Skip to Content

Welke Sterrenbeelden Passen Bij Elkaar?

Welke Sterrenbeelden Passen Bij Elkaar?

Sommige sterrenbeelden passen bij elkaar en sommigen juist helemaal niet. Als jij op zoek bent naar je perfecte partner, is het verstandig om ook eens te letten op wanneer deze persoon geboren is.

Er zit namelijk een theorie achter het kiezen van de juiste partner. Zo lijkt het waar te zijn dat je het beste klikt met personen die tussen de 4 en 6 sterrenbeelden bij je vandaan zitten.

Deze persoon verschilt namelijk zo veel van jou, dat jullie samen een heel gebalanceerd stel vormen. Tegenpolen trekken elkaar dus wel degelijk aan volgens deze theorie.

Daarbij is het voor je persoonlijke groei ook goed. Iemand daten die heel anders in elkaar zit dan jijzelf, geeft jou weer een nieuwe kijk op dingen.

In het kort komt het er dus op neer dat er ongeveer drie sterrenbeelden zijn die goed bij het jouwe passen. Maar, dat betekent niet dat je meteen een punt achter je relatie moet zetten als je huidige partner een ander sterrenbeeld heeft.

De sterren kunnen nooit alles weten en goed voorspellen. Soms weet de liefde alles via zijn eigen weg te vinden. Als je nog wel op zoek bent kan het natuurlijk nooit kwaad om in de richting van een bepaald sterrenbeeld te zoeken. Deze sterrenbeelden passen bij elkaar:

De eigenschappen van de verschillende sterrenbeelden

Welke Sterrenbeelden Passen Bij Elkaar?

Voordat we gaan uitzoeken welke sterrenbeelden bij elkaar passen, is het goed om eens kort uiteen te zetten hoe de sterrenbeelden zelf zijn. Als je dan straks ziet wat je optimale match is kun je even terug scrollen om te kijken hoe je toekomstige liefde zal zijn.

Waterman – 20 januari en 18 februari

Personen waarmee je altijd plezier hebt en hard kunt lachen. Over het algemeen hele vrolijke mensen die iedere situatie kunnen opvrolijken.

Vaak zijn ze op zoek naar avontuur, waarbij ze een partner zoeken met vergelijkbare idealen. Anders zijn ze te snel verveeld.

Ze kijken wel vaak de kat uit de boom en het kan even duren voordat een Waterman zich echt openstelt. Je moet zeker eerst je best doen om het ijs te breken.

Vissen – 19 februari – 20 maart

Vissen nemen hun relatie altijd heel serieus, wat betekent dat ze ook makkelijk gekwetst worden. Iemand zal snel het idee hebben dat je ze afwijst.

Gelukkig steken ze deze gevoelens niet onder stoelen of banken, waardoor je niet hoeft te raden wat er aan de hand is. Wel kan je de reactie overtrokken vinden.

In een relatie met een Vissen zal je vaak verrast worden, vooral op een positieve manier. Ze proberen het je altijd naar de zin te maken. Jullie sterrenbeelden passen bij elkaar? Bereid je dan voor op een liefdevolle relatie.

Ram (21 maart – 19 april)

Een Ram staat sterk in zijn of haar schoenen en kan daardoor een beetje dominant overkomen. Je hoeft je nooit te vervelen, maar je kan ook makkelijk ondergelopen worden.

Naast intens zijn Rammen ook best veeleisend en daar moet en sterk sterrenbeeld tegenover staan. Anderen zouden er maar moe van worden.

Beslissingen nemen is voor de Ram bijzonder gemakkelijk en dat kan ook voor jou fijn zijn. Jullie zullen samen nooit uren twijfelen over wat het avondeten wordt.

Stier (20 april – 20 mei)

Op het eerste gezicht kan een Stier koeltjes overkomen. Hij of zij zal niet zomaar met iedereen een vriendschap sluiten, eerst wil hij bepalen wat voor vlees er in de kuip zit.

De meeste Stieren modderen niet graag wat aan als het op relaties aankomt. Het zijn personen die altijd een vaste relatie hebben en daar ook alles voor geven. Als je hier nog niet op zit te wachten, dan moet je ver bij de Stier uit de buurt blijven.

In een relatie krijg je alle aandacht en zijn ze erg zorgzaam, maar dat kan wel doorslaan naar bezitterig gedrag. Hier is niet iedereen van gediend.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Een relatie met een Tweelingen is weer elke dag anders. Ze zijn over het algemeen erg onvoorspelbaar, maar wel op een leuke manier. Zo zullen ze je altijd verrassen.

Ze staan altijd open voor alles en willen ook alles proberen, wat een relatie lekker fris en spannend kan houden. Je weet nooit wat jullie vandaag weer gaan doen.

Humor is ook een belangrijke trek in het karakter van de Tweelingen, waardoor het lang leuk blijft. Reken er alleen niet op dat Tweelingen al hun afspraken ook altijd nakomen, dat is ze te saai. Passen jullie sterrenbeelden bij elkaar? Dan zal je je niet snel meer vervelen.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Welke Sterrenbeelden Passen Bij Elkaar?

Sterrenbeelden passen bij elkaar als ze evenveel energie in een relatie willen stoppen. Een Kreeft is typisch zo iemand die op zoek is naar stabiliteit.

In een Kreeft vindt je een toegewijde partner, wat voor sommigen een beetje too much kan zijn. Ook zullen ze snel hun eigen behoeftes wegcijferen om aan die van jou te kunnen voldoen.

Als je op dit moment in je leven niet op zoek bent naar vastigheid, dan is de Kreeft niet wat je op dit moment nodig hebt. Ook moet je stevig in je schoenen staan, want als de Kreeft een slechte dag heeft, wordt dit altijd afgereageerd op de mensen die het dichtste bij staan.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Wat je vooral zal waarderen in de Leeuw is de overtuiging en hartstocht. Op het moment dat ze ergens hun zinnen op hebben gezet, zullen ze er alles aan doen om het ook te pakken te krijgen.

In een relatie zal het even duren voordat je ook echt op de eerste plek zal komen te staan. Wees bereid om eerst veel te geven en daarna pas ook iets terug te krijgen.

Als jullie eenmaal een stel zijn, is de Leeuw bijzonder toegewijd. Je zal er geen moment meer alleen voor staan, maar dat moet wel van twee kanten komen.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Een oogje hebben op een Maagd kan erg vervelend zijn, want je weet nooit helemaal precies of de gevoelens wederzijds zijn. In de meeste gevallen is het gewoon een kwestie van tijd, je zal vanzelf zien dat de Maagd ook zeker interesse in jou heeft.

Binnen een relatie houdt de Maagd graag de controle. Er is zeker wel ruimte voor wat spontaniteit, maar in de grote lijnen moet altijd alles geregeld zijn. Jullie zullen dus snel tegen problemen aanlopen als er op het gebied van financiën of huisvesting iets niet goed zit.

Zo lang alles verder op rolletjes loopt, heeft de Maagd genoeg ruimte om het met jou leuk te hebben. je moet er dus even voor werken, maar dan heb je in een Maagd een geweldige partner.

Weegschaal (23 september – 21 oktober)

Weegschalen kunnen heel goed alleen zijn en soms hebben ze dat ook nodig. Je moet in een relatie met een Weegschaal dus zeker bereid zijn om je partner voldoende ruimte te geven.

Ook zijn ze erg gericht op hun uiterlijk, dus je doet er altijd goed aan om ze een complimentje te geven. Het wordt gewaardeerd als je zelf ook je best doet om er altijd netjes en verzorgd uit te zien, zo trek je echt de aandacht.

De charmes van een Weegschaal zijn de grootste aantrekkingskracht, je zal veel moeite hebben om er omheen te komen. Passen jullie sterrenbeelden bij elkaar? Dan vormen jullie het ultieme powerkoppel.

Schorpioen (22 oktober – 21 november)

Liefde is voor Schorpioenen iets erg fysieks, verwacht dat je veel zal worden aangeraakt en dat jullie de hele avond kunnen vullen met knuffelen.

Bij al deze fysieke liefde, komt ook erg veel passie kijken en dat kan omslaan in jaloezie. Reken op wat ruzies over jouw relaties en de manier waarop de Schorpioen met anderen omgaat.

Hebben jullie elkaar gevonden en passen jullie sterrenbeelden bij elkaar? Dan is het vuurwerk, in ieder geval in de slaapkamer.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters zien altijd alles van de zonnige kant en weten iedereen uit het slop te trekken. Ze matchen goed met sterrenbeelden die wat minder optimistisch zijn, want ze houden van de rol als redder.

Jullie kunnen eindeloos lange gesprekken voeren over van alles en nog wat, waarna je je altijd weer beter en gemotiveerder voelt.

In een relatie met een Boogschutter zal altijd alles gemakkelijk gaan, maar vergeet niet om af en toe eens te checken of met je partner ook nog alles goed gaat.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Welke Sterrenbeelden Passen Bij Elkaar?

Heb je interesse in een Steenbok en passen jullie sterrenbeelden bij elkaar? Dan heb je nog niet direct je verovering geregeld. Iedere Steenbok verwacht namelijk dat je erg veel moeite doet en zal niet zomaar met de eerste de beste in zee gaan.

Sommige Steenbokken kunnen hierin echt overdrijven. Je moet helemaal het achterste van je tong laten zien om de Steenbok te overtuigen dat je het waard bent. Zelfs dan heb je nog niet de garantie dat jullie ook samen zullen eindigen.

Als jullie eenmaal samen zijn, krijg je wel altijd de volle honderd procent. Geef van tevoren dus altijd goed je grenzen aan, zo weet je zeker dat jullie samen heel lang gelukkig kunnen blijven.

Welke sterrenbeelden passen bij elkaar?

Nu je een beeld hebt van hoe de verschillende sterrenbeelden in elkaar zitten, kunnen we het eindelijk hebben over welke sterrenbeelden bij elkaar passen.

Waterman en Leeuw of Schorpioen

Het avontuurlijke uit de Waterman heeft een tegenhanger nodig in een sterrenbeeld dat altijd met ze mee zal gaan.

In een Schorpioen vinden ze iemand die heel toegewijd is en altijd alle plannen zal ondersteunen. Ook hebben zij vaak een vermogen om problemen op te lossen, dat erg handig is als aanvulling op het avontuurlijke. Ze kunnen de Waterman een bepaalde rust en structuur bieden die ze zelf niet in zich hebben.

Leeuwen hebben voldoende vertrouwen in zichzelf om de Waterman aan te kunnen. Ze zullen niet snel geïntimideerd zijn door de plannen van de Waterman en bereid zijn om zich er ook vol in te storten.

Jullie sterrenbeelden passen bij elkaar als jullie Vissen en Kreeft of Stier zijn

Vissen worden makkelijk gekwetst en daarom hebben ze iemand nodig die zich ook emotioneel kan openstellen. Ze hebben zelf namelijk niet altijd de kracht om aan te geven wat ze precies dwars zit.

Kreeften zijn zorgzaam en kunnen ook goed een situatie lezen, is daarom een van de sterrenbeelden die perfect past. Dit sterrenbeeld zal altijd in staat zijn om jouw emoties te herkennen en passende actie te ondernemen.

Stieren zijn altijd op zoek naar een langdurige liefdesrelatie en daarom zijn ze een goede match voor de Vissen. Ze zullen er alles aan doen om het te laten werken en dus extra moeite doen om het de Vissen naar de zin te maken.

Ram en Boogschutter of Weegschaal

Als Ram ben je erg wild en daar heb je iemand voor nodig die wat rust kan brengen. Je moet af en toe een heel klein beetje binnen de lijntjes gehouden worden, zodat je ook nog eens aan wat rust toekomt.

Die balans vind je natuurlijk bij een Weegschaal, dat is dan ook het sterrenbeeld dat het beste bij jou past. De charmes van de Weegschaal zullen ervoor zorgen dat je als Ram altijd kan worden overgehaald om je plan een klein beetje aan te passen.

Boogschutters hebben een vergelijkbare energie, waardoor jullie sterrenbeelden bij elkaar passen. Let er wel op dat dit een hele andere relatie zal zijn dan met een ander sterrenbeeld, want jullie zijn samen redelijk explosief.

Jullie sterrenbeelden passen bij elkaar als Stier en Maagd of Kreeft

Een Stier is iemand die eerst de kat uit de boom kijkt en vervolgens pas een relatie met iemand aangaat. Zij hebben daarom behoefte aan iemand die net zo stabiel en rationeel is.

In een Maagd vinden zij die persoon die altijd alles onder controle zal houden. Het zal lang duren voordat deze twee sterrenbeelden bij elkaar komen, want allebei hebben ze erg lang nodig om de ander toe te laten.

Kreeften hebben een veel toegankelijker karakter en zijn ook erg zorgzaam. Hierin vinden de Stiern precies wat ze nodig hebben om hun altijd gerust te stellen. Als stel zullen jullie veel liever samen thuis blijven of een hutje op de hei opzoeken, in plaats van samen tot diep in de nacht te feesten.

Tweelingen en Waterman of Boogschutter

Welke Sterrenbeelden Passen Bij Elkaar?

De personen met het Tweelingen sterrenbeeld zijn erg actief en daarom hebben ze een partner nodig die begrijpt waar ze mee bezig zijn. Ze hebben namelijk geen tijd om steeds hun keuzes uit te leggen of te verdedigen.

Watermannen zijn een perfecte match, want dit sterrenbeeld is ook erg gesteld op zijn of haar privacy en eigen tijd. Ze zullen dus altijd respect hebben voor de ruimte die een ander nodig heeft. Sterker nog, ze zullen het zelfs aanmoedigen. Als jullie sterrenbeelden bij elkaar passen, hebben jullie een gezonde relatie waarin jullie ook allebei je eigen ding kunnen doen.

Ook een Boogschutter is een goede optie, want iemand met dit sterrenbeeld heeft het ook graag druk. Die persoon zal dus heel goed snappen dat je als Tweelingen af en toe dingen gaat doen die niet per se iets met je relatie te maken hebben.

Jullie sterrenbeelden passen bij elkaar als Kreeft en Schorpioen of Steenbok

Kreeften spreken altijd uit wat ze vinden, wat op veel sterrenbeelden nogal bot kan overkomen. Die directheid kan lang niet iedereen echt aan. Ook moet er iemand tegenover staan die eenzelfde soort communicatie terug kan geven.

De Schorpioen staat sterk genoeg in zijn of haar schoenen om de directheid aan te kunnen. Zij zullen niet snel twijfelen aan jullie relatie of alles op zichzelf betrekken. Schorpioenen begrijpen heel goed dat ze niet continu hoeven te twijfelen aan jouw intenties.

Een relatie met de Steenbok zal ook goed werken. Jullie zijn zo tegenovergesteld van elkaar, dat jullie elkaar perfect aanvullen. De een tempert de angsten van de ander en er is ook sprake van comfort waar dat nodig is.

Leeuw bij Waterman of Ram

Als Leeuw zoek je in een relatie iemand die je voldoende aandacht kan geven, zonder dat je daar zelf de hele tijd om hoeft te zeuren. Iemand moet je eigenlijk heel goed kunnen aanvoelen.

De Waterman is een sterrenbeeld dat ervan geniet om zijn of haar partner onder te dompelen in aandacht. Zodra je het hart hebt veroverd, kom je er bijna niet meer uit. Watermannen halen er plezier uit om jou te verwennen, dus een gevoel van schuld is nergens voor nodig!

Rammen hebben een zelfde soort energie, waarbij jullie helemaal in elkaar kunnen opgaan. In een relatie moeten jullie ervoor waken dat jullie niet alleen maar met elkaar bezig zijn, want dat is zeker het grootste risico.

Jullie sterrenbeelden passen bij elkaar als Maagd en Steenbok of Vissen

Maagden zijn op zoek naar stabiliteit en dat kunnen ze zeker niet in zomaar ieder sterrenbeeld vinden. Een rustiger sterrenbeeld is niet alleen precies wat ze nodig hebben, maar echt letterlijk het enige dat past.

Iemand met Steenbok als sterrenbeeld hechten vaak waarde aan dezelfde dingen, waardoor jullie samen als stel tot grote hoogten kunnen groeien. Jullie moedigen elkaar aan en geven feedback over de dingen die wat beter kunnen.

Vissen zijn ook mensen die heel gemakkelijk de behoeftes en verlangens van een ander op de eerste plaats kunnen zetten. Pas hierbij wel op dat jullie niet allebei alleen maar met de ander bezig zijn, zorg er ook voor dat jullie goed letten op wat je zelf graag wil. Alleen dan hebben jullie de perfecte relatie.

Weegschaal en Tweelingen of Ram

De ijdele Weegschalen stralen in het middelpunt van de belangstelling, maar hebben ook voldoende tijd voor zichzelf nodig. Zij hebben dus een partner nodig die ermee kan omgaan dat ze behoeftes hebben die zo uit elkaar liggen.

Een Weegschaal heeft een positieve vibe die heel goed past bij de manier waarop een Weegschaal zich gedraagt. Samen zullen ze als stel graag geziene gasten zijn bij ieder feest, je weet zeker dat je je niet hoeft te vervelen als ze in de buurt zijn.

Rammen hebben ook een karakter dat kan omgaan met het hebben van alle aandacht, waardoor ze een prima match zijn. Ze zullen niet snel bang worden, het is eerder aan de hand dat er wat druk ontstaat doordat ze de aandacht niet goed kunnen delen.

Jullie sterrenbeelden passen bij elkaar als Schorpioen en Waterman of Kreeft

Welke Sterrenbeelden Passen Bij Elkaar?

Een van de meest aanwezige trekken van de Schorpioen is de gevoeligheid. Ze hebben een partner nodig die op een hele voorzichtige manier met ze omgaat, anders worden ze te snel gekwetst. Er zijn veel sterrenbeelden die eigenlijk te grof zijn.

Watermannen zijn slim genoeg om hier mee om te kunnen gaan. Ook hebben zij de juiste set skills om op de juiste manier met de Schorpioen te praten. Ze zullen altijd het juiste zeggen en prima aanvoelen wat wel en niet kan.

Ook de Kreeft is iemand die met gemak alles kan geven in een relatie. Ze zullen er totaal geen moeite mee hebben om hun partner te lezen en hun gedrag daar op aan te passen. Daarbij hechten ze ook veel waarde aan vastigheid, wat precies is waar de ander naar zoekt.

Jullie sterrenbeelden passen bij elkaar als Boogschutter met Tweelingen of Ram

De ideale partner van een Boogschutter is iemand die ook het avontuur niet schuwt. Ze zoeken altijd iemand die niet vies is van het proberen van nieuwe dingen. Met een ander zullen ze het absoluut niet uithouden.

Tweelingen passen precies in dit plaatje, zij zijn namelijk ook altijd in voor een nieuwe kans of avontuur. Niks is ze te gek, waardoor de Boogschutter een veilig gevoel krijgt en tegelijk ook de juiste motivatie krijgt.

De andere optie is een Ram, want deze kan gemakkelijk een knoop doorhakken. Als stel zal het nooit voorkomen dat jullie heel lang bezig zijn om een keuze te maken. Daar verspillen jullie je tijd niet aan!

Jullie sterrenbeelden passen bij elkaar als Steenbok en Kreeft of Stier

Tot slot de Steenbok. Het sterrenbeeld met de hoge eisen dat zo veel tijd neemt om een goede partner te kiezen. Er zijn maar twee sterrenbeelden die hier echt aan gewaagd zijn.

In de eerste plaats de Kreeft, want deze stort zich helemaal op je. Hij of zij zal niet snel opgeven en pas rusten als alles gewonnen is. Als de Steenbok zich eenmaal aan je gehecht heeft, zal het een fijne relatie zijn.

Een Stier heeft alles in zich om de beste partner te zijn. Dit sterrenbeeld zet namelijk zichzelf en zijn eigen behoeftes op de eerste plaats, waardoor de Steenbok zeker weet dat hij de best mogelijke versie is.