Skip to Content

5 Tekenen Dat Je Met Een Extreem Egoïstische Man Uitgaat (Zelfs Als Het Niet Zo Lijkt)

5 Tekenen Dat Je Met Een Extreem Egoïstische Man Uitgaat (Zelfs Als Het Niet Zo Lijkt)

Ik weet zeker dat je je uiterste best doet om je vriend gelukkig en tevreden te houden in je relatie. De meeste mensen doen hun uiterste best om hun partner zich geliefd te laten voelen. Helaas is dat soort liefde en genegenheid soms niet wederzijds, en het is een heel ander soort liefdesverdriet.

Het is geen vorm van pijn die komt en gaat. Als je met een egoïstische man uitgaat, dan staat je constante teleurstelling te wachten, omdat hij je nooit het soort liefde kan geven dat je verdient.

Hij is een nemer, geen gever, en je zult altijd het gevoel hebben dat er iets ontbreekt.

Meestal denken vrouwen dat het hun schuld is dat ze zich zo voelen. Je begint je waarde in twijfel te trekken.

En of je goed genoeg bent om dezelfde liefde te verdienen die je hem geeft. Laat me je dit vertellen – het is absoluut niet jouw schuld. Je bent een liefdevol en vriendelijk persoon die een man verdient die haar goed zal laten voelen.

Een man die niet egoïstisch is, zal zijn best doen om je een goed gevoel te geven over jezelf en je relatie. Hij zal ervoor zorgen dat je je geliefd, gewaardeerd en waardig voelt.

Hij zal je eraan herinneren hoe lief je bent en hoe hij zich zijn leven zonder jou niet kan voorstellen. Dat is het soort liefde dat je verdient.

Niet degene die je uitput en verwacht dat jij de relatie op je schouders draagt. Het is niet eerlijk en het is oké om meer te willen dan alleen een man die van je verwacht dat je van hem houdt, zonder ook maar iets te doen om je hetzelfde te laten voelen.

5 tekenen dat je met een extreem egoïstische man uitgaat

5 Tekenen Dat Je Met Een Extreem Egoïstische Man Uitgaat (Zelfs Als Het Niet Zo Lijkt)

Helaas kan het moeilijk zijn om de tekenen te herkennen dat je met een egoïstische man te maken hebt. Ze kunnen het heel goed maskeren! Hier zijn enkele veelbetekenende tekenen die je zullen helpen om je roze bril af te zetten en de man voor je te zien voor wie hij echt is.

1. Hij heeft het altijd over zichzelf

Zelfs een jaar nadat jullie samen zijn, kan hij niet stoppen met over zichzelf te praten! Hoe kan hij altijd iets vinden om over te praten en op te scheppen? Het is best indrukwekkend als je erover nadenkt…

Weet je wat het belangrijkste is waar een egoïstische man aan zal denken? Zichzelf. Zijn denkproces klinkt ongeveer als volgt: “Ik, ik, ik, ik, ik…”. Omdat hij aan niets anders denkt, kun je nauwelijks verwachten dat hij over iets anders praat.

Natuurlijk kun je proberen om met hem over iets anders te praten. Maar hij zal altijd een manier vinden om het gesprek over hem te laten gaan. Het kan extreem frustrerend zijn totdat je niet meer om hem geeft en het absoluut hilarisch wordt. Probeer hem een verhaal te vertellen en kijk hoe hij een manier vindt om het onderwerp terug naar hem te brengen. Het is zeker een vaardigheid.

Omdat hij zo geobsedeerd is door zichzelf, zullen zijn gevoelens en imago het enige zijn waar hij om geeft, ongeacht wat jij doormaakt. Soms heb je je vriend nodig om naar je te luisteren en gewoon je rots in de branding te zijn. En het kan echt hartverscheurend zijn als hij je het gevoel geeft dat je gevoelens niets waard zijn.

2. Een egoïstische man wil de controle hebben

Je hebt misschien het gevoel dat jullie relatie eenzijdig is, en dat komt omdat het waarschijnlijk zo is. Jij bent degene die je vriend met genegenheid overlaadt, maar hij is degene die wil dat alles onder zijn controle is, inclusief de dingen die jij doet. Zelfs als je samen een beslissing neemt, zul je merken dat hij degene is die het laatste woord wil hebben.

Dat is niet hoe relaties werken! Jullie zijn een stel, wat betekent dat jullie allebei evenveel zeggenschap hebben bij het nemen van beslissingen.

En dat jullie allebei elkaars opvattingen en meningen moeten waarderen. Het is niet jouw taak om voortdurend zijn wensen in te willigen, terwijl de jouwe volledig worden genegeerd. Je verdient beter dan dat, en er is niets mis met meer willen.

Wanneer was de laatste keer dat je uitging en iets hebt gedaan wat jij leuk vond? Of ben je naar een restaurant van jouw keuze geweest, of heb je een film gekozen die je wilde bekijken?

Deze kleine dingen kunnen je het gevoel geven dat je niet gelijk bent. En het kan ervoor zorgen dat je je individualiteit verliest.

3. Compromis is compleet verdwenen

Een egoïstische man is niet bekend met compromissen, omdat hij dat niet wil. Hij heeft een duidelijk beeld van de wereld in zijn hoofd en hij wil dat jij en iedereen zich eraan aanpast. Verwacht niet dat hij ooit toegeeft dat hij ongelijk heeft en zich zal verontschuldigen. Je “meneertje Perfect” kan onmogelijk degene zijn die een fout heeft gemaakt!

Ik weet zeker dat er vaak momenten waren dat je probeerde een oplossing voor jullie problemen te bieden, en dat hij gewoon boos werd omdat het niet was wat hij in gedachten had.

Hij wil degene zijn die de controle heeft, en compromissen kunnen dat van hem wegnemen. Hij wil dat je je aan elke beslissing die hij neemt aanpast, anders zal de hel losbreken.

4. Hij is super onzeker

Gezien hoeveel hij over zichzelf praat, zou je verwachten dat je vriend helemaal verliefd is op zichzelf. De waarheid is dat hij waarschijnlijk super onzeker is. Hij ziet alles als een bedreiging, daarom wil hij elke situatie waarin hij zich bevindt beheersen.

Een egoïstische man wil het middelpunt van de aandacht zijn omdat hij bang is dat iemand anders zijn schijnwerpers zal stelen.

Als hij zich niet de belangrijkste persoon in je leven voelt, dan zal hij zijn best doen om alles over zichzelf te maken, zodat je geen andere keuze hebt dan je leven om hem heen te laten draaien.

5. Een egoïstische man is er nooit als je hem nodig hebt

5 Tekenen Dat Je Met Een Extreem Egoïstische Man Uitgaat (Zelfs Als Het Niet Zo Lijkt)

Omdat hij zo geobsedeerd is door zichzelf, zal hij zich helaas niet kunnen realiseren dat je hem soms ook nodig hebt.

Zelfs als je hem vertelt dat je hem nodig hebt, zal hij een excuus vinden om te voorkomen dat hij er voor je is. Wanneer het echter andersom is, dan zal hij altijd van je verwachten dat je er alles aan doet om hem zich beter te laten voelen.

Met iemand samenzijn die niet ondersteunend is, is zeker het soort relatie dat je wilt opgeven. Je verdient een man die je rots in de branding zal zijn wanneer je het nodig hebt, en die zijn uiterste best zal doen om je een veilig, gewaardeerd en beschermd gevoel te geven, ongeacht wat je doormaakt.