Skip to Content

Wanneer Een Narcist Je Met Iemand Anders Ziet: Moet Het Je Wat Interesseren?

Wanneer Een Narcist Je Met Iemand Anders Ziet: Moet Het Je Wat Interesseren?

Om te zeggen dat het moeilijk was om een relatie met een narcist te hebben zou een understatement zijn. Dus dat doe ik niet. Ik wil je alleen feliciteren, omdat je dapper genoeg bent om voor jezelf te kiezen en sterk genoeg om die eikel te verlaten.

Het is nooit makkelijk om een relatie te beëindigen, hoe emotioneel je er ook bij betrokken was. Er raakt altijd iemand gekwetst. Maar na enige tijd leren we te accepteren dat het leven doorgaat en dat de persoon waarvan je ooit dacht dat hij je ‘voor altijd’ zou zijn, iemand anders heeft gevonden.

Bij een narcist is dat echter niet het geval. Hij zal je emotioneel of zelfs fysiek mishandelen terwijl jullie aan het daten zijn. Hij dumpt je en zal je snel vergeten. Helaas duurt dat tot het moment dat je besluit om verder te gaan.

Dan is hij weer terug in je leven. Hij zal je constant bellen, vragen om je te zien, en je mee uit willen nemen. Je zult geen privacy meer hebben, want hij zal overal verschijnen waar jij bent. Dit type persoon loopt zeker niet zomaar langs je heen als hij je met iemand anders ziet.

Omdat je veel tijd met hem hebt doorgebracht, weet je hoe vreselijk hij kan zijn. Hij is nooit leuk om bij in de buurt te zijn als hij boos of jaloers is. In dit geval zal hij beide zijn. Hij zal echter zijn best doen om het niet te laten zien. Ik bedoel, je weet dat hij zijn emoties helemaal niet wil uiten.

De narcist zal doen alsof er niets extreem belangrijks gebeurt, en je zult opnieuw gevangen zitten in zijn klauwen. Hij zal zijn manipulatietechnieken nog een keer gebruiken. Gaslighting, tegenwerken en uiteindelijk, liefdesbombardementen. Je kunt ze allemaal verwachten.

Wanneer Een Narcist Je Met Iemand Anders Ziet: Moet Het Je Wat Interesseren?

Wanneer hij je voor het eerst met iemand anders ziet, zal hij je zeker die beroemde blik geven die het bloed in je aderen onmiddellijk laat bevriezen. Dan zal hij doen alsof je overdrijft en kan hij zelfs naar jou en je nieuwe partner toe komen.

Je kunt er een wedje op leggen dat hij de meest fatsoenlijke man zal zijn en jij zult je afvragen of hij ooit slecht was, of dat je gewoon niet helder kon denken. Dan, als je helemaal alleen bent, en in je bed ligt, zal hij beginnen met die beroemde liefdesbombardementen.

Hij zou kunnen zweren dat jij de enige vrouw was die hij ooit heeft gewild, de enige die hem echt kon begrijpen. Al de lieve woorden die hij aan het begin van jullie relatie heeft gezegd, zullen weer uit zijn mond komen.

Je zult je niet op je gemak voelen, maar laat me je iets vertellen…

Je bent niet meer het meisje dat je toen was. Laat je daar niet door misleiden. Hij is je tijd niet waardig, en hij verdient zeker je liefde niet. Hij heeft zijn kans gehad en hij heeft het verknald. Mishandeling is geen essentieel onderdeel van een romantische relatie, en dat weet je.

Je weet ook dat je met hem door een hel bent gegaan, dus kijk niet achterom. Er is geen reden om nog een keer die kant op te gaan. Hij zal doen wat hij het beste kan – je laten geloven dat je het perfecte meisje voor hem bent, je gebruiken en je dan verlaten alsof je gewoon een optie bent.

Maar je bent een prioriteit, dat moet je onthouden. Laat niemand je naar beneden halen of je waarde minimaliseren. En laat hem dat vooral niet doen. Alweer.

De kans dat hij zal veranderen en je zal gaan behandelen zoals je verdient te worden behandeld, is bijna nihil. Ik ga het niet met zekerheid zeggen, want sommige mensen veranderen, maar dat is een missie die voor narcisten onmogelijk is. De enige aan wie ze denken is zichzelf.

Je ex-partner zal alles doen wat in zijn macht ligt om te controleren of hij nog steeds dezelfde controle over je leven heeft. Gun hem dat plezier niet. Laat hem zien hoe sterk je bent.

Houd je hoofd omhoog en laat zijn opmerkingen je zelfvertrouwen niet ondermijnen. Hij is niet meer in je leven. Inderdaad, hij zal proberen zijn weg terug te forceren, maar zet je verdediging op. Beveilig dat kleine kasteel van je, en laat hem je vrede niet verpesten.

Je hebt eindelijk jezelf gevonden en bent de persoon geworden die je wilde zijn. Waarom zou je hem bij je in de buurt laten komen? Waarom zou je hem de bestuurdersstoel geven als je eindelijk hebt geleerd hoe je moet schakelen? Is het het waard?

Jij hebt de leiding over je leven en niemand kan je vertellen welke kant je op moet. Op je eigen snelheid rijden, terwijl je volledig veilig en zeker bent, zal je ver brengen. Achteruit gaan zal alleen maar een tegenslag zijn. Ben je niet moe van hetzelfde uitzicht?

Er is een prachtige weg voor je. Rij zo ver als je kunt. Wees dapper, heb lef en vecht voor jezelf. Je zult op je reis veel mensen ontmoeten die je zullen laten zien wat echte liefde is. En je zult eindelijk begrijpen dat je niet te veel bent. Dat ben je nooit geweest.

Alle leugens die hij je heeft verteld, zullen aan de oppervlakte komen en je zult volledig genezen. Maar hij zal nog één kans wagen. Geef niet toe. Hij zal zich verontschuldigen en zijn fouten toegeven, maar dat is gewoon een masker.

Zijn kleine geest kan nog steeds niet begrijpen dat jij degene bent die verder is gegaan met haar leven. Je weet dat je beter af bent zonder hem en je eindelijk het leven kunt leiden dat je wilt en verdient. Hij kan je niet meer onder controle houden, en dat is je superkracht.

Als hij je die “dodelijke blik” geeft als hij je met iemand anders heeft gezien, glimlach dan gewoon naar hem. Hij heeft een schat verloren en jij kreeg je vrijheid. Vergeet nooit wat je waard bent, meisje.

Verken de wereld, geniet van de zegeningen die je hebt en wees dankbaar voor elke ademteug die je neemt. Blijf op je pad en de echte man zal zijn spel versnellen.

Als je ooit denkt dat het je iets kan schelen, omdat je narcistische ex je net met iemand anders heeft gezien, laat die gedachten dan onmiddellijk los. Waarom zou het je interesseren?