Skip to Content

11 Tips Om In Je Nieuwe Relatie Te Ontspannen En De Dingen Te Nemen Zoals Ze Komen

11 Tips Om In Je Nieuwe Relatie Te Ontspannen En De Dingen Te Nemen Zoals Ze Komen

Een nieuwe relatie met een nieuwe partner beginnen na maanden of jaren met iemand anders te zijn geweest kan in feite erg stressvol voor je zijn.

Natuurlijk kan het ook spannend, leuk en inspirerend zijn, maar het kan ook een constante herinnering zijn aan hoe het vroeger allemaal met je ex was.

Dus, hoe kun je voorkomen dat je aan het verleden denkt en constant herinneringen ophaalt, waardoor je jezelf stress geeft?

Hoe kun je de dingen nemen zoals ze komen en gewoon in je nieuwe relatie ontspannen en genieten van de rit? Nou, op deze manier!

11 tips om in je nieuwe relatie te ontspannen

11 Tips Om In Je Nieuwe Relatie Te Ontspannen En De Dingen Te Nemen Zoals Ze Komen

1. Focus op je huidige relatie

Het doet je geen goed om stil te staan bij de dingen die je in het verleden zijn overkomen. Vooral als die dingen betrekking hebben op je vorige relatie.

Je moet al je energie op je nieuwe relatie en de nieuwe partner richten. Geniet van het huidige moment met hem en sta jezelf toe om in het begin echt al die zoete momenten te voelen die elke nieuwe relatie biedt.

Onthoud: je leeft in het heden, niet in het verleden!

2. Wees niet bang om de tijd te nemen in je nieuwe relatie

Je hebt geen haast! Onthoud dat goed. Het is niet nodig om jezelf ergens toe te dwingen. Als je je partner leuk vindt en je wilt bij hem zijn, maar je wilt het echt rustig aan doen – aarzel dan niet om het te doen!

Als je huidige partner jou ook echt leuk vindt, dan zal hij meer dan bereid zijn om je wensen en je tempo te respecteren.

Neem de tijd, word eerst vrienden, geniet van elke date alsof het de eerste is en ontspan je gewoon.

3. Zorg ervoor dat je gezonde grenzen stelt

Als er iets goeds uit je laatste relatie is gekomen, dan zijn het al die waardevolle lessen over jezelf die je hebt geleerd.

Je ex heeft je alles geleerd wat je moet weten over de dingen die je leuk vindt, niet leuk vindt en in de liefde kunt verdragen.

Daarom kun je nu de pagina omslaan en een nieuwe start maken met iemand anders. Je hebt nu de kans om gezonde grenzen te stellen en deze met je partner te communiceren.

En ik raad je ten zeerste aan om het te doen!

Je grenzen zullen er zijn om je tegen alle mogelijke bedreigingen te beschermen die je trauma gemakkelijk kunnen triggeren. Dus zet ze neer en respecteer ze!

En kijk hoe je partner erop reageert. Als hij hen ook respecteert, dan zal het voor jou veel gemakkelijker zijn om te ontspannen.

4. Zorg voor een open communicatie met je partner

In je nieuwe relatie moet je ook prioriteit geven aan open en eerlijke communicatie. Wees altijd bereid om je gevoelens en behoeften met je nieuwe partner te delen, zelfs als je geen zin hebt om te delen. Zeker dan!

Houd niets voor jezelf, want dat kan de dingen alleen maar moeilijker voor je maken. Het kan je het gevoel geven dat je alleen bent in je relatie, terwijl je dat in werkelijkheid niet bent.

Moedig je partner ook aan om hetzelfde te doen. Door openlijk met elkaar te praten, zullen jullie twee hand in hand aan het opbouwen van het broodnodige vertrouwen werken dat altijd de fundamentele factor voor elke romantische relatie is.

5. Zorg altijd voor jezelf

Om ervoor te zorgen dat deze nieuwe liefde ontspannend en helemaal niet stressvol voor je is, moet je af en toe prioriteiten stellen en je emotionele en mentale gezondheid op de eerste plaats zetten.

Doe de dingen die je leuk vindt om te doen, breng tijd door met mensen van wie je houdt en vraag jezelf altijd af of iets je wel of geen vreugde zal brengen.

Door aan die externe vreugdebrengende factoren te werken, ben je veel meer ontspannen in je relatie en kun je je partner meer waarderen.

6. Vergelijk je nieuwe relatie nooit met een eerdere relatie

Hoewel dit een zeer voor de hand liggende tip is, is het nog steeds degene die veel mensen niet respecteren.

Je moet je nieuwe relatie nooit met je vorige of die daarvoor vergelijken. Elke persoon is anders en daarom zal je relatie met hen anders en uniek zijn.

En zoiets vergelijken is heel onbeleefd. Denk er eens over na hoe jij je zou voelen als je partner iets zou zeggen als, “Oh, mijn ex zei altijd hetzelfde als we ruzie hadden.”

Je zou gekwetst zijn en je verraden voelen, nietwaar? Daarom moet je het je partner ook niet aandoen. Respecteer je relatie, concentreer je op je eigen reis en waardeer het unieke karakter van de liefde die je nieuwe partner je biedt.

7. Streef naar balans in alles

11 Tips Om In Je Nieuwe Relatie Te Ontspannen En De Dingen Te Nemen Zoals Ze Komen

Om je nieuwe relatie te laten werken en gezond en ontspannend voor je te zijn, moet je ervoor zorgen dat alle aspecten van je leven in perfecte balans zijn.

Je partner zou je prioriteit moeten zijn, waar, zoals jij de zijne zou moeten zijn, maar hij zou niet je hele leven moeten worden.

Andere gebieden in je leven moeten ook je aandacht krijgen.

Verwaarloos je vrienden, familie, carrière, educatieve doelen of wat dan ook niet. Geef jezelf gelijkelijk aan alles en zie jezelf gedijen.

8. Denk niet te veel over alles na

Als je meestal de neiging hebt om te veel na te denken, dan is deze makkelijker gezegd dan gedaan, toch?

Maar proberen deze vermoeiende mentale activiteit te vermijden is de sleutel tot ontspanning.

Overanalyseer niet elk detail van je nieuwe relatie en kijk niet naar je partner en zijn acties door een vergrootglas, want dat kan ontmoedigend en contraproductief zijn.

9. Wees ruimdenkend in je nieuwe relatie

Natuurlijk, misschien geloof je dat je laatste relatie de liefde van je leven was. Maar dat kun je nooit zeker weten, toch?

Houd dus een positieve en open geest. Je nieuwe relatie zit vol mogelijkheden en kan gemakkelijk een van de beste dingen worden die je ooit is overkomen. Benadruk de details niet en concentreer je op de geweldige reis die voor je ligt.

10. Zoek professionele ondersteuning als je daar behoefte aan hebt

Als je echter het gevoel hebt dat je te veel nadenkt en te veel stress hebt over alles, dan moet je zeker professionele hulp zoeken.

Stress kan een schadelijke invloed op je lichaam hebben, iets wat je zeker moet proberen te vermijden.

11. Wees altijd vriendelijk en geduldig met jezelf

En tot slot, geef jezelf alle tijd die je nodig hebt. Dwing jezelf niet om ontspannen te zijn, want dat kan je alleen maar meer stress bezorgen.

Wees geduldig met jezelf en wees altijd aardig voor de persoon die je in de spiegel ziet.