Skip to Content

Alle Eigenschappen Van Het Tweelingen Sterrenbeeld

Alle Eigenschappen Van Het Tweelingen Sterrenbeeld

Ben je geboren tussen 21 mei en 21 juni? Dan heb je een Tweelingen sterrenbeeld. Net als bij alle andere sterrenbeelden, horen ook hier bijzondere eigenschappen bij.

In het kort heeft iemand met dit sterrenbeeld een druk leventje. De oorsprong van het teken ligt er namelijk in dat iemand het zo druk had, dat hij zichzelf wilde klonen. Vandaar de tweelingen dus.

Het heeft dus niks te maken met het hebben van twee gezichten, wat mensen wel vaak denken. Tweelingen worden gezien als speels, gezellig en nieuwsgierig.

Ook hebben mensen die in deze maand geboren zijn vaak veel verschillende interesses en hobby’s, carrières en vriendengroepen. Van alle sterrenbeelden behoren ze tot de meest sociale, ze kunnen met iedereen over alles praten.

De kans is heel groot dat je iemand in je omgeving hebt die een Tweelingen is. Je zal de onderstaande eigenschappen dan ook meteen in ze herkennen.

Tweelingen zijn namelijk ontzettend uitgesproken en hebben een heel herkenbare persoonlijkheid. Alles wat ze doen valt al snel op, waardoor je een goed beeld krijgt van hoe ze als persoon zijn.

Als je graag meer wil weten over het Tweelingen sterrenbeeld, omdat je er zelf een bent of omdat je iemand kent, lees dan snel verder. Ontdek hier de belangrijkste eigenschappen van het teken!

1. Tweelingen sterrenbeeld verandert snel van mening

Alle Eigenschappen Van Het Tweelingen Sterrenbeeld

De snelle hersenen staan nooit stil en daardoor kunnen ze snel van mening veranderen. Het ene moment zijn ze bijvoorbeeld echt ervan overtuigd dat ze nooit van mobiele telefoon zullen wisselen, maar het volgende moment hebben ze beter nagedacht over de voordelen van een ander model.

Ze blijven zichzelf continu ontwikkelen en schamen zich er niet voor om hier en daar hun mening aan te passen. Voor hen is dat geen teken van wispelturigheid, maar juist van ontplooiing.

Ook kunnen ze je haarfijn uitleggen hoe hun nieuwe mening tot stand is gekomen. De nieuwe argumenten worden opgelepeld alsof het niks is en kunnen ook goed onderbouwd worden.

Ook hun mening over personen kunnen ze snel aanpassen. In het begin oordelen ze namelijk erg snel en spreken ze die mening ook uit. Achteraf kunnen ze daar op terugkomen en zelfs hun excuses aanbieden.

2. Ontzettend flexibel

Voor een Tweelingen maakt het gewoon allemaal niet zo veel uit. Of jullie nu om 2 uur afspreken of om 4 uur, ze kunnen hun andere plannen er altijd wel op aanpassen.

Ze houden er zeker van om veel verschillende dingen te doen, maar de volgorde maakt niet zo veel uit. Je zal ze nooit kunnen betrappen op een hele strakke planning, want daar gedijen ze niet goed bij.

Voor jou kan dit erg handig zijn, maar bijvoorbeeld ook op de werkvloer. De Tweelingen is niet snel uit het veld geslagen en dat kan zeker in high pace werkplekken erg voordelig zijn.

Houvast hebben ze totaal niet nodig, dus jij kunt lekker in het wilde weg plannen. Het is hierdoor zeker aan te raden om eens met een Tweelingen op vakantie te gaan!

3. Altijd in staat om meerdere standpunten te begrijpen

Het brein van iemand met Tweelingen sterrenbeeld heeft verschillende laatjes. Ze kunnen altijd wel een laatje open trekken dat past bij een bepaalde zienswijze.

Ze zien een tegengestelde mening niet als iets slechts, maar juist als een manier om hun eigen geest te verruimen. Open staan voor andere denkwijzen zorgt ervoor dat ze zo slim zijn.

In een ruzie is de Tweelingen dan ook echt een goede mediator. Waarschijnlijk zal hij of zij in staat zijn om iedereen ervan te overtuigen dat er meerdere kanten aan ieder verhaal zitten.

Ze zijn hierdoor een graag geziene gast op feestjes, omdat ze eigenlijk met iedereen wel een woordje kunnen wisselen. Het maakt daarbij niet uit of de persoon tegenover ze een hele andere achtergrond en/of mening heeft.

4. De wereld is een plek om ontdekt te worden

Sla het paspoort van een Tweelingen open en je zal waarschijnlijk ontelbaar veel stempels zien. Voor hen is de wereld namelijk een speelveld.

Ze gaan altijd op vakantie naar de meest gekke plekken en hebben daar de tijd van hun leven. Tweelingen die zijn geboren in een kleine stad of dorp zullen bijna altijd verhuizen.

De onrust die ze krijgen van de hele tijd hetzelfde doen en op dezelfde plek blijven, drijft ze tot absolute waanzin.

Ook binnen hun eigen stad zijn ze continu op een ontdekkingsreis. Ze kennen ieder steegje en zelfs de buitenwijken van de grotere steden.

5. Tweelingen sterrenbeeld is erg slordig

Opruimen is niet iets waar Tweelingen hun tijd aan willen verspillen. Ook omdat ze vaak met honderd dingen tegelijk bezig zijn kan het wel eens een rommeltje worden.

Maar, dit is hoe het op jou overkomt. Zelf weten ze precies waar alles ligt en hoe ze het kunnen vinden. Het is een georganiseerde chaos.

Samenwonen met iemand met het Tweelingen sterrenbeeld kan nogal eens vervelend zijn, zeker als je zelf wel heel netjes bent. Overal in je huis liggen dan spullen die net niet helemaal opgeruimd zijn.

Weet dat dit een eigenschap is die je nooit gaat kunnen veranderen. Het rommelige zit er zo in geslopen dat ze het eigenlijk al niet meer zien.

6. Besluiteloosheid

Het grote brein van de Tweelingen kan er nogal eens voor zorgen dat ze besluiteloos overkomen. Ze kunnen zo veel opties voor zich zien, dat het moeilijk wordt om een keuze te maken.

Op het ene moment lijkt idee 1 de allerbeste optie, maar een volgend moment gaan ze toch twijfelen of de andere optie niet veel beter is.

Vaak duurt het tot op het allerlaatste moment voordat ze definitief de knoop doorhakken. Verrassend genoeg maken ze dan vaak de keuze die anderen niet hadden verwacht.

Die besluiteloosheid zit ze niet in de weg. In tegendeel zelfs, ze genieten ervan om alle opties tegen elkaar af te wegen en continu op zoek te gaan naar de beste keuze.

7. Veel aanbidders, maar niet knuffelig

Alle Eigenschappen Van Het Tweelingen Sterrenbeeld

We hebben allemaal die ene vriendin die het niet kan uitstaan als je haar wil knuffelen. Grote kans dat zij het Tweelingen sterrenbeeld heeft.

Ze houden namelijk wel van de aandacht die ze van hun vrienden en aanbidders krijgen, maar dat hoeft niet lichamelijk te worden.

In een relatie knuffelen ze wel, maar dat hoeft niet de hele tijd. Zo zullen ze bijvoorbeeld niet zo snel worden gezien terwijl ze hand in hand over straat lopen.

Daar hoef je je verder niet zo veel van aan te trekken, het betekent niet dat ze je meer of minder leuk vinden.

8. Moeite met het uiten van emoties

Emoties uiten is typisch een van die dingen waar iemand met een Tweelingen sterrenbeeld niet goed in zal zijn.

Op het moment dat er bijvoorbeeld in een groep wordt gesproken over iets emotioneels, zal je zien dat de Tweelingen zich terugtrekt. Ze weten zichzelf wel een houding te geven, dus het valt alleen op als je er goed op let.

Wanneer ze er echt niet onderuit kunnen, bijvoorbeeld omdat ze een directe vraag krijgen, dan zullen ze er een grap over maken. Of heel snel een vraag terug stellen.

Tweelingen zijn zo slim, dat ze genoeg trucjes hebben ontwikkeld om zich niet bezig te hoeven houden met dit soort gesprekken.

9. Tweelingen sterrenbeeld is niet graag alleen

Ondanks dat ze best onafhankelijk zijn, zijn ze toch niet graag alleen. Dat betekent niet dat het mensen zijn die kosten wat het kost altijd een relatie moeten hebben.

Ze willen bijvoorbeeld graag wonen met huisgenoten of altijd met hun vrienden zijn. Niet omdat ze alleen helemaal gek worden, maar omdat ze opladen van de energie van anderen.

Zo worden ze namelijk continu geprikkeld om na te blijven denken. Alleen thuis hebben ze niet altijd voldoende prikkels, waardoor ze het idee hebben dat ze hun tijd aan het verdoen zijn.

Alleen de mensen die echt de moeite waard zijn, mogen in hun vriendenkring komen. Vrienden moeten energie geven en niet alleen maar zuigen.

10. Geeft alles op voor de partner

Als een Tweelingen dan eenmaal een relatie heeft, kan hij of zij alles opgeven voor de partner. Maar, niet zoals je denkt.

Tweelingen zijn echt toegewijd, maar er moet voor hen ook wel iets in zitten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun partner volgen naar het buitenland.

Dit doen ze uit liefde, maar ook omdat het voor hen gewoon weer een spannend avontuur is. Ze zullen nooit hun financiële vrijheid opgeven of verstrikt raken in een relatie waarbij ze worden afgeschermd van de buitenwereld.

Gelukkig weten ze heel goed hoe ze hun partner moeten laten zien dat ze bereid zijn om heel ver te gaan. Voor hen is het heel gemakkelijk om de balans te vinden tussen dat wat iemand wil en het bewaken van hun eigen grenzen.

11. Het Tweelingen sterrenbeeld vermijd emotionele problemen

Is er een kans dat de Tweelingen op wat voor manier dan ook geraakt zal worden? Dan voelen ze dat van tevoren feilloos aan.

Ze doen er alles aan om die situatie te vermijden. Zo gaan ze bijvoorbeeld niet in zee met die man die bekend staat als casanova en sluiten ze geen vriendschappen die van korte duur zullen zijn.

Alle problemen waarbij maar enige vorm van negatieve emotie komt kijken, gaan ze uit de weg. Allemaal om zichzelf zo veel mogelijk te beschermen.

Want die goede communicatie gaat vaak op, maar niet als het om echt belangrijke dingen gaat. De meeste Tweelingen vinden het ontzettend moeilijk om bijvoorbeeld onder woorden te brengen hoe ze zich echt voelen.

12. Praat heel luchtig over serieuze persoonlijke zaken

Voornamelijk wanneer de Tweelingen een trauma heeft meegemaakt kan je daar soms met open mond naar luisteren.

Heel luchtig en soms zelfs met wat zwarte humor wordt er gesproken over dode ouders of ander leed. Veel mensen die wat gevoeliger zijn kunnen daar echt van schrikken.

Voor de Tweelingen is het echter een manier om met dat leed om te gaan. Zij zijn niet geholpen met zware gesprekken, zeker niet zomaar met iedereen.

Ook binnen de familie worden de meeste ergernissen en andere gebeurtenissen onbesproken gelaten. Niemand lijkt echt in te zien wat dat zou kunnen opleveren.

13. Veel one-night-stands

Alle Eigenschappen Van Het Tweelingen Sterrenbeeld

Een Tweelingen kan recht op zijn of haar doel af gaan en daar horen ook de one-night-stands bij. Wat het doel dan precies is kan verschillen.

Soms wil een Tweelingen gewoon die ene persoon scoren. Als een soort bevestiging van de eigen persoonlijkheid.

Ook kan het zijn dat iemand gewoon zin heeft in een beetje actie. Met wie maakt dan niet zo veel uit, als het maar kort en krachtig is.

Het blijft ook echt altijd bij een enkele nacht. Na die nacht is het doel namelijk volbracht en kan de ander weer zonder pardon aan de kant worden gezet.

14. Tweelingen sterrenbeeld heeft een radar voor drama

Drama is een verspilling van tijd en de radar die zij hebben zorgt ervoor dat ze er zo ver mogelijk bij uit de buurt blijven.

Echt niet dat je een Tweelingen zal zien in het midden van een ruzie. Het liefst houden ze zich afzijdig en proberen ze ervoor te zorgen dat ze er niet bij betrokken raken.

Maar, ze roddelen uiteindelijk wel over de personen die de ruzie gemaakt hebben. Je krijgt van de Tweelingen een soort helikopterview van de hele situatie.

Ze vertellen het alsof ze je proberen te vertellen wat er die avond daarvoor in hun favoriete soapserie is gebeurt. Zij waren slechts de kijker en hadden verder niks met de drama te maken.

15. Kan snel over problemen heen stappen

Sommige mensen hebben een nasleep van problemen die heel lang kan duren. Ze hebben het eindeloos over wat er is voorgevallen.

Bij een Tweelingen Sterrenbeeld zal je daar niet snel last van hebben. Zij stappen heel gemakkelijk en snel over dingen heen.

Zodra iets over is, heeft het voor hen geen zin meer om er tot in de eindigheid over te blijven praten. De kous is af en ze verspillen er niet langer tijd aan.

Dat kan wel eens vervelend zijn als jij niet zo iemand bent, je wil namelijk nog het een en ander ophelderen. Maar iedere keer als je iets probeert loop je tegen een muur aan.

16. Houdt van een gestreeld ego

Geef iemand met een Tweelingen sterrenbeeld een complimentje en je bent binnen. Ze worden graag gevleid en dat mag iedereen weten.

Maar, hierbij zien ze snel in wat er wel en niet gemeend of oprecht is. Complimenteer ze dus niet met lege dingen als hun uiterlijk, maar ga voor iets inhoudelijks.

Zeg dat ze goede voortgang maken op hun werk of dat ze steeds beter worden in hun hobby. Iets waar ze met recht trots op kunnen zijn.

Pas dan wordt hun ego echt gestreeld en weet je dat je het pad naar hun hart hebt gevonden.

17. Gesteld op vrijheid

Vrijheid is voor een Tweelingen een van de allerbelangrijkste waarden. Het liefst delen ze hun eigen tijd alleen maar in met de dingen die ze zelf graag doen.

In een relatie is dit ook een van hun grootste struikelblokken. Zo snappen ze bijvoorbeeld niet zo goed waarom je in godsnaam met de kerstdagen naar je schoonouders zou gaan.

Zij vinden dit zonde van hun tijd en doen dan het liefst iets anders. Gelukkig zijn ze slim genoeg om door te hebben dat het voor hun partner wel belangrijk is en daarom gaan ze wel zonder morren mee.

Bij vriendschappen kan het er wel eens toe leiden dat ze soms wat afstand nemen. Ze hebben gewoon echt even de tijd nodig om te doen wat ze zelf leuk vinden en daar pas jij niet altijd in.

18. Multitasken is geen probleem voor een Tweelingen sterrenbeeld

Door de hoge intelligentie en de brede interesses is het voor een Tweelingen heel gemakkelijk om te multitasken.

Ze kunnen gemakkelijk de verschillende taken overzien en ook tegelijkertijd uitvoeren. Ze lijken het ook niet echt te begrijpen als iemand anders dat niet kan.

Je kunt ze dus zonder problemen meerdere taakjes geven, daar maak je ze juist blij mee. Met enkele taken zullen ze al snel verveeld raken en dan dwalen de gedachten af.

Ook als je zelf moeite hebt met ergens overzicht in te krijgen, kun je het beste bij een Tweelingen sterrenbeeld om advies vragen.

19. Vaak bevooroordeeld

Alle Eigenschappen Van Het Tweelingen Sterrenbeeld

Een negatieve eigenschap van het Tweelingen sterrenbeeld is dat ze ook vaak heel bevooroordeeld kunnen zijn. Ze hebben vaak al een idee van hoe iemand is, ook als het gaat om mensen die ze niet kennen.

Dat kan wel eens in de weg zitten van een nieuwe relatie of vriendschap, want ze hebben het lang niet altijd bij het juiste eind.

Niet iedereen voldoet uiteindelijk aan de vooroordelen die ze hebben, maar dan is het al te laat. Ze steken namelijk niet onder stoelen of banken dat ze die vooroordelen hebben.

Iedereen zal weten hoe een Tweelingen over iemand denkt. Ook als dat een mening is die ze nog niet zo zeer hebben kunnen bevestigen.

20. Hele rijke fantasie

Vraag aan een Tweelingen sterrenbeeld om een verhaal te schrijven, tekening te maken of een kamer in te richten en het lukt. Ze hebben de gave om overal iets moois van te kunnen maken.

De fantasie is zo toereikend dat het voor sommige mensen zelfs een hele opgave is om de Tweelingen te kunnen volgen.

Zij kunnen iets voor zich zien wat soms maar moeilijk aan anderen is uit te leggen. In hun eigen hoofd is het namelijk zo uitgebreid, dat het te ingewikkeld wordt.

Kijk maar eens wie de auteur is van je favoriete kinderboek of wie die ene hele leuke maar moeilijk te volgen film heeft geschreven, vast een Tweelingen.

21. Vertrouwen uiteindelijk alleen op zichzelf

Natuurlijk zal iemand met het Tweelingen sterrenbeeld wel eens advies van je aannemen, maar uiteindelijk zullen ze altijd doen wat ze zelf willen.

Ze zijn namelijk slim genoeg om te weten wat goed voor ze is. Eigenlijk hebben ze helemaal geen advies van een ander nodig.

Wat ze ook vaak doen, is van iedereen een stukje advies nemen en daar zelf een nieuw advies van maken. Zelf weten ze toch het beste hoe ze met een situatie om kunnen gaan. Maar dat betekent niet dat anderen geen waardevolle input kunnen hebben.

Door alleen op zichzelf te vertrouwen, weten ze dat het niet erg is als het uiteindelijk niet goed komt. Het is dan hun eigen schuld geweest en niet die van een ander.

22. Voor het Tweelingen sterrenbeeld is onafhankelijkheid het belangrijkste

De kans is groot dat iemand met het Tweelingen sterrenbeeld een eigen baas is. Ze zijn namelijk niet graag afhankelijk van anderen.

Ook zullen ze als vriend of vriendin niet snel op je bouwen. Het lijkt wel alsof ze er altijd vanuit gaan dat iedereen bij ze weg zal gaan en dat ze zichzelf in bescherming nemen tegen wat er komen gaat.

Het kan soms wel jaren duren voordat je het idee hebt dat iemand met het Tweelingen sterrenbeeld ook maar een heel klein beetje afhankelijk van je wordt.

In een relatie zijn de financiën ook altijd gescheiden. Zij weet dat ze ook zonder man nog volledig op haar eigen benen kan staan en dat ze niks hoeft in te leveren.

23. Niet in de de schaduw van een ander kunnen staan

Of het nu gaat om werk, een relatie of in een vriendschap, een Tweelingen zal nooit de rol van ondergeschikte kunnen aannemen.

Op zijn minst moet een relatie gelijk zijn, maar het liefst staan ze er eigenlijk net ietsje boven. Alleen als het gaat om mensen voor wie ze ontzettend veel respect hebben, kunnen ze dat tijdelijk even laten gaan.

Bij een nieuwe baan of nieuwe hobby kunnen ze het bijvoorbeeld best accepteren dat ze even de tijd nodig hebben om te leren. Maar, ze leren dan wel alleen van de beste en het doel is altijd om vervolgens zelf die rol over te nemen.

Tegelijkertijd worden ze wel graag gelinkt aan mensen die een goede reputatie hebben. Zo lang het maar niet lijkt alsof ze er achter aan lopen.