Skip to Content

Aan Het Meisje Met Het Zachte Hart: Hij Zal Nooit Veranderen

Aan Het Meisje Met Het Zachte Hart: Hij Zal Nooit Veranderen

Ik weet dat je met je zuivere en zachte hart nog steeds gelooft dat er goedheid in hem zit. Je ziet al zijn gebreken met gemak over het hoofd.

Je blijft hem alles vergeven, ook al hoor je hem bijna nooit zijn excuses aanbieden. En je blijft, en je blijft vasthouden aan wat ooit was, wat nog zou kunnen gebeuren, omdat je gelooft dat je liefde hem zal veranderen.

Wat je niet aan jezelf wilt toegeven, is dat er nooit iets verandert. Hoe hard je het ook probeert.

Het maakt niet uit wat je anders zou doen. Het maakt niet uit hoe vaak hij zegt dat hij zal veranderen.

Hij zal altijd hetzelfde blijven. Zijn gedrag zal nooit veranderen, omdat hij denkt dat hij ongeacht wat recht heeft op jou en je liefde.

Hij ziet je als vanzelfsprekend. Deze man weet hoeveel je om hem geeft.

Aan Het Meisje Met Het Zachte Hart Hij Zal Nooit Veranderen 1

Hij weet dat je hem in het verleden talloze keren hebt vergeven. Dus hij vertrouwt op je zachte hart om het onvergeeflijke te vergeven, en om het onvergeeflijke ook in de toekomst te vergeven.

Je bent van alles al uitgeput. Hij heeft je emoties uitgeput.

Hij heeft de tranen die over je gezicht lopen in watervallen veranderd, terwijl hij ze überhaupt nooit had mogen veroorzaken. Toch blijf je.

In de hoop dat hij de man zal zijn die je ooit hebt gekend, de man waar je voor viel.

Maar die man heeft nooit bestaan. Het was allemaal een façade. Hij deed alsof hij goed was om je in zijn web van leugens te lokken.

Hij liet je geloven dat hij te vertrouwen was. En hij liet je denken dat je op hem kon vertrouwen als het slecht ging. Deze man overlaadde je met aandacht en genegenheid. En hij deed alsof hij iemand was die hij niet was.

Hij wilde dat je je veilig voelde. Deze man wilde dat je echt diep en hard voor hem zou vallen, zodat hij al je emoties tegen je kon gebruiken.

Het moment waarop hij zich realiseerde dat je echt van hem hield, was hetzelfde moment waarop zijn gedrag veranderde. Opeens had hij nooit tijd voor je, hij was altijd met iets anders bezig.

Al die genegenheid en aandacht die jullie aan het begin van de relatie deelde, werd eenzijdig. Het was allemaal aan jou om de boel draaiende te houden.

Het was aan jou om alle nodige inspanningen te leveren. Maar op de een of andere manier zag hij het niet, of hij weigerde het te erkennen.

Hij heeft gewoon alles gepakt wat je hem te gegeven hebt.

Hij vond het niet erg om je prioriteit te zijn, degene die ervoor zorgde dat je al je problemen opzij zette en je op de zijne concentreerde. En hij heeft je met zijn problemen belast.

En je nam ze als je eigen. Je hebt alles gegeven wat je kon om hem te proberen te helpen. Maar het was nooit genoeg.

Niets wat je ooit hebt gedaan was genoeg. Hij wilde altijd meer.

En als hij zag dat hij te ver was gegaan, dan vertraagde hij een beetje. Dan toverde hij zich een weg naar dat enorme, zachte hart van je en deed hij alsof er nooit iets was gebeurd.

Na een tijdje, nadat je je weer geliefd zou voelen, zou hij teruggaan naar zijn oude manier van doen.

Je relatie met hem is als een betoverde cirkel, die voornamelijk uit pijn bestaat, met een glimp van geluk. En die glimpen zijn alles waar je aan vasthoudt.

Je baseert je toekomst daarop. Je bouwt er je hoop op. En je gelooft nog steeds dat hij diep van binnen een goed persoon is en dat hij zal veranderen.

Maar de trieste waarheid is dat hij nooit zal veranderen. Dat hoeft hij niet. Hij vindt het prima zoals hij nu is.

Hij vindt het leuk om iemand als jij in de buurt te hebben. Iemand die zijn beste vriendin en zijn geliefde zal zijn.

Aan Het Meisje Met Het Zachte Hart Hij Zal Nooit Veranderen 1

Iemand die hem steunt en die altijd achter hem staat. En iemand die haar eigen geluk zou opofferen voor het zijne. En iemand die haar alles geeft zonder iets terug te verwachten.

Hij voelt zich op zijn gemak in deze situatie. Voor hem verloopt alles prima. Jij bent degene die zich slecht, gebruikt en verwaarloosd voelt.

Jij bent degene die wanhopig wil dat hij verandert. Maar dat zal hij nooit doen. Hij zal altijd hetzelfde blijven.

Hij weet geen andere manier.

Alle liefde die je gelooft dat hij voor je heeft, ook al zie je het niet zo vaak, is zijn instrument van manipulatie. Hij wil je liefde, empathie en kracht, zodat hij ze van je af kan nemen.

Helaas is de enige persoon van wie hij houdt zichzelf en is hij niet in staat om iets terug te geven dat jij geeft.

Als je blijft, dan zal er niets veranderen. Niets zal ooit beter worden. Je zult je eenzamer voelen dan je ooit zou zijn als je alleen was.

De tranen zullen weer vallen, en je zachte hart zal van het gebrek aan liefde afbrokkelen. Hij zal nooit in staat zijn om alles wat je geeft te beantwoorden.

Blijven zal je alleen maar meer pijn bezorgen. Hij zal je gewoon beetje bij beetje blijven breken totdat hij je volledig vernietigt.

Als je blijft, dan zul je nooit gelukkig zijn. Hij heeft het niet in zich om je gelukkig te maken.

Aan Het Meisje Met Het Zachte Hart Hij Zal Nooit Veranderen 1

Daarom is het tijd dat je je geluk teruggeeft en in je eigen handen neemt. Waar het altijd al hoorde te zijn. Je moet sterker zijn dan jezelf. En je moet net zoveel van jezelf houden als van hem en nog meer.

Je moet aan jezelf denken en jezelf op de eerste plaats zetten, want niemand anders zal dat doen.

Zie je niet dat je zoveel meer verdient? Je verdient alles wat je geeft.

En je verdient het met iemand anders, iemand die je voor het kostbare juweel zal zien dat je echt bent. Je hebt gewoon je zachte hart in de verkeerde handen gelegd.

Dat hart klopt alleen met hoop op verandering – verandering die nooit zal komen.

Dus stop alsjeblieft met hopen dat hij zal veranderen, want diep van binnen weet je dat hij dat nooit zal doen. Het is allemaal aan jou. Je moet stoppen met hem eindeloze kansen te geven.

Hij zal ze allemaal verspillen. Je moet stoppen met het verspillen van je leven, energie en liefde aan iemand die het niet waard is.

Wat je moet beseffen is, dat je het verdient om bemind te worden. Je moet meer van jezelf gaan houden.