatie met jou wil, kan je niet langer zo doorgaan. Je moet kiezen om helemaal voor hem te gaan, of je moet het afbreken.

Je kan hem niet langer aan het lijntje houden en hem hoop blijven geven dat het goed zal komen tussen jullie.

De vraag ‘Na hoeveel dates heb je een relatie?’ maakt je bang

Na Hoeveel Dates Heb Je Een Relatie En Hoe Kap Je Het Af

Vooral bij mensen die nog nooit eerder een relatie hebben gehad, is dit een veelvoorkomend verschijnsel.

De enige informatie die zij over een relatie hebben, is afkomstig van ervaringen van een ander, boeken en films.

Je hebt geen idee hoe een relatie precies werkt en als je eraan denkt, schieten vooral de verhalen van je vriendinnen te binnen.

Naar jouw idee zijn zij niet echt gelukkig en hoor je zo vooral vaak klagen over hun vriend.

Een relatie lijkt jou dus echt helemaal niks. De gedachte dat je alleen maar met hem zal zijn benauwd je.

Als jij denkt aan de vraag: ‘Na hoeveel dates heb je een relatie?’, hoop je dat het zo lang mogelijk duurt.

Voor jou is een relatie namelijk iets engs, waar je nog helemaal geen zin in hebt. Je bent bang dat de leuke fase van het daten zal overgaan in de verhalen die je van je vrienden kent.

Je moet ervoor kiezen om het met hem te hebben over je angsten. Jullie kunnen dan samen tot de conclusie komen dat jullie er altijd aan zullen werken of dat het voor jou nog geen tijd is om aan een relatie te beginnen.

Als je hem echt leuk vindt, zal je de sprong in het diepe willen wagen. Kiezen jullie er daarentegen voor om toch niet samen verder te gaan, dan vond je hem in de eerste plaats waarschijnlijk al niet leuk genoeg.

Na hoeveel dates heb je een relatie en hoe maak je een relatie officieel?

Na Hoeveel Dates Heb Je Een Relatie En Hoe Kap Je Het Af

Als je het daten leuk vindt en graag wil overgaan tot een officiële relatie, dan is het belangrijk dat je duidelijke signalen afgeeft.

Zorg ervoor dat het voor hem duidelijk is dat je interesse in hem hebt. In de eerste instantie kan je dat doen door hem de vraag: ‘Na hoeveel dates heb je een relatie?’ te stellen.

Op die manier weet hij dat je ermee bezig bent en weet je gelijk of de interesse wederzijds is.

Laat tijdens het daten ook merken dat je enthousiast bent. Stel veel vragen over zijn verleden, hoe hij de toekomst ziet en welke interesses hij heeft.

Zo zal hij duidelijk weten dat jij ervoor open staat. Je brengt zo het proces op gang waarbij hij ook gaat nadenken over hoe hij erin staat.

Hij krijgt de tijd om na te denken of hij jou leuk genoeg vindt. Dit is een stuk sneller dan wanneer het voor hem niet helemaal duidelijk is of je wel interesse hebt.

Laten zien dat je interesse in hem hebt kan ook heel goed met lichaamstaal. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar het werkt echt.

Je kan bijvoorbeeld met je haar spelen als jullie praten, lachen om zijn grapjes en verbreek soms het oogcontact om naar de grond te kijken.

Zorg ervoor dat je lichaam altijd letterlijk voor hem openstaat. Draai je lichaam altijd zijn kant op en kruis nooit je armen.

Hij zal deze subtiele hints oppikken en sneller doorkrijgen dat jij interesse in hem hebt.

Wat je kan doen als je geen zin meer hebt om met iemand verder te daten

Na Hoeveel Dates Heb Je Een Relatie En Hoe Kap Je Het Af

Het kan natuurlijk ook de andere kant op gaan, waarbij je geen interesse hebt in een relatie na jullie dates.

Iemand afwijzen zonder iemand te kwetsen is lastig. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een man volledig gebroken is nadat jij besluit om niet met hem verder te gaan.

Ondanks dat het niet leuk is om te doen, hoort het erbij als je aan het daten bent. Stel je voor dat je met iedere date een relatie aan zou moeten gaan.

Daarom hebben we hier een aantal tips verzameld die het proces iets makkelijker kunnen maken.

Stel hem de vraag: ‘Na hoeveel dates heb je een relatie?’

Je kan deze vraag niet alleen gebruiken om te peilen of hij interesse heeft, je kan hem ook gebruiken om te laten zien dat jij geen interesse hebt.

Het is een gemakkelijke vraag om over te schakelen naar de volgende stap en hij geeft je een goede ingang om op subtiele wijze te zeggen dat jij geen interesse hebt.

Als hij op de vraag: ‘Na hoeveel dates heb je een relatie?’ antwoord met vier dates, kan jij zeggen dat je niet het idee hebt dat je na vier dates klaar bent om een relatie met hem aan te gaan.

Vervolgens kan je zeggen dat je niet het gevoel hebt dat er tussen jullie iets kan opbloeien. Er is gewoon geen klik, ongeacht op hoeveel dates jullie zullen gaan.

Zijn jullie op dat moment op een date? Houd er dan meteen mee op. Op die manier laat je zien dat je het serieus meent. Daarbij heeft het ook geen zin om nog langer zijn tijd te verspillen.

Dit klinkt een beetje hard en je moet natuurlijk niet opeens opstaan en gewoon weglopen. Geloof me, het is beter om nu alvast door die zure appel heen te bijten, dan dat je hem onnodig kwetst.

Doe het altijd in het echt

Na Hoeveel Dates Heb Je Een Relatie En Hoe Kap Je Het Af

Niks is zo laf als iemand een berichtje sturen om het daten te verbreken. Je hebt misschien wel genoeg tijd om te bedenken wat je wil zeggen, maar je kan niet goed reageren op de ander.

In het echt heeft hij de ruimte om vragen te stellen en zo krijg je de kans om hem minder te kwetsen.

Geef aan dat het niet per se aan hem ligt, maar dat je gewoon nog niet klaar bent voor een relatie.

Het kan ook zijn dat je wel graag een relatie wil, maar gewoon niet met hem. Probeer dan op een nette manier aan te geven wat het probleem is.

Is hij volgens jou te snel afgeleid of juist te opdringerig? Geef dat dan aan. Zo krijgt hij de kans om zijn gedrag bij zijn volgende dates te verbeteren.

Het gevaar hierbij is wel dat hij misschien een opening ziet om je van gedachten te doen veranderen.

Wees dus altijd duidelijk. Het is wat jou betreft over en er is niks wat hij hier op dit moment aan kan doen.

Stel het niet uit

Na Hoeveel Dates Heb Je Een Relatie En Hoe Kap Je Het Af

Op het moment dat jij weet dat het niks gaat worden tussen jullie, moet je dat zo snel mogelijk aan hem duidelijk maken.

Het is niet eerlijk tegenover hem om hem valse hoop te blijven geven. Ook voor jezelf heeft het geen zin. Waarom zou je tijd investeren in iemand waar je geen relatie mee wil?

Behandel de ander zoals je zelf ook behandeld zou willen worden. Kijk dus goed naar je eigen signalen. Als jij de vraag: ‘Na hoeveel dates heb je een relatie?’ niet kan beantwoorden, ben je er waarschijnlijk nog niet klaar voor.

Merk je dat je geen interesse in hem hebt? Heb je geen zin om tijd met hem door te brengen? Zie je gewoonweg geen toekomst met hem?

Kap het dan af. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het zal worden om hem alsnog af te wijzen.

Wees ook hierbij duidelijk. Als je nog twijfelt, moet je hem niet het idee geven dat je nog van gedachten kan veranderen.

Het laatste wat je wil is iemand onnodig lang aan het lijntje houden.

Dus, na hoeveel dates heb je een relatie?

Het gaat er dus niet om na hoeveel dates je een relatie hebt. Het gaat om een periode van ongeveer 2 maanden waarin jullie allebei moeten beslissen of jullie ervoor willen gaan.

Daarvoor moeten jullie er allebei klaar voor zijn. Zowel jij als hij moet het idee hebben dat een relatie de logische volgende stap is.

PinFlight Image