Skip to Content

5 Tekenen Dat Je Met Een Manipulatieve Controlfreak Uitgaat En Hoe Ermee Om Te Gaan

5 Tekenen Dat Je Met Een Manipulatieve Controlfreak Uitgaat En Hoe Ermee Om Te Gaan

1. Hij maakt inbreuk op je privacy

Hij controleert altijd je telefoon of leunt voorover om te zien wie je belt of wie je dat berichtje heeft gestuurd.

Deze man controleert altijd je online status en hij wil weten met wie je naast hem nog meer communiceert.

Hij wil elke beweging en reden weten van wat je in je leven doet. Dit zijn allemaal rode vlaggen dat je partner een manipulatieve controlfreak is.

Als je in een gezonde relatie zit die op wederzijds vertrouwen en respect is gebouwd, dan hoef je de telefoon van je partner niet te controleren. Je hoeft niet elke beweging van hen te traceren of hun gedrag in twijfel te trekken.

Hoe ermee om te gaan: praat openlijk met je partner. Zeg hem dat hij je net zoveel moet vertrouwen als jij hem. En dat het niet nodig is om iemands telefoon of je verblijfplaats gedurende de dag te controleren. Vertel hem hoe je je voelt als hij je constant controleert.

Dit gedrag gaat meestal gepaard met enorme jaloezie en als dat het geval is, dan zul je bij hem niet je geluk vinden.

2. Hij wil je graag veranderen

5 Tekenen Dat Je Met Een Manipulatieve Controlfreak Uitgaat En Hoe Ermee Om Te Gaan

Alles wat je bent en alles wat je doet is goed, maar niet goed genoeg. Een manipulatieve controlfreak pusht je om het beter te doen, om beter te zijn en te veranderen.

Hij accepteert je echter niet voor wie je bent. Hij wil dat je het beeld wordt dat hij van je in zijn hoofd heeft. En dat is niet realistisch of gezond. Niemand is perfect.

Hoe ermee om te gaan: vertel hem dat zijn gedrag je pijn doet. Je hebt hem geaccepteerd zoals hij is, dus hij zou hetzelfde moeten kunnen doen.

Je bent je eigen vrouw met een reeds gevestigde persoonlijkheid. En je moet niet eens proberen om te veranderen om aan zijn idealen te voldoen. Zelfs als je die idealen bereikt, dan zal hij iets anders vinden dat niet goed genoeg is. Als hij na met hem gesproken te hebben niet verandert, dan moet je weggaan, want de enige die in dit verhaal niet goed genoeg is, is hij.

3. Hij is een manipulatieve controlfreak als hij voor jou beslist

Je bestelt bijna nooit voor jezelf, omdat hij weet wat je moet eten of drinken. Hij heeft eigenlijk overal iets over te zeggen. Hij legt beslissingen op elk aspect van je leven op alsof het zijn eigen leven is.

Deze man probeert het te camoufleren door te zeggen dat hij je het beste kent en dat hij alleen jouw belangen voor ogen heeft.

Je bent zijn vriendin en niet zijn kind – het is niet nodig dat hij namens jou een beslissing neemt. Als je nog steeds vastbesloten bent om aan je relatie te werken en probeert wat balans te vinden, vink dan Leer het geheim van het omgaan met de manipulatieve relatie controlefreak aan

Hoe ermee om te gaan: vertel hem dat zijn gedrag je dwarszit. En zelfs als zijn bedoelingen goed zijn, dan doet hij het helemaal verkeerd.

Je bent in staat om voor jezelf te spreken en je bent in staat om je eigen beslissingen te nemen zonder enige inmenging van hem.

Natuurlijk kun je hem raadplegen. Vooral als een beslissing op jullie beiden van invloed is. Jij moet echter degene zijn die de beslissingen neemt, die groot of klein zijn en van invloed zijn op je leven.

4. Hij geeft jou altijd de schuld

Elke keer dat jullie ruzie hebben, dan ben jij degene die zich verontschuldigt en alle schuld op je neemt. Hij manipuleert je op een manier waardoor je je gezond verstand in twijfel trekt. Hij verdraait je woorden en je gedachten. Deze man geeft je het gevoel dat je een marionet aan een touwtje bent dat onder zijn bevel staat.

Hoe ermee om te gaan: twee mensen die in een relatie zitten, moeten gelijk zijn. Het is onmogelijk dat hij nooit iets verkeerd heeft gedaan. Geen van jullie is perfect.

En jullie zouden in staat moeten zijn om jullie verschillen op te lossen en er bovenuit te stijgen. Maar als je met een manipulatieve controlefreak te maken hebt, dan is er geen gelijkheid.

En hij die jou overal de schuld van geeft, evolueert in de toekomst alleen maar naar grotere problemen. Het beste wat je hier kunt doen, is vertrekken voordat het te laat is.

5. Hij is een manipulatieve controlfreak als hij je niet met andere mensen wil delen

Hij overlaadt je met aandacht, je hebt zoveel TLC en passie bij hem dat het zelfs te veel is. Deze man wil al je tijd en aandacht, maar hij vervreemdt je langzaam van de andere belangrijke mensen in je leven.

Je vrienden en familie klagen altijd dat ze je minder zien en dat je afstandelijk bent geworden. Je hebt ook al je interesses opzijgezet, omdat hij te veel van je tijd in beslag neemt.

Hoe ermee om te gaan: neem geen afstand van de mensen die de wereld voor je betekenen – je zult er uiteindelijk spijt van krijgen. Begrijp dat zijn gedrag niet normaal is.

Probeer uit te leggen, dat alleen maar omdat er andere mensen in je leven zijn waar je om geeft, je niet minder om hem geeft. Als hij niet bereid is om aan zijn onzekerheden te werken, dan kun je hem het beste verlaten.

5 Tekenen Dat Je Met Een Manipulatieve Controlfreak Uitgaat En Hoe Ermee Om Te Gaan