Skip to Content

Je Zal Veel Mislopen Wat Betreft De Mensen Die In Je Leven Zijn Gebleven, Als Je Je Blijft Focussen Op De Mensen Die Zijn Vertrokken

Je Zal Veel Mislopen Wat Betreft De Mensen Die In Je Leven Zijn Gebleven, Als Je Je Blijft Focussen Op De Mensen Die Zijn Vertrokken

Luister — ik weet dat het moeilijk is. Ik weet dat het moeilijk is om zonder iemand te moeten leven die ooit deel van je leven heeft uitgemaakt.

Ik weet dat het moeilijk is om ze aan je zijde te willen in de zware tijden, ik weet dat het moeilijk is om iets moois te zien en geen pijn in je hart te voelen dat je dit niet met hen mee zal maken.

Ik weet hoe het voelt om de nasleep van een ander te ervaren.

Ik weet dat het moeilijk is, ik weet dat het pijnlijk is.

Maar je kunt je niet op de mensen focussen die vertrokken zijn, je kunt gewoon niet hoopvol blijven.

Uiteindelijk is het zo dat als iemand deel van je leven wil uitmaken, ze daarvoor zullen zorgen.

Als je in staat zijn om iets te doen, zullen ze moeite doen, ze zullen op komen dagen. Als dit niet zo is, laat dat dan voor jou een afsluiting zijn. 

Je hoeft ze echter niet te haten. Je hoeft hun bijdrage niet te herinneren als iets wat niet mooi was.

Verpest hun herinnering niet, laat het niet zover komen dat je een wrok begint te koesteren.

Hou in plaats daarvan van hen zonder binding. Heb de lessen lief die ze je hebben geleerd. Wens ze telkens als je aan hen denkt het beste.

Mis hen, maar heb geen verdriet als ze niet terugkomen.

Als de mensen in je leven vertrokken omdat ze niet bereid waren om je te waarderen, om van je te houden of om er voor je te zijn, hoop dan niet dat ze bij je terug zullen komen, vraag dan niet van ze om meer voor je te betekenen dan op dat moment mogelijk is.

Hoop dat ze zichzelf vinden. Hoop dat ze zullen groeien. Ze maken hun eigen reis door — een reis waar jij geen deel van uitmaakt. En dat is prima. Je moet leren dat dat prima is.

Dus in plaats van dat je je op mensen focust die zijn vertrokken, focus je op de mensen in je leven die ervoor hebben gekozen om er te zijn.

Focus je op de mensen die zijn gebleven, op degenen die je waarderen en respecteren.

Focus je op de mensen die jou net zoveel liefde geven als ze van jou ontvangen, focus je op de mensen die je kracht geven, die je helpen groeien en die je leven mooi maken.

Je wordt omringd door mensen die niet bang zijn voor de liefde die je geeft.

Je wordt omringd door mensen die weten dat ze je in hun leven willen, mensen die jou dat iedere dag laten zien.

Neem hen niet voor lief. Raak de dingen die je hebt niet uit het oog en ga ze niet achterna.

Vertrouw me wanneer ik zeg dat je veel mooie dingen zal missen als je geworteld blijft in alle manieren waarop je verongelijkt bent, als je je verleden je weg laat houden bij wat het heden je te bieden heeft.

Sluit jezelf niet af voor je potentieel.

Stel jezelf in plaats daarvan open voor de wereld en laat de wereld die lege plek opvullen met de mensen, de momenten en de ervaringen die je opwinden, die je dwingen — de dingen die ervoor zorgen dat je iedere dag steeds meer van jezelf en van je leven houdt, en van wat je te bieden hebt.

Je Zal Veel Mislopen Wat Betreft De Mensen Die In Je Leven Zijn Gebleven, Als Je Je Blijft Focussen Op De Mensen Die Zijn Vertrokken