Skip to Content

Top 10 Regels Voor Casual Daten Die je Moet Volgen

Top 10 Regels Voor Casual Daten Die je Moet Volgen

Sinds een tijdje zijn serieuze relaties niet meer de enige manier waarop twee mensen een romantische relatie kunnen hebben. Casual daten is onder andere een van de opties die je hebt als je je niet wilt binden, maar ook niet single wilt zijn.

Wat is casual daten? Nou ja, het is een regeling waarbij je alle goede kanten van een relatie krijgt, zonder de slechte.

Je hebt iemand om mee samen te zijn als je je verveelt en iemand nodig hebt, maar zonder dat je je daaraan hoeft te binden en zonder iets aan hem of haar verschuldigd te zijn.

Je hebt de kans om al je opties open te houden. Terwijl je een leuke tijd hebt met iemand die je leuk vindt.

Zo bekeken lijkt casual daten zeker een perfect arrangement, nietwaar?

En het mooiste is: het lijkt ook nog eens een fluitje van een cent.

Nou, dat is het echt – als je weet hoe je je kaarten goed moet spelen.

Dat is precies de reden waarom er een aantal basisregels bestaat voor casual daten, die je moet volgen als je wilt dat het lukt.

1. Jullie moeten er allebei hetzelfde over denken

Top 10 Regels Voor Casual Daten Die je Moet Volgen

Een van de eerste casual datingtips is om volkomen eerlijk te zijn tegenover jezelf en je partner. Je moet weten wat je wilt en jullie moeten er allebei duidelijk over zijn.

Het ergste dat je kunt doen als het om casual daten gaat, is iemand aan het lijntje houden.

Het is alles behalve eerlijk als de ene persoon denkt dat hij een toegewijde relatie heeft of dat er hoop is op het vormen van een emotionele band. Terwijl de ander nergens anders in geïnteresseerd is dan het informeel te houden.

Daarom moeten jij en je partner precies hetzelfde nastreven, zodat dit informele daten een succes wordt. Onthoud dat dit de enige manier is om jullie beide harten veilig te houden.

2. Regels voor casual daten: Stel basisregels en grenzen vast

Nadat jij en je casual datingpartner het eens zijn geworden over wat je wilt, is het tijd om een aantal regels en grenzen te stellen die jullie allebei moeten volgen en respecteren.

Elke losse relatie is anders. Jullie twee zijn de enigen die het recht hebben om te bepalen wat wel of niet mag.

Praat eerlijk met elkaar over de dingen waar je je prettig bij voelt en over de dingen waar je juist niet op zit te wachten.

Is het oké dat jullie twee ook andere mensen zien? Zullen jullie monogaam zijn of daten jullie allebei gewoon door?

Wil je al dit informele daten geheim houden of is het acceptabel om erover te praten met je vrienden?

Hoe gedraag jij je in het openbaar? Als koppel of als niets meer dan vrienden? Is flirten met anderen in het bijzijn van elkaar acceptabel of niet? Ga je door met online daten?

Verwacht je contact te houden, afgezien van de seks en dates?

Of is er niets mis mee om af en toe uit elkaars leven te verdwijnen, zonder enige uitleg?

3. Speel geen spelletjes

Het hebben van een vrijblijvende relatie betekent dat het absoluut niet nodig is om spelletjes met de ander te spelen.

Jullie weten allebei wat je wilt en het is absurd om elkaar achterna te zitten. Je hoeft niet hard to get te spelen, want het is niet je uiteindelijke doel dat de ander hard voor je valt.

Je hoeft je emoties niet te verbergen, want laten we eerlijk zijn, die heb je überhaupt niet.

Wat belangrijk is, is om je ego te vergeten en jezelf er voortdurend aan te herinneren dat je hierin zit om plezier te hebben en niet om een punt te bewijzen, want dit is iemand die je hart zal breken als je je kaarten niet goed speelt.

Dus in plaats van jezelf in elkaar te slaan door te proberen je quasi-partner te slim af te zijn, wees gewoon eerlijk en duidelijk over alles wat je dwars zit en wat je graag zou willen veranderen.

Jullie zijn geen kinderen, maar twee volwassenen, en jullie moeten dienovereenkomstig handelen.

4. Regels voor casual daten: Heb geen verwachtingen

Misschien is de belangrijkste regel die je bij casual daten moet volgen, gerelateerd aan je verwachtingen.

Het is niet ongebruikelijk dat mensen in dit soort relaties gaandeweg het overzicht verliezen en dit casual daten als veel meer dan dat gaan zien.

Dat is precies de reden waarom je jezelf eraan moet blijven herinneren geen verwachtingen te hebben van de persoon met wie je een relatie hebt. Ook niet van de relatie zelf.

Het is niet toegestaan toekomstplannen voor de lange termijn te maken of om hoop te koesteren. Vergeet niet dat dit geen echte relatie is.

Je moet met beide voeten op de grond blijven en er altijd realistisch over zijn. Als je wilt voorkomen dat je aan het eind in de steek wordt gelaten of teleurgesteld wordt.

5. Ga op dates

Top 10 Regels Voor Casual Daten Die je Moet Volgen

Hoewel de term casual daten heel anders is dan een echte relatie, is het nog steeds een vorm van daten. Het betekent dat het veel meer is dan losse seks.

Natuurlijk kan samen intiem zijn deel uitmaken van dit soort relaties. Dat is meestal ook het geval, maar het is niet het enige aspect.

Daarom is een van de regels voor casual daten het daadwerkelijk uitgaan op afspraakjes.

Het betekent niet dat je romantische chique diners moet hebben of dat jullie samen op reis moeten gaan. Maar er zijn veel leuke activiteiten waaraan je kunt deelnemen en die als date-ideeën kunnen dienen.

Wat echter belangrijk is, is om thuisafspraken te vermijden. Kook niet voor elkaar en blijf niet slapen.

Dit soort dingen zijn gereserveerd voor een echte relatie. Toestaan dat ze tijdens informeel daten gebeuren, kan alleen maar voor onnodige verwarring en ophef zorgen.

6. Regels voor casual daten: Deel altijd de rekening

Als het gaat om ‘regulier’ daten, is het een ongeschreven regel dat mannen meestal de rekening krijgen. Vooral als het om de eerste date gaat.

Alles is echter compleet anders als het gaat om casual daten. Dit is een regeling waarbij van je wordt verwacht dat je alle kosten van de relatie deelt.

Je kunt de cheque delen of je kunt de regel ‘wie uitnodigt, betaalt’ handhaven. Hoe het ook zij, op deze manier tonen jij en je casual partner gelijkheid in deze relatie.

Niemand is afhankelijk en niemand zal nog iets aan een ander verschuldigd zijn als dit alles voorbij is.

Hetzelfde geldt voor geschenken. Het is één ding als je iets kleins wilt kopen voor de verjaardag van je bijna-partner, maar dure en betekenisvolle cadeaus zijn uitgesloten.

7. Respecteer elkaar

De waarheid is dat jij en je casual partner elkaar niets hebben beloofd. Er zijn geen geloften afgelegd en er is geen verplichting.

Dit geeft je echter niet het recht om elkaar te behandelen zoals je wilt. Zonder rekening te houden met de gevoelens van de ander.

Je moet nog steeds elkaars tijd, energie en gevoelens respecteren.

Dat betekent dat het absoluut niet acceptabel is om bijvoorbeeld de ander in de steek te laten, in zijn gezicht te liegen over je relatie, hem aan het lijntje te houden, hem te beledigen, te proberen hem onder je te plaatsen of opzettelijk op een andere manier met zijn gevoelens te spelen.

8. Je hebt het recht niet om jaloers te zijn

De gouden regel bij informeel daten is dat je nooit bezitterig of jaloers mag zijn. Bedenk dat jullie geen echt stel zijn en dat jullie allebei het recht hebben om te doen wat je wilt.

Je mag de ander niet vragen naar zijn of haar romantische geschiedenis. Of vragen waar hij gisteren is geweest en waar hij morgen heen wil.

Je hebt geen recht op enige vorm van uitleg, omdat de activiteiten van je partner en de tijd die hij buiten je doorbrengt, niet jouw zaak zijn.

Begin ook niet met casual daten als je denkt dat je de controle niet kunt opgeven. Verwacht niet dat de ander naar je luistert of de dingen op jouw manier gaat doen.

Aan de andere kant, als het gebeurt dat je jaloezie begint te voelen die je niet kunt negeren of kwijt kunt raken, is het duidelijk dat je meer uit deze relatie wilt halen. Maar je bent gewoon bang om het toe te geven.

9. Regels van casual daten: Wees direct

Veel mannen en vrouwen willen niet dat de hele wereld weet wat ze bezighoudt. En hetzelfde geldt ook voor deze relatie.

Het is absoluut niet nodig dat iedereen alles weet wat er te weten valt over wie er in je bed ligt.

Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat je je bijna-andere helft volledig verborgen moet houden. Maar deze persoon is niet je vriend of vriendin. Het zou volkomen dwaas zijn om hem al je vrienden en familie te laten ontmoeten.

Trouwens, er is altijd een mogelijkheid dat deze persoon iemand is die niet wil dat de rest van de wereld op de hoogte is van jullie casual dating.

Hoe dan ook, praat niet over dingen die niemand anders dan jullie twee aangaan, dan komt alles goed met je.

10. Raak niet te gehecht aan de ander

Ook al zijn al deze regels cruciaal voor een succesvol casual daten. Het belangrijkste dat je altijd in gedachten moet houden, is dat je al je emoties moet uitschakelen. Want te gehecht raken is nooit een goed idee.

Ik zeg niet dat je harteloos of onbeleefd moet doen, maar je kunt niet verwachten dat casual daten lukt als je emotioneel gehecht raakt.

In dit geval raakt een van de mensen altijd uit de relatie met zijn geestelijke gezondheid. Raakt hij gewond aan het hart, en je moet ervoor zorgen dat zoiets jou niet overkomt.

Dat is precies waarom het belangrijk is om over de zaken na te denken voordat je ernaar handelt.

Niet iedereen is geschikt voor zinloze affaires. Als je vermoedt dat dit bij jou het geval is, ren dan voor je leven voordat het te laat is en je jezelf in de val lokt.

Top 10 Regels Voor Casual Daten Die je Moet Volgen