Skip to Content

9 Dingen Waarvan Ik Zou Willen Dat Iemand Ze Me Had Verteld Toen Ik In Een Gewelddadige Relatie Zat

9 Dingen Waarvan Ik Zou Willen Dat Iemand Ze Me Had Verteld Toen Ik In Een Gewelddadige Relatie Zat

Het spijt me als je nu in een gewelddadige relatie zit, maar ik ben blij dat je hebt besloten om het te verlaten, anders zou je dit niet lezen. Het was geen gemakkelijke beslissing en ik weet hoeveel kracht ik nodig had om hetzelfde te doen.

Ook al is het niet iets wat je wilt in je leven, het werd je comfortzone, toch? Dat is de enige liefde die je kent en je weet niet zeker of je in die sprookjesachtige verhalen moet geloven. Maar laat me je één ding vertellen: ze bestaan en je kunt er ook een hebben.

Er zijn bepaalde dingen waarvan ik zou willen dat iemand ze me had verteld toen ik in een gewelddadige relatie zat, dus ik ga ze met je delen. Misschien heb jij ze nu ook nodig. Red jezelf, meisje, voor iemand die alles wat je te bieden hebt waard is.

Je verdient zoveel meer dan de mishandeling die hij je aandoet, en dit is waarom.

9 dingen die je wil horen als je in een gewelddadige relatie zit

9 Dingen Waarvan Ik Zou Willen Dat Iemand Ze Me Had Verteld Toen Ik In Een Gewelddadige Relatie Zat

1. Een gewelddadige relatie is niet jouw schuld

Ten eerste moet je beseffen dat het niet jouw schuld is, dat is het nooit geweest. Hij heeft je laten geloven dat hij de juiste man voor je is. Je vertrouwde hem en hij heeft misbruik van je gemaakt. Maar geef jezelf niet de schuld van zijn wandaden.

Je deed niets anders dan dat je jezelf was en dolverliefd. Dus, als dat een misdaad is, oké, dan kun je er de eer voor nemen.

2. Je hoeft het niet te doen, punt

Ja, dat lees je goed. Je hoeft niets te doen wat hij je vraagt te doen, en je hoeft jezelf zeker niet te veranderen om in zijn normen van een perfecte vrouw te passen. Je uniekheid en schoonheid zijn niet te vergelijken, ze zijn eerder iets om te koesteren.

En je bent op geen enkele manier verplicht om aan zijn behoeften en wensen te voldoen. En nee, je hoeft niet minder make-up te dragen of je anders te kleden om hem te plezieren. Het is niet nodig om tijd door te brengen met zijn vrienden als je ze niet leuk vindt, of om in een gewelddadige relatie te blijven. Je hoeft het niet te doen, punt.

3. Hij is zich bewust van zijn gedrag, stop met het vinden van excuses

Ik verzeker je dat hij zich bewust is van zijn gedrag, en dit is waarschijnlijk niet de eerste keer dat hij iemand mishandeld. Dus stop met het vinden van excuses voor wat hij je aandoet. Denk niet te veel na over zijn daden en maak het niet mooier dan het is. Het is tijd om het eindelijk de juiste naam te geven.

Hij heeft je de hele tijd gemanipuleerd. Hij wist precies welke techniek hij moest gebruiken en wanneer. Op die manier maakte hij je nog meer verslaafd en op een gegeven moment dacht je echt dat hij van je hield.

4. Je bent veilig, hij heeft geen macht over je zodra je hem verlaat

Als je hem verlaat, dan is dat het. Hij heeft geen macht meer over je en je zult veilig zijn. Ik weet dat er op dit moment een heleboel gedachten door je hoofd gaan, misschien zelfs enkele bedreigingen die hij je tijdens je zwakke momenten heeft verteld.

Maar je moet één ding weten, de meeste misbruikers zijn alleen dapper als ze ergens over moeten praten. Actie ondernemen zit niet in hun DNA, maar als je vermoedt dat hij gewelddadig kan worden, wees dan alert en neem een veilige afstand.

5. Ik kan niet geloven dat je iemand je zo laat behandelen

Dit is waarschijnlijk niet de zin die je van iemand wilt horen als je diep lijdt, maar soms hebben we een goede klap nodig.

Ik wed dat je eerste reactie was dat je hem dit niet liet doen, maar wat heb ik je eerder verteld? Je hoeft niet in die relatie te blijven.

Het is mogelijk voor je om uit deze gewelddadige relatie te komen en onderdak te vinden. Je maakt keuzes die je leven enorm beïnvloeden, en niemand anders kan dat voor je doen. Ik weet zeker dat je ondersteuningssysteem gewoon wacht op je signaal om in te grijpen, maar als je jezelf niet helpt, kunnen zij je ook niet helpen.

6. Je bent verantwoordelijk voor jouw geluk, niet voor de zijne

Zelfs als hij je begint te bedreigen dat hij zichzelf pijn kan doen, of iets kan doen om de mensen om wie je geeft te schaden, geloof hem dan niet. Loop gewoon weg. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk.

Hij heeft je geen enkele reden gegeven om te blijven, en nu probeert hij je te manipuleren om bij hem te blijven. Trap er alsjeblieft niet in. Meestal hebben mensen die grote woorden gebruiken niet de moed om ze waar te maken. Dus, vind je geluk en laat hem met zijn leven doen wat hij wil.

7. Je zult iemand vinden die beter is

Je verdient het om verwend te worden, om op de juiste manier bemind te worden. Een gezonde relatie is niet iets uit sprookjes, en je kunt er een hebben. In feite moet je geen genoegen nemen met iets minder. De juiste man zal je als een prinses behandelen, maar je moet geduld hebben en wachten tot hij verschijnt.

Misschien staat hij al om de hoek, te wachten en moet je gewoon vooruit gaan. Ontdoe je van deze giftige last en ga verder met je leven. Dat ben je jezelf verschuldigd na alles wat je hebt meegemaakt. Stop met te zeggen dat deze dingen die ik heb genoemd niet echt zijn. Je weet heel goed dat ze dat zijn.

8. Je bent sterk genoeg om jezelf te kiezen

Ik weet, en jij weet, dat je sterk genoeg bent om hem en deze gewelddadige relatie te verlaten. Je bent sterk genoeg om jezelf en een betere toekomst voor jezelf te kiezen. Daar is je innerlijke krijger in je die wacht op haar kans om te schitteren.

Ze zal altijd aan jouw kant staan, ongeacht de omstandigheden. De enige persoon die je nooit zal teleurstellen en degene die altijd achter je staat, ben jijzelf. Kies er dus voor om te zijn wie je werkelijk bent met alles waar je ooit van gedroomd hebt om te worden.

9. Je zult uiteindelijk genezen van een gewelddadige relatie

Natuurlijk zal het enige tijd duren om goed te genezen, en je zult nooit vergeten wat je hebt meegemaakt. Ik weet zeker dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar je bent al door de hel en terug gelopen, dus geloof me als ik je vertel dat je zult leren hoe je op een gezonde manier voor je wonden kunt zorgen.

Je hebt een ondersteuningssysteem dat je zal helpen als je je niet goed voelt. Je vrienden en familie zullen altijd aan je zijde staan, toch? Maar het belangrijkste is dat je jezelf hebt – een dappere, intelligente en krachtige vrouw die heeft geleerd haar zwakheden om te zetten in haar beste troeven.