Skip to Content

10 Soorten Aantrekkingskracht (En Hun Betekenis Uitgelegd)

10 Soorten Aantrekkingskracht (En Hun Betekenis Uitgelegd)

Als we het over aantrekkingskracht hebben, dan denkt niemand ooit aan de verschillende soorten aantrekkingskracht.

Aantrekkingskracht is niet alleen puur fysiek of, beter gezegd, intiem. Het is wel de meest voorkomende waar iedereen over heeft gehoord.

Het is misschien wel de meest populaire, maar het is zeker niet de enige. Op de een of andere manier is dat verlangen naar het fysieke, een verlangen naar aanraking, uiteindelijk de gemakkelijkste aantrekkingskracht om toe te geven en er openlijk over te praten.

Andere vormen van aantrekkingskracht, zoals een emotionele, zijn in de schaduw gebleven omdat mensen zich niet op hun gemak voelen om openlijk over hun gevoelens te praten.

De samenleving waarin we leven vertegenwoordigt zichzelf als open en begripvol. De meeste mensen hebben echter geen idee dat er verschillende soorten aantrekkingskracht zijn.

Ze denken dat alles zwart-wit is, wat betekent dat je iemand wel of niet leuk vindt.

Dat is een beetje waar, maar wat gebeurt er met de relaties die niet puur fysiek zijn? Nou, eigenlijk heb ik een geweldig antwoord op die vraag.

Ken je al die keren dat je in de war was omdat je niet wist wat je voor iemand voelde?

Je voelde je niet intiem tot diegene aangetrokken, maar je voelde iets en je wist niet wat?

Wat je voelde was een ander soort aantrekkingskracht waar je geen idee van had.

Je hebt die relatie waarschijnlijk laten gaan en precies die relatie zou de relatie van je leven kunnen zijn.

Je zag geen aantrekkingskracht omdat je niet wist dat zoiets bestond.

Wat is aantrekkingskracht?

10 Soorten Aantrekkingskracht (En Hun Betekenis Uitgelegd)

Wanneer je een object of een persoon ziet die een reactie in je geest veroorzaakt waardoor je het wilt aanraken, vasthouden of hebben – dan is dat verlangen.

Verlangen zorgt ervoor dat je iets doet wat je niet kunt uitleggen. Je voelt gewoon de behoefte om het te doen. Nou, dat is de beste verklaring voor aantrekkingskracht.

Er zijn veel dingen die je kunnen aantrekken, zoals objecten, mensen, gebeurtenissen en omgevingen. En wat je voor elk van deze voelt, is aantrekkingskracht – nou ja, een ander soort aantrekkingskracht.

Wanneer het gebeurt dat je het gevoel hebt dat verschillende dingen je geest meer dan normaal bezighouden, dan voel je zeker een sterke aantrekking. En dan reageert je lichaam op wat er in je geest omgaat. Je lichaam reageert op verlangen.

Je hebt meer soorten aantrekkingskracht nodig als je wilt dat je liefde stand blijft houden

Liefde kan niet alleen op basis van fysieke en seksuele aantrekkingskracht overleven. Tuurlijk, het is het eerste wat je aan iemand opvalt.

Uiterlijk speelt echt een grote rol bij het samenzijn met mensen, maar wat voor een gezonde en lange relatie echt belangrijk is, is wat er vervolgens gebeurt.

Je kunt in je relatie niet alleen op basis van hoe die persoon eruitziet overleven.

Naarmate we ouder worden, vervagen goede looks. En als je niets anders hebt dat je tot die persoon aantrekt, dan zal die liefde vervagen.

Fysieke aantrekkingskracht is het populairst, omdat het de eerste is die je voelt en opmerkt.

Alle andere soorten aantrekkingskracht komen met de tijd, maar pas nadat je de persoon met wie je bent echt hebt leren kennen.

Velen van ons blijven nooit lang genoeg om erachter te komen of we gaan gewoon uit elkaar, omdat we helaas niets anders voelen dan fysieke aantrekkingskracht.

De 10 belangrijkste soorten van aantrekkingskracht

Je kunt voor één persoon of voor meer mensen verschillende soorten aantrekkingskracht voelen. Het is een onverklaarbaar gevoel waar niemand controle over heeft. Het is iets wat je voelt en zeker niet kunt krijgen.

Intieme aantrekkingskracht

Intieme aantrekkingskracht is een verlangen om iemand intiem aan te raken. Deze aantrekkingskracht heeft echter niets met je libido te maken.

Een persoon kan zich fysiek aangetrokken voelen tot een andere persoon (het andere geslacht of hetzelfde geslacht). Wat geen effect heeft op de hoeveelheid relaties die een persoon in bed heeft.

Wanneer mensen iemand over intieme aantrekking horen praten, gaan ze er meestal ten onrechte van uit dat intieme aantrekking de enige aantrekking is, maar dat is niet waar. Het is de meest voor de hand liggende aantrekkingskracht, omdat het eerst gebeurt.

Als je je tot iemand aangetrokken voelt die je voor het eerst ziet, dan voel je je tot hen aangetrokken vanwege de manier waarop ze eruitzien en de manier waarop hun lichaam is gebouwd. Meestal is intieme aantrekkingskracht de basis van een romantische relatie.

Naarmate de tijd verstrijkt, ontwikkelen zich langzaam andere soorten aantrekkingskracht, waardoor de fysieke op de achtergrond komt te staan.

Eigenlijk is dat soort aantrekkingskracht niet langer belangrijk om de relatie levend te houden.

Je kunt je intiem aangetrokken voelen tot andere mensen dan je partner.

Die intieme aantrekkingskracht is het belangrijkste om de schuld te geven als iemand zijn partner bedriegt. Meestal is het een eenmalig iets om aan hun fysieke behoeften te voldoen.

Soorten aantrekkingskracht: romantische aantrekkingskracht

10 Soorten Aantrekkingskracht (En Hun Betekenis Uitgelegd)

Romantische aantrekkingskracht wordt vaak met fysieke aantrekkingskracht verward, maar ze zijn niet hetzelfde.

Wanneer je romantische aantrekkingskracht voelt, dan betekent dit dat je naar een romantische relatie met een ander persoon verlangt.

Die romantische relatie hoeft niet per se om iets lichamelijks te gaan.

Het is anders als je je fysiek en romantisch tot één persoon aangetrokken voelt. Voor een fysiek wezen is dat een perfecte relatie.

Voor aseksuelen, mensen die geen behoefte hebben aan fysieke relaties, is romantische aantrekkingskracht het eerste wat ze voelen als ze iemand ontmoeten die ze leuk vinden.

Hoe verschillend de twee soorten aantrekkingskracht ook zijn, ze zijn ook hetzelfde. Vervang gewoon de fysieke gevoelens die iemand heeft voor iemand met niet-fysieke gevoelens en je krijgt dezelfde soort relatie.

Romantische aantrekkingskracht is vergelijkbaar met vriendschap, maar het is niet hetzelfde.

De gevoelens die je voor een vriend hebt zijn vergelijkbaar, maar ze zijn niet romantisch, omdat je een vriend op een niet-fysieke manier wilt aanraken.

Fysieke aantrekkingskracht

Fysieke aantrekkingskracht wordt ook wel sensuele aantrekkingskracht genoemd en eerlijk gezegd voelt ieder van ons fysieke aantrekkingskracht.

Het gaat niet zozeer om iemand in het bijzonder, maar om de aanraking zelf.

We hebben allemaal de behoefte om op een niet-intieme manier gekust en geknuffeld te worden.

We hebben allemaal behoefte aan een vriend, iemand om mee te praten en iemand om ons te troosten als we verdrietig zijn.

Niemand wil alleen zijn. En degenen die alleen zijn, zijn erg ongelukkig.

Fysieke aantrekkingskracht is in allerlei relaties aanwezig, het is niet alleen met intieme en romantische relaties verbonden.

Je ervaart fysieke aantrekkingskracht met je gezin, vooral met je ouders.

Elk kind heeft de behoefte om door hun vader en moeder te worden geknuffeld en gekust. Ouders hebben dezelfde behoefte.

In onze kindertijd zijn we wat fysieke aantrekkingskracht betreft afhankelijk van onze ouders. Naarmate we ouder worden, zoeken we die aantrekkingskracht in onze vrienden.

Emotionele aantrekkingskracht

Hier is het, de lastigste van de soorten aantrekkingskracht van allemaal, maar waarschijnlijk de belangrijkste.

Het is normaal dat het niveau van aantrekking van persoon tot persoon varieert. Is het je ooit overkomen dat je om de een of andere reden meer openstaat om je emoties met bepaalde mensen te delen?

Je kunt het niet met iedereen doen, je kunt niet even emotioneel open zijn met elke persoon die je ontmoet.

De reden waarom je meer openstaat voor sommigen dan voor anderen, is dat je je emotioneel tot hen aangetrokken voelt.

Je hebt het gevoel dat je eerlijk kunt zijn tegen die mensen en dat je ze kunt vertrouwen.

Emotionele aantrekkingskracht is niet strikt voorbehouden aan romantische relaties.

Je voelt een emotionele aantrekkingskracht bij je vrienden met wie je praat en die je vertrouwt, je voelt een emotionele aantrekkingskracht bij je familie.

Het punt is dat je emotionele aantrekkingskracht bij iedereen kunt voelen, alleen op verschillende niveaus.

Uiteindelijk is dit soort aantrekking erg belangrijk, omdat het je gezondheid en je geest beïnvloedt.

Als je alles binnenhoudt wat je voelt, dan is de kans op een ongelukkig leven enorm.

Je zou als je een gelukkig leven wilt hebben meer mensen moeten hebben om je emoties mee te delen.

Esthetische aantrekkingskracht

10 Soorten Aantrekkingskracht (En Hun Betekenis Uitgelegd)

Het laatste belangrijkste type aantrekkingskracht is esthetische aantrekkingskracht, die vaak met intieme aantrekkingskracht wordt verward.

Dit is verkeerd, want esthetische aantrekkingskracht ontstaat wanneer je iemand ziet en je denkt dat die persoon er goed uitziet, maar je hoeft hem niet aan te raken of op een intieme manier aangeraakt te worden.

Esthetische aantrekkingskracht is wanneer je een persoon ziet, meestal een beroemdheid, en die je bewondert voor hoe geweldig ze eruit zien.

Je hebt geen andere behoefte dan alleen bewondering voor hun fysieke uiterlijk.

Zie het zo: je kijkt gewoon naar de persoon zoals je naar een mooie auto of een mooi schilderij in een galerie zou kijken.

Maar voor alle duidelijkheid, je kunt intieme of fysieke aantrekkingskracht voelen terwijl je esthetische aantrekkingskracht voelt, maar ze zijn niet noodzakelijk gerelateerd.

Je kunt meer dan één aantrekking tegelijkertijd voelen.

Andere soorten aantrekkingskracht

Nu we de 5 belangrijkste soorten aantrekkingskracht hebben besproken die elke persoon op een bepaald moment in zijn leven voelt, laten we meer soorten onderzoeken die niet zo belangrijk zijn, maar nog steeds aanwezig zijn.

Intellectuele aantrekkingskracht

Hoewel het heel dicht bij emotionele aantrekkingskracht ligt, moet intellectuele aantrekkingskracht een eigen categorie krijgen.

Je aangetrokken voelen tot iemands intelligentie is een unieke vorm van aantrekking.

Sommige mensen vinden intelligentie de belangrijkste eigenschap die een persoon kan hebben en het kan gemakkelijk een dealbreaker worden.

Voor sommige mensen kan het horen van iemands theorieën en het observeren van de manier waarop ze denken belangrijker zijn dan welk ander kenmerk dan ook.

Het kan gewoon iets zijn dat die mensen anders maakt dan anderen.

Uni-attractie

Aantrekkingskracht en liefde zijn twee totaal verschillende dingen.

Je kunt iemands haten, maar je een soort aantrekking tot die persoon voelen – meestal is dat intieme aantrekking.

Dat gezegd hebbende, uni-attractie is aantrekkingskracht die een persoon voor een lange periode of zelfs voor zijn hele leven voelt.

Gewoon om je eraan te herinneren dat het niets met liefde te maken heeft, dat is pure aantrekkingskracht. Eigenlijk wordt liefde uit verschillende soorten aantrekkingskracht geboren.

Soorten aantrekkingskracht: alterous attractie

Anders genoemd platonische aantrekkingskracht, dit is zeer vergelijkbaar met romantische aantrekkingskracht, maar het is niet helemaal romantisch, noch is het volledig platonisch.

Wanneer een persoon een platonische relatie aangaat, voelen ze een diepe emotionele band, maar die verbinding ligt ergens tussen vriendschap en een romantische relatie.

Alterous attractie creëert platonische relaties die vergelijkbaar zijn met vriendschap, maar die intenser zijn.

Je zou bijvoorbeeld dingen met je platonische partner kunnen doen die je niet met je vriend zou doen.

Om in een platonische relatie te zitten, moet je het type persoon zijn dat deze relatie met gemengde gevoelens kan doorstaan.

Sociale aantrekkingskracht

Dit is vergelijkbaar met fysieke aantrekkingskracht, behalve het deel met niet-intieme fysieke aanraking.

Sociale aantrekkingskracht is iets dat sympathieke mensen bezitten. Het is eigenlijk eenvoudig; degenen die populair zijn op sociale bijeenkomsten en die mensen waar je graag bij bent, zijn sociaal aantrekkelijk.

Er wordt gezegd dat mensen die sociaal aantrekkelijk zijn, meer kans hebben om aantrekkelijk te zijn op verschillende gebieden van het leven.

Beschermende attractie

10 Soorten Aantrekkingskracht (En Hun Betekenis Uitgelegd)

Dit is het soort aantrekkingskracht dat een persoon voelt bij een kind, een huisdier of een persoon die hulp nodig heeft.

Mensen met beschermende aantrekkingskracht zijn mensen die nodig zijn.

Er is iets aan hen waardoor je je veilig voelt – om de een of andere reden vertrouw je ze.

Iemand die een uitdaging aangaat en zijn persoonlijke problemen achterlaat om iemand in nood te helpen, creëert een gevoel van aantrekkingskracht bij anderen.

Kijk goed naar deze soorten aantrekkingskracht en je zult waarschijnlijk de antwoorden vinden op de vragen die je over relaties en liefde hebt.

Niemand van ons functioneert op dezelfde manier en niemand van ons wordt door dezelfde dingen aangetrokken.

Als je je emotioneel, intelligent of een andere aantrekking voelt, behalve de voor de hand liggende (intieme aantrekking), dan is er niets mis met je, dus denk niet dat je niet zoals anderen bent en dat dat de reden is waarom je geen geluk kunt vinden.

Je bent een persoon die anders functioneert, dat is alles.