Skip to Content

5 Onmiskenbare Tekenen Dat Je Vriend Een Giftige Ex Had

5 Onmiskenbare Tekenen Dat Je Vriend Een Giftige Ex Had

Het uitmaken met een giftige ex maakt geen einde aan de ellende die een slachtoffer ervaart.

In plaats daarvan hebben de emotionele bagage en de schade die zo iemand achterlaat een impact op het leven van het slachtoffer. Ook na het vertrek van de ex werkt dit nog lang door in nieuwe relaties.

Als je vermoedt dat de man met wie je een relatie hebt een ernstig emotioneel trauma heeft doorgemaakt in zijn vorige relatie, zijn hier vijf duidelijke tekenen dat je gelijk hebt. Dat hij echt een giftige ex heeft gehad die hem heeft beschadigd.

1. Hij is overdreven onzeker

Wanneer je voor het eerst een verlegen man ontmoet, breng je zijn giftige gedrag niet meteen in verband met zijn relatietrauma’s uit het verleden.

Niettemin is het feit dat je vriend te onzeker is, een van de eerste tekenen dat hij een giftige ex heeft gehad.

Natuurlijk hebben veel mannen in het begin geen vertrouwen, maar bij deze man is het anders.

Hij gedraagt zich alsof hij voortdurend bang is je te verliezen. Ook is hij altijd bang voor jouw reacties op alles wat hij zegt of doet.

Als je vriend denkt dat hij niet genoeg is en dat hij het niet verdient dat jij of iemand anders hem vriendelijk behandelt, is één ding duidelijk. Zijn ex liet hem geloven dat het niet de bedoeling was dat er van hem gehouden werd. En na verloop van tijd begon hij haar te geloven.

2. Een teken dat hij een giftige ex heeft: Hij is emotioneel niet beschikbaar

5 Onmiskenbare Tekenen Dat Je Vriend Een Giftige Ex Had

Ook al zien de zaken er niet zo uit, de waarheid is dat mannen eigenlijk niet veel verschillen van wij vrouwen.

Als ze gewond zijn geraakt, worden ze extra voorzichtig als het om liefde en romantiek gaat.

Een andere aanwijzing dat je te maken hebt met een man die in zijn verleden een giftige ex heeft gehad, is zijn emotionele onbeschikbaarheid.

De waarheid is dat veel jongens denken dat ze grotere mannen zullen zijn als ze hun emoties verbergen. Maar de man waar we het over hebben probeert niet stoer te zijn. Hij is oprecht bang om zich voor jou of iemand anders in zijn leven open te stellen.

Het is alsof hij een barrière in zich heeft en hij je slechts tot een bepaald punt binnenlaat.

Wat je moet begrijpen is dat het hart van deze man ernstig gebroken is. Dat het tijd en geduld zal vergen voordat het goed geneest.

3. Hij verontschuldigt zich altijd

Als je vriend een giftige ex had, gaf dit meisje hem waarschijnlijk de schuld van al het slechte dat er tussen hen beiden was gebeurd.

Na verloop van tijd begon hij haar te geloven dat alles altijd zijn schuld was. Dat hij de enige was die verantwoordelijk was voor de teloorgang van hun relatie.

Dat is precies de reden waarom hij doodsbang is om dezelfde fouten te herhalen. Waarvan hij denkt dat ze je wegjagen.

Hij is extra voorzichtig als hij bij je is. Hij zorgt ervoor dat hij niets doet wat je van streek zou kunnen maken.

En dat niet alleen: hij verontschuldigt zich ook voortdurend voor de dingen waar hij niets mee te maken heeft. Omdat hij zich voortdurend schuldig voelt.

4. Tekenen dat hij een giftige ex had: Hij is verrast door dingen die normaal zouden moeten zijn in een relatie

Het meest voor de hand liggende teken dat je vriend een ongezonde relatie heeft gehad, is het feit dat hij verrast en opgewonden raakt over sommige dingen die naar verwachting in een relatie zullen gebeuren.

Hij kan letterlijk niet dankbaar genoeg zijn voor de dingen die je voor hem doet. Het blijft hem verbazen dat je zo’n geweldige vriendin bent.

Deze man kan niet geloven dat je rekening houdt met zijn behoeften. Dat je hem op de eerste plaats zet of dat je je enkele ogenschijnlijk kleine details over hem herinnert.

Hij is verrast door het feit dat je nooit op hem terugkomt. Dat je altijd probeert je problemen productief op te lossen.

Hoewel je dit soort gedrag als normaal beschouwt en als de enige acceptabele manier om met een relatie om te gaan. Dit maakt het duidelijk dat hij gewend is aan een andere behandeling.

En dit is iets nieuws en verfrissends voor hem.

5. Hij heeft problemen met vertrouwen

Alle mensen die een giftige ex-partner hadden, hebben ernstige vertrouwensproblemen.

Deze mensen werden in de steek gelaten en verraden door iemand op wie ze dachten te kunnen vertrouwen. Dus het is normaal dat ze overdreven voorzichtig zijn met het vertrouwen van een nieuw iemand. En je ex is geen uitzondering.

Deze man is in het verleden gewond geraakt. Hij denkt dat elke vrouw die hij tegenkomt op zijn ex zal lijken.

Hij is doodsbang om je zijn zwakheden te laten zien. Dit omdat hij ervan overtuigd is dat je hem als niets meer dan een prooi ziet waar je misbruik van wilt maken.