Skip to Content

4 Dingen Die Elke Narcist Aan Het Einde Van Een Relatie Doet

4 Dingen Die Elke Narcist Aan Het Einde Van Een Relatie Doet

Net als iedereen, zijn er bepaalde dingen die elke narcist aan het einde van een relatie doet. Je zult er nu waarschijnlijk al een paar kunnen raden, maar ik zal ze allemaal voor je verduidelijken.

Dit type persoon is meestal onvoorspelbaar, maar we zijn erin geslaagd om een gedragspatroon te vinden.

Het is niets om trots op te zijn. Aan de andere kant moet je echt trots zijn op waar je mee te maken hebt gehad en waar je vanaf bent gekomen.

Als je hier bent omdat je onlangs een narcist hebt gedumpt, dan bravo voor jou. Het vergt veel moed en kracht, maar als het voorbij is dan is het het allemaal waard.

Een narcist is niet te vertrouwen

4 Dingen Die Elke Narcist Aan Het Einde Van Een Relatie Doet

Helaas is er altijd een MAAR aan het einde van een zin. Wat ik hier suggereer is dat ook al maak je het met hen uit of als je het al gedaan hebt, dat niet betekent dat je vrij bent van problemen.

Narcisten kunnen heel kleinzielig zijn als het om uit elkaar gaan gaat, vooral als zij niet degenen zijn die het hebben geïnitieerd. Het is echt een van de manieren om ze boos te maken en ze in overdrive te laten gaan.

Wat ze ook doen, trap niet weer in hun trucjes. Je weet al dat wat ze ook zeggen of doen het een valstrik is die speciaal voor jou ontworpen is.

Narcisten zijn als een wolf in schaapskleren en ze zullen misbruik van je maken als je het meest kwetsbaar bent. Je moet daarom weten dat er verschillende dingen zijn die elke narcist na een breuk doet.

Wanneer ze merken dat het einde nabij is en dat je hier honderd procent serieus over bent, dan zullen hun laatste inspanningen beginnen te werken.

Sommige van deze acties kunnen als een complete schok komen, terwijl je aan anderen waarschijnlijk al gewend bent. Laten we eens zien wat elke narcist aan het einde van een relatie doet.

Wat kan je aan het einde van een relatie met een narcist verwachten?

We weten dat het omgaan met een narcist zo moeilijk is als het maar kan zijn. Het is een fulltime baan die constante zorg en aandacht vereist.

Ze zijn als een bloedzuiger die het leven uit je zuigt en je voor dood achterlaat. Mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zijn vaak gemeen, jaloers en onzeker. En als ze zo’n handvol zijn, stel je dan eens voor hoe ze aan het einde van een relatie zouden zijn.

Ik geloof dat elke narcist doet wat hem het beste uitkomt. Dus, als zij niet de initiator van de breuk waren, dan kunnen ze een gevecht aangaan en wanhopig aan je vasthouden, zodat je ze niet loslaat.

Een narcist is alleen op zoek naar je zwakke plek die je nog dieper in deze marteling zal begraven. Laat dit niet gebeuren! Verwacht in plaats daarvan het volgende.

1. Vinger wijzen

4 Dingen Die Elke Narcist Aan Het Einde Van Een Relatie Doet

Als je besluit om het met je narcistische partner uit te maken, dan zal de hel losbarsten. Ik zeg dit niet om je bang te maken.

Het is een advies dat je een hoop problemen kan besparen. Narcisten zullen proberen jou de schuld te geven van het feit dat de relatie niet werkt.

Het is omdat het nooit hun schuld is, zo simpel is het. Als je het tot nu toe nog niet hebt gemerkt, narcisten hebben nooit ongelijk en ze geven nooit toe dat ze fouten hebben gemaakt.

Zorg er daarom voor dat je deze woorden niet in je hoofd laat komen, want het zijn allemaal leugens. Het is niet jouw schuld en je had niets anders kunnen doen.

Ze zijn gewoon zoals ze zijn en ze weigeren te veranderen. Het is hun leven, hun keuze. De enige persoon naar wie ze moeten wijzen is naar zichzelf.

2. Zorgen dat je terugkomt

Als ze eindelijk beseffen dat je serieus bent en niet van plan bent om van mening te veranderen, dan beginnen ze in paniek te raken.

Wat elke narcist doet als je het uitmaakt, is proberen je terug te krijgen. Ze zullen gewoon alles doen wat in hun macht ligt om je aandacht weer te verdienen.

Ze zullen zich ook niet schamen om iets te doen of zelfs hun liefde voor jou in het openbaar te belijden. Oh-oh, dat daar is een waarschuwingssignaal!

Wat ze ook doen of zeggen, luister niet naar ze. Ze doen dit alleen omdat ze niet de moeite willen nemen om een ander slachtoffer te vinden om te mishandelen.

Je was genoeg voor ze en ze willen je nu terug. Maar waar ze nooit op rekenden, was het verzet en de nieuwe kracht die je hebt.

Maak deze keer dus niet de fout om rechtstreeks in hun armen terug te rennen. Ze kunnen je smeken om terug te komen en je alle liefde en respect beloven die je ooit gewild hebt, maar jij en ik weten allebei dat dat gewoon naar de mond praten is.

3. Excuses

4 Dingen Die Elke Narcist Aan Het Einde Van Een Relatie Doet

Een ding dat elke narcist doet als ze proberen om je terug te krijgen is verontschuldigen. Het is eerlijk gezegd een van de meest wanhopige manieren om je je keuze te laten heroverwegen.

Als je iets geleerd hebt van de relatie die je met je misbruiker had, dan is het om ze nooit te vertrouwen. Alles wat ze zeggen en doen heeft een doel.

Ze verspillen hun tijd nergens aan. Een narcist is zo berekenend, zodat hij je kan charmeren om in een oogwenk van hem te houden.

We willen niet dat dat nu voor de tweede keer gebeurt, of wel? Zorg er daarom voor dat je niet voor zijn puppyogen en verontschuldigend gezicht valt.

Er is niets dat de schaamte en schuld die die persoon je heeft aangedaan kan wissen. Eén simpele sorry is niet genoeg.

4. Ze gaan je aan het einde van de relatie stalken

Net als je denkt dat je van je narcistische partner verlost bent, komt hij weer. Ik wil je niet laten schrikken, maar als hij zo kleinzielig is, dan zal hij elke dag een manier vinden om je rust te verstoren.

Een van de dingen die praktisch elke narcist aan het einde van de relatie doet, is om hun ex te stalken. Dit komt omdat ze het gevoel hebben dat hun ex-partner hen onder hun neus bedroog.

Het probleem met narcisten is dat ze zo onzeker zijn, dus ze zullen waarschijnlijk deze beruchte tactiek van hen zonder enige schaamte of schuld gebruiken.

PinFlight Image