Skip to Content

Kun Je Het Uitmaken In Een Situationship, Ook Al Waren Jullie Nooit Echt Samen?

Kun Je Het Uitmaken In Een Situationship, Ook Al Waren Jullie Nooit Echt Samen?

Eén ding is zeker: uit elkaar gaan is nooit leuk. Niet voor degenen die het uitmaakt, en vooral niet voor degenen die het slechte nieuws moeten horen. Het is energiezuigend, ongemakkelijk en moeilijk om mee om te gaan.

Maar soms moet het worden gedaan omdat er geen andere uitweg is.

Veel mensen associëren uit elkaar gaan meestal met langdurige serieuze relaties, met mensen die officieel een stel waren.

Maar kan iemand het uitmaken met iemand met wie ze nooit officieel samen zijn geweest? Verdient je situationship een afsluiting, of kun je het gewoon je rug toekeren en gaan?

Nou, het hoestseizoen is net afgelopen en nu moet je de komende lente verwelkomen met een nieuwe mentaliteit en de houding van een vrijgezelle vrouw. Dus eigenlijk ben je het verplicht om het met je situationship uit te maken.

Maar hoe kun je dat het beste doen? Blijf lezen om meer te weten te komen!

Kun je het zelfs wel uit elkaar gaan noemen als jullie nooit echt samen waren?

Kun Je Het Uitmaken In Een Situationship, Ook Al Waren Jullie Nooit Echt Samen?

Natuurlijk kan dat! Je hebt een deel van je kostbare tijd, moeite, energie en emoties in die situationship geïnvesteerd, dus het is volkomen normaal om het een echte breuk te noemen. Want dat is het! Punt.

Deze moderne perceptie van relaties heeft romantiek tot louter lichamelijkheden gereduceerd. Mensen zijn begonnen om toevallige en zinloze situationships als iets veiligs te zien, terwijl ze een echte verbintenis als overdreven ernstig en beperkend ervaren.

Maar wij mensen zijn sociale wezens en we genieten van menselijke interacties. We hebben dus onvermijdelijk de neiging om sterke verbindingen te vormen, zelfs met mensen die ons alleen maar als vanzelfsprekend beschouwden.

Om onszelf te beschermen en onszelf alle opmerkingen te besparen die anderen maken, hebben we de neiging om te zeggen, “Oh, het was nooit echt iets,” of “We zijn nooit echt samen geweest.” Alleen maar omdat dit het gemakkelijker maakt om met een breuk om te gaan.

We vertellen anderen (en onszelf) deze leugens om ons te helpen om ‘s nachts te slapen. In werkelijkheid houden die uitspraken geen stand.

Het is belangrijk om te onthouden dat een label je relatie niet op magische wijze echt maakt. Zolang je jezelf ergens in hebt geïnvesteerd, is het belangrijk. En je hebt het volste recht om het als een groot iets te behandelen.

Daarom kun je het zeker een breuk noemen!

Hoe kun je het uitmaken met iemand waar je nooit iets mee hebt gehad?

Bij het doormaken van een “normale” breuk hebben de meeste mensen het meestal moeilijk omdat ze zoveel goede herinneringen met hun partner hebben. Zelfs als die persoon hen op de een of andere manier pijn heeft gedaan, is het nog steeds moeilijk om niet aan de goede tijden te denken.

Mensen zullen dingen zeggen als, “Maar we zijn zoveel jaar samen geweest,” of “We hebben elkaars families al ontmoet,” of “Maar wat gebeurt er met onze traditionele vrijdagavond met onze wederzijdse vrienden?”

Gedachten als deze zullen het tien keer moeilijker maken om uit elkaar te gaan. Dus, het is niet meer dan normaal om aan te nemen dat het met iemand uitmaken met wie je nooit iets hebt gehad makkelijk is, toch?

Nou, fout! Het met iemand uitmaken met wie je nooit iets hebt gehad, is ook geen gemakkelijke taak. Dat hele gebeuren is zo vaag dat je niet eens weet wanneer het überhaupt is begonnen.

Natuurlijk heb je ook herinneringen aan deze persoon, maar niet veel serieuze. Dus, hoe maak je een einde aan iets dat een beetje echt is voor jou, maar in feite voor de andere persoon niet bestaat?

Sorry dat ik het zeg, maar je moet het gewoon doen. Je hebt waarschijnlijk over alles nagedacht en besloten dat wat je in je leven wilt geen situationship is.

Nu, kom terug naar de realiteit, onthoud dat je een sterke vrouw bent die een sterke man aan haar zijde nodig heeft en volg deze 4 stappen hieronder.

1. Als je dat nog niet hebt gedaan, heb dan “het gesprek”

Kun Je Het Uitmaken In Een Situationship, Ook Al Waren Jullie Nooit Echt Samen?

Het is niet genoeg om een lange en diepe monoloog met jezelf te hebben over de hele situationship. Je moet uiteindelijk ook met die persoon praten.

Het is dus het beste om het zo snel mogelijk te doen.

Mijn advies is om een leuke openbare plaats te kiezen, niet overdreven luidruchtig en druk, en vooral overdag. Ergens waar jullie twee een lang gesprek kunnen hebben waar je niet door iemand wordt onderbroken die je kent en die besluit om bij jullie te gaan zitten.

Geef nooit, en ik bedoel nooit, toe wanneer hij je na het werk uitnodigt om bij hem thuis te praten, omdat “het meer privé is en je beter kunt praten als jullie alleen zijn.” Jij en ik weten hoe dat zou kunnen eindigen. Het is dus het beste om jezelf niet in die situatie te brengen.

Het is belangrijk om een face-to-face ontmoeting aan te vragen, omdat op die manier alles serieuzer zal zijn. Als je partner om welke reden dan ook weigert, en hij je hem niet persoonlijk laat ontmoeten, kies dan pas om het via een app uit te maken.

En tot slot, niet rekken. Gooi het er zo snel mogelijk uit. Je hebt voor overdag een koffiedate aangevraagd, zodat jullie over iets serieus konden praten, dus hij verwacht zeker iets serieus.

Vertel hem wat je voelt.

Vertel hem hoe je je voelt. Als je bepaalde gevoelens hebt ontwikkeld en je niet langer betrokken kunt zijn bij iets informeels omdat je meer wilt dan dat, laat het hem dat dan weten.

Als je iemand anders hebt ontmoet, en je hebt een kans om een serieuze relatie met deze andere persoon te hebben – laat hem dat dan ook weten.

Wees eerlijk over je gevoelens en over wat je deed besluiten om de dingen met hem te beëindigen. Je bent dit aan jezelf verschuldigd. En in zekere zin verdient hij het ook om te weten, wat er ook gebeurt.

2. Verander het perspectief naar jezelf

Wanneer je je gevoelens uitdrukt, probeer dan egoïstisch te zijn en alleen over jezelf te praten. Gebruik zoveel mogelijk ‘ik-uitingen’ als je kunt.

Ze bijvoorbeeld niet, “Je bent onvolwassen, en je kunt me niet geven wat ik in een man wil.” Zeg iets als, “Ik heb me gerealiseerd dat ik iets serieuzers in het leven wil, dus ik wil een partner die me dat kan geven.”

Door dit te doen, zul je niet hard overkomen. Je zult je waardigheid behouden en de dame blijven die je bent.

Je doel moet niet zijn om met de vinger naar hem te wijzen en zijn tekortkomingen te benadrukken. Door hem te vertellen wat je in een relatie wilt, zal hij meer dan in staat zijn om te concluderen dat je weggaat omdat hij dat niet aan je kan geven.

Dus, als je wat wrok tegen hem koestert, is het goed om te overwegen om dit gesprek te beginnen zodra je niet langer geïrriteerd of boos bent. Je zult rustiger lijken en je zult je emoties beter onder controle hebben.

Onthoud dat het je doel is om een groter persoon te zijn.

3. Beloof geen vriendschap die je niet in stand wilt houden

Een ding waar veel mensen de neiging toe hebben om te doen wanneer ze het met iemand uitmaken, is zeggen “Oh, we kunnen nog steeds vrienden zijn.” Om vervolgens nooit meer contact met diegene op te nemen.

Doe dit niet. Beloof niet iets wat je niet wilt doen. Er is echt geen reden voor jullie om vrienden te blijven.

Tuurlijk, in sommige gevallen is het mogelijk. Maar het kan erg ongemakkelijk worden om vrienden te zijn met iemand die vroeger veel meer was dan dat. Hoe ga je deze vriend aan je toekomstige vriend voorstellen?

Dus ik denk dat het het beste is om het gewoon helemaal te vermijden.

4. Probeer na de breuk geen gemengde signalen te geven

Kun Je Het Uitmaken In Een Situationship, Ook Al Waren Jullie Nooit Echt Samen?

En ten slotte, nadat je het hebt uitgemaakt met je situationship, probeer hem geen gemengde signalen te geven.

Zijn Instagramfoto’s liken, op zijn verhalen reageren, met hem snapchatten, domme memes delen, contact zoeken om te zien hoe het met hem gaat, verleidelijk glimlachen als je hem in de menigte ziet, en dat soort dingen zou voor jou verboden terrein moeten zijn.

Geloof me, het zou je geen goed doen. Het kan alleen een manier voor hem zijn om je weer naar binnen te lokken.