Skip to Content

10 Krachtige Lessen Die Je Situationship Je Kan Leren

10 Krachtige Lessen Die Je Situationship Je Kan Leren

Beseffen dat je situationship een doodlopende straat is, kan een harde pil zijn om te slikken. Het feit accepteren dat de jongen die je echt leuk vindt nooit deel zal uitmaken van je toekomst, is niet iets dat van de ene op de andere dag kan gebeuren.

Hoe kom je over een breuk heen die nooit een breuk was, omdat wat jullie hadden nooit officieel was?

Er is eigenlijk maar één manier, en dat houdt in dat je jezelf wat tijd moet geven. Je weet hoe het gezegde luidt, “Tijd heelt alle wonden.” En dat doet het echt.

Na een tijdje wordt de man van wie je dacht te houden een vreemde. Of beter gezegd, je begint hem als de vreemdeling te zien die hij altijd was.

Je realiseert je dat hij slechts een les was om te leren en een ervaring die je moest opdoen om jezelf voor te bereiden op wat komen gaat.

Om te voorkomen dat je vast komt te zitten in een voortdurend herhalende cyclus van mislukte relatiepogingen en om ervoor te zorgen dat je niet emotioneel uitgeput raakt, zullen we 10 lessen onthullen die elke vrouw van een situationship kan leren.

10 lessen die je situationship je kan leren

10 Krachtige Lessen Die Je Situationship Je Kan Leren

1. Stel aan het begin vragen

Zorg ervoor dat je vanaf het begin weet waar je aan toe bent. Vraag de man die je ziet wat zijn plannen zijn en of hij op zoek is naar een serieuze verbintenis.

Natuurlijk ga je hem geen vragen stellen als, “Hoe denk je dat onze baby’s eruit zullen zien?” maar uitzoeken of hij überhaupt het huwelijk en ouderschap in zijn kaarten heeft, is een goed punt om mee te beginnen.

Veronderstel niets en leef niet in je fantasiewereld. Vraag het hem openlijk en wacht niet tot je hopeloos verliefd bent. Dan zouden de antwoorden je nog veel meer teleurstellen.

2. Geloof hem als hij je vertelt dat hij geen relatie wil

Als hij je vragen met negatieve uitspraken beantwoordt zoals, “Ik ben op dit moment niet op zoek naar iets serieus.”, “Ik heb nu gewoon geen tijd voor een relatie.” of zelfs, “Ik zie mezelf eerlijk gezegd niet trouwen.” Geloof hem dan.

Die man is eerlijk en vertelt je precies hoe hij zich voelt. Je hoeft niet te denken dat hij liegt. Er is echt niets dat je kunt doen dat hem van gedachten zal doen veranderen, geloof me.

3. Stap niet ergens in omwille van validatie

Je moet geen relatie beginnen alleen omdat je iemand nodig hebt om je te valideren. Natuurlijk is het leuk om geprezen te worden, te horen dat je een geweldig en mooi persoon bent en over het algemeen gewaardeerd te worden. Maar onthoud: echte validatie komt van binnenuit.

Je moet tevreden zijn met jezelf, goed in je eigen vel zitten en niet alleen op de woorden van anderen vertrouwen. Omdat er een kans is dat je misschien niet krijgt wat je wilt en dat is waar voor jou allemaal fout kan gaan.

Je situationship zal je nooit op de juiste manier waarderen. Het zijn situationships, omdat ze je niet genoeg waarderen. Vergeet dat niet.

4. Neem nooit genoegen met minder dan je wilt en verdient

Soms wanneer een vrouw zich eenzaam voelt en gewoon iemand nodig heeft om de leegte in haar hart te vullen, neemt ze genoegen met minder dan ze aanvankelijk wilde. Ze zal zichzelf aan een man aanbieden die haar alleen zal gebruiken om zijn eigen behoeften te bevredigen terwijl hij haar gevoelens kwetst.

Als je een serieuze relatie wilt, en de man met wie je omgaat geeft het je niet, loop er dan gewoon van weg. Je moet, met al je kracht, weerstand bieden aan je wanhopige verlangens om ergens te blijven waar je niet gewaardeerd wordt.

Blijf jezelf vertellen dat je meer verdient en dat je geen genoegen moet nemen met minder. En uiteindelijk zul je het geloven.

5. Je verwachtingen kunnen je op de lange termijn schaden

Als je denkt dat vrijblijvend met hem naar bed gaan hem uiteindelijk zal laten zien hoe geweldig je bent, dan heb je het mis.

Verwacht niet dat een man zal veranderen. Omdat hij dat niet wil. Als jullie twee in een situationship zitten, dan krijgt hij al wat hij wil. Hij zal alleen veranderen als hij moeite moet (en wil) doen.

6. Vraag jezelf af: Ben ik de emotioneel onbeschikbare?

10 Krachtige Lessen Die Je Situationship Je Kan Leren

Van tijd tot tijd moeten we allemaal door zelfreflectie gaan en wat licht werpen op onze eigen tekortkomingen.

Misschien is de reden dat je jezelf constant in een situationship bevindt, omdat je momenteel niet klaar bent voor een serieuze. Je gaat keer op keer achter de verkeerde mannen aan omdat je niet voorbereid bent op de juiste.

Als er een patroon is van keuzes die je maakt met iedereen die je ontmoet, denk dan na over hoe je dat kunt veranderen. Diep van binnen weet je dat je een happily ever after wilt, dus het is beter om ervoor aan jezelf te werken dan om je potentieel aan tijdelijke mannen te verspillen.

7. Onthoud: als een man je leuk vindt, dan zul je dat weten

Je hoeft je nooit af te vragen of een man je wel of niet leuk vindt. Als het om echte en oprechte gevoelens gaat, dan laten ze geen ruimte voor verwarring.

Dus, als de man die je ziet je in verwarring brengt, je aantrekt en afstoot, hij je appt en dan ghost. Ga dan gewoon weg. Hij is niet de ware.

8. Alleen omdat hij belt of appt, betekent niet dat hij serieuze bedoelingen heeft

Ik heb een perfect voorbeeld om met je te delen. Al meer dan 7 jaar had ik een man die me appte en me belde om samen iets te doen. Onze situationship was een aan-en-uit ding, maar het soort dat nooit ophield te bestaan.

In die zeven jaar heeft hij nooit serieuze stappen gezet. Ik vroeg duidelijk om meer, maar hij zei dat hij er niet klaar voor was. Natuurlijk luisterde ik niet, want ik was er zeker van dat ik degene zou zijn die hem van gedachten zou laten veranderen.

Hij vertelde me dingen als, “Oh, ontspan je gewoon. Laten we gewoon kijken waar dit ons brengt.”

Nou, het had ons naar een mooi getrouwd leven met een kind of twee kunnen brengen, als hij er maar klaar voor was. Maar dat was hij niet.

Hoewel hij voortdurend belde en appte, en dat nog steeds doet, om eerlijk te zijn, zal het feit dat hij geen serieuze bedoelingen met me heeft nooit veranderen.

Laat je dus niet door de ‘moeite’ van je man misleiden. Het is in de meeste gevallen een toneelstuk.

9. Misschien hou je gewoon van de uitdaging, en niet van hem

Soms gaat het niet eens over een man die je hoofdpijn veroorzaakt. Het is het idee van het najagen van iemand die zo ver en anderszins onbereikbaar is dat je opwindt en je een gevoel van een doel geeft.

Nogmaals, vraag jezelf af: waarom doe ik dit? Voor de uitdaging of voor hem?

10. Geef geen prioriteit aan een afsluiting

Tot slot, forceer de afsluiting niet. Regel geen afspraakje, zodat je hem kunt uitleggen dat je deze informele afspraak die jullie hebben niet wilt. Plan geen toespraak en gebruik geen grote woorden.

Ga gewoon weg. Jullie hebben het nooit officieel gemaakt, dus je bent hem geen uitleg verschuldigd. Als je de man echt leuk vond en je bedoelingen puur waren, maar hij weigerde ze te erkennen, dan verdient hij zelfs geen afsluiting.

Als hij vraagt waarom je niet langer met hem om wilt gaan, vertel hem dan gewoon dat je nu andere prioriteiten hebt. En ga verder. Hopelijk doet hij dat ook.