Skip to Content

Alleen Omdat Hij Jou Leuk Vindt, Betekent Niet Dat Je Hem Iets Verschuldigd Bent

Alleen Omdat Hij Jou Leuk Vindt, Betekent Niet Dat Je Hem Iets Verschuldigd Bent

Als meisjes hebben we ons waarschijnlijk allemaal in situaties bevonden waarin een man ons leuk vond, maar dat we niet hetzelfde voor hen voelden. Hoewel we weten dat het normaal is om ons zo te voelen, voelen we ons nog steeds schuldig of worden we zelfs onder druk gezet om te proberen het te laten werken.

Ik ben hier om je te vertellen dat je helemaal niets hoeft te doen. Je verdient het om iemand echt leuk te vinden en niet bij hem te zijn, simpelweg omdat hij jou leuk vindt. We leven in de 21e eeuw, meisje! Het is tijd om die patriarchale verwachtingen achter ons te laten.

Je hoeft je nooit verplicht te voelen om met iemand uit te gaan. Als hij je leuk vindt, dan is dat aan hem. Zijn gevoelens zijn de zijne, en jij hebt er niets mee te maken. Heb niet het gevoel dat je hem ook leuk moet vinden, simpelweg omdat je zijn gevoelens niet wilt kwetsen.

Je leeft voor jezelf, niet voor hem! Je neemt beslissingen die je zullen helpen om een beter en gelukkiger leven te leiden, en het is niet jouw taak om iemand anders gelukkig te maken als dat betekent dat je je eigen geluk moet opofferen.

Alleen omdat hij jou leuk vindt, betekent niet dat je hem iets verschuldigd bent

Alleen Omdat Hij Jou Leuk Vindt, Betekent Niet Dat Je Hem Iets Verschuldigd Bent

Als een man je leuk vindt, en je niet hetzelfde voor hem voelt – voel je er niet slecht over. Je doet niets verkeerd. Dit is de reden waarom.

1. Je verdient het om je eigen geluk op de eerste plaats te zetten

Niemand zal je leven leiden behalve jij. Wil je het doorbrengen met ellendig zijn met een man die je niet eens leuk vindt? Of wil je je gelukkig voelen, verliefd, aangetrokken tot je partner en in staat zijn om een gezin te vormen met iemand met wie je je echt verbonden voelt?

Jezelf dwingen om bij iemand te zijn omdat hij jou leuk vindt, zal slechts één persoon gelukkig maken – hem. Aan de andere kant zul jij elke dag ellendig wakker worden. Niet alleen omdat je met iemand uitgaat die je niet leuk vindt, maar omdat je jezelf in twijfel gaat trekken.

Je verdient het om gelukkig te zijn. We krijgen niet veel tijd op deze aarde, en we hebben het allemaal onze zoektocht gemaakt om door te brengen met gelukkig zijn. Dat is de enige juiste manier om te leven. Door blij, geliefd en verliefd te zijn. Dingen doen die je leuk vindt en tijd doorbrengen met mensen die je echt leuk vindt.

Het is niet egoïstisch van je om je eigen geluk op de eerste plaats te zetten. Dit is waar dating over gaat – iemand vinden waar je gelukkig mee kunt zijn. Het jammer voor hem dat hij helaas iemand leuk vindt die hij niet gelukkig kan maken, maar dat is niet jouw probleem. Maak je geen zorgen, hij zal het wel overleven en jullie zullen allebei snel genoeg je geluk vinden.

2. Alleen omdat een man aardig tegen je is, maakt je niet verplicht om bij hem te zijn

Helaas leven we in een wereld waarin de samenleving vrouwen onder druk zet om iedereen aardig te vinden die aardig voor hen is. Nieuwsflits: een aardig persoon zijn zou een norm moeten zijn. Een normaal mens zijn, betekent niet dat elke vrouw waar je aardig tegen bent verliefd op je moet worden.

Als een man verwacht dat je bij hem moet zijn, simpelweg omdat hij aardig tegen je is, dan is hij misschien niet zo aardig als hij zichzelf graag voordoet. Er is geen vriendelijkheid in het aardig zijn tegen iemand, simpelweg omdat je er iets voor terug wilt hebben.

Het is een enorme rode vlag, en hoe eerder je het opmerkt – hoe beter. Ik ben er vrij zeker van dat je dat soort mensen niet als vriend wilt, laat staan als je partner. Iemand die aardig tegen je is, maakt hem geen perfecte partner voor je – het maakt hem een normaal mens.

3. Je kunt jezelf niet dwingen om iemand leuk te vinden

Tuurlijk, je kunt proberen hem een kans te geven. Je weet maar nooit – je zou voor hem kunnen vallen. Helaas is de kans groter dat je in plaats daarvan teleurgesteld raakt.

Je kunt je hart niet dwingen om iets te voelen dat het weigert te voelen. Als je iemand niet leuk vindt, dan kan het behoorlijk slecht voor je zijn om jezelf onder druk te zetten om hem in een ander licht te gaan zien. Je moet er vrede mee hebben. Het is jammer dat hij je leuk vindt als jij niet hetzelfde voelt, maar je kunt het niet veranderen.

Als je uiteindelijk met iemand uitgaat die je niet leuk vindt, dan is de kans groot dat je een verloren puinhoop wordt. Je zult jezelf af gaan vragen – “Waarom kan ik niet iemand leuk vinden die zo aardig tegen me is?” “Ben ik een slecht persoon?” “Is er iets mis met me?” “Ben ik überhaupt wel in staat om van iemand te houden?”

Wanneer je iemand ontmoet die je echt leuk vindt, dan zul je hals over kop voor hen vallen. Geen van deze vragen zal in je opkomen, omdat je gewoon weet dat hij de ware is. Je kunt jezelf niet dwingen om iets te voelen, hoe hard je het ook probeert, of hoe goed hij ook voor je is.

Het is jammer, maar het is waar. Het universum heeft betere plannen voor je, dus heb wat vertrouwen en geduld en doe wat goed voor je is.

4. Druk kan er alleen maar voor zorgen dat je hem minder leuk vindt

Alleen Omdat Hij Jou Leuk Vindt, Betekent Niet Dat Je Hem Iets Verschuldigd Bent

Voor mij persoonlijk is een man die me probeert onder druk te zetten om iets te doen wat ik niet wil doen de grootste afknapper ooit. Ik verlies alle interesse die ik had en ik wil niets meer met hem te maken hebben.

Als dit bij jou het geval is, dan kan dit de belangrijkste reden zijn waarom je jezelf niet aan zijn zijde kunt voorstellen. Mannen kunnen behoorlijk opdringerig zijn als ze je leuk vinden, en het kan ervoor zorgen dat je je onveilig en ongemakkelijk voelt, dus voel je niet slecht omdat je hem niet leuk vindt.

5. Hij moet jou en je grenzen respecteren

Als je niet hetzelfde voor hem voelt, wees er dan open over en vertel hem hoe het is. Als hij je genoeg respecteert, zal hij ook je grenzen respecteren. Het belangrijkste is dat je er eerlijk over bent, en zijn reactie zal je veel vertellen.

Als hij respectvol genoeg is, blijven jullie waarschijnlijk op goede voet. Wie weet, misschien vind je hem na een tijdje wel leuk. Als hij opdringerig blijft, maak dan duidelijk dat je het niet goed vindt dat hij je grenzen niet respecteert en neem afstand als het allemaal te veel voor je wordt.

Alleen Omdat Hij Jou Leuk Vindt, Betekent Niet Dat Je Hem Iets Verschuldigd Bent