Skip to Content

10 Kleine Daden In Een Relatie Die Eigenlijk Een Groot Ding Zijn

10 Kleine Daden In Een Relatie Die Eigenlijk Een Groot Ding Zijn

Als we het over aandacht besteden aan de kleine details hebben, dan komen we op het punt dat er mensen zijn die opletten en degenen die dat niet doen.

In een relatie zijn mensen die in staat zijn om geweldige en meestal dure reizen of buitensporige geschenken te organiseren, meestal niet in staat om kleine verrassingen te doen, zoals een eenvoudig telefoontje om je te vertellen over iets dat hem of haar aan jou doet denken.

Kleine daden zijn in een relatie eigenlijk een groot ding. Ze kunnen ook als je ziek bent niet voor je zorgen.

Geluk zit eigenlijk in die kleine dingen in een relatie die ze voor je doen. Deze mensen die zich over elk detail zorgen maken, zijn meestal te vertrouwen dat ze in elke situatie aan je zijde staan.

Ze zijn zich ervan bewust dat er geen speciale gelegenheid nodig is, omdat ons zorgen maken om iemand zo gemakkelijk mogelijk zou moeten zijn als we liefde als het belangrijkste ding beschouwen.

Je maakt je zorgen over details en het is gemakkelijk voor je, omdat je van de ander houdt.

Hier zijn enkele handige voorbeelden van kleine gebaren die in werkelijkheid groter worden.

1. Laat een lief briefje achter

10 Kleine Daden In Een Relatie Die Eigenlijk Een Groot Ding Zijn

Lieve briefjes met een kort ‘Ik hou van je’- of ‘Ik mis je’ kunnen overal worden geplaatst waar je maar wilt. Het kan zijn op haar lunchbox zijn of in de auto.

Aangezien we niet meer op een middelbare school zitten, wordt er niet verwacht dat we een klein stukje papier openen waar een liefdesboodschap op staat.

Het zal door je geliefde gewaardeerd worden. En nog een ding dat goed is aan deze kleine verrassing is dat het gratis en gemakkelijk is en het belangrijkste is dat het een glimlach op zijn of haar gezicht zal toveren.

2. Luisteren

Luisteren is in elke relatie belangrijk, ook in die met je ouders of vrienden. Als het op een gesprek aankomt, probeer dan echt alle dingen die in je hoofd zitten los te laten en naar je partner te luisteren.

Soms zegt het meer dan een lang wederzijds gesprek. Een gezonde relatie houdt in dat elke partner de ander liefheeft, begeleidt en raad geeft.

3. Doe wat hij of zij leuk vindt

10 Kleine Daden In Een Relatie Die Eigenlijk Een Groot Ding Zijn

Als er iets is dat je partner graag doet, probeer het dan samen te doen.

Het kan een goede film zijn, een tv-programma, luisteren naar muziek die je niet echt leuk vindt of een ander plezier, zoals het ontdekken van een nieuw restaurant met eten dat je niet lekker vindt, probeer het toch.

Het zal gemakkelijker zijn als je er een goede houding tegenover hebt.

Om je partner gelukkig te maken is het prima als je je tijd soms aan iets besteedt wat je normaal niet zou doen.

Relaties duren langer als je een compromis sluit en je partner zal gelukkiger zijn als hij met jou kan delen waar hij van houdt.

4. App hem om een goedemorgen te wensen

Verras je vriend met een kort ‘Ik hou van je‘- of ‘De eerste persoon aan wie ik dacht toen ik vanmorgen wakker werd, ben jij’.

Er zit iets schattigs in onverwachte berichten. Het zal hem de rest van de dag blij maken.

5. Als je zegt dat je iets gaat doen, doe het dan.

10 Kleine Daden In Een Relatie Die Eigenlijk Een Groot Ding Zijn

Betrouwbaar zijn is in elke relatie erg belangrijk. Je hoeft je geen zorgen te maken als het om je partner en zijn of haar betrouwbaarheid gaat. Je kunt hoe dan ook op de ander rekenen.

Ze zullen er zijn als het nodig is. Ze zullen aan je zijde staan en er zijn als ondersteuning, als een echte speelkameraad of als bescherming.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze te laat komen of dat ze zullen doen wat ze beloven, want je weet zeker dat ze betrouwbaar zijn.

6. Let goed op en reageer op de juiste manier. Wees attent.

Als je je partner goed kent en daardoor weet wat hij of zij wel of niet leuk vindt, dan geeft dit aan dat je aandacht besteedt aan hoe je partner zich voelt, is hij blij, verdrietig, boos of iets dat je niet kon opmerken terwijl je met je dagelijkse routine bezig was.

Attent zijn betekent ook dat we onze partner in moeilijke tijden moeten steunen en onze partner in goede tijden moeten aanmoedigen.

Als je je partner goed kent, dan weet je welke kleine details hij leuk gaat vinden. Attent zijn is goed, omdat het ons helpt om een diepe band met anderen te krijgen.

7. Geduldig zijn is belangrijk

10 Kleine Daden In Een Relatie Die Eigenlijk Een Groot Ding Zijn

Als we bereid zijn om een sterke relatie met onze partner te hebben, dan is geduld hebben wat we moeten doen. Het is het basiskenmerk en het zal alleen iets positief brengen.

Dingen over iemand en zijn persoonlijkheidsverschillen leren vergt veel geduld. Het is ook belangrijk als je een productief en normaal gesprek wilt voeren in plaats van ruzie te maken.

Je kunt rustig blijven zonder dat iemand dat weet. Je kunt kalm blijven door diep in te ademen en de situatie te laten verlopen zoals het hoort.

8. Eerlijkheid

Door te laten zien dat je eerlijk tegen je partner bent, betekent dit dat je respect en liefde voor hem of haar hebt.

Wees niet eerlijk op de slechte manier, wat betekent dat je iets zegt dat je partner pijn gaat doen, maar laat je partner weten dat hij het juiste antwoord zal krijgen als ze ernaar vragen, ongeacht waar de vraag over gaat.

9. Veilige en gelukkige partner

10 Kleine Daden In Een Relatie Die Eigenlijk Een Groot Ding Zijn

Als je partner zich emotioneel veilig voelt, dan betekent dit dat hij jou ook op zowel fysieke als emotionele manier zal beschermen.

Als ze zich emotioneel voor je openstellen, oordeel dan niet omdat ze misschien nog een lange weg te gaan hebben om zich open te stellen. Veiligheid in een relatie is voor jullie allebei belangrijk.

10. Wees bereid om compromissen te sluiten

Zoals bekend is niemand hetzelfde en houdt niemand van dezelfde dingen.

Maar als je luistert en om de wensen en beslissingen van je partner geeft, dan moet je bereid zijn om te luisteren, dingen te doen of te zien die je misschien niet leuk vindt, maar je partner wel.

Daar moet je aan denken als je partner hetzelfde voor jou gaat doen.

Je krijgt bevrediging en voldoening in een relatie door een sterke verbinding te maken. Het gebeurt als jullie twee naar elkaar kunnen kijken en weten wat de ander bedoelt.

Je krijgt het compleet door kleine gebaren te maken die je blij maken om ze te doen en je partner blij te maken met de wetenschap dat je iets speciaal voor hem hebt gedaan. Dat is belangrijker dan al het andere.

PinFlight Image