Skip to Content

Dit Is Hoe Ieder Type Uit De Myers-Briggs Test Omgaat Met Een Breuk

Dit Is Hoe Ieder Type Uit De Myers-Briggs Test Omgaat Met Een Breuk

Weet je wanneer je iemand ontmoet en je zegt: “Oh, hij is zo’n persoon”? We denken er nooit veel over na, maar er zijn een aantal verschillende persoonlijkheidstypes. Deze zijn allemaal vastgelegd in de Myers-Briggs persoonlijkheidstest.

Dankzij Isabel Myers en Katherine Briggs kunnen we nu alle zestien persoonlijkheidstypes opnoemen. Deze zijn gemaakt om mensen te helpen zichzelf beter te begrijpen.

Als je onlangs iemand hebt ontmoet en meer over die persoon wilt weten, kun je dat doen door in de persoonlijkheidsinventaris van Myers-Briggs te duiken.

Sommige details kloppen misschien niet en het zou raar zijn als ze dat wel zouden doen, toch? Het zou voelen alsof we robots zijn die zijn ontworpen om op een bepaalde manier te denken en te voelen.

Je kunt echter ontdekken hoe ieder persoonlijkheidstype van Myers-Briggs omgaat met een breuk.

Dit Is Hoe Ieder Type Uit De Myers-Briggs Test Omgaat Met Een Breuk

We weten dat deze moeilijk kunnen zijn en het is begrijpelijk dat je je daar zorgen over maakt.

Als je erover denkt om dingen met je partner te beëindigen, vraag je je waarschijnlijk af hoe ze het nieuws zullen opnemen. Je weet ook niet eens zeker wat je eigen reactie zal zijn, dus hoe zou je die van je partner kunnen voorspellen?

Het is allemaal anders als je het in je hoofd speelt, geloof me. Ik heb het allemaal al gezien en gedaan. Het blijkt altijd een ander scenario te zijn.

Als ik maar naar enkele van deze persoonlijkheidstypen had gekeken, had ik die vreselijke momenten kunnen voorzien. Break-ups kunnen onvoorspelbaar zijn, dus weten hoe deze persoonlijkheidstypen ermee omgaan, kan een kleine dosis troost bieden.

Het is belangrijk om niet met vooroordelen in dit artikel te duiken, want geloof me, het zal waarschijnlijk niet aan je verwachtingen voldoen. Het is ook belangrijk op te merken dat er geen superieur of inferieur persoonlijkheidstype is.

We zijn allemaal anders en dat is helemaal prima. We gaan allemaal met onze problemen om op de beste manier die we kennen. Laten we dus, zonder verder oponthoud, eens kijken hoe verschillende mensen omgaan met een breuk op basis van hun persoonlijkheidstype.

Hoe ieder persoonlijkheidstype omgaat met een breuk

Sommige van de Myers-Briggs-persoonlijkheidstypes zullen efficiënt omgaan met een breuk, terwijl anderen hobbels in de weg tegenkomen.

Het is zeker niet het gelukkigste moment van iemands leven. Als iets echter zo moet zijn, zal het een manier vinden om lang mee te gaan. Dit is hoe de persoonlijkheidstypen zich gewoonlijk voelen en zich gedragen nadat ze uit elkaar zijn gegaan met hun significante ander.

INFJ

Dit Is Hoe Ieder Type Uit De Myers-Briggs Test Omgaat Met Een Breuk

Je zou kunnen zeggen dat INFJ’s het een beetje moeilijk hebben om te begrijpen dat ze net hun partner hebben verloren. Het maakt niet uit of ze de dumper of de dumpee zijn, ze zijn daarna meestal een beetje verloren.

Een INFJ zou kunnen dagdromen over het terugkrijgen van hun ex. Wat hen ervan kan weerhouden om verder te gaan. Dit kan hun leven beïnvloeden, omdat de mogelijkheid bestaat dat ze zich in zichzelf terugtrekken.

Mensen met dit persoonlijkheidstype ervaren dingen en gevoelens op een dieper niveau. Ze staan ​​bekend om hun introverte neigingen, dus het zal even duren voordat ze uit hun schulp komen na een verlies.

ENFJ van Myers-Briggs

Voor een ENFJ draait het omgaan met een breuk allemaal om afleiding. In het begin kan het voelen alsof ze weigeren te accepteren dat ze iemand hebben verloren van wie ze hielden.

Deze tactiek werkt uiteindelijk echter altijd voor hen. Ze slagen er op de een of andere manier in om zichzelf bezig genoeg te houden om de wonden te laten genezen.

Als ze kunnen, zullen ze iedereen in hun rouwfase betrekken. Een ENFJ zal niet bang zijn om anderen te benaderen voor advies of hulp. Dankzij hun extraverte persoonlijkheid kunnen ze een breuk redelijk goed aan.

INFP

Dit Is Hoe Ieder Type Uit De Myers-Briggs Test Omgaat Met Een Breuk

Mensen met dit persoonlijkheidstype zijn meestal nogal traag in het verwerken van het verlies van een geliefde. INFP’s hebben de neiging om diep verbonden te zijn met mensen van wie ze houden. Wat het afscheid een stuk moeilijker maakt.

Dingen beëindigen met hun partner is nooit gemakkelijk. Daarom is het waarschijnlijk dat INFP’s nog een keer zullen proberen om de zaken te herstellen voordat ze die definitieve beslissing nemen.

Ze zullen proberen de harde waarheid te ontwijken en zullen uiteindelijk verstrikt raken in een onvermijdelijke cirkel van verdriet. Eigenlijk hebben ze de neiging om het zichzelf moeilijker te maken dan ze al zijn.

ENFP van Myers-Briggs

Breakups voor dit persoonlijkheidstype van Myers-Briggs verschillen altijd. Ze gedragen zich naar de situatie. Het houdt in dat als hun relatie niet zo serieus was, ze helemaal in orde zullen zijn.

Aan de andere kant kunnen ze moeite hebben met het loslaten van de persoon die iets voor hen betekende. ENFP’s zijn niet gewend om met dit soort nederlagen om te gaan. Een breuk is dus een hele uitdaging.

Ze willen er zo snel mogelijk overheen komen, dus zullen ze waarschijnlijk het rouwende deel overslaan. Dit gedrag zal ze inhalen zodra het stof is neergedaald.

INTJ

Dit Is Hoe Ieder Type Uit De Myers-Briggs Test Omgaat Met Een Breuk

INTJ’s zijn het type mensen dat zal proberen het beste uit de dingen te halen. Zelfs als ze te maken hebben met een breuk, zullen ze proberen van hun fouten te leren.

Ze geven ook niet zo gemakkelijk op, zelfs als ze besluiten uit elkaar te gaan. Dit persoonlijkheidstype behandelt een breuk door er redenen voor te vinden. Het moet logisch zijn, anders is het onaanvaardbaar.

Ongeacht de gevolgen, INTJ’s zullen altijd moeten worden gesloten. Op die manier weten ze dat er geen weg terug is en dat is hoe het hoort.

ENTJ van Myers-Briggs

Ik zeg niet dat ENTJ’s nooit uit elkaar gaan, maar ze besteden echt een groot deel van de tijd aan het kiezen van hun partner. Ze gaan alles onderzoeken en analyseren zodat ze hun perfecte match vinden.

Helaas gaan dingen niet altijd zoals gepland. Wanneer ENTJ’s zien dat de relatie op het randje van zijn bestaan ​​is gekomen, zullen ze er nog steeds voor willen vechten.

Net als ENFJ, met wie ze extraversie delen, zullen mensen met dit persoonlijkheidstype hun best doen om zichzelf bezig te houden. Ze kunnen het overzicht verliezen over wat er onderweg is gebeurd. Het is dus belangrijk dat ze zich omringen met hun dierbaren om de juiste ondersteuning te krijgen.

INTP

Dit Is Hoe Ieder Type Uit De Myers-Briggs Test Omgaat Met Een Breuk

INTP’s kunnen het zichzelf moeilijk maken. Ze zullen proberen alles en nog wat te onderzoeken dat tot dit punt heeft geleid.

Hun gedrag na de breuk kan ervoor zorgen dat ze zich afsluiten van de rest van de wereld. Vanwege hun introversie wordt er echter alleen van hen verwacht dat ze hunkeren naar wat tijd voor zichzelf.

Toch kunnen ze misschien voorkomen dat ze vast komen te zitten op een donkere plek. Ze moeten gewoon praten met iemand die ze vertrouwen.

ENTP van Myers-Briggs

Als je ex-partner een ENTP is, kan het vervelend zijn om ze na een breuk te zien. Het is omdat ze de neiging hebben om de breuk te zien als bevrijding.

Het is alsof ze deze vrijheid hebben gevonden waar ze al die tijd naar hebben verlangd. Dit gedrag is misschien ontmoedigend voor je, maar hun vrijheid zou waarschijnlijk van korte duur zijn.

Na deze heilsepisode kunnen ze herinneringen ophalen aan de goede oude tijd die ze met jou hebben gedeeld. Dit brengt het gevoel van nostalgie met zich mee.

ISTJ

Dit Is Hoe Ieder Type Uit De Myers-Briggs Test Omgaat Met Een Breuk

Net als elk introvert persoonlijkheidstype, zijn ISTJ’s erg kieskeurig als het op hun partner aankomt. Ze openen zich niet zo gemakkelijk. Dus het is een nog grotere strijd om die persoon te verliezen.

Hun introverte neigingen zullen er uiteindelijk toe leiden dat ze te hard hun best doen. ISTJ’s zullen er alles aan doen om de relatie levend te houden. Hoewel ze onbewust weten dat het onmogelijk is.

Net als INTJ’s hebben ze afsluiting nodig om hen te helpen het verlies van hun geliefde te verwerken.

ESTJ van Myers-Briggs

Dit persoonlijkheidstype is een ander voorbeeld van hoe dingen terug kunnen komen om je in het gezicht te bijten. Hoewel ze extravert zijn, kan het achterlaten van hun partner en relatie hun tol eisen.

Ze zullen echter niet toegeven dat ze er last van hebben. In plaats daarvan zullen ze een masker opzette. Alsof ze de wereld willen vertellen dat ze helemaal in orde zijn na een breuk.

Dit is verre van waar en daarom kan het voor hen problematisch zijn. Terwijl hun partner verder gaat met hun leven, zal een ESTJ het nog steeds moeilijk hebben om zich te verzoenen met de splitsing.

ISFJ

Dit Is Hoe Ieder Type Uit De Myers-Briggs Test Omgaat Met Een Breuk

Over alles de schuld krijgen gesproken. Mensen met dit persoonlijkheidstype worden altijd diep getroffen door een breuk.

Het maakt niet uit of ze de dumper of de gedumpte zijn. Ze zullen wat tijd nodig hebben om zichzelf te herinneren. Het ergste wat ze doen is met de vinger naar zichzelf wijzen omdat ze de scheiding niet hebben kunnen voorkomen.

Vanwege onterechte zelfbeschuldiging hebben ISFJ’s het moeilijk om een ​​breuk aan te pakken, omdat het veel kracht kost om de gebroken stukken op te rapen.

ESFJ van Myers-Briggs

Wat ESFJ’s betreft, ze hebben dit gezonde coping-mechanisme. Ze zijn niet bang om de waarheid onder ogen te zien en weten wanneer ze dingen moeten afblazen.

Voor hen is alles zoals het hoort te zijn. Ze zullen niet dolblij zijn met de breuk, maar ze zullen ook niet in een depressie vervallen.

In plaats daarvan zullen ze een manier vinden om te rouwen. Hoogstwaarschijnlijk met hun vrienden. Daarna gaan ESFJ’s verder met hun leven zonder achterom te kijken.

ISTP

Dit Is Hoe Ieder Type Uit De Myers-Briggs Test Omgaat Met Een Breuk

Soms kan te snel doorgaan een nadelig effect hebben. ISTP’s hebben de neiging om precies dat te doen. Ze slaan het huilen over en gaan door met een volgende relatie.

Dit ziet er voor sommigen misschien moedig en brutaal uit, maar het is niet iets dat je wilt doen. Die onwetendheid zal je uiteindelijk inhalen.

Bovendien leer je jezelf dat het oké is om dingen gewoon te accepteren zonder erover na te denken. Je zult merken dat je meestal kunt leren van je eerdere ervaringen.

ESTP van Myers-Briggs

Als we het hebben over een dumper-editie, spreekt het voor zich dat ESTP’s van het uiteenvallen zullen genieten. Ze zullen manieren vinden om de breuk te vieren door met hun vrienden uit te gaan.

Het gras is echter niet altijd groener aan de overkant. Als een ESTP door hun partner is gedumpt, is het moeilijk voor hen om dat te accepteren.

Ook al zijn ze extravert, het abrupt beëindigen van dingen kan hen op de lange termijn beïnvloeden. Dit kan er mogelijk toe leiden dat ze zich terugtrekken uit nieuwe ervaringen en relaties.

ISFP

Dit Is Hoe Ieder Type Uit De Myers-Briggs Test Omgaat Met Een Breuk

Dit persoonlijkheidstype heeft de neiging om dingen te omhullen. Ze voelen zich misschien niet op hun gemak bij het feit dat ze hun partner verliezen.

Een effectief coping-mechanisme moet echter in staat zijn om dingen op te lossen. ISFP’s zijn introverte mensen, dus ze zullen niet echt troost zoeken bij anderen.

In plaats daarvan zullen ze waarschijnlijk troost vinden in hun kamer. Het zal dienen als een veilige zone. Totdat ze klaar zijn om iemand weer te vertrouwen.

ESFP van Myers-Briggs

Bij ESFP’s draait alles om positiviteit. Daarom is het veilig om te zeggen dat dit persoonlijkheidstype redelijk goed omgaat met een breuk.

Natuurlijk zullen ze in het begin verdrietig zijn, wat normaal en te verwachten is. Maar ze zullen er niet te lang bij stilstaan ​​en hun kostbare tijd verspillen.

Ze weten wanneer het tijd is om afscheid te nemen. Ze zullen niet wanhopig smeken om nog meer kansen.

PinFlight Image