Skip to Content

Hoelang Moet Je Na Een Gebroken Hart Wachten Om Weer Te Gaan Daten?

Hoelang Moet Je Na Een Gebroken Hart Wachten Om Weer Te Gaan Daten?

Het was liefde op het eerste gezicht. We hebben elkaar in de boekwinkel ontmoet. Ik ben altijd dol geweest op die kleffe romantische verhalen, maar ik had nooit gedacht dat ik de kans zou krijgen om het te leven. En toen ontmoette ik hem, mijn eigen prins op het witte paard. Zelfs de manier waarop we elkaar hebben ontmoet was magisch.

Ik lees graag boeken op mijn iPad en daarna ga ik naar de boekhandel om de boeken te kopen die ik echt leuk vond. Dus die dag was ik op weg om Wij leugenaars van E. Lockhart te kopen. Hij heeft een van de beste plotwendingen ooit en ik wist dat ik hem op mijn plank moest hebben staan.

Maar toen ik daar aankwam, was het boek nergens te vinden. Ik heb het bij de kassa gevraagd of er nog exemplaren van waren, en hij zei dat iemand net de laatste had gekocht. Ik was zo teleurgesteld, maar toen ik de winkel verliet, hield iemand me tegen.

Toen ik me omdraaide stond daar de knapste man die ik ooit had gezien. Zijn glimlach was charmant en ik kon aan zijn ogen zien dat hij de vriendelijkste persoon ter wereld was. Maar wat wilde hij? Had ik iets in de winkel laten liggen?

Nee. Hij keek me aan, gaf me HET boek, glimlachte en verliet de boekwinkel voordat ik de kans kreeg om iets te zeggen. Ik dacht dat hij degene was die de laatste had gekocht, en hij had waarschijnlijk gehoord dat ik er naar op zoek was. Maar waarom vertrok hij dan meteen?

Ik wilde meer over hem weten, maar het leek onmogelijk. Tenminste tot ik thuiskwam en de eerste pagina van mijn nieuwe boek opende. En daar was het, zijn nummer, en een schattig berichtje “App me je favoriete citaten als je klaar bent met lezen.”

Dat was het enige wat ik nodig had om verliefd te worden op een volslagen vreemde. Ik heb een paar dagen gewacht en toen heb ik hem een paar citaten gestuurd. Hij antwoordde onmiddellijk en zei me dat we een kop koffie moesten gaan drinken en over boeken konden praten. Hoe kon ik daar nee tegen zeggen?

We gingen voor de eerste keer uit, toen een tweede, vijfde en negende keer, toen op de tiende date besloten we dat we iets met elkaar zouden beginnen. 9 maanden verder, en we hadden nog steeds de beste relatie van de hele wereld.

Het was alles waar ik ooit van heb gedroomd. Of misschien zelfs een beetje beter dan dat. Ik was dol op zijn vrienden en hij op die van mij. Onze families waren blij dat we samen waren. En we waren echt het gelukkigste stel ooit.

Hoewel ik nooit echt heb geloofd dat pure, ware liefde bestaat, heb ik het bewijs dat het bestaat. En voor ik het wist, waren we verloofd en waren we onze bruiloft aan het plannen.

Alles ging goed. Ik kreeg een baan als boekredacteur, en hij werd gepromoveerd en uiteindelijk werd hij projectmanager. Vanwege zijn promotie moest hij een paar dagen naar een conferentie.

Hij vroeg me om met hem mee te gaan, maar ik had het te druk, dus vertrok hij zonder mij. Het was de eerste keer dat we meer dan 3 dagen uit elkaar waren. Maar ik maakte me er geen zorgen over, omdat ik nooit vertrouwensproblemen had gehad. Hij was de liefde van mijn leven en ik was zeker ook die van hem.

Maar iets voelde niet goed. Hij appte me op rare tijden, hij had het niet over wat hij tijdens zijn vrije tijd deed, en zijn vliegtuig was vertraagd, dus hij moest daar nog een paar dagen langer blijven.

Het ding is, zijn vliegtuig was niet vertraagd. Ik wilde niet controleren of het wel of niet waar was, maar zijn hele reis was zo ongewoon en ik had iets nodig om mezelf te kalmeren. Maar ik denk dat ik me daardoor nog meer zorgen maakte.

Toen hij terugkwam, gingen we zitten en ik besloot hem eerlijk te vertellen dat ik wist dat zijn vliegtuig geen vertraging had. Hij begon te huilen en schreeuwde dat hij een grote fout had gemaakt. Hij smeekte me om hem te vergeven, hij vertelde me dat hij meer van mij hield dan van wat dan ook… Maar het maakte niet uit.

Het enige wat ik hoorde was “Ik heb een fout gemaakt.” Die vijf woorden braken mijn hart en het voelde alsof het nooit meer heel zou worden. Hoeveel ik ook van hem hield, ik wist dat we niet bij elkaar konden blijven.

Het was geen fout. Je weet heel goed wat je wel en niet met andere mensen kunt doen als je een bruiloft met iemand plant. Dus je kunt het geen fout noemen. Het was zijn beslissing om vreemd te gaan en het was mijn beslissing om hem daarom te verlaten.

Toen we uit elkaar gingen, ben ik door de moeilijkste tijd van mijn leven gegaan. Iedereen wilde antwoorden, maar ik kon ze geen antwoorden geven. Ik wist niet wat er echt gebeurd was en ik wilde zeker niks over de vieze details van zijn zakenreis horen.

Ze hadden veel vragen, maar ik had er maar één. Hoelang moet je na een gebroken hart wachten om weer te gaan daten? Al mijn vrienden gaven me er verschillende antwoorden op.

Sommigen zeiden dat ik onmiddellijk moest beginnen met daten, zodat ik sneller over hem heen kon komen. Maar ik ben nooit iemand geweest die met iemand uitging terwijl ik aan een ander dacht. Het is gewoon niet eerlijk.

Anderen zeiden dat ik niet te vroeg moest beginnen met daten, omdat het misschien niet gepast lijkt om zo snel van de ene relatie naar de andere te springen. Maar wat als ik iemand echt leuk vind en ik de kans mis omdat ik mezelf dwing om de gevoelens te negeren?

En zo realiseerde ik me dat er geen juist antwoord is op hoelang je moet wachten om weer te gaan daten. Iedereen is anders en we gaan allemaal anders met liefdesverdriet om.

Dus als je het mij vraagt, is de beste tijd om met iemand anders te gaan daten nadat je hart gebroken is, als je weer verliefd wordt. Niets is te vroeg of te laat! Het enige dat belangrijk is, is dat je verliefd bent en tijd met die persoon wilt doorbrengen.