Skip to Content

7 Dingen Die Je Leert In Een Vriendschap Op Lange Afstand

7 Dingen Die Je Leert In Een Vriendschap Op Lange Afstand

Het is gebruikelijk om een paar dingen te bekijken over de ontberingen en moeilijkheden die je tegenkomt door een relatie of vriendschap te hebben waarbij je ver weg bent van de ander.

Hoewel het waar kan zijn dat elke dag een uitdaging is tussen de twee betrokken partijen, heeft het toch zeker voordelen, zodat de afstand de moeite waard is.

1. Je zult leren dat er geen perfecte vriendschap is. Elke relatie zal altijd ups and downs hebben, of je elkaar nu elke dag ziet of niet. Voor lange-afstands-vriendschappen is de uitdaging beslist moeilijker. Je denkt aan verschillende manieren om het te laten werken.

2. Je leert creatief te zijn. Doordat je van elkaar weg bent, denk je aan dingen om samen te doen, maar apart. Of het nu gaat over het vergelijken van notities of theorieën over de nieuwste Netflix-serie, jullie zullen elke dag leren dat er een heleboel activiteiten  zijn die niets te maken hebben met fysiek dichtbij zijn.

3. Je leert goed sociale media te gebruiken. Je koestert het zelfs nu. Vroeger was het eenvoudig om sociale media-interactie als ondiep en onzinnig te verwerpen; maar na deze situatie worden Facebook en WhatsApp zo veel mogelijk gebruikt om contact te houden.

4. Je zal leren om meer de omstandigheden te accepteren. Na deze moeilijke situatie te hebben ondergaan, konden andere onplezierige gebeurtenissen gemakkelijker worden. De situatie van je vriend die mijlenver weg is, heeft je mogelijk misschien meer volwassen gemaakt als persoon.

5. Je leert de essentie van tijd en communicatie te waarderen. Of er nu een grote kloof is in de tijdzones tussen jullie twee, jullie zullen altijd de perfecte uren genieten om bij te praten over gebeurtenissen die in jullie leven zijn gebeurd en / of hoe jullie het in het algemeen doen.

Bovendien maakt het niet echt uit of de gesprekken plaatsvinden  in de vroege uurtjes van de ochtend of een paar minuten tijdens de lunchpauze.

6. Je leert hoe je op elkaar kunt vertrouwen. Het is waar! Niet alleen romantische relaties vereisen vertrouwen. Vaker wel dan niet, mensen in lange-afstands-vriendschappen hebben de angst dat het gebrek aan contact de vriendschap slecht kan beïnvloeden en  het is irrationeel, maar het is volkomen begrijpelijk.

Verder, als je echt goede vrienden bent, zou je weten dat geen enkele afstand een echte vriendschap zou kunnen breken.

7. Je zal leren dat het niet uitmaakt hoe ver je van elkaar bent, je zal altijd dichtbij zijn (zo niet dichterbij) op het moment dat je elkaar weer persoonlijk zult ontmoeten.Zoals het gezegde luidt: “ de afwezigheid maakt het hart groter”.

En beste vrienden die geduldig wachten om hun tijd samen door te brengen, blijven voor altijd beste vrienden.