Skip to Content

De Myers-Briggs Persoonlijkheden Gerangschikt Op Basis Van Hoe Bezitterig Ze Zijn In Een Relatie

De Myers-Briggs Persoonlijkheden Gerangschikt Op Basis Van Hoe Bezitterig Ze Zijn In Een Relatie

Het hoeft niet per se een slechte zaak te zijn, maar als je overdreven bezitterig bent, dan kun je alles verpesten. Niemand houdt ervan om onder controle gehouden te worden, zeker niet in een relatie.

Myers-Briggs persoonlijkheden gerangschikt op basis van hoe bezitterig ze zijn

Als je wilt voorkomen dat je een bezitterig persoon tegenkomt, dan kan deze rangschikking van Myers-Briggs persoonlijkheden je enorm helpen.

1. ESFJ

De Myers-Briggs Persoonlijkheden Gerangschikt Op Basis Van Hoe Bezitterig Ze Zijn In Een Relatie

Het eerste persoonlijkheidstype op onze lijst dat het hoogst scoort in hoe bezitterig ze zijn is ESFJ. Deze extraverte Myers-Briggs persoonlijkheid kan soms op de zaken vooruit lopen.

ESFJ’s kunnen soms dingen een beetje overhaasten waardoor ze altijd in een soort puinhoop zitten. Ze hebben ook de neiging om alle kanten op te gaan en kunnen het moeilijk vinden om zich te settelen. Zodra ze hun ware liefde vinden, kan het moeilijk daarom voor ze zijn om los te laten.

2. ESFP

Het behoeft geen betoog dat ESFP’s het middelpunt van het feest zijn. Ze zullen gewoon de hele kamer verlichten, waar ze ook heen gaan.

Wat relaties betreft, is dit niet heel anders. Ze zullen voortdurend proberen om de aandacht van hun partner naar hen te trekken en het ook teruggeven. Als ze echter op de een of andere manier worden genegeerd, dan kunnen ze als gevolg van deze belediging een beetje bezitterig zijn.

3. ENFJ

Dit is zo’n geval waarin je niet weet wat je verkeerd doet. Dit persoonlijkheidstype is dol op hun partner en wil er altijd voor hen zijn.

Helaas kan al deze toewijding en enthousiasme verkeerd worden geïnterpreteerd. Het is gebruikelijk dat mensen het als klef, afhankelijk of zelfs bezittelijk gedrag zien.

4. ENFP

De Myers-Briggs Persoonlijkheden Gerangschikt Op Basis Van Hoe Bezitterig Ze Zijn In Een Relatie

Net als ENFJ heeft dit Myers-Briggs persoonlijkheidstype wellicht wat meer uitleg nodig. Mensen zien hun acties niet altijd op dezelfde manier als ze ze presenteren.

ENFP’s houden er bijvoorbeeld van om in elke situatie aan de zijde van hun partner te blijven staan. In het begin ziet het er schattig en onschadelijk uit. Naarmate de tijd vordert, kunnen hun partners echter vrezen dat ze de bezitterig zijn.

5. INFJ

Als introverte persoonlijkheden kan het voor hen moeilijk zijn om zich voor mensen open te stellen en in het romantische water te stromen. Maar zodra ze de moed opbrengen om dat te doen, beginnen de dingen te veranderen.

Een profiel dat er niet zo op gebrand is om zijn sterke gevoelens te uiten, krijgt de behoefte om ze heel vaak te belijden. INFJ’s vinden het misschien niet leuk als iemand anders de aandacht van hun partner trekt, omdat het zo zeldzaam is dat ze een verbinding op een diep niveau hebben.

6. INFP

INFP’s verschillen niet echt van INFJ’s als het om bezitterigheid in een relatie gaat. Ze weten echter wanneer het tijd is om zich terug te trekken en hun partner wat lucht te geven om te ademen.

Hoewel ze hun grenzen kennen, staan ze nog steeds hoog op de lijst en behoren ze tot de top tien. Als je een INFP bent, probeer het dan wat rustiger aan te doen.

7. ISFP

De Myers-Briggs Persoonlijkheden Gerangschikt Op Basis Van Hoe Bezitterig Ze Zijn In Een Relatie

Als het om dit persoonlijkheidstype gaat, kunnen ze ook de neiging hebben om een beetje bezitterig naar hun partners te zijn. Als een persoon van wie hij houdt er niet in slaagt om hem of haar volledige aandacht te geven, dan kan dit problemen opleveren.

Ze zijn niet het gekke type dat jaloers of bezitterig is, maar ze zullen waarschijnlijk laten zien hoe ze zich voelen. En dit impliceert het constante gezeur totdat ze de onverdeelde aandacht terugkrijgen!

8. ESTJ

Terug naar de extraverte persoonlijkheidstypen, willen we ESTJ als enigszins bezitterig introduceren. Acht is precies het juiste aantal en de maatstaf van hun bezitsdrang.

Dit persoonlijkheidstype zal hun verstand niet verliezen als hun partner besluit om een dag vrij te nemen van hun relatie. Ze zullen zich echter met het excuus opdringen om alleen maar voor het welzijn van hun partner te willen zorgen. De hele tijd.

9. ESTP

Een ESTP zal normaal gesproken hun bezitterige kant laten zien als ze iets missen. Het kan liefde, vertrouwen of aandacht zijn.

Dit persoonlijkheidstype heeft sterke gevoelens over hoe een relatie moet verlopen, maar soms kan niet helemaal aan hun grote verwachtingen worden voldaan.

10. ISFJ

De Myers-Briggs Persoonlijkheden Gerangschikt Op Basis Van Hoe Bezitterig Ze Zijn In Een Relatie

ISFJ’s zijn niet het persoonlijkheidstype dat meestal bezitterig is. Hun partners kunnen die kant echter wel een keer zien.

Van tijd tot tijd willen ze hun partner laten weten wie degene is die de aandacht moet krijgen. Als een introvert type is het moeilijk om je dierbaren met anderen te delen als je alleen hen hebt!

11. ENTJ

Als we de ladder van de hoogst gerangschikte bezitterige persoonlijkheidstypen afdalen, komen we ENTJ tegen. Ze zijn leuk, makkelijk in de omgang en luchthartig.

Het betekent dat ze meestal geen wrok koesteren als hun partner hen hun onvoorwaardelijke liefde ontzegt. Ja, de bezitterige kant kan van tijd tot tijd naar boven komen, maar dat is niets om bang voor te zijn.

12. INTJ

Nu we dichter bij het einde van onze lijst komen, stuiten we op nog één introvert. Dit persoonlijkheidstype waardeert het om hun tijd alleen door te brengen, zoals je misschien hebt geraden.

Ze hebben er geen probleem mee dat hun dierbaren hun eigen leven hebben en het apart van hen leven. Het is gewoon moeilijk voor een INFJ om bezitterig te worden als ze hun eigen bubbel zo leuk vinden.

13. INTP

De Myers-Briggs Persoonlijkheden Gerangschikt Op Basis Van Hoe Bezitterig Ze Zijn In Een Relatie

INTP’s kunnen dankbaar zijn voor de sereniteit die ze hebben en het grote vertrouwen dat ze in hun partners hebben. Als dit er niet was geweest, dan had alles heel anders kunnen zijn in hoe bezitterig ze dan zouden zijn.

Als gevolg daarvan voelen ze niet de behoefte om hun bezitterige kant te laten zien, of er zelfs een te hebben. Ze vinden de keuze van hun partners prima en kiezen op elk moment voor rust en inhoud boven stress.

Als er iets niet goed gaat, dan gaan ze goed om met een breuk.

14. ISTP

Sommige van de extraverte types worden verward met bezitterig, omdat het ze iets te veel kan schelen. Met een ISTP is het echter een beetje anders.

Ze tonen hun emoties niet vaak, dus bezitsdrang komt niet eens in bij ze op. Dit is misschien de reden waarom mensen ze soms als koelbloedig ervaren. Auw!

15. ISTJ

Als iemand die zichzelf en hun kostbare tijd hoog in het vaandel heeft staan, zullen ISTJ’s hun partners zorgvuldig kiezen.

Dit is zeker een goede zaak, omdat ze geen reden hebben om bezitterig te worden. Het enige wat nodig is voor dit persoonlijkheidstype om gelukkig te zijn, is vertrouwen tussen hen en hun partner.

16. ENTP

En last but not least staat ENTP op de laatste plaats van de lijst. Kun je zeggen dat het iets goeds is? Nou, voor dit persoonlijkheidstype, is het dat zeker.

Hun partners krijgen een eerlijk deel van de ruimte, aandacht, vertrouwen en liefde. Het lijkt erop dat ze dat evenwicht moeiteloos behouden, wat uiteindelijk voor hen het beste uitpakt.

PinFlight Image