Skip to Content

Genezen Voor Het Daten Vs. Genezen Tijdens Het Daten: Voors En Tegens

Genezen Voor Het Daten Vs. Genezen Tijdens Het Daten: Voors En Tegens

Genezing is een deel van ons leven, ook al zijn we ons daar soms totaal niet van bewust. Elke dag genezen we van iets. Het kan van onze vroegere relatie zijn of de woorden die ons hebben gekwetst. Soms komt het doordat we iemand hebben verloren, of dat we onze doelen niet hebben bereikt.

Maar één ding is zeker, elke dag dat je wakker wordt en besluit aan jezelf te werken, ben je eigenlijk een stap dichter bij volledig herstel. Dus zelfs als je het gevoel hebt dat je geen vooruitgang boekt, houd er dan rekening mee dat zelfs de kleinste stappen op een dag een enorm verschil kunnen maken.

Mensen zeggen meestal dat je moet wachten tot je volledig bent genezen voor het daten om een nieuwe relatie te beginnen. Maar is het echt waar, of zijn er eigenlijk een aantal voordelen van genezen tijdens het daten? Misschien helpt dit artikel je om een beslissing te nemen.

Genezen voor het daten of genezen tijdens het daten?

Genezen Voor Het Daten Vs. Genezen Tijdens Het Daten: Voors En Tegens

Eigenwaarde

Wat is eigenwaarde? Denk je er wel eens over na? Zo niet, dan is het zeker iets wat je vaker moet doen. Zodra je jezelf begint te waarderen, dan zal bijna niets en niemand meer genoeg macht hebben om je dag te verpesten.

Laten we over eigenwaarde als een proces van genezing praten voordat je besluit dat je klaar bent om met iemand uit te gaan.

Als je volwassen bent, dan word je je ervan bewust dat veel factoren de persoon die je nu bent hebben gevormd. Dat zijn vooral je vroegere ervaringen en emotionele wonden. Soms zijn ze zo sterk dat ze negatieve overtuigingen over ons en onze eigenwaarde creëren.

Maar meestal blijven ze niet lang aanwezig, omdat we erkennen dat die overtuigingen het resultaat zijn van hoe we tijdens ons leven werden behandeld.

En dat is wanneer we ons realiseren dat we de macht hebben om onze eigen overtuigingen en beeld van onszelf te kiezen. We hebben niemands goedkeuring nodig. Wij zijn degenen die kunnen kiezen hoe we ons moeten gedragen, hoe we eruit moeten zien en wat we moeten doen om onszelf gelukkig te maken.

Genezen tijdens het daten

Maar hoe zit het met eigenwaarde als een proces van genezing terwijl je al met iemand uitgaat?

Ja, het is mogelijk om te daten terwijl je nog bezig bent met genezen. Het heeft voor- en nadelen, net als al het andere in het leven. In het begin denk je misschien dat je minder waard bent als iemand je niet netjes behandelt. Maar dat is niet waar, je waarde heeft niets te maken met hoe iemand je behandelt.

Soms kan zelfs een verkeerde relatie ons veel leren. Laten we zeggen dat je met een man uitgaat die je niet waardeert. Hoe kan dat dan goed zijn? Nou, het kan je helpen te beseffen hoe je in het leven niet behandeld wilt worden. Het helpt je ook om je waarde te begrijpen.

Of als je nog steeds aan het genezen bent en je hebt een geweldige partner gevonden, dan zal hij je hand vasthouden en je laten zien hoe belangrijk en hoe geweldig je eigenlijk bent. Dus ja, je kunt nog steeds worstelen met je zelfbeeld en met iemand daten. Je hoeft niet te wachten om volledig te genezen.

Grenzen

Als het gaat om genezen en grenzen voordat je gaat daten, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om jezelf te helpen de ware liefde te vinden.

Je zult wat tijd voor jezelf moeten maken. En als je dat doet, gebruik het dan om je grenzen te identificeren en te bepalen wat de dingen zijn die je in de relatie zou kunnen tolereren, en wat enkele van die dingen zijn die een grote ‘NEE’ voor je zijn.

Lees wat boeken die je zullen helpen te beseffen dat je een uniek mens bent. Dus je moet je niet slecht voelen over het instellen van verschillende grenzen om je welzijn te beschermen. Zodra je die weet, kun je gemakkelijk kiezen wat en wie het beste voor je is.

En tot slot, probeer te begrijpen dat sommige mensen altijd negatieve reacties zullen hebben op de grenzen die we stellen. Dat is alleen omdat ze op zoek zijn naar andere dingen. Het betekent echter niet dat jij de jouwe moet veranderen, zodat ze je leuk vinden.

Je hoeft alleen maar iemand te vinden die de grenzen respecteert die je hebt ingesteld. Zodra zo’n persoon arriveert, hoef je er niet meer over te stressen.

Genezen tijdens het daten

Dus, als je dit allemaal moet doen voordat je gaat daten, betekent dat dan dat het onmogelijk is om het te doen terwijl je al aan het daten bent? Natuurlijk niet!

Geloof het of niet, zelfs als we niet veel tijd aan het nadenken over onze grenzen besteden, zijn ze nog steeds ergens in ons hoofd aanwezig. We hebben ze onbewust gemaakt en we merken het altijd wanneer iemand ze probeert te breken.

Dus als je aan het genezen en daten bent, dan moet je observeren of die grenzen wel of niet gerespecteerd worden. Soms realiseer je je misschien zelfs dat je er klaar voor bent om ze een beetje aan te passen of helemaal te veranderen.

Dan moet je ook oefenen om ze met je partner te communiceren. En tot slot, als de relatie niet werkt, herinner jezelf eraan dat die grenzen werkten. Je hebt gewoon een persoon gevonden die niet klaar was om je behoeften en waarden te respecteren.

Emoties

Tot slot wil ik het met je over emoties hebben. Hier is waarom genezen voor het daten een geweldige optie is als het om het omgaan met emoties gaat.

Je zult in staat zijn om emotionele volwassenheid te ontwikkelen. Dit komt, omdat je genoeg tijd hebt om je te concentreren op hoe je met je gevoelens om moet gaan. Je leert ze te identificeren, controleren en observeren. En misschien leer je ook iets over de gevoelens van anderen.

Daarnaast kun je ook emotionele onthechting beoefenen. En zelfs leren hoe je je emoties je kunt laten leiden in plaats van je gewoon te dwingen om op bepaalde manieren te reageren.

En tot slot zul je erkennen dat alles wat je voelt geldig is. Ook al proberen andere mensen je soms te vertellen dat je gewoon overdrijft. We zijn allemaal verschillend en verschillende dingen beïnvloeden ons anders.

Genezen tijdens het daten

Genezen Voor Het Daten Vs. Genezen Tijdens Het Daten: Voors En Tegens

Aangezien alles over emoties en genezen voor het daten geweldig klinkt, is er iets goeds te zeggen over genezen tijdens het daten? En met tonnen gevoelens omgaan? Ja!

Je krijgt de kans om te oefenen met het managen van je emoties wanneer je wordt getriggerd. En als je een relatie hebt met iemand die het begrijpt, dan heb je altijd de tijd om te pauzeren en je emoties te beoordelen voordat je zelfs maar reageert.

Je leert of je negatieve gevoelens gewoon oude wonden zijn die nog steeds niet volledig genezen zijn, of dat je huidige partner niet de juiste is.

En natuurlijk, laat het onvermogen van je partner om je emoties te begrijpen je nooit overtuigen om te negeren wat je voelt. Je zou jouw nummer één moeten zijn, en je gevoelens zijn belangrijk!

Is het goed om te genezen en dan te daten? Ja!

Maar is het ook goed om te genezen tijdens het daten? Ook ja!

Dus luister niet naar die mensen die zeggen dat alleen degenen die volledig genezen zijn een nieuwe relatie kunnen aangaan. Als we volgens die regel leefden, dan zou de helft van de wereld nu vrijgezel zijn. Houd gewoon rekening met de twee belangrijkste ingrediënten: zelfbewustzijn en zelfverantwoordelijkheid.