Skip to Content

7 Dingen Die Je Over Vreemdgangers Moet Weten (Volgens De Wetenschap)

7 Dingen Die Je Over Vreemdgangers Moet Weten (Volgens De Wetenschap)

Vreemdgaan is ongetwijfeld een van de meest laffe dingen om iemand aan te doen.

Helaas kiezen steeds meer mensen ervoor om vreemd te gaan in hun relaties. Wat ons tot een epidemie van ontrouw heeft gebracht.

Hoewel we vrijwel in elk aspect van ons leven zijn geëvolueerd, hebben we nog steeds niet de manier gevonden om vreemdgangers te genezen en dergelijk gedrag te behandelen.

Maar we hebben enkele antwoorden op belangrijke vragen gevonden (om precies te zijn, heeft de wetenschap dat gedaan)!

Nu we de al bekende waarheid hebben erkend, is de echte vraag waarom mensen vreemdgaan, op welk moment zijn ze meer geneigd om vreemd te gaan en met wie kiezen ze er meestal voor om vreemd te gaan?

Gezien het feit dat er veel potentiële vreemdgangers zijn (en het enige wat je kunt doen is hopen dat ze bij je uit de buurt blijven), is het verstandig om meer over hen te weten te komen.

Leren waarom vreemdgangers meestal vreemdgaan en andere details over hen is van het grootste belang als je dieper in “vreemdgaan” wilt duiken. Wat je zeker zal helpen om de dingen beter te begrijpen!

1. Vreemdgangers zijn vaak gelukkig in hun relaties

7 Dingen Die Je Over Vreemdgangers Moet Weten (Volgens De Wetenschap)

Veel mensen denken dat vreemdgangers besluiten om hun partners te verraden, omdat ze zich ellendig voelen in hun relaties. En omdat de dingen niet zijn zoals ze zouden moeten zijn.

Maar volgens een onderzoek van Rutgers University was 56% van de mannen en 34% van de vrouwen die hun partners bedrogen eigenlijk gelukkig in hun relaties.

Het is duidelijk dat vreemdgangers vaak gelukkig zijn in hun relaties. Wat betekent dat ze het niet alleen doen, omdat ze op zoek zijn naar een uitweg of omdat ze niet gelukkig zijn.

Ze doen het waarschijnlijk omdat ze niet hebben geleerd te waarderen wat ze hebben. Wat in nauw verband staat met altijd meer willen hebben.

2. Vreemdgangers worden speelser als ze vreemdgaan

Intimiteitsexpert Mary Jo Rapini beweert dat zodra het niveau van hun libido bij vreemdgangers stijgt, ze ook meteen speelser worden met hun echtgenoten.

Het werkt als een soort ontwaken (vooral als partners eerder niet zo intiem waren).

Dus als je partner ineens een beetje speelser wordt in de slaapkamer, dan wil je misschien de oorzaak ervan in twijfel trekken (zonder ze natuurlijk aan te vallen, omdat het niveau van libido soms van nature toeneemt).

3. Vrouwen hebben meer kans om vreemd te gaan als ze ovuleren

UCLA-onderzoeker dr. Martie Haselton beweert het volgende: “We hebben ontdekt dat vrouwen zich het meest aangetrokken voelden tot andere mannen dan hun primaire partners toen ze zich in de hoge vruchtbaarheidsfase van de menstruatiecyclus bevonden. Dat is de dag van de eisprong en een paar dagen daarvoor.”

Vrouwen voelen zich ook sexyer als ze in hun hoge vruchtbaarheidsfase zitten, omdat het de wet van de natuur is.

Wanneer een vrouw op het ideale moment zwanger wordt, dan begint ze zich meteen sexyer te voelen, omdat haar lichaam op zoek is naar een potentiële partner om zich mee voort te planten. En soms is de potentiële partner toevallig iemand anders in plaats van haar partner.

4. Mannen gaan vaak vreemd om hun huwelijk te “repareren”

Klinkt dit niet als het meest absurde wat je in tijden hebt gehoord (want voor mij is dat wel zo)?

Geloof het of niet, volgens huwelijks- en gezinstherapeut Susan Mandel kiezen mannen die verliefd zijn op hun vrouw er nog steeds voor om vreemd te gaan om hun huwelijk te redden.

Hoe kunnen ze in hemelsnaam hopen dat ze hun huwelijk kunnen redden als bedrog een pure daad van verraad is?

Nou, ze gebruiken het concept van vreemdgaan om te voorkomen dat ze meer willen en naar andere vrouwen verlangen.

Samengevat, ze gaan vreemd zodat ze niet de drang hebben om met anderen samen te zijn.

In plaats daarvan kiezen ze er gewoon voor om hun partners te bedriegen in de hoop dat dit hun huwelijk zal redden. Griezelig, toch?

5. Vrouwen gaan vreemd om emotionele behoeften te vervullen

In tegenstelling tot mannen die het meest geneigd zijn om alleen voor fysiek plezier vreemd te gaan, hebben onderzoeken aangetoond dat vrouwen zich overgeven aan vreemdgaan om aan hun emotionele behoeften te voldoen.

Als hun echtgenoot hen bijvoorbeeld niet genoeg aandacht geeft. Of hen niet goed behandelt, dan zullen ze die dingen bij andere mannen gaan zoeken.

Het is een soort daad van rebellie die werkt volgens het principe: “Als je me niet geeft wat ik nodig heb, dan zal ik het ergens anders zoeken.”

Wanneer een vrouw besluit om vreemd te gaan, dan is het veel complexer en ernstiger dan wanneer mannen ontrouw zijn.

6. Vreemdgangers gaan meestal vreemd met iemand die ze kennen

Als we aan vreemdgaan denken, dan denken we meestal dat vreemdgangers vreemden, onenightstands, enz. kiezen voor hun zondige daden van verraad.

Maar uit het onderzoek is gebleken dat 85% van het vreemdgaan plaatsvindt onder collega’s, tussen vrienden en met buren.

Uiteindelijk zijn al die scènes van verraad op de werkplek en affaires tussen collega’s in films logisch.

Ik denk dat de belangrijkste reden waarom het zo is, is omdat mensen veel tijd op hun werkplek doorbrengen. En ze zich soms vervelen, denk ik.

7. Vreemdgangers willen gepakt worden

Weer een schokkende waarheid, toch!

Een klinisch professor aan de Brown University, Scott Haltzman, MD, beweert dat vreemdgangers onbewust sporen van hun ontrouw achterlaten in de hoop dat hun partners de punten zullen verbinden.

Vreemdgangers willen dus gepakt worden, maar ze willen niet degene zijn die je erover zullen vertellen.

Daarom laten ze soms lippenstift op hun kraag achter (zoals je waarschijnlijk weer in films hebt gezien). Ze laten hun computers onbeschermd en dat soort dingen.

Ze doen dit omdat ze zich schuldig voelen over wat ze doen. En ze hebben alleen niet de moed om hun zondige daden toe te geven.

Hun onderbewustzijn dwingt hen dus om de waarheid te onthullen door sporen achter te laten die verband houden met vreemdgaan. Ik denk dat karma een bitch is, toch?