Skip to Content

De Zevenjarige Jeuk: Moet Je Er Gewoon Om Huilen?

De Zevenjarige Jeuk: Moet Je Er Gewoon Om Huilen?

Heb je ooit van een roman uit 1913 gehoord, genaamd Het achtste jaar? Als dat zo is dan heb je waarschijnlijk al van “de zevenjarige jeuk” gehoord. Of misschien heb je zelfs de film met Marilyn Monroe en Tom Ewell gezien?

Beiden houden zich met dit fenomeen bezig. En nu je hier toch bent, ben ik er vrij zeker van dat je het ook al kent. Zijn jullie al bijna 7 jaar samen en beginnen je vrienden je plotseling lastig te vallen met het “vervloekte” zevende jaar?

Geloof me, bijna iedereen heeft dat meegemaakt. Mensen willen graag dramatische situaties veroorzaken en dat is waarom je 7 jaar huwelijk of relatie zo interessant voor hen lijken. Ze weten dat er een “zevenjarige jeuk” verhaal is en ze willen dat met behulp van hun vriendin (jij) testen.

Huil er niet om, want je kunt dat enge jaar echt doorkomen zonder dat je met huwelijks-/relatieproblemen te maken krijgt. Hoe? Daar kom je zo achter, blijf gewoon lezen.

Wat is “de zevenjarige jeuk”?

De makkelijkste manier om ‘de zevenjarige jeuk’ uit te leggen, is door te zeggen dat het een populair geloof is dat je geluk en algehele interesse in je langdurige relatie of huwelijk afnemen nadat je ongeveer 7 jaar samen bent geweest.

Sommige mensen geloven zelfs dat het niet alleen om relaties en huwelijken gaat. Ze denken dat dit fenomeen ook bestaat als we het hebben over ons werk, wonen in ons ‘nieuwe’ huis, tijd doorbrengen met vrienden die we al 7 jaar kennen, en dergelijke.

Aangezien de invloed van de media op ons groot is, is het niet zo moeilijk om over deze populaire overtuiging na te denken. Ik denk dat je het met me eens bent als ik zeg dat zorgen maken dat je partner je gaat bedriegen een van de ergste gevoelens in de hele wereld is.

Maar je kunt het niet helpen, je zorgen te maken. Vooral als iedereen om je heen geobsedeerd is door het feit dat jullie bijna 7 jaar samen zijn. Ik snap je, ik heb het ook meegemaakt, en dat is precies de reden waarom ik heb besloten om dit artikel te schrijven.

Ik wilde er niet alleen maar om zitten huilen, dus besloot ik alles te doen wat ik kon om ervoor te zorgen dat ons huwelijk hetzelfde zou blijven, ook al waren we het “vervloekte” jaar ingegaan. En dat is ons gelukt! Dus ik wil je helpen om je geen zorgen meer te maken over dit populaire ongeloof.

Nee, je moet er zeker niet gewoon om zitten huilen, in de hoop dat alles op magische wijze hetzelfde zal blijven. In plaats daarvan kun je deze tips en trucs proberen te volgen die ons huwelijk nog beter hebben gemaakt dan het was!

Wat moet je dan tegen de zevenjarige jeuk doen?

Nu je weet wat het is, is het tijd om te leren hoe je deze wedstrijd tegen “de zevenjarige jeuk” kunt winnen. Mensen zeggen dat ze elke zeven jaar de Champions League winnen. Deze keer is de tegenstander (jij) echter sterker dan ooit.

Zelfs de beste managers hebben wat consulten nodig. Dus hier ben ik, en dit is wat je moet doen om een Champions League winnaar te worden.

1. Schrijf je gevoelens op

Soms zijn we zo overweldigd door onze gevoelens dat het lijkt alsof alles wordt benadrukt. Maar wat bedoel ik daarmee? Laten we zeggen dat het buiten lichtjes regent, maar als je mentaal in een slechte positie bent, voelt het alsof het pijpenstelen regent.

Of je partner komt te laat van het werk, je herinnert je alle verhalen over de zevenjarige jeuk en je gaat onmiddellijk de paniekkamer binnen. Doe het niet. Onze gevoelens zijn erg sterk en ze kunnen ons ervan weerhouden om helder na te denken.

Het beste is om ze op te schrijven. Koop een schattig notitieboekje, versier het zoals je wilt (het is een geweldige manier om te ontspannen). Schrijf nu alles op wat je op dit moment voelt. Zo leer je je gevoelens beter kennen en leer je er beter mee om te gaan.

2) Praat met iemand die je vertrouwt

Ik heb al gezegd dat mensen graag naar dramatische situaties kijken. Soms moedigen ze ze zelfs aan. Maar je beste vriendin, je broer of zus, of iemand anders die je het meest vertrouwt, zal je dat nooit aandoen.

Dus als je je overweldigd voelt door alles wat er aan de hand is, wees dan niet bang om met iemand te praten. Wees gewoon voorzichtig en kies de juiste persoon. Op die manier kun je een aantal dingen uit je hoofd zetten. Misschien vind je zelfs een goede oplossing voor je problemen.

3. Communiceer met je partner

Al dat gedoe over die zevenjarige jeuk gaat over jou en je partner. En wie weet er meer over jullie relatie of huwelijk dan jullie twee?

Het is ook goed om met je vrienden of familie te praten. Uiteindelijk is de manier waarop je met je partner communiceert het belangrijkste.

Wees niet bang om over je gevoelens, angsten, wensen of zorgen te praten. Als jullie allebei weten wat jullie dwarszit… dan kun je aan je relatie werken en het nog beter maken dan het was.

4. Plan een date en breng meer tijd samen door

Wanneer je voor een lange tijd met iemand bent (en zeven jaar is een vrij lange tijd) vergeet je op de een of andere manier enkele basisprincipes van relaties. Maar waar heb ik het precies over?

Laten we het zo zeggen. Als je net met iemand uitgaat, dan richt je je op de persoon op wie je verliefd bent. Je plant nieuwe dates, denkt na over coole cadeau-ideeën, maakt samen plannen, droomt over je toekomst en doet nog veel meer leuke kleine dingen.

Als jullie echter 7 jaar samen zijn, dan vervagen die dingen. Er is geen goede verklaring waarom dat gebeurt, maar je bent niet meer zo gefocust op je partner als eerst. Dus breng een verandering aan!

Plan een interessante date. Onthoud alle dingen die je favoriete persoon leuk vindt en gebruik dat om een perfecte verrassing te maken. Ik weet dat je nog steeds verliefd bent en je nog steeds vlinders voelt. Het lijkt er echter op dat die gevoelens in slaap zijn gevallen, dus maak ze wakker!

Breng samen meer tijd door. Maak een soort van traditie, zoals zondag filmavonden, of wat het ook is dat je graag samen doet. Misschien hou je van koken, geweldig, kook 2 maaltijden per week samen. Of houden jullie van sport?! Verbazingwekkend, kijk het samen of ga samen sporten.

Zo raak je nooit verveeld. Jullie zullen elkaar altijd laten zien dat jullie om elkaar geven en jullie hoeven zeker niet om de zevenjarige jeuk te huilen! Veel succes.