Skip to Content

Hoe Kun Je Op Een Goede Manier Een Situationship Beëindigen? 5 Tips Om Het Netjes Te Doen

Hoe Kun Je Op Een Goede Manier Een Situationship Beëindigen? 5 Tips Om Het Netjes Te Doen

Situationships kunnen echt zwaar worden. Het voelt alsof je eindelijk een speciaal iemand hebt gevonden, maar de dingen lijken niet vooruit te gaan. Je zit in dat bijna stadium vast en het kan je gek maken. Eerlijk gezegd verdien je dat niet.

Een gezonde relatie is een van de beste dingen die je jezelf kunt toewensen. Maar het kan iets moeilijker zijn om dat te bereiken als je op een vreemde manier iets met iemand hebt. Daarom geef ik je wat adviezen over hoe je op de juiste manier een situationship kunt beëindigen en je eindelijk krijgt wat je verdient.

Het is niet mogelijk om de gevoelens van een ander te beheersen, maar één ding weet ik zeker. Je hebt een man nodig die van je gaat houden zoals je bent, zonder spelletjes te spelen. Als degene die je op dit moment aan het daten bent geen serieuze moeite doet, dan is dit hoe je een situationship voorgoed kunt beëindigen.

Zo kun je op een goede manier een situationship beëindigen

Hoe Kun Je Op Een Goede Manier Een Situationship Beëindigen? 5 Tips Om Het Netjes Te Doen

1. Zoek uit wat je precies wilt en wees eerlijk tegen jezelf

Om een situationship naar behoren te beëindigen, moet je uitzoeken wat je precies van de andere persoon wilt. Misschien wil je de dingen houden zoals ze zijn, en dat is helemaal prima. Als je denkt dat dit op de lange termijn voor je zal werken, ga dan zo door.

Als je het echter officieel wilt maken en als je gevoelens voor je bijna-vriendje bent gaan ontwikkelen, wees dan eerlijk tegen jezelf. Erken die emoties en probeer alles te verwerken wat er in het moment gebeurt.

Het is misschien het gemakkelijkst om het op papier op te schrijven als een eenvoudige lijst met voor- en nadelen. Dit zal je helpen om je volgende stap te kiezen. Als er meer negatieve kanten aan dit hele gebeuren zitten, dan is het tijd om ermee te stoppen en eindelijk verder te gaan.

2. Houd er rekening mee dat je gezonde relaties mag zoeken

Er valt bij deze geen compromis te sluiten. Je moet in gedachten houden dat je gezonde relaties mag zoeken. Als je de eerste stap al hebt volbracht en je hebt ervoor gekozen om het pad uit deze situationship te volgen, dan moet je niemand je laten overtuigen om het tegenovergestelde te doen.

Het zal moeilijker zijn dan je verwacht, maar als je er helemaal zeker van bent dat je een gezonde relatie wilt, dan moet je daar duidelijk over zijn. Er is hier geen als, en of maar. Je verdient iemand die je goed behandelt en die je alles geeft wat je verdient.

Wie weet, misschien voelt je bijna vriendje hetzelfde en wil hij zich ook aan jou binden. In het geval dat dat niet zo is, dan weet je waar je aan toe bent en kun je een goede beslissing nemen.

De communicatie tussen jou en je partner moet eerlijk en open zijn, en als je niet op dezelfde golflengte zit, dan weet ik zeker dat je iemand zult vinden die je precies geeft wat je nodig hebt.

3. Praat met de andere persoon over de situationship

Na een interpersoonlijk onderzoek is het tijd voor de volgende stap. Praat met de andere betrokken persoon over de situationship. Leg duidelijk al je verwachtingen uit en wat er daarna komt. Luister dan naar zijn kant van het verhaal.

Als jullie op dezelfde pagina zitten en jullie allebei je geluk als stel wilt beproeven, geweldig. Je kunt het officieel maken en zien waar de weg je naartoe brengt.

In het geval dat hij zegt dat hij de dingen zou willen houden zoals ze zijn, of als je eigenlijk niet het gevoel hebt dat deze bijna relatie potentieel heeft, wees dan duidelijk over je behoeften en wensen. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar je moet het omwille van je eigen geluk doen.

Als de situationship kort was en je elkaar niet zo goed kent, dan is het helemaal prima om het via een berichtje te beëindigen. Stuur hem gewoon een bericht dat je hebt genoten van de tijd die je samen hebt doorgebracht, maar dat je nu verder moet gaan. Probeer geen emoji’s te gebruiken, omdat je wilt dat de andere persoon het serieus neemt.

Voor situationships die langer duurden, of als jullie eerst vrienden waren, dan stel ik een persoonlijk gesprek voor. Het is respectvol en je kunt hem subliminale berichten sturen dat je nog steeds om hem geeft en dat het niet je bedoeling is om hem pijn te doen.

Wie weet zal hij je op een dag in de toekomst bedanken. Alleen de tijd zal het leren.

4. Stel grenzen en zorg ervoor dat ze worden gerespecteerd

Nadat je de situationship hebt beëindigd, moet je een aantal grenzen stellen. Geen nachtelijke telefoontjes meer, geen appjes meer en jullie moeten allebei weten wanneer je moet stoppen met de ander ondervragen over hun privéleven. Jullie moet samen grenzen stellen.

Als je partner gevoelens voor je begint te ontwikkelen, maar jij bent degene die niet hetzelfde voelt, dan kan hij zich hiertegen verzetten. Het is dus aan jou om ervoor te zorgen dat deze grenzen worden gerespecteerd. Voor je eigen bestwil.

Je kunt er ook mee instemmen om hier niet meer over te praten, om het contact in ieder geval een tijdje te verbreken totdat de potentiële wonden zijn genezen. Dit kan betekenen dat je de andere persoon voorgoed verliest, maar jij bent degene die ertoe doet en jouw emoties zijn iets waar je voor moet zorgen.

5. Focus op andere aspecten van je leven en ga verder

Hoe Kun Je Op Een Goede Manier Een Situationship Beëindigen? 5 Tips Om Het Netjes Te Doen

Uiteindelijk moet je je op andere aspecten van je leven concentreren en leren om verder te gaan na de situationship. Je moet het verleden laten waar het hoort en alsjeblieft, kijk er niet naar terug. Blijf doorgaan en de juiste man zal je pad kruisen.

Er zijn zoveel andere dingen die je tijd en aandacht waard zijn. Focus je daarop en blijf als individu groeien. Je toekomstige zelf zal je hier echt dankbaar voor zijn. Het zal enige tijd duren om je van een aantal gewoonten te ontdoen, maar houd jezelf bezig.

Probeer wat nieuwe dingen, reis naar de plek die je altijd al hebt willen bezoeken, ga uit met je vrienden en heb de tijd van je leven!