Skip to Content

4 Destructieve Tactieken Die Gewelddadige Narcisten Gebruiken Om De Dingen Te Beëindigen

4 Destructieve Tactieken Die Gewelddadige Narcisten Gebruiken Om De Dingen Te Beëindigen

Uit elkaar gaan is altijd zwaar. Zelfs als de man met wie je de dingen wil beëindigen de meest normale kerel is met wie je ooit hebt gedate, dan nog is het te vreselijk.

Je beëindigt een groot deel van je leven. En vooral als jij degene bent die wordt gedumpt, dan kan het moeilijk zijn om ermee in het reine te komen.

Net als elke andere grote verandering in je leven, is het even wennen.

Maar als de man die het uitmaakt een gewelddadige narcist is, dan zijn de dingen erger en destructief.

Een narcist maakt nooit iets gemakkelijk. Hij is degene die alle controle moet hebben, dus wat er ook gebeurt, je zult uiteindelijk aan de ontvangende kant van zijn wrede intentie staan.

Zoals ik hierboven heb vermeld, kunnen narcisten het niet aan om geen controle te hebben.

En zodra ze merken dat ze zelfs maar het kleinste beetje van hun voorsprong op jou verliezen, dan zullen ze hun toevlucht tot drastische maatregelen nemen.

Als hij voelt dat je dingen probeert te beëindigen of dat je hem bent gaan trotseren, dan zal hij ervoor zorgen dat hij degene is die het als eerste beëindigt.

En niet op een vriendelijke manier. Het zal volgens zijn slinkse plannen zijn en het zal pijn doen.

Als je het gevoel hebt dat je narcist zich klaarmaakt om je te dumpen, wees dan op een van de volgende 4 scenario’s voorbereid.

Dit zijn zijn meest voorkomende keuzes om je te laten weten dat hij klaar met je is. Beschouw jezelf als gewaarschuwd!

4 tactieken die narcisten gebruiken om de dingen te beëindigen

1. Hij heeft al iemand als back-up en hij zal je abrupt verlaten, zonder uitleg

Wanneer een narcist er zeker van is dat hij de dingen met je gaat beëindigen, dan zorgt hij ervoor dat er al een andere bedgenoot op zijn plaats is.

Hij moet altijd opties hebben voor het geval het misgaat. En in dit geval zul je geen waarschuwing en geen uitleg krijgen.

Zijn humeur zal plotseling onvoorspelbaar worden, hij zal zeer prikkelbaar zijn en hij zal een nare houding tegenover je hebben.

Vergeet niet dat narcisten niet het vermogen hebben om schaamte en spijt te voelen. Het zal voor hem dus echt geen verschil maken als je een scène veroorzaakt.

Hij zal je zonder excuses achterlaten. En hij zal ervoor zorgen dat je weet dat hij al een andere meid voor je heeft om in te vallen.

En dat gaat het einde van je narcist en jou betekenen. Het zal net zo abrupt eindigen als het begon.

2. Hij zal jou de slechterik laten zijn door je verbaal te mishandelen en jou alle schuld te geven

Zijn plan zal zo sluw en stiekem zijn dat je niet weet wat je overkomt. Ten eerste zal hij kleine ongemakken veroorzaken waardoor je er echt slecht uitziet.

Hij zal je laten weten hoe slecht hij denkt dat je bent. En hij zal zijn woorden niet op een weegschaal leggen.

Dan gaat hij op je knoppen drukken door dingen te doen waarvan hij weet dat je ze niet leuk vindt. En op die manier zal hij je op zijn minst een beetje boos maken en hij zal het tegen je gebruiken.

Hij zal je er als gek, onstabiel en als een slechte vriendin uit laten zien. En hij zal zich als een arme man voordoen die in je web van leugens en bedrog is getrapt.

Je zult niet eens begrijpen hoe hij het doet en hij zal al weg zijn, nadat hij zijn doel heeft bereikt.

Je zult het gevoel hebben dat je iets verkeerd hebt gedaan, maar het enige wat er echt is gebeurd, is dat hij je heeft gemanipuleerd en met opgeheven hoofd is vertrokken.

Net zoals hij altijd had gepland.

3. Hij gaat zijn genegenheid geven en ontzeggen tot het punt dat hij je wegjaagt om de dingen te beëindigen

Zijn emoties (degene die hij pretendeert te hebben) zullen alle kanten opgaan.

De ene dag zal hij je aanbidden en je met liefde overladen. En de volgende dag zal hij boos zijn over de kruimels die je op de keukenvloer hebt achtergelaten.

Je weet niet wat je eraan moet doen, omdat zijn gedrag drastisch zal escaleren en de kleinste dingen hem over de rand zullen duwen.

En dat is precies wat hij wil dat je denkt. Hij gaat je al het werk voor hem laten doen door zich als een razende gek te gedragen. En jou de dingen laten beëindigen alsof het allemaal jouw idee was.

Dit wordt een extreem giftige atmosfeer en je zult het niet lang aankunnen.

Terwijl hij erin gedijt, moet je er gewoon een einde aan maken en daar ga je.

Zomaar ineens is het voorbij en hij hoefde de trekker niet eens over te halen. Jij hebt het voor hem gedaan.

4. Hij gaat lichamelijk genot als wapen gebruiken om je te demoraliseren

Lichamelijk genot gaat een krachtig wapen in zijn arsenaal worden. Hij zal het op elke mogelijke manier tegen je gebruiken.

En als jullie het op lichamelijk vlak goed hebben, dan zal het vooral moeilijk zijn.

Hij zal je lichamelijk genot ontzeggen als hij ziet dat je het echt wilt. En als hij merkt dat je te moe bent om te functioneren, dan zal hij je vragen of je in de stemming bent (wetende dat je dat NIET bent).

Hij zal je laten smeken om de liefde met je te bedrijven, iets waarvan je nooit had gedacht dat je het zou doen.

Maar zijn gedrag laat je geen keuze. Hij is misschien een giftige verspilling van adem, maar hij kan het je zeker in bed geven.

En je wilt het nog een laatste keer. En zo gaat hij je pakken. Je ego zal elke keer dat hij ‘Nee’ zegt een grote klap krijgen en hij zal er elke seconde van genieten.

En als hij eenmaal klaar is met zijn plezier, dan zal hij de dingen met je beëindigen, waardoor je moeite hebt om met de nasleep van zijn acties om te gaan. En het zal verschrikkelijk zijn. Diepgaand.

4 Destructieve Tactieken Die Gewelddadige Narcisten Gebruiken Om De Dingen Te Beëindigen