Skip to Content

Is Hij Echt Een Narcist Of Gewoon Emotioneel Beschadigd: 3 Manieren Om Erachter Te Komen

Is Hij Echt Een Narcist Of Gewoon Emotioneel Beschadigd: 3 Manieren Om Erachter Te Komen

Je weet niet zeker of je nieuwe partner een narcist of gewoon emotioneel beschadigd is. Het is verwarrend, want je hebt hem pas ontmoet.

Je wilt hem nog niet veroordelen, maar er klopt iets niet aan zijn gedrag. Als je dat gevoel hebt dat je zegt dat er iets niet klopt, dan klopt dat meestal

Vrouwen hebben een krachtige intuïtie, dus ondermijn het niet. Meestal kan naar jezelf luisteren je een hoop problemen besparen.

Je maakt je echter geen zorgen als je met een emotioneel beschadigde man uitgaat. Tenminste niet zoveel als dat je met een narcist uit zou gaan.

Als het zou kunnen, dan zou je natuurlijk de minste van de twee kwaden willen kiezen. Wie niet? Toch is er iets aan deze man waar je je vinger niet op kunt leggen.

Sommige tekens van een narcist en een emotioneel beschadigd persoon lijken met elkaar verweven te zijn. Dit is waar de paniek ontstaat, omdat wat beschadigd is gerepareerd kan worden, toch?

Als je met een emotioneel beschadigd persoon te maken hebt, dan is er nog hoop. Maar als hij een narcist is, dan wil je niet ergens in belanden waarbij het enige resultaat een nederlaag is.

Je zorgen zijn volkomen gerechtvaardigd, omdat ik uit de eerste hand weet hoe het is om met een narcistisch persoon om te gaan. Geloof me, de uitkomst is nooit mooi.

Ga je met een narcist of gewoon een emotioneel beschadigd persoon uit? Nou, stel jezelf deze vragen.

1. Is hij de hele tijd harteloos?

Is Hij Echt Een Narcist Of Gewoon Emotioneel Beschadigd 3 Manieren Om Erachter Te Komen

Jij bent niet het type meisje dat 24/7 aandacht nodig heeft. Maar je bent niet van steen, dus je verwacht toch wat liefde te krijgen.

Toch ben je misleid, omdat je het niet krijgt. Dit kan een teken van zowel een narcist als een emotioneel beschadigd persoon zijn. Hoe kunnen we het verschil weten?

Als je met een man uitgaat die net uit een giftige relatie is gekomen of die wat vertrouwensproblemen heeft, dan is het gelukkig niet zo ingewikkeld.

Hij is waarschijnlijk gebroken, maar tot op een hoogte waar je de schade die is aangericht nog kunt herstellen. Hij heeft waarschijnlijk gewoon iemand nodig om hem op zijn weg naar herstel te helpen.

Uiteindelijk zal hij uit zijn schulp komen en zul je zijn ware zelf ontmoeten. Het zal even duren, maar als de sterren voor jullie goed staan, dan kan dit probleem overwonnen worden.

Het belangrijkste wat je zult merken is dat zijn gedrag niet terugkeert. Hij zal niet opnieuw de behoefte hebben om emotioneel onbeschikbaar te worden.

Integendeel, als je in een relatie met een narcist vastzit, dan is het nieuws niet zo goed. Zijn persoonlijkheidsstoornis voorkomt dat hij empathie of enige vorm van emotie voelt.

Vaker wel dan niet, zal hij je de stille behandeling geven en het zal hem helemaal niet storen. Een narcist geeft niets om jouw gevoelens, meningen of gedachten.

Een emotioneel beschadigd persoon kan genezen, maar dat moet je niet van een narcist verwachten. Zijn persoonlijkheidsstoornis komt voort uit een diep trauma, mogelijk uit zijn jeugd.

Het is diep verankerd, dus het is veilig om te zeggen dat narcisme de kern is van dit type persoon. De manipulatieve manieren van een narcist kunnen je laten denken dat hij emotioneel niet beschikbaar is.

2. Is hij zich bewust van zijn daden?

Is Hij Echt Een Narcist Of Gewoon Emotioneel Beschadigd 3 Manieren Om Erachter Te Komen

Als je met een emotioneel beschadigd persoon uitgaat, dan is hij zich er misschien niet van bewust. Soms kan het even duren voordat iemand begrijpt wat hij doet.

Je partner is zich misschien niet volledig bewust van zijn gedrag vanwege de ervaring uit het verleden die nog vers voor hem is. Hij sprong in de relatie met jou, omdat hij bijvoorbeeld een uitweg zag.

Er is een mogelijkheid dat hij zich bewust is van de schade die hij bij zich draagt, maar dat hij niet begrijpt hoe het jou beïnvloedt. Hoe dan ook, hij kan net zo verward zijn als jij, of zelfs meer.

Aan de andere kant is een narcist niet alleen een emotioneel beschadigd persoon. Hij heeft een trauma opgelopen, maar hij is er bekend mee.

Om het nog erger te maken, gebruikt hij het in zijn voordeel. Een narcist zal je blijven manipuleren en gebruiken zolang als nodig is.

Hij ziet je als zijn voorraad – zolang je toegeeft aan zijn narcistische eisen, zal hij je aan zijn zijde laten blijven.

3. Is hij volhardend?

Is Hij Echt Een Narcist Of Gewoon Emotioneel Beschadigd 3 Manieren Om Erachter Te Komen

Een van de belangrijkste verschillen tussen een narcist en een emotioneel beschadigd persoon is volharding.

Een persoon die gewoon emotioneel beschadigd is, is meestal meer gereserveerd en zal zich uiteindelijk terugtrekken. Ze zijn onzeker, dus ze zullen zich niet zo gemakkelijk openstellen.

Als je hem met zijn slechte gedrag confronteert, dan is het waarschijnlijk dat hij gewoon doorgaat naar de volgende persoon.

Er is een grote kans dat hij de pijn niet opzettelijk toebrengt. Het is niet zijn primaire doel om je pijn te doen, hoewel hij dat misschien wel doet. Er is ook een kans dat hij op een gegeven moment medelijden zal hebben en afstand zal nemen.

Hetzelfde kan niet over een narcist gezegd worden. Hij weet dat hij je pijn doet en hij weet hoe je je daarbij voelt.

Narcisten voeden zich met andermans ellende en dat is wat hen voedt om door te gaan. Als je het slachtoffer van hun gedrag wordt, dan is het waarschijnlijk dat ze je gevangen houden.

Bovendien voelen ze geen enkele vorm van berouw. Je kunt ze er ook niet mee confronteren, want dan eindig je met de stille behandeling.

Conclusie

Wanneer je vastzit in een relatie met een persoon die vaag lijkt te zijn, begin je je af te vragen of hij een narcist of gewoon emotioneel beschadigd is.

Er zijn een aantal kenmerken die alle narcisten gemeen hebben, hoewel deze misschien niet genoeg zijn om te bepalen waar je man staat. Je wilt weten wat het belangrijkste verschil tussen deze twee is waardoor je de beste keuze kunt maken.

Je kunt in het begin misschien niet ontcijferen of hij een narcist of gewoon emotioneel beschadigd is. Het verschil zal echter later duidelijk worden en je zult het kunnen zien.

Het grootste verschil is dat een narcist een doel heeft, terwijl een emotioneel beschadigd persoon meestal verward is, net als jij.

Een relatie moet vrij zijn van stress en gevuld zijn met wederzijdse liefde en steun. Als je dit niet in je relatie kunt vinden, dan is het tijd om te vertrekken.

PinFlight Image