Skip to Content

23 Tips Om Het Uit Te Maken Met Je Vriend En Er Geen Spijt Van Te Hebben

23 Tips Om Het Uit Te Maken Met Je Vriend En Er Geen Spijt Van Te Hebben

Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat het nooit gemakkelijk is om het met iemand uit te maken.

Deze ongelukkige woorden hebben echt een negatieve connotatie en het is zelden zo dat iemand iets goeds voelt nadat hij het heeft gehoord.

Maar geloof het of niet, om het met iemand uit te maken kan het beste zijn dat je ooit is overkomen.

Je vraagt je misschien af, hoe dan? Nou, het kan een goed moment zijn om je op jezelf en je zelfverbetering te concentreren.

Het kan een kans zijn om de beste versie van jezelf te worden en zo iemand aan te trekken die je tijd, liefde en energie waard is.

Maar hoe maak je het uit zonder spijt van je beslissing te krijgen? Hoe doe je het zo soepel mogelijk, zodat je sneller kunt herstellen en verder kunt gaan? Laten we dat uitzoeken!

23 tips om het met iemand uit te maken

23 Tips Om Het Uit Te Maken Met Je Vriend En Er Geen Spijt Van Te Hebben

1. Maak eerst een lijst van alle voor- en nadelen

Ik weet dat het klef klinkt, maar het kan van grote hulp zijn. Zet elk goed en slecht ding over je relatie en je partner op papier.

Als de nadelen meer punten hebben, dan kun je er zeker van zijn dat een breuk de juiste beslissing is en waar je niet binnenkort spijt van zult krijgen.

2. Neem kleine stapjes om het uit te maken

Mensen worden meestal niet op een dag wakker en besluiten om hun relatie in een opwelling te beëindigen.

Gedachten over uit elkaar gaan cirkelen vaak dagen, zelfs maanden door iemands hoofd, totdat ze eindelijk besluiten dat het tijd is om weg te gaan.

Dus als je wilt voorkomen dat je partner met een breuk wordt verrast, overweeg dan om kleine stappen te zetten.

Begin met steeds minder tijd met hem door te brengen, word emotioneel afstandelijker en laat hem merken dat de dingen niet hetzelfde zijn als ze waren.

Het is veel beter voor hem om de breuk te zien aankomen dan er volledig door geschokt te zijn.

3. Accepteer het feit dat uit elkaar gaan noodzakelijk is, maar geen gemakkelijke beslissing is

Als je in je hart weet dat uit elkaar gaan het juiste is om te doen, dan betekent dit niet dat het doen ervan het gemakkelijkste ter wereld wordt.

Het is nog steeds moeilijk, maar het is belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat het moet gebeuren.

4. Wees moedig om het uit te maken

Als het zover is – bijt dan gewoon door de zure appel heen! Je bent tot zoveel dingen in staat, inclusief deze breuk. Je kunt het zeker!

5. Ghosting is geen optie

Ik weet dat het pad van de lafaard verleidelijker is, maar het verbreken van alle communicatie zonder enige uitleg is nooit een manier om het met iemand uit te maken. Wat je partner ook heeft gedaan, hij verdient het niet om geghost te worden.

6. Denk na over wat je gaat zeggen om het uit te maken en hoe hij gaat reageren

Er is niets mis mee om jezelf thuis voor te bereiden op een onaangename gebeurtenis, ook wel bekend als de breuk. Nadenken over wat je gaat zeggen en hoe hij zou kunnen reageren, kan erg nuttig zijn, omdat het ervoor kan zorgen dat je klaar en duidelijk bent als de tijd daar is.

7. Face-to-face uit elkaar gaan

Moeten we hier nog iets over zeggen? Uit elkaar gaan via een bericht is nooit het juiste om te doen.

Als je een langeafstandsrelatie hebt en niet lang kan wachten om hem persoonlijk te zien, dan denk ik dat het gedoogd kan worden om het via een videogesprek te doen.

8. Wanneer je besloten hebt om het uit te maken wees dan direct

Draai er niet omheen! Mannen geven er de voorkeur aan wanneer je direct en ongecompliceerd bent. Dus zeg gewoon wat je te zeggen hebt, zonder enige aarzeling. Begin met, “Ik denk dat we uit elkaar moeten gaan,” en ga vanaf daar verder.

9. Wees eerlijk, maar geef niet te veel details

23 Tips Om Het Uit Te Maken Met Je Vriend En Er Geen Spijt Van Te Hebben

Je aanstaande ex verdient de waarheid, hoe hard het ook is. Je moet eerlijk zijn en hem de echte reden geven waarom je het uitmaakt.

Of het nu is omdat hij vreemd is gegaan en je het niet van je af kunt schudden, hij niet aan zijn slechte humeur heeft gewerkt, of je gewoon iemand anders hebt ontmoet – hij moet de volledige waarheid weten. En je kunt het hem geven, zonder al te uitgebreid te zijn.

10. Praat gracieus en respectvol

Dit is een must om het uit te maken zonder spijt te hebben. Hoe gekwetst je ook bent, je bent het aan jezelf verplicht om kalm, respectvol en gracieus te blijven.

11. Ga niet beschuldigend zijn en maak je aanstaande ex niet zwart

Nogmaals, iets hard en gedachteloos zeggen kan je eigen vrede enorm schaden en op de lange termijn een bron van spijt zijn. Bescherm je rust!

12. Vergeet niet: vergeving is van vitaal belang voor jullie beiden om verder te gaan

Uit elkaar gaan zal niet veel helpen als je je ex niet vergeeft voor wat hij heeft gedaan waardoor je deze beslissing moest nemen.

Hoe eerder je elkaar vergeeft, hoe sneller je op het pad van genezing bent en verder gaat, zonder spijt.

13. Laat je aanstaande ex spreken

Natuurlijk is uit elkaar gaan nooit een one-man-show. Je moet je aanstaande ex de kans geven om te zeggen wat hij moet zeggen.

14. Probeer niet toe te geven aan argumenten

Als hij je terug in je relatie probeert te praten, belooft dat hij zal veranderen, of als hij tegen je beslissingen protesteert en je alle redenen tegen de breuk geeft – geef niet toe!

Onthoud waarom je in de eerste plaats hebt besloten om uit elkaar te gaan. Als hij eerder geen goede partner kon zijn, welke garanties kan hij dan geven dat hij zal kunnen veranderen?

15. Zorg ervoor dat je aanstaande ex weet dat uit elkaar gaan het juiste is voor jullie beiden

Geef hem een pep-talk hem als dat nodig is. Vertel hem alle dingen die je jezelf hebt verteld. Als je relatie niet werkt, dan kan hij het waarschijnlijk ook diep van binnen voelen. Hij heeft alleen een beetje aanmoediging nodig.

16. Toon sympathie

Laat je aanstaande ex zien hoe diep van streek je bent, omdat de dingen tussen jullie twee niet zijn gelukt. Genoeg sympathie zal jullie beiden helpen om uit elkaar te gaan en zonder spijt verder te gaan.

17. Kies voor een nette breuk om het uit te maken

Het vermijden van emotionele verwikkelingen na een breuk is een must. Het is niet nodig om contact te houden, een “We kunnen nog steeds vrienden zijn,” is niet nodig.

Vriendschap is iets dat later zal komen, als er überhaupt behoefte aan is.

18. Soms kan een proef breuk een goede optie zijn i.p.v. het meteen uit te maken

Als er nog steeds een greintje hoop in je is dat dingen kunnen worden hersteld, dan kan een proef breuk misschien een goede beslissing zijn.

Geef elkaar een paar weken rust – zonder enig contact – en kijk hoe je je erover voelt.

19. Geef jezelf na je breuk voldoende tijd om verdrietig te zijn

23 Tips Om Het Uit Te Maken Met Je Vriend En Er Geen Spijt Van Te Hebben

Maar als je besluit om voorgoed uit elkaar te gaan, sta jezelf dan toe om al je emoties te voelen – woede, wanhoop, verwoesting en in wezen verdriet.

Het is belangrijk om alles te herkennen zoals het is om succesvol verder te gaan, zonder spijt te hebben.

20. Maak ruimte voor elkaar

Ga niet naar plaatsen waar hij meestal naartoe gaat, ga niet naar feestjes waarvan je weet dat hij er zal zijn. Jullie hebben allebei wat ruimte nodig om alles op de juiste manier te verwerken.

21. Verbreek al het contact

Alle contact verbreken is waarschijnlijk het beste wat je voor jezelf kunt doen. Er zal een tijd komen dat je het prima vindt om af en toe met hem bij te praten, maar nu niet.

22. Heb je besloten om het uit te maken wees dan niet wispelturig

Je moet zeker zijn van je beslissing. Het heeft geen zin om uit elkaar te gaan als je hem twee dagen later wanhopige berichten gaat sturen. Het is uit elkaar gaan of blijven en dingen uitwerken. Je moet beslissen wat het gaat worden.

23. Concentreer je na de breuk op jezelf

En tot slot, als alles gezegd en gedaan is, en je eindelijk weer vrijgezel bent, dan is het het beste om je op jezelf te concentreren. Doe dingen die je gelukkig maken, werk aan zelfverbetering en vervul je doelen en dromen.

Je zult er nooit spijt van krijgen als je zichtbaar bewijs hebt van hoe goed die beslissing voor je was.