Skip to Content

4 Tekenen Van Huiselijk Geweld Die Ik Niet Zag Bij Mijn Vriendin

4 Tekenen Van Huiselijk Geweld Die Ik Niet Zag Bij Mijn Vriendin

Oh, je begrijpt niet eens hoeveel (ongezonde) tijd ik heb doorgebracht met staren naar de ketting die ze me gaf toen we afstudeerden omdat ze wilde dat ik iets van haar kreeg. “Zo kun je me dicht bij je hart houden, waar je ook bent!” zei ze. Gek begin he, voor een verhaal over huiselijk geweld?

Ze was altijd een beetje te sentimenteel, maar dat was iets wat ik absoluut aan haar aanbad. Ze had het karakter van een golden retriever. Geloof me, dat bedoel ik op de best mogelijke manier. En ik schrijf dat in de verleden tijd. Niet omdat ze er niet meer is, maar omdat ze veranderd is.

Ze is niet de persoon die ze ooit was, en ik ben de schuldige. Soort van.

Weet je, alles begon toen ze een man ontmoette. Ze kon niet stoppen met over hem te praten. Ze was gebiologeerd door de manier waarop hij zijn vingers door zijn haar streek. Gefascineerd door de manier waarop hij alles over alles wist. Ze kon haar geluk niet verbergen omdat ze eindelijk iemand ontmoette die haar zo liet voelen.

Maar na verloop van tijd stopte ze gewoon met praten. Ze suggereerde niet meer dat we op dubbele dates moesten gaan en elkaar beter moesten leren kennen. Ook stopte ze met opscheppen over alles wat hij doet. Op onze wekelijkse Starbucks-dates stopte ze met over hem praten.

1. Ze veranderde, werd druk, afstandelijk en had nergens tijd voor

God, ik had het kunnen weten en ik had meteen iets moeten vermoeden over huiselijk geweld. Maar dat deed ik niet. Of misschien wel. Maar ik had niet de kracht om aan mezelf toe te geven dat ze iets doormaakte waarvan ik niet wist hoe ik haar kon helpen. Dus ik vond excuses voor alles dat opviel als een zere duim.

“Ze is veranderd omdat ze bij iemand is die haar motiveert om een ​​beter mens te worden”, dacht ik bij mezelf. “Ze heeft het druk omdat ze een vriend heeft, ze hoeft niet elk moment van het wakkere uur met mij door te brengen.”, overtuigde ik mezelf. ‘O, waarom denk je dat ze ver weg is? Ze heeft gewoon niets te klagen,’ dacht ik bij mezelf.

Er was een keer dat we Pumpkin Spice Lattes dronken bij Starbucks nadat we weken en weken niet met elkaar hadden gepraat. Ze leek nerveus en bleef maar naar haar telefoon kijken om te kijken of hij haar had ge-sms’t. Ze leek bang, maar ze zei nooit dat er iets mis was.

Maar toen stelde ze me een vraag die de rode vlag had moeten zijn waardoor ik tot bezinning kwam over het huiselijk geweld. “Wordt Marcus ooit boos als je tijd met me doorbrengt?”, vroeg ik. Wat!? Waarom zou Marcus (mijn vriend) boos worden over iets dat niets met hem te maken heeft? God, de gedachte dat hij er een punt van maakte, maakte me aan het lachen. Waarom zou ze me zelfs zo’n vreemde vraag stellen?

2. Huiselijk geweld: Haar vriend vond het niet leuk als ze tijd met mij doorbracht

Maar ze heeft die vraag nooit beantwoord omdat we dat gesprek nooit hebben voortgezet. Haar telefoon ging en ze stormde Starbucks uit voordat iemand iets kon zeggen. Natuurlijk, dat had rode vlag nummer twee moeten zijn, maar dat moment ging helemaal aan me voorbij.

Oh, de paar keer dat we op die dubbele dates gingen aan het begin van hun relatie, gaf hij me de kriebels. Hij zorgde ervoor dat ik me de hele tijd vreemd voelde. Hij straalde slechte energie uit vanaf het moment dat hij het restaurant binnenkwam. Hoe blind had ik kunnen zijn!?

Argh, wetende wat ik nu weet over huiselijk geweld, kan ik niet anders dan mezelf slaan over het feit dat ik haar er niet van heb weerhouden om naar buiten te stormen. Dat ik haar hand niet pakte en haar vroeg: “Wat is er aan de hand!?” Dat ik niet met haar terugging naar haar appartement, haar koffers pakte en haar vertelde dat ze vanaf nu bij mij logeerde.

God, ik kan het niet helpen, maar ik haatte mezelf voor het feit dat ik niets zei toen ik blauwe plekken en snijwonden begon op te merken. Ik herinner me dat ik lachte om haar verhalen over uit de auto’s van haar vriend tuimelen, tegen gesloten deuren rammen en over salontafels struikelen.

3. Ze begon drastisch andere kleding te dragen die blauwe plekken en snijwonden bedekte die ze verdiende “omdat ze onhandig was”

Ze was onhandig, wat het perfecte dekmantelverhaal lijkt te zijn geweest voor elke keer dat ze moest vertellen wat hij haar had aangedaan. Op een dag vroeg ze me of ze bij mij koffie kon komen drinken omdat ze geen zin had in Starbucks.

Iets voelde anders. Ze voelde zich anders, maar ze zei niets ongewoons. Ze zei niet dat hij een paar uur voordat ze voor mijn deur verscheen een bord naar haar gezicht gooide. God, ze zei niet dat hij enkele ogenblikken voordat ze me belde, haar vertelde dat zij de schuldige was omdat ze ‘hem had uitgelokt’.

Ze zei niets, maar ze bleef uren en uren bij mij thuis praten over de laarzen die ze had gehoopt te kopen. Het koffietentje dat op het punt staat te openen en dat we ‘absoluut moeten bezoeken’. De film die ze hoopte te zien.

En terwijl ze aan het praten was, klikte er iets. Mijn gedachten kwamen steeds terug naar dat moment waarop hij bij een vriend naar haar snauwde. Iets voelde anders, maar deze keer liet mijn geest me niet denken dat boos worden en haar verbieden haar vrienden te zien, normale gedragspatronen waren.

4. Huiselijk geweld: hij snauwde naar haar omdat ze hem niet het juiste drankje bracht

Oh, elke persoon die daar was snakte naar adem toen hij schreeuwde: “Dat is niet waar ik om vroeg, je doet nooit iets goed!”

Hij leek even te zijn vergeten dat hij omringd was door haar vrienden. Want hij begon te lachen op het moment dat hij dat begreep. We lachten samen omdat we ons niet op ons gemak voelden. Rode vlaggen over huiselijk geweld, maar niemand van ons zei iets.

Ze is nu in orde, weet je. Ze ging verder, krabde dat deel van haar leven volledig weg. Werd een nieuw persoon. Maar er is een deel van mij dat het niet kan helpen, maar het mezelf kwalijk neemt dat ik de tekenen van huiselijk geweld bij mijn beste vriendin niet herkende toen ze er de hele tijd waren.