Skip to Content

Controversiële Mening: Stop Niet Met Aanhankelijk Zijn

Controversiële Mening: Stop Niet Met Aanhankelijk Zijn

We leven in een wereld waarin alles zo snel verandert. Er zijn nieuwe trends die bijna elke week viraal gaan. En er is een ‘annuleringscultuur’ die zich zo snel verspreidt. Eerlijk gezegd ben ik er geen grote fan van, en hier is waarom.

Elke dag is er iets nieuws dat de nieuwe generaties proberen te ‘annuleren’. Eerlijk gezegd heb ik het mis, soms proberen de oudere generaties hetzelfde te doen, het is gewoon dat ze meestal niet zo bekwaam zijn als het om het internet gaat, zodat hun stemmen niet gemakkelijk te horen zijn.

Met de opkomst van social media hebben mensen echter de kans gekregen om heel spraakzaam te worden over hun mening. Soms is het een goede zaak, maar soms veroorzaakt het gewoon meer stress en verschillende soorten problemen, zoals online pesten of het verspreiden van haatuitingen.

Het komt niet zelden voor dat mensen beroemdheden proberen te ‘annuleren’ omdat ze geloven dat iets wat ze hebben gezegd of gedaan verkeerd is en ze het niet meer verdienen om te worden geprezen. Net als bij al het andere, is het soms een goede zaak, maar soms is het verre daarvan.

Toen we kennismaakten met social media, kregen we de kans om onszelf te vertegenwoordigen zoals we wilden. En hebben we een platform waar alles wat we zeggen het potentieel heeft om miljoenen mensen te bereiken. Natuurlijk gaan er niet veel Tweets viraal, maar als ze dat wel doen, dan bereiken ze de halve wereld.

Controversiële Mening: Stop Niet Met Aanhankelijk Zijn

Dus we moeten altijd voorzichtig zijn met wat we daarbuiten posten. Ten eerste, zelfs de dingen die je verwijdert, laten nog steeds sporen na. En ten tweede zijn woorden een van de krachtigste wapens ter wereld. Daarom moet je ze verstandig gebruiken.

Maar waarom zeg ik dit nu allemaal? Omdat alle dingen die op het internet circuleren ons hebben laten geloven dat aanhankelijk zijn een slechte zaak is. Het heeft ons laten denken dat als we ons zo gedragen, we onszelf moeten veranderen om ‘normaal te zijn’.

Maar wat is normaal? Is het echt zo makkelijk om te zeggen dat iets wel of niet normaal is? Natuurlijk gaat het veel dieper dan dat, maar Tweets hebben slechts een beperkte hoeveelheid woorden die je kunt gebruiken, dus er is niet genoeg ruimte om alles uit te leggen.

Dan gaat het viraal en niemand neemt nog de moeite om na te denken over wat ze net hebben gelezen. We zien het gewoon en beslissen dan of we het er wel of niet mee eens zijn. Soms helpen de opmerkingen ons zelfs om onze mening te vormen.

En dat is hoe aanhankelijkheid ongewenst gedrag is geworden, dat vaak verbonden is met ‘psycho vriendinnen’. Maar is het eerlijk om te zeggen dat iemand een psychopaat is simpelweg omdat ze heel erg veel om hun partner geven? Ik denk het niet.

Sinds die term werd geïntroduceerd, zijn mensen meer dan ooit afstandelijk, vermijdend en teruggetrokken. Sommigen omdat ze bang waren om ‘aanhankelijk’ te worden genoemd, en anderen omdat ze geloofden dat ze moesten veranderen om aan de normen te voldoen.

Maar de waarheid is, dat je niet moet stoppen met aanhankelijk te zijn.

Bel hem vaak. Er is geen betere manier om iemand te laten zien dat je van hem houdt dan hem eraan te herinneren dat je op een willekeurig moment van de dag aan hem denkt. Bel je partner en vertel hem dat je net langs zijn favoriete café bent gekomen, of dat de wind buiten een geur langs liet waaien die je aan hem deed denken.

Bel je vriend om hem te vertellen wat je de afgelopen twee uur hebt gedaan. Was er iets interessants dat je dag speciaal maakte? Is er iets ergs gebeurd en wilde je dat met hem delen? Wees niet bang dat hij je saai zal vinden.

Als wat je hebt ware liefde is, dan is er niets wat hij liever doet dan uren met je praten. Dus geef hem dat. Geef hem de kans om zijn favoriete stem te horen wanneer hij kan. En ik beloof je, hij zal nooit denken dat je te aanhankelijk bent.

Maak plannen voor een nieuwe date, ook al ben je net thuisgekomen van een date. Heb je het leuk gehad op je date? Zou je willen dat je het vaker kon doen? Ja? Waarom maak je dan geen plannen voor de volgende interessante date?

Ben je bang dat hij denkt dat je raar bent of dat je te hard je best doet? Geloof me, elke echte man weet dat er niet zoiets is als te hard je best doen. Dat komt omdat als je van iemand houdt, er niets is wat je niet zou doen om meer tijd met hem door te brengen.

En plannen maken voor een nieuwe date is een van de dingen die je zou kunnen doen om te krijgen wat je wil – hem. Dus nee, je hoeft je geen zorgen te maken, het plannen van een date is niet slecht. En zelfs als iemand zegt dat je te aanhankelijk bent, zie het dan als een compliment.

Controversiële Mening: Stop Niet Met Aanhankelijk Zijn

Want naar mijn mening is aanhankelijk zijn een hele speciale eigenschap. De helft van de wereld is de mogelijkheid verloren om liefde op de juiste manier te tonen. Veel mensen begonnen alleen aan zichzelf te denken en wat andere mensen kunnen doen om ze zich goed te laten voelen.

Maar zo ben jij niet. Jij bent degene die weet hoe je lief moet hebben, dus laat virale trends je niet veranderen. Je bent perfect zoals je bent.

Stop niet met hem te appen omdat je vriendin je heeft verteld dat drie berichten achter elkaar te veel zijn. Laat hem niet bezorgd wachten, omdat je hebt gelezen dat je niet meteen op hem moet reageren.

Weiger nooit een date, omdat je zus zei dat je er te wanhopig uit zou zien als je altijd beschikbaar was. Wees niet bang om je open te stellen, omdat je moeder heeft gezegd dat je mysterieus moest blijven. Wees niet bang om gehecht te raken.

En tot slot, stop alsjeblieft niet met aanhankelijk te zijn.