Skip to Content

Lees Dit Als Je Nog Steeds Aan De Persoon Denkt Met Wie Je Nooit Iets Hebt Gehad

Lees Dit Als Je Nog Steeds Aan De Persoon Denkt Met Wie Je Nooit Iets Hebt Gehad

Accepteren dat de persoon die de wereld voor je betekent nooit echt een relatie met je zal hebben, is waarschijnlijk de moeilijkste taak ooit. Hoe kom je over iemand heen waar je nooit iets mee hebt gehad?

We hebben hier allemaal, althans tijdens een deel van ons leven, mee geworsteld. En we hebben allemaal een oogje op iemand gehad die ons alleen maar als een vriendin of een kennis zag.

We stelden ons onze ideale dates voor, romantische wandelingen in het park, filmavonden en strandtochten.

Niet alleen dat, maar we zagen ons samen eten maken, samen dansen in de regen, ijs eten in onze favoriete coffeeshop en samen echt gelukkig zijn.

Maar in een fantasiewereld leven waar niets van dat alles waar is, kan een serieuze tol van ons eisen. Het kan ertoe leiden dat we ons ellendig en echt verwoest voelen wanneer onze verliefdheid besluit om van iemand anders te houden in plaats van ons.

“Waarom hij voor haar gekozen in plaats van voor mij? Is ze beter dan ik? Ze is zeker mooier en slimmer, en populairder. Geen wonder dat hij me nooit als een potentiële vriendin zag. Ik bedoel, kijk naar me!”

Deze innerlijke monoloog die we met onszelf hebben, kan maanden, soms zelfs jaren duren. En het kan ertoe leiden dat we onze ergste vijand worden.

Lees Dit Als Je Nog Steeds Aan De Persoon Denkt Met Wie Je Nooit Iets Hebt Gehad

Als je je in een vergelijkbare situatie bevindt waarin je over het feit klaagt dat je nooit iets hebt gehad met degene waar je een oogje op had, weet dan dat je niet alleen bent. De pijn die je doormaakt is echt en normaal, maar het kan ook worden verlicht.

Om eindelijk verder te gaan met je leven en te stoppen met gefixeerd te zijn op hem, lees dan verder.

Doe dit als je nog steeds aan degene denkt waar je nooit iets mee hebt gehad

Ten eerste: afstand van die persoon nemen is een must!

Het eerste wat je moet doen is afstand nemen van die persoon en alle contact met hem te verbreken.

En het maakt niet uit of je een goede vriendschap hebt, of dat hij een hele aardige collega is met wie je graag samen lunchpauzes doorbrengt. Het feit dat je hopeloos verliefd op hem bent, veroorzaakt alleen maar pijn.

Hij heeft talloze keren laten zien dat hij geen interesse heeft om iets met je te beginnen. Hij heeft je subtiele (en minder subtiele) hints nooit opgepikt.

En hij heeft je nooit mee uit gevraagd. Bovendien zag hij je nooit als iets anders dan een gewone vriendin.

Als je hoopt op je Jim en Pam moment, nou… ik vind het naar om het je te vertellen, maar je moet het meteen laten vallen.

De kans dat de romantiek tussen jullie twee gaat vonken, is erg klein. En je verspilt alleen maar tijd door te wachten.

Dus, het is het beste om gewoon afstand te nemen, althans voor een tijdje. Totdat je over hem heen bent en het zicht (en de gedachte!) aan hem stopt met je verdrietig en nostalgisch te maken over de relatie die nooit is gekomen.

Erkenning van je gevoelens en emoties is de sleutel om over hem heen te komen

In het proces van omgaan met het feit dat de persoon die je leuk vond je nooit als een potentiële romantische partner zag, kun je je zowel boos als beschaamd voelen.

Deze gevoelens zijn nodig en volledig begrijpelijk. Ze kunnen je echter ook tegenhouden om volledig te herstellen en over hem heen te komen.

Je moet je andere gevoel erkennen, of liever gezegd jezelf door alle stadia van verdriet laten gaan. Je moet jezelf nachtenlang over die man laten huilen om je ziel volledig te reinigen.

Blijf jezelf eraan herinneren dat het oké is om afgewezen te worden en je er verdrietig over te voelen. Het is een normaal onderdeel van het leven en eigenlijk niets waar je niet gemakkelijk overheen kunt komen.

Hou een dagboek bij

Iets dat je kan helpen al je emoties te verwerken en totale gemoedsrust te bereiken, is een dagboek bijhouden.

Door alles wat je doormaakt op te schrijven en elke emotie op papier te zetten, zul je in staat zijn om het grotere plaatje te zien. Je zult beseffen dat deze situatie waarin je je bevindt niet het einde van de wereld is, maar eerder een nieuw begin voor je.

Je kunt ook aan degene waar je een oogje op hebt een brief schrijven zonder de intentie om deze te verzenden.

Dit lijkt misschien contra-intuïtief, omdat het doel van elke brief is om te worden verzonden en gelezen te worden door de persoon voor wie hij bedoeld is.

Maar de brief aan je crush kan eigenlijk een manier zijn om je gevoelens te erkennen en je eigen broodnodige afsluiting te hebben.

Die brief kan later worden vernietigd of ergens veilig worden bewaard, om je te herinneren aan alles wat je hebt meegemaakt en alles wat je hebt overleefd.

Als ik erover nadenk, kan het tot jaren later worden bewaard en opnieuw worden gelezen. Wanneer je toekomstige zelf weinig tot geen herinnering heeft aan wat die persoon al die jaren geleden voor je betekende.

Werken aan je eigen doelen en dromen kan je helpen om je gedachten van alles af te leiden

Lees Dit Als Je Nog Steeds Aan De Persoon Denkt Met Wie Je Nooit Iets Hebt Gehad

Tijdens het vinden van de beste manier om met je ongelukkige situatie om te gaan, is het beste wat je kunt doen om aan je eigen doelen en dromen te werken.

Natuurlijk is dit misschien het laatste wat je wilt doen, maar het is uiterst belangrijk voor je welzijn.

Blijven zitten en huilen om een man die nooit van jou was, zal je nergens brengen. Het zal er alleen maar toe leiden dat je te lang op dezelfde plek vastzit.

Je zou nooit moeten wensen dat je over een jaar terugkijkt en beseft dat je enige succes was dat je twee dagen op een rij had waarin je niet om hem hebt gehuild.

Je verdient een jaar dat gevuld is met verschillende prestaties. En eraan werken om dat te bereiken zal je zeker afleiden van het denken aan je verliefdheid.

En tot slot, zorg dragen voor jezelf en je geestelijke gezondheid moet je topprioriteit zijn

Afgewezen worden en nooit achterna gezeten worden door een man die je leuk vond en bewonderde, kan zeer schadelijk zijn voor je zelfrespect en algemene geestelijke gezondheid. Daarom moet je belangrijkste doel je eigen welzijn zijn.

Omring jezelf met mensen die van je houden en oprecht voor je zorgen. Met hen praten kan veel voordelen hebben voor je gezondheid.

Ze kunnen je zelfvertrouwen vergroten, laten zien hoe geweldig en waardig de liefde is die je hebt. En ze kunnen je op alle gebreken van je crush wijzen die je gewoon niet kunt zien.

Overweeg ook om in therapie te gaan. Praten met een professional kan je helpen op de juiste manier met de situatie om te gaan.

Je therapeut kan je helpen bij het ontdekken van de belangrijkste boosdoener van veel van je slechte beslissingen en misstappen, die later je volgende liefdesverdriet kunnen voorkomen.

Al met al, zet jezelf op de eerste plaats. Doe de dingen waar je van houdt, heb plezier en wees lief voor jezelf.

Je hebt misschien niet de man gekregen die je wilde, maar dat betekent niet dat je jezelf ook moet verliezen. Je bent je eigen grootste bron van liefde. Vergeet dat nooit.