Skip to Content

11 Waarschuwingssignalen Dat Je Ex Je Kind Tegen Je Opzet

11 Waarschuwingssignalen Dat Je Ex Je Kind Tegen Je Opzet

Ben je bang dat je giftige, wraakzuchtige ex de geweldige relatie die je met je kind hebt, probeert te beschadigen? Dit artikel zal alle twijfels wegnemen, want hier vind je de meest zekere tekenen dat je ex je kind tegen je opzet.

Het maakt niet uit wat er tussen jullie twee is gebeurd en wat de redenen voor jullie scheiding waren. Ze hebben zeker niet het recht om de relatie die je met je kinderen hebt in de weg te staan.

Helaas zien ze het alleen als een geweldige methode om wraak te nemen. Ze zijn niet in staat om de gevolgen te begrijpen die het voor de geestelijke gezondheid van hun kind kan hebben. In het belang van je kind hoop ik echt uit de grond van mijn hart dat je geen van deze tekenen van ouderlijke vervreemding zult herkennen.

11 waarschuwingssignalen dat je ex je kind tegen je opzet

11 Waarschuwingssignalen Dat Je Ex Je Kind Tegen Je Opzet

Oudervervreemding is giftig, maar het werkt gelukkig bijna altijd averechts op de ouder die het probeert te doen. Als je je zorgen maakt dat dit is waar je momenteel mee te maken hebt als het om je ex gaat, dan zijn dit de meest zorgwekkende tekenen dat je ex je kind tegen je opzet.

1. Slecht praten

Heb je gehoord dat je ex je in het bijzijn van je kind slecht over je heeft gesproken? Je kunt het niet begrijpen, omdat je nog nooit iets slechts over hen hebt gezegd in het bijzijn van je kind. En dat ook nooit zou doen.

Omdat je wilt dat je kind een goede relatie met de andere ouder heeft, wil je je kind niet tegen hen opzetten. Wat precies is wat je ex probeert te doen door in het bijzijn van je kind slecht over je te praten.

2. Hersenspoeling als manier dat je ex je kind tegen je opzet

De vervreemdende ouder zal proberen het kind te hersenspoelen om ze tegen de andere ouder op te zetten. Het is een manier waarop ze denken dat ze wraak op hun ex-partner zullen nemen.

Wanneer je kind over de goede herinneringen die hij aan je heeft, begint te praten of over iets leuks dat je voor hem hebt gedaan, dan zal je ex hem onmiddellijk stoppen en iets slechts over je zeggen.

Ze zullen er alles aan doen om het beeld van een geweldige, liefhebbende ouder die je kind van je in zijn hoofd heeft te veranderen.

Als je merkt dat je vervreemde kind wordt gehersenspoeld en er absoluut niets aan doet, dan zal het niet lang duren voordat je ex in zijn intentie slaagt: je kind tegen je opzetten.

3. Schuldverschuiving

Dit komt veel voor bij gescheiden stellen die veel conflicten hebben. Ze waren niet klaar om verantwoordelijkheid te nemen voor hun wandaden terwijl ze getrouwd waren. Wat uiteindelijk tot hun scheiding leidde, en daarom begonnen ze de schuld op elkaar te schuiven.

Als jij het echter niet doet en je ex-echtgenoot wel, als je kind jou ook de schuld van de scheiding begint te geven, dan moet je weten dat je met een vervreemd kind te maken hebt.

Je ex kiest geen methoden meer om wraak te nemen. Hun enige doel is om je kind tegen je op te zetten. En ze zullen elk wapen gebruiken dat ze tot hun beschikking hebben om het te bereiken.

4. Valse beschuldigingen uiten

Is je kind je naar je huwelijk gaan vragen? Misschien hebben ze je gevraagd of het waar is dat je hun vader/moeder hebt bedrogen en daardoor bent gescheiden?

Als dat soort vragen beginnen te verschijnen, wees dan niet verbaasd. Je ex zal met valse beschuldigingen over verbaal, fysiek of seksueel misbruik of je ontrouw komen. Het is allemaal met het doel om je kind jou de schuld te laten geven. En je te haten voor het einde van je huwelijk.

5. Beperken van communicatie

Heeft je ex-echtgenoot de telefoon van je kind afgepakt? Hebben ze al hun social media-accounts verwijderd? Hebben ze je een verklaring gegeven waarom ze dat hebben gedaan?

Als er geen legitieme reden is om je kind op die manier te beperken, dan is het een enorme rode vlag dat ze hen proberen te vervreemden. Ze willen niet dat ze met je communiceren. En ze proberen elke manier te blokkeren waarop ze contact met je kunnen opnemen.

6. Je ouderschapstijd annuleren

Als je ex-echtgenoot de voogdij heeft gewonnen, dan zal deze proberen deze te gebruiken om je ouderschapstijd te beperken. Vergeet niet dat hun enige doel is om de band die je met je kind hebt te schaden.

Co-ouderschap is moeilijk en de enige manier om succesvol te zijn, is als beide partijen bereid zijn om compromissen te sluiten en het eens te worden.

Als je ex-echtgenoot domme excuses gaat gebruiken en je ouderschapstijd annuleert, dan moet je daar onmiddellijk een einde aan maken. Je ex-partner moet de voogdijovereenkomst respecteren; anders kun je juridisch advies inwinnen om de voogdij te wijzigen.

7. Verbied je kind om jou en je familieleden te bezoeken

11 Waarschuwingssignalen Dat Je Ex Je Kind Tegen Je Opzet

Als je kind het begint te vermijden om jou of je familie te bezoeken, dan is dat een enorm teken dat ze het slachtoffer zijn van oudervervreemding. Het is waarschijnlijk niet hun eigen keuze. Ze vermijden het omdat je ex ervoor zorgt dat ze jou en jouw deel van de familie vermijden.

Het is gewoon omdat ze elke vorm van communicatie en verbinding tussen jou en je kind proberen af te sluiten. Ze willen niet dat je erachter komt wat ze proberen te doen. En ze zullen je kind blijven verbieden om je te zien.

8. Emotionele straf als manier waarop je ex je kind tegen je opzet

Elke keer dat je kind doof wordt voor zijn of haar ‘commando’s’ of je ex erachter komt dat hij of zij tegen je praat of iets doet wat hij of zij hem verboden heeft te doen, dan zal hij of zij je kind straffen.

Ze zullen emotionele straffen en chantage gebruiken, omdat ze weten dat ze het beste bij kinderen werken.

Ze zullen je kind elke keer dat ze met je praten of je zien vertellen dat ze hun hart stuk breken. Die emotionele straffen zullen de geestelijke gezondheid van je kinderen ernstig gaan beïnvloeden.

9. Altijd vragen om partij te kiezen

Heeft je kind bij je geklaagd over hoe zijn andere ouder altijd vraagt om een kant tussen jou en hem te kiezen? Of misschien heeft iemand in de buurt van je kind het aan je toegegeven?

Als het waar is, dan moet je het als een waarschuwingssignaal beschouwen dat je ex je kind tegen je opzet. Wat de omstandigheden ook zijn, je kind zal nooit in staat zijn om een kant tussen jou en je ex-partner te kiezen, omdat hun hart net zoveel aan jullie beiden toebehoort.

10. Hun liefde kopen

Als je ex-echtgenoot het gemakkelijk eens is geworden over alle zaken met betrekking tot kinderalimentatie, als ze je kind altijd alles geven wat ze willen, als ze hem elke dag met dure geschenken overladen, dan moet je weten dat ze proberen hun liefde te kopen.

Dit geldt vooral als ze zich in een betere financiële situatie bevinden dan jij. Ze proberen hun liefde te kopen door ze alles te geven wat jij niet kunt geven.

Gelukkig is het nooit een manier om iemand van je te laten houden. En kinderen vallen nooit voor zulke goedkope trucs. Eerlijk gezegd zijn kinderen niet zo naïef als veel mensen denken.

11. Verbale of fysieke mishandeling

Wanneer al deze bovenstaande methoden falen, begint de vervreemdende ouder fysiek of verbaal geweld te gebruiken om ervoor te zorgen dat hun kind afstand neemt van de andere ouder.

Daarom moet je regelmatig, open en eerlijke communicatie met je kind hebben. Als ze je in vertrouwen nemen, of als je merkt dat je kind wordt mishandeld, dan moet je er zo snel mogelijk iets aan doen.

Ik weet dat je je niet graag met de relatie bemoeit die je kind met zijn andere ouder heeft, maar je moet niet toestaan dat iemand je kind op enigerlei wijze pijn doet, zelfs niet als het je ex-echtgenoot is, hun ouder.

Wat te doen als je ex probeert je kinderen tegen je op te zetten

Kind zijn van gescheiden ouders is al moeilijk genoeg, zelfs zonder dit soort giftige spelletjes kunnen wraakzuchtige partners met elkaar spelen. Als je er nu zeker van bent dat je ex het ouderverstotingssyndroom (PAS) heeft, dan moet je ermee dealen en je kind koste wat kost beschermen.

Allereerst moet je met je ex praten en proberen een gezonde relatie tussen jullie op te bouwen. Je huwelijk is beëindigd, maar je moet echt proberen om in het belang van je kinderen vrienden te blijven.

Je moet ze waarschuwen voor de vreselijke gevolgen die oudervervreemding voor het welzijn van je kind kan hebben.

Als laatste stap moet je ze laten beseffen dat hun vreselijke manipulatietactieken hen het verlies van de voogdij kunnen kosten. En maak duidelijk dat je niet over hun vervreemding zult zwijgen.

De beoogde ouder moet ook aan het versterken van de ouder-kindrelatie werken. Je kind moet weten dat hij met je kan praten en zich op elk moment voor je kan openstellen.

Als geen van deze dingen werkt, moet je hulp van anderen zoeken. Vraag advies aan je familieleden, juridisch advies van familierechtadvocaten of je echtscheidingsadvocaat, of praat met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.

Ik weet zeker dat veel advocatenkantoren ook gratis consultaties aanbieden als het om deze vormen van kindermishandeling gaat. Als het erger wordt, dan moet je je zaak voor de familierechtbank brengen en een nieuwe voogdijovereenkomst sluiten, een die je kind tegen je wraakzuchtige ex zal beschermen.

Alles bij elkaar over de manieren waarop je ex je kind tegen je opzet

11 Waarschuwingssignalen Dat Je Ex Je Kind Tegen Je Opzet

Zoals je kunt zien, is elk van deze tekenen dat je ex je kind tegen je opzet slecht en hartverscheurend. Gelukkig werken deze giftige technieken in de meeste gevallen zelden en werken ze averechts op de vervreemdende ouder.

Je kind houdt van je. En die liefde tussen een ouder en een kind is de zuiverste en sterkste vorm van liefde. Je ex kan het met alle hersenspoeling en slecht praten proberen, maar ze zullen nooit in staat zijn om de band die je kind met je heeft te verbreken. Noch zullen ze in staat zijn om het beeld dat je kind van jou in zijn hoofd heeft te veranderen.

Ze zullen de gevoelens van hun kind alleen maar kwetsen. En de band die ze met hun kind hebben in gevaar brengen.

Probeer met je ex-echtgenoot te praten en hem uit te leggen hoe zijn vervreemding je kind beïnvloedt. Als dat niet werkt, doe dan alles wat je kunt om je kind en natuurlijk jezelf tegen je giftige ex te beschermen.