Skip to Content

Moet Je Voor Altijd Nee Zeggen Tegen Een Situationship?

Moet Je Voor Altijd Nee Zeggen Tegen Een Situationship?

Tegenwoordig worden situationships steeds populairder. Het grijze gebied tussen daten en single zijn is precies wat sommige mensen zoeken. Een van de belangrijkste redenen voor de opkomst van situationships is de veranderende houding ten opzichte van daten en relaties.

Met de komst van dating-apps en social media is het gemakkelijker geworden om mensen te ontmoeten en contact te maken, maar het heeft het ook moeilijker gemaakt om zinvolle relaties op te bouwen en te onderhouden.

Veel mensen kiezen nu voor een meer informele aanpak. Het is meer gericht op plezier hebben en van elkaars gezelschap genieten zonder de druk van een verbintenis te hebben.

Maar is het echt jouw kopje thee? Ben je sterk en bereid genoeg om in een situationhip te zitten, en moet je voor altijd nee zeggen?

Een paar dagen geleden raakte een van mijn beste vrienden diepbedroefd toen haar situationship haar ghostte en met een ander meisje begon te daten. Haar hart brak in een miljoen stukjes en wat ik haar ook vertelde, ze kon gewoon niet stoppen met huilen.

Ik had haar al gewaarschuwd. Ik had haar verteld haar hoe lastig het is om in een situationship te zitten. Je weet nooit hoe de dingen zullen eindigen, omdat ze nooit officieel zijn begonnen. Dus, waar rouw je om? Als je uit elkaar gaat, weet je waar je om huilt. Maar hoe zit het met een situationship? Hoe kom je over iets heen dat nooit is gedefinieerd?

Toen ik haar zo gebroken zag, heb ik andere vrouwen gewaarschuwd die over hun situationship twijfelde. Ik wil je ogen openen en je alle mogelijke resultaten laten zien, zodat je niet zo diepbedroefd eindigt zoals zij.

Situationships kunnen mensen schaden omdat ze een gebrek aan duidelijke grenzen en verwachtingen met zich meebrengen. Jij en de andere betrokken persoon weten misschien niet duidelijk wat de relatie is of waar deze naartoe gaat, wat tot verwarring en misverstanden kan leiden, evenals gevoelens van onzekerheid met zich meebrengen.

Maar dat is niet het enige wat verwarrend is aan situationships. Emotionele pijn is iets waar de meeste mensen mee te maken zullen krijgen. Je kunt veel tijd, energie en emoties in een situationship investeren, om er vervolgens achter te komen dat de andere persoon niet net zo geïnvesteerd of toegewijd is.

Hoe zou jij je dan voelen? Laat me je vertellen, je zou te maken hebben met gevoelens van afwijzing en verlatenheid, evenals een gevoel van teleurstelling en verspilde tijd.

En zelfs als je besluit om je eigen weg te gaan, kan je ex-situationship je er vaak van weerhouden om verder te gaan en een meer bevredigende relatie te vinden. Dit kan vooral pijnlijk zijn voor mensen die zich willen settelen en een gezin willen stichten. Het kan namelijk tot gevoelens van frustratie en hopeloosheid leiden.

Hoe zit het met wederzijdse steun en begrip? Omdat jullie niet echt aan het daten zijn, zou je waarschijnlijk niet met elkaar over alles praten en elkaar helpen om issues en problemen op te lossen waarmee je te maken hebt. Aan de andere kant, jullie twee zijn nog steeds iets, dus, misschien kun je nog steeds met hem praten?

Kijk, het is verwarrend, en je zult dagen doorbrengen om erachter te komen wat je van hem kunt verwachten en wat als te veel zou worden beschouwd. Dus, ben je klaar om deze mentaal en emotioneel moeilijke uitdaging aan te gaan?

Ik weet dat deze dingen eng klinken. Je denkt waarschijnlijk al dat je voor altijd meteen nee moet zeggen tegen situationships. Er is echter een gezegde dat al bewezen heeft waar te zijn. Houd het dus in gedachten en zeg me na – zeg nooit nooit.

Als je voor altijd nee zegt, voorkom je dat je nieuwe dingen in je leven uitprobeert. Wie weet, misschien eindigen sommigen van hen perfect. Degenen die dat niet doen, zullen je nog steeds een lesje leren.

Situationships kunnen geweldig zijn voor mensen die mentaal voorbereid zijn op een informele relatie tussen twee mensen. Als je een vrouw bent die zeker weet dat ze het aankan om in een onbekende wereld van situationships te leven, dan moet je zeker niet voor altijd nee zeggen.

Als je een avonturier bent die het leuk vindt om niet te weten wat de toekomst in petto heeft, dan is dit misschien precies wat je zoekt. Je moet echter voorzichtig zijn en een aantal grenzen stellen, zodat je nog steeds weet wat je kunt verwachten en hoe jullie je zullen gedragen.

Nu is het aan jou om erachter te komen wat voor soort persoon je bent. Wat ik graag doe als ik ergens onzeker over ben, is me voorstellen dat ik het doe. Laten we zeggen dat ik niet kan beslissen of ik een chocolade- of een fruittaart wil. Dan zal ik me voorstellen dat ik beide eet, en wat beter voelt, zal mijn antwoord zijn.

Je kunt deze truc met bijna alles in het leven gebruiken. Stel jezelf voor in een situationship, maar probeer objectief en realistisch te denken. Niets is zeker, en je weet niet hoe lang het zal duren. Je zou als elkaars zielsverwanten kunnen eindigen, maar een van jullie zou ook met een gebroken hart kunnen eindigen.

Weet je zeker dat je in staat bent om je emotioneel los te maken en een situationship aan te gaan? Als je denkt dat je het kunt, dan is er geen reden voor je om nee te zeggen. Als je echter meestal snel gevoelens krijgt, dan is het waarschijnlijk iets dat je moet overslaan om te voorkomen dat je gekwetst raakt.

Geloof me, het overwinnen van een situationship is meestal nog hartverscheurender en moeilijker dan het overwinnen van een persoon met wie je echt iets hebt gehad. Het belangrijkste is om naar jezelf te luisteren. Niemand kent je beter dan jij jezelf kent. Dus, wat gaat het worden?