Skip to Content

10 Verdomd Goede Redenen Om Weg Te Lopen

10 Verdomd Goede Redenen Om Weg Te Lopen

Geen enkele vrouw is een opgever, vooral als het gaat om de mensen om wie we geven en onze relaties met hen. Soms heb je gewoon een aantal verdomd goede redenen nodig om wel op te geven.

We zullen tot de laatste adem vechten om het te laten werken, maar wat gebeurt er als je op een dag wakker wordt en de enige gedachte in je hoofd is: ‘Ik ben klaar’?

Wat gebeurt er als je je uitgeput voelt in je eigen relatie en het je alleen maar uitput?

Wanneer weet je dat het tijd is om op te geven? Wanneer is het juiste moment om weg te lopen? Hier zijn verdomd goede redenen waarom hij jouw tijd en liefde niet langer waard is.

1. Je bent niet gelukkig

Wat de andere redenen ook zijn, als je niet echt gelukkig bent in een relatie en je kunt er niets aan doen, loop dan weg.

Houd er rekening mee dat jouw geluk er ook toe doet. Als jij altijd degene bent die stukjes van jezelf weggeeft om anderen gelukkig te maken, maar je uiteindelijk ellendig voelt nadat ze zijn vertrokken of je eigen liefde tegen je hebt gebruikt, dan is dat het niet waard.

Niemand is het waard dat je je geluk voor hen opoffert.

2. Verdomd goede redenen om het op te geven: Je vrienden willen er niks meer over horen

10 Verdomd Goede Redenen Om Weg Te Lopen

Je hebt al een eeuwigheid problemen in een relatie en je hebt hulp gezocht bij je vrienden en familie, maar zij willen er niets meer van horen.

Ze hebben jouw relatie opgegeven, in de hoop dat jij hetzelfde zult doen. Wat houdt je tegen om het te doen? Hoe veel verdomd goede redenen heb je nog nodig?

3. Je besteedt meer tijd aan huilen dan aan lachen

Een relatie hebben zou je gelukkig moeten maken, en niet van streek of gekwetst.

Iemand aan onze zijde hebben, iemand die we hebben uitgekozen om naast ons door het leven te lopen, dat is waar een relatie over gaat.

Maar als die persoon je aan het huilen maakt in plaats van je op te vrolijken en blij te maken, is het tijd om te zeggen: ‘Ik ben klaar’.

4. Verdomd goede redenen om het op te geven: Je voelt je angstig

Het is dat gevoel als je voortdurend over je schouder kijkt, als er geen vertrouwen is. Als je het gevoel hebt dat er iets mis is, ook al gaat alles prima.

Je maakt je voortdurend zorgen over zijn reactie op iets dat je hebt gedaan, en bent bang dat hij weer een ruzie begint. Je hebt medelijden met de dingen waar je geen medelijden over zou moeten hebben.

Niemand heeft het recht om je geestelijke gezondheid aan te tasten en je zodanig te belasten dat je deze verliest. Houd er rekening mee dat je veel meer verdient dan voortdurend over je schouder kijken.

5. Jullie hebben niet dezelfde doelen voor de toekomst

Het belangrijkste aan het hebben van een toekomst in een relatie is dat je er hetzelfde idee van hebt.

Als een van jullie niet geïnteresseerd is in trouwen of kinderen krijgen terwijl de ander over baby’s droomt, kan daar nauwelijks een toekomst zijn.

Als een van jullie besluit zijn dromen op te geven om iemand anders gelukkig te maken, zullen uiteindelijk wrok en spijt zichtbaar worden en je relatie op een slechte manier beïnvloeden.

6. Het put je uit

Het put je niet alleen emotioneel uit, het put ook je energie en kracht uit.

In sommige gevallen kan het je zelfs financieel uitputten, als jij degene bent die de rekeningen en de afspraakjes betaalt. Binnenkort zal het je vermogen om te werken, je concentratie en slaap beïnvloeden.

Je voelt je voortdurend zo moe van alles – moe van zijn halfslachtige liefde, moe van verwaarloosd te worden, moe van gekwetst worden. Het is tijd dat je jezelf op de eerste plaats zet en hem voorgoed verlaat.

7. Verdomd goede redenen om het uit te maken: Hij beledigt je

Er zijn zoveel soorten misbruik, maar geen enkele is acceptabel.

Als je het gevoel hebt dat hij zou kunnen manipuleren, controleren, verbaal of emotioneel mishandelen, verlaat hem dan onmiddellijk. Het hoeft niet fysiek te zijn om mishandeling te zijn.

8. Hij haalt het slechtste in je naar boven

Het lijkt alsof hij precies weet hoe hij op je knoppen moet drukken. Zodat je binnen enkele seconden helemaal flipt, terwijl jij altijd de kalme was.

Hij brengt de woede in je naar boven, de emoties waarvan je niet eens wist dat je ze kon hebben. Alleen hij slaagt erin zoveel negativiteit naar buiten te brengen, dat het je langzaam begint te vergiftigen. Dat het begint te veranderen wie je bent.

Relaties gaan over het naar boven halen van de beste versie van onszelf. Het gaat erom elkaar te steunen en elkaars grootste fans te zijn.

Maar elkaar breken en het ergste naar boven halen is het belangrijkste kenmerk van een giftige relatie. Een relatie die je absoluut moet verlaten. Als dat niet een van de verdomd goede redenen is.

9. Hij probeert je naar beneden te halen

10 Verdomd Goede Redenen Om Weg Te Lopen

Hij vergelijkt je met andere vrouwen en zegt dat ze er beter uitzien, slimmer of grappiger zijn.

Het is zijn manier om zichzelf een beter gevoel over zichzelf te geven door je te laten twijfelen aan je waarde. Hij zal proberen alles wat je voor hem doet, voor je relatie of welk succes je ook behaalt, te kleineren.

Hoe hard je ook probeert, hoeveel moeite je ook doet, het zal nooit goed genoeg zijn. Is zo’n man je harde werk echt waard?

Is zo’n man werkelijk jouw liefde waard? Echt niet!

10. Verdomd goede redenen om hem te verlaten: Er is geen loyaliteit

Er is een reden waarom ze zeggen dat loyaliteit de belangrijkste kwaliteit in relaties met een goede man is.

Als er geen vertrouwen is, geen loyaliteit, is er geen ware liefde. Zodra hij je niet het gevoel geeft dat je de enige vrouw voor hem bent. Wanneer hij niet naar je luistert als je van streek bent, als hij je wensen negeert omdat ze niet bij de zijne passen, dump hem dan!

Ware liefde vereist toewijding, loyaliteit en vertrouwen. Liefde zonder een van deze dingen is geen liefde meer. Het is gewoon pijn met een roze strik erop.