Skip to Content

Relatieadvies Waar Ik Ooit In Heb Geloofd, Maar Nu Niet Meer

Relatieadvies Waar Ik Ooit In Heb Geloofd, Maar Nu Niet Meer

Al sinds we kinderen waren, hebben we mensen over liefde horen praten. Soms waren dat onze grootouders die ons relatieadvies probeerden te geven, ook al waren we pas 12 jaar oud.

Of soms waren dat zelfs de dames die in de supermarkt in de buurt werkten. Ze zien en horen zoveel verschillende verhalen terwijl ze werken dat ze gewoon hun advies met jongeren willen delen om hen te ‘helpen’ om ware liefde te vinden.

Al die mensen geloven dat ze ons echt helpen, maar als je volwassen wordt en echt begint te daten, dan kom je erachter dat sommige van die tips en trucs over liefde eigenlijk niet waar waren.

Hier zijn 7 relatieadviezen waar ik ooit in heb geloofd, maar nu niet meer.

Relatieadvies Waar Ik Ooit In Heb Geloofd, Maar Nu Niet Meer

1. Je moet hard to get spelen

Mensen zeggen dat om interessanter te lijken, je hard to get moet spelen. Je kunt me niet vertellen dat je nog nooit iemand hebt horen zeggen dat als je onmiddellijk laat zien dat je in iemand geïnteresseerd bent, je ze gaat verliezen, omdat mannen van de jacht houden.

Nou, dat kan tot op zekere hoogte waar zijn. Maar meestal, is hard to get spelen wat ervoor zorgt dat je de persoon verliest die je leuk vindt. Maar hoe?

Dat gebeurt omdat als je van nature een vriendelijk en open persoon bent, je eigenlijk je ware ik niet laat zien als je jezelf probeert te dwingen om eruit te zien als een koude koningin. Zelfs als hij je leuk begint te vinden vanwege je koude vibes, zal het niet de echte jij zijn!

2. Hij moet de eerste stap zetten

Nog iets waar onze oma’s graag met ons over praten, is een algemeen geloof dat mannen de eerste stap moeten zetten. Waarom? Omdat het blijkbaar niet damesachtig is om degene te zijn die het initiatief zal nemen en hem op een date zal vragen.

Maar dit is gewoon relatieadvies dat ik besloot te negeren. Waarom zou ik niet degene zijn die de eerste stap zet als ik iemand echt leuk vind? Misschien is die vent die ik leuk vind zo verlegen dat hij altijd bang is om iets te doen, en dan verlies ik de juiste persoon.

We hebben allemaal het recht om naar onze doelen toe te werken. Er zou tussen mannen en vrouwen geen verschil moeten zijn. We mogen allemaal de eerste stap zetten. Wees dus niet bang om de traditie van je familie te verbreken en hem eerst te appen.

3. Ga nooit boos naar bed

Dit is een van de meest voorkomende adviezen die we in films kunnen zien. Ik weet zeker dat je het je herinnert. De twee hoofdpersonen (die al een paar jaar samen zijn) kregen op een ochtend een enorme ruzie. Daarom hebben ze elkaar de hele dag ontweken.

Maar toen was het tijd om naar bed te gaan. Moet hij op een bank slapen of is hij welkom in de slaapkamer? Dan herinnert het meisje zich haar overleden moeder die zei: “Je moet nooit boos naar bed gaan, dat is de sleutel tot een succesvolle relatie.” En vervolgens roept ze hem om bij haar te komen liggen.

En zo zijn al hun problemen ineens opgelost. Helaas, werkt het niet zo. Als een van jullie het verknald heeft, dan moet je leren je te verontschuldigen en aan je relatie te werken. Het negeren van de problemen, alleen maar omdat het tijd is om naar bed te gaan, zal later nog meer problemen opleveren.

4. Je moet hem na een date niet als eerste appen

Mensen zijn erg spraakzaam als het gaat om het beslissen wie degene moet zijn die het eerst appt na een eerste date. En verrassing, verrassing, ze hebben besloten dat het een man moet zijn die direct na de eerste date een leuk berichtje moet schrijven.

Maar waarom zou dat een traditie zijn? Als je de date echt leuk vond, wees dan niet bang om hem over je favoriete momenten te vertellen, of hem naar de volgende keer te vragen dat je hem gaat zien. Wees gewoon jezelf en onderdruk je gevoelens niet alleen omdat iemand je heeft gezegd dat je moest wachten.

5. De man moet altijd betalen

Als je de wereld rondgaat en mensen vraagt wie er voor dates moet betalen, een vrouw of een man, dan zouden de meeste mensen je vertellen dat mannen altijd moeten betalen. Maar is dat echt iets waar je je aan moet houden?

Het is een van de relatieadviezen die ik ooit heb geloofd, maar toen realiseerde ik me dat het me een ongemakkelijk gevoel geeft als ik niet betaal voor iets wat we samen doen. Dus hebben we een deal gesloten. We trakteren elkaar en we houden ons niet aan een geslachtsrol, en ik heb me nog nooit zo goed gevoeld.

6. Tegenpolen trekken elkaar aan

Relatieadvies Waar Ik Ooit In Heb Geloofd, Maar Nu Niet Meer

Een van de bekendste mythes is dat tegenpolen elkaar aantrekken. Ja, natuurlijk, het is interessant om met iemand uit te gaan die anders is dan jij. Ik kan me niets saaier voorstellen dan daten met iemand die net als ikzelf is.

Maar is het echt leuk om een persoon te zijn die dol is op het leven in een schoon en opgeruimd huis, en dan met de rommeligste man op aarde te gaan leven? Of om echt van koken te genieten, maar elke dag te moeten betalen om eten te laten bezorgen, omdat de man die je date alleen van fast food houdt? Ik denk het niet.

Dus ja, het hebben van een paar tegengestelde meningen, of verschillende interesses is leuk. Maar als je totaal anders bent, denk je echt dat je relatie lang stand kan houden?

7. Chemie is het bewijs dat je de ware hebt gevonden

En tot slot de laatste die ik ooit heb geloofd. Je hebt je vrienden vast wel horen zeggen dat als er chemie tussen jullie twee is, je zeker de ware hebt gevonden! Dat is echter niet helemaal waar. Er moet altijd chemie aanwezig zijn.

Je zou niet zo close zijn met je vrienden als er geen speciale band tussen jullie was. Je zou na je dienst niet met je collega’s praten als je ze niet aardig vond. En, natuurlijk, zou je niet met iemand uitgaan als er geen chemie tussen jullie was.

Maar je kunt niet denken dat chemie het bewijs is van het vinden van je zielsverwant. Omdat, zoals je kunt zien, het overal om je heen bestaat en het niet alleen van toepassing is op mensen met wie je moet daten.

Nawoord over de relatieadviezen die ik ooit heb geloofd

Ik hoop dat deze adviezen je hebben geholpen erachter te komen dat we soms naar ons hart moeten luisteren, of naar ons eigen hoofd, in plaats van blindelings te volgen wat andere mensen ons hebben verteld.

Natuurlijk zijn het de mensen die willen wat het beste voor ons is. Maar wat zij denken dat het beste voor je is, is misschien niet iets wat jij zou willen ervaren. Dus luister naar jezelf en je zult eeuwig geluk vinden.