Skip to Content

Wanneer Verliefd Worden Op Je Beste Vriend Het Beste Ooit Is

Wanneer Verliefd Worden Op Je Beste Vriend Het Beste Ooit Is

Er is een groot debat gaande over de vraag of het oké en raadzaam is om verliefd te worden op je beste vriend. Sommige mensen zeggen dat het dwaas en verkeerd is omdat je het risico loopt een vriend te verliezen, terwijl anderen beweren dat het waarschijnlijk het beste is wat je ooit kan overkomen.

Ik weet niet zeker aan welke kant je staat, maar ik sta zeker aan de tweede. Ik zie eerlijk gezegd niet in waarom verliefd worden op je beste vriend ooit een slecht idee zou kunnen zijn.

Je houdt van en respecteert die persoon, wat betekent dat zelfs als je relatie niet werkt, je nog steeds respectvol uit elkaar kunt gaan en aan je vriendschap kunt blijven werken.

En als je een vreselijke ruzie krijgt en uit elkaar gaat in niet aflatende woede, kan dat alleen maar betekenen dat je misschien nooit echt vrienden bent geweest.

Echte vrienden vinden elkaar altijd weer terug, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je een heel goed persoon in je leven verliest. Maar als je wilt weten welke voordelen verliefd worden op je vriend(in) heeft, lees dan dit artikel verder.

1. Verliefd worden op je beste vriend: jullie hoeven niet te doen alsof

Wanneer Verliefd Worden Op Je Beste Vriend Het Beste Ooit Is

Als je je afvraagt of verliefd worden op je beste vriend een goed idee is of niet, bedenk dan dat je elkaar al door en door kent. Dat betekent niet doen alsof! Wat een opluchting, toch?

Er is niets erger dan wanneer je in de beginfase van een relatie zit en je moet kijken hoe je eet, praat, lacht en vrijwel alles doet, omdat je je partner niet meteen bang wilt maken.

Maar je beste vriend weet al hoe raar je bent. Hij waardeert je luide lach al, of de manier waarop je stuitert als je opgewonden loopt. Hij vindt het niet erg hoe je op je eten kauwt, of wanneer je per ongeluk een wind laat als je hysterisch lacht.

Bij je beste vriend kun je helemaal jezelf zijn, en dat geldt ook voor hem. Het is niet nodig dat jullie twee proberen indruk op elkaar te maken – omdat jullie al dol op elkaar zijn.

2. Je familie en vrienden kennen hem al

Ken je die druk om je constant zorgen te maken of je familie en vrienden je partner leuk zullen vinden of niet? Je bent verliefd op deze persoon en elke dag vind je hem leuker en leuker, dus je wilt natuurlijk dat je naasten hem minstens half zo leuk vinden als jij.

Nou, als je verliefd wordt op je beste vriend, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Omdat je familieleden en vrienden hem al goedkeuren.

Je beste vrienden waren al vaker bij je familie gaan eten. Je moeder is dol op hem en stuurt hem altijd een stuk appeltaart. Ook noemt je vader hem ‘zoon’ en nodigt hem uit om met hem te schaken.

En jouw vriendengroep is ook zijn vriendengroep. Dus ook zij houden zielsveel van hem. Jullie trekken allemaal regelmatig samen op en jij en je beste vriend delen enkele van de beste herinneringen met hen.

3. Verliefd worden op je beste vriend: jullie lezen elkaars gedachten

Ken je die situaties waarin je rondhangt met een stel willekeurige mensen, en iemand zegt of doet iets stoms, zodat jij en je beste vriend elkaar aankijken en precies weten wat de andere persoon denkt? Jullie weten allebei dat jullie dat later zullen bespreken als jullie alleen zijn.

Elkaars gedachten lezen is iets waar jullie twee aan gewend zijn. Op elk moment weet je wat je beste vriend denkt. Dit kan van pas komen in jullie relatie, omdat je je nooit hoeft af te vragen of hij het ene zegt en het andere denkt. Zijn geest is in principe hetzelfde als die van jou!

4. Jij weet alles over hem en hij over jou

Een andere reden waarom verliefd worden op je beste vriend het beste is dat je kan overkomen, is dat jullie twee al alles van elkaar weten. En ik bedoel alles!

Je kent zijn verleden – zijn jeugd, zijn trauma’s en zijn eerdere giftige relatie. Welke woorden, acties of gedragingen hij triggert. Daarom weet je wat je niet moet zeggen of doen, zodat hij zich goed en veilig kan voelen.

Je kent zijn deugden en gebreken, en je weet precies hoe hij in een bepaalde situatie zou reageren. En hij weet ook alles van jou. Er is letterlijk niets dat jullie ooit over elkaar zou kunnen verbazen.

5. Jullie houden al van elkaar

Omdat jullie elkaar zo goed kennen en bekend zijn met elkaars goede en slechte kanten. Ook omdat jullie zoveel samen hebben meegemaakt, is het niet meer dan normaal om aan te nemen dat jullie al van elkaar houden.

Oké, je houdt misschien niet van elkaar zoals partners dat doen. Maar je liefde is oprecht en puur en daar kan niemand tegenin gaan.

Als je er echt over nadenkt, zijn jullie twee al halverwege. Ik weet dat het waarschijnlijk moeilijk is om je vriend ineens te gaan zien als een aantrekkelijk persoon en een potentiële partner. Maar als dat alles is wat je hoeft te doen (wat ik geloof dat het is). Dan heb je geluk.

Die vonk is er al, je moet je er alleen bewust van worden.

6. Verliefd op je beste vriend worden: het is gewoon een heel mooi verhaal

Wanneer Verliefd Worden Op Je Beste Vriend Het Beste Ooit Is

Stel je al die winternachten voor. Voor een open haard in je mooie huis, na een kerstavonddiner, met een stel van je kleinkinderen in kleermakerszit onder je voeten, smekend om nog eens het verhaal te horen over hoe opa en oma verliefd op elkaar werden.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb nu al kippenvel. Als je jezelf toestaat verliefd te worden op je beste vriend, kun je niet alleen het meest epische liefdesverhaal hebben om elke dag opnieuw te beleven. Maar ook een geweldig voorbeeld zijn voor je kinderen en hun kinderen.

En wat wil je eigenlijk nog meer van het leven?