Skip to Content

Twijfel Je Over Het Huwelijk? 7 Voors En Tegens Om Het Uit Te Zoeken

Twijfel Je Over Het Huwelijk? 7 Voors En Tegens Om Het Uit Te Zoeken

Tegenwoordig is het huwelijk een echt debat geworden waarin iedereen zijn eigen mening heeft over wie er een “echte kandidaat” voor is. En wie vanwege een aantal veronderstellingen of vooroordelen niet zou moeten trouwen. Maar niet in mijn geval.

Om onbekende redenen heb ik altijd mijn twijfels gehad over het huwelijk. En was ik er nooit honderd procent voor of tegen.

Vroeger hadden we het er veel over. En soms zaten we op dezelfde golflengte, maar soms botsten onze meningen en was een van ons er helemaal tegen.

Dus ik ben erachter gekomen dat de enige manier om het juiste antwoord te vinden, is door een lijst met voor- en nadelen te maken die ons zullen helpen beslissen.

En geloof me, het heeft ons geholpen. En als je dezelfde dilemma’s hebt als wij, dan raad ik je van harte aan om de volgende lijst met voor- en nadelen van het huwelijk te lezen om dingen uit te zoeken.

Twijfel Je Over Het Huwelijk? 7 Voors En Tegens Om Het Uit Te Zoeken

De nadelen

1. Je wordt door de verwachtingen en regels van anderen beïnvloed

Trouwen is niet alleen zeggen: “Ja, ik wil” tegen de liefde van je leven en dan nog een lang en gelukkig leven te hebben.

Er zijn ook een aantal vervelende juridische kwesties waar je mee te maken moet krijgen als je eenmaal in huwelijkse wateren bent. Je wordt niet langer aan je eigen beslissingen overgelaten.

Je plannen en besparingen zijn rechtstreeks van invloed op de plannen en besparingen van je partner. En er zal altijd een noodzaak zijn om rekening te houden met grote factoren. Er zijn ook tal van documenten te ondertekenen om de juridische kwesties te regelen.

Als je vrijgezel bent, dan hoef je niet over dit soort dingen na te denken die in de meeste gevallen uitputtend zijn.

2. Het huwelijk lijkt achterhaald te zijn

Het huwelijk heeft in het algemeen zijn charme verloren. Voordat het iets was dat elk paar zou doen zonder er vanwege de druk van de samenleving, financiële zekerheid of overeenkomsten over na te denken. En tegenwoordig hebben we er een ander beeld van.

We zijn vrij om met onze vriend of vriendin te leven zonder dat we daarvoor worden beoordeeld of door anderen onder druk worden gezet om te trouwen, wat geweldig is.

Dus, waarom zouden we dingen overhaasten als we dat nog niet hoeven te doen? De beslissing om als stel samen te leven klinkt behoorlijk uitnodigend. In feite is het hetzelfde als getrouwd zijn, alleen heb je dan niets ondertekend.

3. Bruiloften zijn een echte financiële last

Het voorbereiden van een bruiloft kan een echte financiële beproeving zijn. Degenen die het hebben meegemaakt, kunnen dat zeker bevestigen. Afgezien van je werk en andere dingen die je momenteel in het leven doet, zul je ook plaats moeten maken in je budget voor het voorbereiden van een bruiloft.

En als je altijd al foto’s in je hoofd hebt gehad van je perfecte trouwdag, dan zul je er alles aan moeten doen om het waar te maken.

Als je huidige financiën je wensen niet kunnen ondersteunen, dan zul je niet tevreden zijn. En dan zal je bruiloft een teleurstelling worden.

4. Het aantal echtscheidingen is aanzienlijk gestegen

En het neemt nog steeds toe. Er is een epidemie van gescheiden stellen, alleenstaande moeders en alleenstaande vaders. Ik weet zeker dat je er al een paar in je vriendenkring en familie kent.

Hoewel het niet hoeft te betekenen dat je uiteindelijk gaat scheiden, is er nog steeds een percentage dat bewijst dat je waarschijnlijk gaat scheiden.

Als je gevoel je vertelt dat je er nog niet klaar voor bent of als je partner misschien niet het beste huwelijksmateriaal is, dan is het beter om te wachten tot je een beter inzicht en perspectief hebt dan hoe het nu is.

5. Bindingsangst is een echte strijd

Het klinkt een beetje eng om voor de rest van je leven één persoon te kiezen, toch? Het is alsof je naar een chocoladefabriek gaat waar je ‘gedwongen’ wordt om slechts één soort chocolade te kiezen die je de rest van je leven zult eten.

Ben je daartoe in staat? Ben je in staat om alle andere smaken weg te gooien om jezelf helemaal aan degene te wijden die je hebt gekozen? Zo niet, dan weet je wat je moet doen, want bindingsangst is niet iets wat je als vanzelfsprekend moet beschouwen.

6. Het huwelijk kan veranderen hoe de dingen zijn

Twijfel Je Over Het Huwelijk? 7 Voors En Tegens Om Het Uit Te Zoeken

Soms kan het huwelijk je geluk beïnvloeden en het goede veranderen dat je eerder hebt gehad toen je ongehuwd was.

Getrouwde mensen hebben bijvoorbeeld de neiging om een beetje te veel te ontspannen dan ze zouden moeten. Ze zijn nu getrouwd zijn, dus dit is dan het einde van het verhaal.

Dus soms vergeten ze om voor hun partners te vechten en aan zichzelf te werken. Ze denken namelijk dat ze moeten worden geaccepteerd zoals ze zijn. Ze hebben het heilige “contract” ondertekend om op hun goede en slechte momenten van elkaar te houden (wat een perfect excuus is).

7. Vragen over het krijgen van kinderen zijn eindeloos

Dus laten we zeggen dat je hebt besloten om te trouwen, maar je wilt nog steeds geen kinderen of je hebt er niet eens aan gedacht om ze te krijgen. Hoe ga je dit aan al deze mensen uitleggen die je constant met vragen over je toekomstige nakomelingen zullen blijven bombarderen?

Ik weet zeker dat je er al een paar in gedachten hebt die misschien in de rol van “een lastpak” passen. En die het leven van andere mensen blijven leiden. En die zich druk blijven maken over wat ze zeker niet zouden moeten doen.

De voordelen

1. Andere mensen zullen je relatiestatus beter begrijpen

Je relatiestatus zal niet langer het grootste raadsel zijn dat de wereld heeft gezien. Of om precies te zijn, je oma en opa die nog steeds niet kunnen omgaan met hoe de dingen tegenwoordig functioneren.

Je hoeft niet meer na te denken over wat je moet zeggen voordat je jezelf en je partner aan anderen voorstelt. Nu weet je precies wat je trots en hardop moet zeggen: “Ik ben haar/zijn man/vrouw”.

2. Je krijgt verzekeringen en fiscale subsidies

Het is misschien niet het meest geschikte om in deze situatie aan te denken, maar getrouwd zijn heeft ook zijn financiële voordelen.

Dus, als je altijd al hebt nagedacht over het maken van een aantal veranderingen in het leven, maar het je niet kon veroorloven, dan zullen deze wanneer je gaat trouwen veel gemakkelijker voor je zijn om te bereiken wanneer je budget wordt verbeterd.

3. Met je nieuwe labels als man en vrouw krijg je nieuwe levensrollen

Tijdens ons leven gaan we door verschillende rollen van dochter/zoon, zus/broer, kleindochter/kleinzoon. En nu sta je op het punt iemands vrouw of echtgenoot te worden!

Hoera!! Klinkt het niet spannend om trots je nieuwe labels met de rest van de wereld te delen?

Klinkt het niet opwindend om je liefde met de rest van de wereld te delen? Dat doet het zeker, want het is een van de mooiste rollen die je tijdens je leven kunt hebben. Dus denk er eens over na.

4. Als je de mogelijkheid hebt om te kiezen om met de liefde van je leven te trouwen, gebruik deze dan

Vroeger werden mensen massaal gedwongen om een gearrangeerd huwelijk aan te gaan. En de traditionele regels van hun familie of overtuigingen te volgen (en het is nog steeds actueel, maar in kleinere aantallen). Tegenwoordig zijn we meestal vrij om te kiezen om met de liefdes van ons leven te trouwen. Dus waarom zou je de gelegenheid niet gebruiken om dit te doen?

Waarom laten we de liefde die we in ons hart blijven dragen voor een ander mens niet bloeien?

Veel van degenen die om andere redenen dan liefde gedwongen waren/worden om met iemand te trouwen, zouden een moord hebben gepleegd voor de kans om het anders te doen. Wees dus wijs en dankbaar.

5. Het plannen van een bruiloft is creatief en erg leuk

Het plannen van een bruiloft is het perfecte excuus om waanzinnig creatief te worden en het onmogelijke te proberen.

Van ballonnen, confetti tot verschillende prachtige bloemen in duizenden kleuren en meer. Je kunt zelf kiezen hoe je perfecte dag eruit komt te zien.

Je hebt de mogelijkheid om er een echt sprookje van te maken (als dat is wat je altijd al wilde). En je hebt de mogelijkheid om veel plezier te hebben terwijl je het doet.

Vooral als je een creatieve maniak bent, is dit het perfecte moment om te schitteren.

6. Het huwelijk geeft je de mogelijkheid om je relatie te prijzen

Twijfel Je Over Het Huwelijk? 7 Voors En Tegens Om Het Uit Te Zoeken

Ik geloof dat elke relatie het verdient om op een gegeven moment gekroond te worden. Vijf jaar of meer samen doorbrengen is zeker een speciaal feest waard. Al deze ontberingen die jullie samen hebben overleefd, al deze gelukkige momenten, kussen, tranen verdienen het om door een feest genaamd het huwelijk te worden geprezen.

Het is een perfecte gelegenheid om tegen de wereld en tegen jezelf te zeggen dat jullie veel hebben meegemaakt. Dat je nog steeds samen bent, dat je nog steeds van elkaar houdt, wat er ook gebeurt. Het is gewoon prachtig.

7. Als je het diep in je hart echt wilt, waarom niet?

Als je geen specifieke reden kunt bedenken waarom niet. En je hebt er nog steeds bedenkingen bij, vraag jezelf dan af waarom niet? En als je diep in je hart weet dat je het echt wilt doen, maar je blijft op de een of andere manier excuses verzinnen om het niet te doen, doe het dan gewoon.

Je leeft tenslotte maar één keer, en als je zeker weet dat je de liefde van je leven hebt gevonden, iemand die er voor je zal zijn in je slechte en in je goede tijden, iemand die vreugde en tranen met je zal delen, wacht dan niet.

Geniet van het moment om te zeggen: “Ja, ik wil” en iemands vriend, geliefde en levensgezel te worden. Net zoals ik dat zelf heb gedaan (en ik heb er geen spijt van gehad).

Twijfel Je Over Het Huwelijk? 7 Voors En Tegens Om Het Uit Te Zoeken