Skip to Content

7 Redenen Waarom Je Moet Stoppen Met Het Vermaken Van Een Man Die Je Alleen Het Absolute Minimum Geeft

7 Redenen Waarom Je Moet Stoppen Met Het Vermaken Van Een Man Die Je Alleen Het Absolute Minimum Geeft

Het is echt mooi om in een relatie te zitten, maar niet ten koste van alles. Je bent niet verplicht om een vriendje te hebben, simpelweg omdat iedereen er een heeft. Je hoeft niet de normen te volgen die de maatschappij ons oplegt en je hoeft zeker niet het absolute minimum te accepteren.

Inderdaad, het is mooi als hij op Valentijnsdag bloemen en chocolaatjes voor je koopt, maar dat is niet het enige wat nodig is. Geeft hij je genoeg aandacht? Geeft hij om je als hij alleen met zijn hoofd knikt als je het over je problemen hebt?

Er zijn een miljoen redenen waarom je moet stoppen met het vermaken van een man die er niet helemaal voor het gaat als het om jullie relatie gaat, maar ik zal proberen om het hieronder samen te vatten.

7 redenen om te stoppen met een man te vermaken die je het abosolute minimum geeft

7 Redenen Waarom Je Moet Stoppen Met Het Vermaken Van Een Man Die Je Alleen Het Absolute Minimum Geeft

1. Je hebt de verkeerde perceptie van wat het absolute minimum is

Allereerst, wat is voor jou het absolute minimum? Je hebt waarschijnlijk de verkeerde perceptie van wat het eigenlijk is. Daarom blijf je bij de man die het helemaal niet probeert. Wat wil je uit een relatie? Kun je een paar dingen opschrijven die echt belangrijk zijn?

Schrijf nu eens op wat je als het absolute minimum beschouwt. Is het absolute minimum wanneer hij je ontbijt op bed brengt of de deur voor je opent? Of zou je zeggen dat het minste wat hij voor je kan doen, een zinvol gesprek is?

2. Je moet nooit dankbaar zijn voor het absolute minimum, het wordt van hem verwacht

Houd dit in gedachten – je moet nooit dankbaar zijn voor het absolute minimum. Die dingen worden gewoon van hem verwacht. Hij heeft zich aangemeld om voor je te zorgen en zich als een echte heer tegenover je te gedragen. Er is geen reden voor je om heel erg dankbaar te zijn, omdat hij je jas aannam; een beleefde dank je wel zal genoeg zijn.

Hij zou je met klusjes en de kinderen moeten helpen, je bent niet de enige die daar verantwoordelijk voor is. Dus als hij dat doet, dan hoeft hij niet geprezen te worden. Het is volkomen normaal dat hij een aantal van die dingen doet, als jij bijvoorbeeld het eten hebt gekookt, dan kan hij op zijn minst daarna de afwas doen.

3. Het absolute minimum is niet romantisch

Eerlijk gezegd kan elke man je het absolute minimum geven en die kleine dingen doen, misschien zelfs beter dan hij. Dus nee, dat is helemaal niet romantisch! Misschien presenteren films die grote gebaren als iets extreem romantisch, maar laat je niet voor de gek houden.

Het is aardig van hem om je in de watten te leggen, maar luistert hij echt naar je als je problemen hebt? Als hij alleen maar oplet om je een algemeen antwoord te geven, geeft hij er dan echt om? Denk je niet dat het belangrijk is dat een man zichzelf verdiept in onderwerpen die je leuk vindt? Hij doet moeite voor je en dat is romantisch.

4. Jij bent iemand die meer doet

Je bent duidelijk iemand die meer doet in een relatie, iemand die veel geeft, maar er niets voor terugkrijgt. Is dat goed? Ik zal je helpen, dat is het niet. Jullie moeten allebei aan een relatie werken en ervoor vechten. Je kunt niet de enige zijn die het probeert te onderhouden. Het is een klus voor twee personen.

Als jij degene bent die hem meer genegenheid en aandacht geeft dan je ervoor terugkrijgt, verlaat hem dan. Voor alle duidelijkheid. Relaties zijn niet altijd 50:50 werk. Er zullen dagen zijn dat jij meer zult moeten geven, en er zullen dagen zijn waarin je niet in staat zult zijn om een eenvoudige ik hou van je te zeggen.

Het is volkomen normaal dat zulke dingen gebeuren. Maar jullie moeten er allebei voor zorgen dat er elke dag 100% liefde is en dat het enorm wordt gevoeld. Dat is de enige truc.

5. Je zult constant het gevoel hebben dat je om liefde smeekt

7 Redenen Waarom Je Moet Stoppen Met Het Vermaken Van Een Man Die Je Alleen Het Absolute Minimum Geeft

Wanneer je begint met het vermaken van een man die je alleen het absolute minimum geeft, dan kun je jezelf verliezen. Je zult constant het gevoel hebben dat je om liefde smeekt, of dat je de enige bent die problemen in jullie relatie ziet.

Je zelfvertrouwen kan drastisch dalen en je zult gaan wennen aan geen telefoontjes, geen berichten en uiteindelijk geen dates. Elke keer dat je de stilte wilt doorbreken, zul je denken dat je als behoeftig overkomt, dus je zult het vermijden om de eerste te zijn die contact opneemt.

Voor die jongens wiens bedoelingen vanaf het begin niet goed waren, is dit een perfecte gelegenheid om nooit meer met je te praten. En, val niet voor zijn af en toe berichten, hij zou heel hard zijn best doen om je te verleiden als hij de echte man is.

6. Potentieel is niet echt

Vergeet alsjeblieft het woord ‘potentieel’ in een relatie. Het zal je nergens brengen en hij zal niet veranderen, hoe hard je het ook probeert. Stop met het zien van het potentieel voor een betere relatie op die momenten die je ziel tijdelijk verwarmen.

Misschien heeft hij gemerkt dat je je terugtrekt, dus besloot hij iets aardigs te doen, gewoon om je voor zich te winnen en hij zal doorgaan met zijn ding. Hij zou een perfecte vriend zijn als hij me meer zou appen, of hij is een 10, als hij alleen maar zou kunnen leren hoe hij prioriteiten moet stellen… Stop gewoon met die domme smoesjes, je bent geen kind meer.

Potentieel is niet echt. Als er iets niet is, of als hij voortdurend de dingen herhaalt die hij heeft gezegd te veranderen – dan heb je niks. Je verdient niet het absolute minimum.

7. Je groeit niet

De belangrijkste reden, althans naar mijn mening, waarom je moet stoppen met het vermaken van een man die je alleen het absolute minimum geeft, is omdat je niet groeit. Je wordt niet de versie van jezelf die je wilde zijn toen je 5 jaar oud was.

Hij ondersteunt je niet bij het bereiken van je dromen en hij viert geen kleine overwinningen met je. Waarom heb je hem dan in je leven nodig? Als hij je niet het luidste aanmoedigt en je elke dag een beter persoon maakt, dan verdient hij geen plaats in je leven.

Je moet jezelf kiezen, niet het absolute minimum of de man die je alleen maar probeert te houden. Je hebt iemand nodig die dagelijks voor je vecht, je aanmoedigt en je vooruit duwt. Iemand die je motiveert om te evolueren en iemand die met je samenwerkt om jullie band sterk te houden.

Een man die je zijn hele wereld gaat geven, de jouwe accepteert en hard probeert om het allemaal te laten werken, niet een man die je het absolute minimum geeft – dat is wie je als je levenspartner nodig hebt.