Skip to Content

Wat Gebeurt Er Als De Perfecte Man Je Bedriegt?

Wat Gebeurt Er Als De Perfecte Man Je Bedriegt?

“Hij is perfect!” Dat is wat ik mijn vriendinnen vertelde toen ik hem voor het eerst zag. Dat moment zal ik me altijd herinneren. We zaten met z’n drieën in ons favoriete restaurant, Hannahs verjaardag te vieren. Hoewel het een geheim was, omdat ze het haat dat we elk jaar ouder worden.

Toen ik dat zei, voegde ik er meteen aan toe, “Wacht, draai je nog niet om! Het zal opvallen.” Maar het was te laat, ze hadden zich al omgedraaid en tegelijkertijd naar hem gekeken. Hij zag ze en glimlachte naar me, omdat hij zich duidelijk realiseerde dat ik het was die hem het eerst had opgemerkt.

Op dat moment was mijn enige wens dat de grond zich zou openen en me in een keer zou opslokken. Even later hoorde ik echter iemand zeggen, “Schaam je niet, ik vind jou ook leuk.” En toen ik opkeek, was hij het – de perfecte man waar ik naar bleef staren.

Hij vertrok voordat ik iets kon zeggen, maar toen ik naar de tafel keek, zag ik dat hij zijn visitekaartje voor me achter had gelaten. Ik was zo in de war. Het voelde alsof ik voor de gek werd gehouden voor een TikTok uitdaging, of in een romcom vastzat. Natuurlijk was het geen van beide. Het was echt en het was geweldig.

Wat Gebeurt Er Als De Perfecte Man Je Bedriegt

Ik denk dat je het hoofdonderwerp voor de rest van die dag al kunt raden. Ik en mijn potentiële date. Hannah, het spijt me dat ik je dag heb gestolen. Maar als ik eraan denk hoezeer je verjaardagen haat, is het misschien beter dat ik zeg, “Graag gedaan.”

Aan het eind van de avond besloten we dat ik hem een bericht zou sturen. Het heeft me een volle twee uur gekost om erachter te komen wat ik wilde schrijven voordat ik uiteindelijk besloot dat ik hem zou appen, “Hey, ik ben het. Een meisje waar je vandaag verliefd op werd in het restaurant.”

Hij antwoordde met een eenvoudige “Zaterdag. 20.00 Hetzelfde restaurant.”

Het was alsof er een droom was uitgekomen. Ik ben altijd de grootste fan van romantische films en boeken geweest, en alles wat er gebeurde gaf me het gevoel dat ik de hoofdpersoon was. Ik was de gelukkigste persoon ter wereld!

Woensdag ging voorbij. Donderdag ging voorbij. Vrijdag ook, zij het heel langzaam. Toen was het eindelijk mijn zaterdag. Ik had mijn outfit, mijn kapsel en zelfs het parfum dat ik wilde opdoen al gepland. Dus het enige wat ik nog kon doen was zitten en wachten tot het alarm me eraan herinnerde dat het tijd was om te gaan.

Wat Gebeurt Er Als De Perfecte Man Je Bedriegt

Ik was er vroeg, maar ik besloot dat ik twee minuten te laat wilde zijn. Zodat ik er niet zo wanhopig uitzag. En toen ik het restaurant binnenkwam, zag ik hem meteen – mijn perfecte man. Oké, hij was technisch gezien op dat moment niet van mij, maar ik werkte er naar toe.

Het eerste wat hij me vertelde was dat ik er mooi uitzag en dat hij bang was geweest dat ik niet zou komen. Dat maakte me aan het lachen, omdat het betekende dat hij aan me dacht. Die avond was alsof het uit een van mijn dromen kwam.

Ik ontdekte dat hij een kinderarts was die pas een paar maanden geleden was begonnen. Hij wilde kinderen helpen, omdat hij een van die baby’s was die het net aan had overleefd. Maar de dokters hadden hem gered, en hij wilde altijd een van hen worden. Ik werd verliefd op dat verhaal.

Toen werd ik verliefd op de manier waarop hij glimlachte, lachte en praatte. Hij was alles wat ik ooit in mijn leven wilde hebben. En hij vertelde me dat hij hetzelfde voelde. Niet lang na ons eerste afspraakje, begonnen we te daten. En al snel ontmoette ik de meeste van zijn vrienden en zelfs familie. Hij heeft de mijne ook ontmoet.

Ik hield van hen allemaal, en het leek alsof ze van mij hielden. Ik was echt gelukkig met hem. Omdat ons eerste afspraakje op een zaterdag was, hield hij zijn zaterdagen altijd vrij voor mij. Het was onze dag. En we maakten er een kleine traditie van om op die dag een filmavond te hebben.

Wat Gebeurt Er Als De Perfecte Man Je Bedriegt

Elke week kocht hij bloemen voor me. En elke keer als hij zag dat ze begonnen te verwelken, rende hij naar de dichtstbijzijnde bloemenwinkel om meer te kopen. Hij maakte kleine cadeautjes voor me, en ik bewaarde ze allemaal op de plank boven mijn bed.

We brachten veel tijd alleen door, maar we brachten ook veel tijd door met zijn vrienden. Ik had altijd al een raar gevoel over een van zijn vrouwelijke vrienden. Maar elke keer als ik erover begon, zei hij dat ik me geen zorgen hoefde te maken.

Ik heb al zijn vrienden goed leren kennen. Iedereen behalve haar. Elke keer als ik haar benaderde, vond ze een reden om ergens anders heen te gaan of haar telefoon op te nemen. Eerst dacht ik dat ze me niet mocht. Maar ik zag haar naar hem kijken. En uiteindelijk zag ik hem naar haar kijken.

Ik dacht dat ik paranoïde was, dus ik wilde geen problemen maken. Ik hield me stil zodat ik hem kon houden. Maar het deed pijn, en elke keer als we samen uit waren, deed het nog meer pijn. Ik besloot het hem nog eens te vragen, maar hij snauwde naar me en zei dat ik superjaloers was.

Hij zei dat het vervelend was en dat ik ermee moest stoppen.

Hij werd kouder. Onze zaterdagavonden verdwenen. Mijn laatste bos bloemen is lang geleden al verdord. En ik voelde me totaal verwaarloosd.

Wat Gebeurt Er Als De Perfecte Man Je Bedriegt

Op de een of andere manier zijn we zelfs gestopt met alleen samen te zijn, en het werd vervangen door uitgaan met zijn vrienden. Hij zei dat hij het te druk had om beide te doen, en ik kende zijn vrienden al, dus wat was het probleem?

Ik deed alles omdat ik hem niet wilde verliezen. Ik heb nachten nagedacht over ons perfecte liefdesverhaal. En het verhaal dat we op dat moment hadden. Op een avond, terwijl ik op hem wachtte om thuis te komen, ging mijn telefoon.

Het was een vriend van hem. Ik wist waar het over ging voordat ik opnam. Vraag me niet hoe, want ik zal het nooit weten. Ik denk dat het een onderbuikgevoel was. Toen ik de telefoon opnam, zei hij me gewoon, “Het spijt me, maar ik geef echt om je. En ik kan niet meer zwijgen. Hij bedriegt je met haar.”

Het was het moeilijkste ding wat ik ooit heb moeten horen. Mijn perfecte man bedroog me. Waarom zou hij dat doen? Ik gaf mezelf dagenlang de schuld en dacht dat ik niet mooi, interessant of slim genoeg was. Misschien was ik te aanhankelijk en duwde het hem weg. Of begon hij zich te vervelen met alles wat we hadden. “Ik had leuker moeten zijn,” dacht ik.

Maar toen kalmeerde ik mezelf. En ik realiseerde me dat het enige waar ik schuldig aan was, was dat ik dacht dat hij perfect was. Dus pakte ik mijn telefoon en appte mijn vrienden:

“Hij was niet perfect.”

PinFlight Image